Eldstad I Loftstil (48 Foton): Design I Stil Med "högteknologiska", "chalet", "country" Och "moderna", Produkter I De Skandinaviska Och Enge

Innehållsförteckning:

Video: Eldstad I Loftstil (48 Foton): Design I Stil Med "högteknologiska", "chalet", "country" Och "moderna", Produkter I De Skandinaviska Och Enge

Video: Eldstad I Loftstil (48 Foton): Design I Stil Med
Video: Boulangerie - How to Assemble 2024, April
Eldstad I Loftstil (48 Foton): Design I Stil Med "högteknologiska", "chalet", "country" Och "moderna", Produkter I De Skandinaviska Och Enge
Eldstad I Loftstil (48 Foton): Design I Stil Med "högteknologiska", "chalet", "country" Och "moderna", Produkter I De Skandinaviska Och Enge
Anonim

Eldstäder dök upp för länge sedan, men i gamla dagar hade de huvudsakligen funktionen att värma rummet och fanns i de rika människors hem. I byarna var det vanliga spisar, med hjälp av vilka man solade sig i den kalla eller lagade maten. Idag har eldstäder, förutom deras huvudsakliga syfte, också blivit en inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många människor, som skapar komfort i huset, installerar en öppen spis. Den eld som flammar inuti ser trots allt inte bara vacker ut utan samlar också hela familjen runt den. Det gör att en person kan koppla av och känna sig riktigt hemma. Förutom allt detta kommer härden att bli huvuddekorationen i vardagsrummet eller ett annat rum.

Bild
Bild

Hittills har designers utvecklat många skisser i olika stilar .som låter dig installera en öppen spis i alla hus eller lägenheter. Varje stil är unik på sitt eget sätt, så för att kunna välja det alternativ som passar dig måste du överväga hur eldstäder är utformade i en viss stil. Detta är ett loft, och högteknologi och stuga, och skandinaviska, och moderna, och land, och minimalism, och rustik, och många andra stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

En öppen spis utformad i denna stil är mycket enkel och utan några speciella krusiduller. Men du måste arbeta hårt för att skapa den. Det är nödvändigt att uppmärksamma varje liten detalj, särskilt färgen, som borde vara mer lugn och dämpad.

Var noga med att använda naturmaterial såsom sten eller keramiska plattor. Det kan kompletteras med smidda galler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också ge den en antik effekt genom att artificiellt åldra materialen. Detta kommer omedelbart att lägga till mys och charm i rummet.

Chalet

En av de mest romantiska stilarna. Att utforma strukturen i denna riktning kommer att skapa en atmosfär av värme och komfort. Dess källa är alpina bergen, där herdar tillbringade mycket tid, och när de kom hem drog de sig vid eldstäderna och drack mjölk. Denna stil är enkel och romantisk. Därför kan en eldstad inredd i denna stil likna en vanlig spis, vars dekoration är gjord av naturmaterial - sten eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

En öppen spis i denna stil utmärks också av sin enkelhet och lätthet. Trots allt kommer rötterna till denna stil från Skandinavien, där människor respekterar naturen. Därför, för att dekorera härden, föredrar designers fyrkantig eller rektangulär sten och metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

När du inreder ett rum i den här stilen måste du sätta en stor öppen spis, för vilken det är bättre att ta plats i mitten av rummet. Det bör finnas mycket utrymme runt så att du kan ha trevliga sammankomster eller familjekvällar.

Bild
Bild

Själva spisen är gjord i klassisk stil, där rät vinkel råder . Det kan inte finnas några pretentiösa element i denna riktning. Allt ska vara strikt. Själva eldstaden i spisen kan vara liten, medan dess foder måste vara massivt. Efterbehandling kan vara antingen sten eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra smidesgaller kommer att vara det perfekta komplementet till en härd i engelsk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

En öppen spis i denna stil kombinerar landsbygdens enkelhet och naturliga motiv. För en sådan struktur bör rummet vara stort, eftersom själva spisen kommer att ha enorma dimensioner. Utåt liknar det bokstaven "D". I botten, i en nisch, kan du ordna ved. Gas kan också användas för eldstaden, så det är absolut nödvändigt att göra en skorsten. För att dölja det byggs ett trapetsformat hölje. För dekoration är material som tegel eller ett obehandlat skal lämpliga.

Bild
Bild

Ryska

Denna riktning kommer att tilltala dem som älskar allt traditionellt, ursprungligen ryskt. En öppen spis i denna stil har många dekorativa element. Rummet där han befinner sig bör inredas i samma stil. Olika prydnadsföremål kan användas som dekorationer. Det här är spetsservetter, en gammal samovar, träskedar och mycket mer. Kaminen i sig ser mer ut som en rysk spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att avsluta det räcker det med att gipsa och tvätta det och måla den vita portalen med mönster.

Bild
Bild

Orientalisk

Mönster gjorda i orientalisk stil är mycket efterfrågade bland folket i Japan eller Kina och fans av kulturerna i dessa länder. Särskild uppmärksamhet ägnas åt orientaliska element och inlägg, vilket gör eldstaden dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

Denna riktning innehåller mycket lyx och kärlek. Därför ska eldstaden se dyr ut, få ögonen på den person som kommer in. Inredningen ska vara rik, med inslag av konstnärligt smide. Flera vackra figurer kan placeras bredvid härden eller på hyllan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

En högteknologisk öppen spis med icke-standardiserade former och moderna efterbehandlingsmaterial är lämplig för moderna lägenheter. Denna riktning innebär användning av olika material. Det kan vara rostfritt stål, glaskeramik och till och med speglar. Du kan installera den var som helst, till och med hänga den på väggen. Med sten- och gjutjärnsdelar som dekoration kan du få ett bra resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendet på en sådan eldstad passar perfekt in i andra moderna stilar, till exempel art deco eller minimalism.

Modern

Denna riktning kan kallas en klassiker. Det kännetecknas av släta och tydliga linjer i eldstadens metallstrukturer, kompletterat med mönster. Välj lugna färger, till exempel en kombination av vitt och mörkbrunt. Eldstaden ska dock inte vara mitten av rummet, utan bara dess tillägg.

Bild
Bild

Minimalism

En öppen spis i denna stil innebär tydlighet i valet av material och deras kombinationer. Den är gjord av vit marmor eller annan sten, som också ska vara ljus. I ett rum i denna stil kan du också sätta en elektrisk eldstad, som passar perfekt in i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklekticism

I eklekticismen blandas olika detaljer från någon annan riktning. Därför överraskar eldstäder med former och material. Det kan bara fungera som en dekoration eller den viktigaste värmekällan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Efter att ha bestämt dig för att göra en öppen spis i stilen där rummet är inrett, måste du först och främst följa stilen. Det är nödvändigt att avgöra vad dess struktur kommer att vara, vilket material gallren kommer att vara gjorda av, om de kommer att vara smidda eller vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bekväm stol kan placeras bredvid härden så att du kan koppla av eller läsa en bok medan du sitter vid spisen. Det är också viktigt att hitta rätt möbler.

Bild
Bild

Det viktigaste är att komma ihåg att du måste vara uppmärksam även på de små sakerna.

Vackra exempel i inredningen

Eldstaden passar perfekt in i vilken inredning som helst. Här är några exempel.

I rummet, gjord i rysk stil, tar eldstaden huvudplatsen . Han delar rummet i två. Den ena är lämplig för en liten familjemåltid, och den andra är för sammankomster med gäster. Eldstaden gjordes i ljusa färger med målningar i hela portalen. Det är dekorerat med ett stort antal dekorativa element. Dess färg matchar perfekt rummets färgschema, som matchar både tak och väggar och golv. Portalen kombineras också med målade dukar på borden, och samovaren skapar rätt stämning och rummet liknar en riktig rysk hydda.

Bild
Bild

Hi-tech öppen spis passar perfekt in i rummet. Den vita färgen på portalen verkar vara en fortsättning på väggen och skapa en enda komposition. Kaminen i sig är täckt med glas så att gnistor från elden inte faller på golvbeläggningen för att matcha eldstaden. Beklädnaden är gjord av sten, vars fortsättning är en hylla på vilken även ved kan förvaras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den engelska stilen är förkroppsligandet av enkelhet och noggrannhet . En öppen spis gjord i denna riktning tar mycket plats, ser lyxig och elegant ut, även om själva strukturen är mycket liten. Den är trimmad med trä, som matchar takbjälkarna. Färgen på öppen spis matchar golv, tak och väggar. Dekorativa lampor på den är i harmoni med ljuskronan i mitten av rummet.

Bild
Bild

Eldstaden i orientalisk stil är mycket ovanlig . Dess yta är dekorerad med originalinläggningar. En liten spis kommer att värma människor som sitter i sofforna, som är gjorda i samma blå färg som spisen. På vardera sidan av härden finns små lampor av samma färg.

Om du väljer rätt design för en lägenhet eller ett hus, kommer det att återspegla ägarens alla hobbyer. Och eldstaden kommer att vara ett bra komplement till denna inredning.

Rekommenderad: