Lampa På Sängbordet I Sovrummet (33 Bilder): Moderna Och Designade Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Lampa På Sängbordet I Sovrummet (33 Bilder): Moderna Och Designade Modeller

Video: Lampa På Sängbordet I Sovrummet (33 Bilder): Moderna Och Designade Modeller
Video: Fiona - Moderna Taklampor 2024, Maj
Lampa På Sängbordet I Sovrummet (33 Bilder): Moderna Och Designade Modeller
Lampa På Sängbordet I Sovrummet (33 Bilder): Moderna Och Designade Modeller
Anonim

Lamporna till nattduksbordet i sovrummet har fastnat i inredningen i sovrummen. Idag är det svårt att föreställa sig mysiga sovplatser utan en så bekväm detalj. Moderna modeller låter dig bekvämt sitta på sängen medan du läser din favoritbok eller använda lokal belysning utan att gå upp ur sängen.

Bild
Bild

Särdrag

Lampor för ett sängbord skiljer sig från andra typer av belysningsarmaturer i sin design.

De består av:

  • baser - ben;
  • kolumner;
  • diffusor.

Basen för bordsmodeller kan vara en pålitlig klämma som låter dig fixa lampan på sängbordet på en viss plats. Kanske är en sådan modell långt ifrån designglädje, men det är ganska bekvämt, särskilt med tanke på att ljuset ibland måste tändas omedelbart efter sömn, och risken för oavsiktlig vältning av enheten är möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stabila ben, tillverkade i olika former och material, är karakteristiska för alla typer av stilar, inklusive de som används i klassisk stil. Vägglampor kan inte skryta med ett sådant element, och därför förlorar de ofta den sofistikering och elegans som enbart ingår i bordsskivor.

Armaturpelaren är en flexibel eller stel konstruktion gjord av olika material. Trä, plast eller stål i enkla och ovanliga mönster gläds åt sin skönhet. Flexibla modeller tappar avsevärt i pelarens estetik, men samtidigt är de oumbärliga för läsning eller arbete, när sovrummet kombinerar en arbetsyta och en sittgrupp.

Bild
Bild

Diffusorn är en plafond eller lampskärm . Plast, frostat glas eller ömtåliga textilier gör ljuset i alla lampor mycket mjukare och mer behagligt för ögonen trötta av vardagsbelysning. Ofta används textilnyanser för hotell, eftersom de förutom ett mysigt och hemtrevligt utseende tillfredsställer demokratiska priser. Tack vare nyanserna i nyanserna får glödet dessutom en karakteristisk färg, beroende på de valda tonerna, det lugnar eller stärker det psykologiska tillståndet hos husägaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brytaren för bordslampor kan placeras direkt på kroppen, men det är mycket mer bekvämt och praktiskt om modellen kompletteras med ett uttag och en strömbrytare på sladden. I det senare fallet behöver du inte sträcka dig efter lampan för att tända lampan. Dessutom låter långa sladdar dig enkelt sträcka dem bakom eller under skåpet, vilket gör placeringen av enheten så bekväm som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du planerar att göra ett val till förmån för en viss lampa är det viktigt att ta hänsyn till dess funktioner och möjliga variationer. Moderna enkla och designerprodukter skiljer sig åt i typer, modeller och stilbelastning.

Bild
Bild

Visningar

Det första du ska tänka på när du köper en armatur är vilken typ av lampor som används. Idag säljs enheter med LED -remsor och konventionella glödlampor eller moderna halogenalternativ.

Lysdioder har en lägre uppvärmningstemperatur och håller mycket längre än glödlampor, men de senare har också sina fördelar. Det är svårt att föreställa sig en lampskärm i klassisk stil utan en traditionell halogen- eller glödlampa. Ljusets värme och extraordinära organiska egenskaper i klassisk stil erövrar och ger inte upphov till tvivel om behovet av denna enhet.

Bild
Bild

LED -remsor monterade på sänglampor gör att du kan skapa fantastiska bilder - från bilder av människor och djur till spiraler och spolar. Moderna stilar med LED -inramning ser fräscha och naturliga ut

Bild
Bild

Modeller

Om valet av lampor idag inte är så stort, och det är omöjligt att bli förvirrad i det, glädjer och förvirrar sortimentet av lampmodeller för sängbordet samtidigt.

En av de vanligaste och budgetmässiga modellerna är en armatur med flexibel pelare, komplett med gångjärn som gör att lampan kan böja och rotera i önskad riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Långa rörliga pelare belyser mer utrymme än någon annan armatur. Sådana modeller är mycket praktiska.

Modeller med en textilskärm kan skryta med hemvärme. Spridaren är gjord i form av en cylinder, fyrkant, rektangel och till och med en boll. Fördelen med denna typ är möjligheten att använda den som nattlampa (av rädsla för mörkret). Lampskärmens mörka tyg mörknar lampan perfekt, vilket gör ljuset intimt och diskret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom textilier kan lampskärmar vara gjorda av färgat och frostat glas, kompletterat med mosaik eller vävda av elastiska trästavar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan vanlig modell är en designbelysningsarmatur som skapar en fantastisk atmosfär i rummet. Ovanliga skisser av mästarna överförs här till vanligt material och förvandlar dem till oigenkännlighet. Djur, natur, rymd, människor - allt detta kan ses i denna kategori av modeller.

Bild
Bild

För älskare av minimalism och enkelhet kompletteras lamporna till sängbordet med plastlökar. Materialet är ganska enkelt, men de ser ganska anständigt ut, särskilt om deras palett är rik på regnbågsfärger. Vita, röda, gula och kaffetoner är perfekta för moderna sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det finns många stilar av lamporna som presenteras idag. Klassiska modeller känns lätt igen genom förgyllningen på basen, lyxiga lampskärmar och lakoniska former. Blommotiv och plattor i form av snygga knoppar finns i samlingarna Art Nouveau och Bionics. Apparater som dessa är väl lämpade för moderna romantiska sovrum. Om modellernas nyanser kännetecknas av enkelheten i färg och form, representerar formgivarna i dem ljus minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Kombinationen av lampor med en ädel träbas och en enkel skärm är en klassisk stil. Genom att placera modellen på vardera sidan av sängen kan du läsa och arbeta utan att störa din älskade.

Bild
Bild

En fashionabel lampa i form av en transparent behållare kommer perfekt att komplettera moderna interiörer, som diskret och elegant lyfter fram ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivmodellen med söta blommotiv på plattan har det mest spridda ljuset. Blommönster passar enkelt in i jugendinteriören.

Rekommenderad: