Retro Radios: En översikt över Antika Och Vintage Designade Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Retro Radios: En översikt över Antika Och Vintage Designade Modeller

Video: Retro Radios: En översikt över Antika Och Vintage Designade Modeller
Video: Review Radio Retro Vintage 2024, April
Retro Radios: En översikt över Antika Och Vintage Designade Modeller
Retro Radios: En översikt över Antika Och Vintage Designade Modeller
Anonim

På 30 -talet av 1900 -talet dök de första rörradion upp på Sovjetunionens territorium. Sedan dess har dessa enheter kommit ett långt och intressant sätt att utveckla dem. Idag kommer vi i vårt material att överväga egenskaperna hos sådana enheter och också betygsätta de mest populära modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Radior är retroapparater som var mycket populära under sovjettiden. Deras sortiment var fantastiskt. Bland de mest populära märkena är Record och Moskvich. Det bör dock noteras att mottagare producerades i olika priskategorier, så de var tillgängliga för representanter för alla socioekonomiska segment av befolkningen.

Med teknikutvecklingen och förbättringen av den vetenskapliga utvecklingen började bärbara enheter dyka upp. Så, 1961 introducerades den första bärbara mottagaren kallad festivalen.

Sedan början av 1950 -talet har radioer blivit en vanlig produkt och en viktig hushållsapparat i alla hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Även om radioernas storhetstid för länge sedan är borta, värderar många konsumenter idag vintage- och vintageapparater för sin funktionalitet och snygga design. Tänk på flera populära modeller av radiomottagare.

Zvezda-54

Denna modell utvecklades 1954 på det moderna Ukrainas territorium - i staden Kharkov. Den här mottagarens utseende gjorde ett stort stänk bland allmänheten, de skrev om det i media. Vid den tiden trodde experter att "Zvezda -54" - detta är ett verkligt genombrott inom radioteknik.

I sin externa design liknade den inhemska "Zvezda-54" en fransk tillverkad enhet, som började säljas flera år tidigare än den inhemska enheten. Radiomottagaren av denna modell producerades i hela landet och moderniserades och förbättrades hela tiden.

Under tillverkningen av denna modell använde utvecklarna olika typer av radiorör . Tack vare detta tillvägagångssätt var den slutliga effekten på Zvezda-54-modellen 1,5 W.

Bild
Bild

Voronezh

Denna rörradio släpptes några år senare än modellen som beskrivits ovan. Så det gick in i massproduktion 1957. Enhetens särdrag inkluderar närvaron i utformningen av sådana kritiska element som fodralet och chassit.

Voronezh -radiomottagaren fungerade i både långa och korta frekvensområden … Tillverkaren använde plast för tillverkning av enheten. Förutom, produktionsprocessen använde också en förstärkare med en avstämd krets i anodkretsen.

Bild
Bild

Dvina

Dvina -nätverksradion släpptes 1955. Det utvecklades av Riga -specialister. Enhetens funktion är baserad på fingerlampor av olika utföranden. Det är viktigt att notera att Dvina -modellen har en vippbrytare med en roterande intern magnetisk antenn och en intern dipol.

Under Sovjettiden fanns det alltså många olika modeller av radiomottagare, som skiljde sig åt i funktionella funktioner och yttre design. Vart i varje ny modell var mer perfekt än den föregående - utvecklarna försökte ständigt förvåna kunderna.

Bild
Bild

Recension av moderna halvantika radioapparater

Idag är ett stort antal tekniktillverkande företag engagerade i utveckling och produktion av radiomottagare i gammal stil. Tänk på flera populära och populära retromodeller bland konsumenter.

ION MUSTANG STEREO

Denna enhet har en elegant och unik design, ytterhöljet är tillverkat i rött. Om vi pratar om accenter i designen, kan man inte låta bli att notera FM -tunern, som i sitt utseende liknar hastighetsmätaren för den legendariska PonyCar FORD Mustang 1965. När det gäller de tekniska egenskaperna hos radion, alltså man kan inte låta bli att notera det högkvalitativa och kraftfulla ljudet, inbyggd AM / FM-radio, Bluetooth-funktion.

Bild
Bild

Camry CR1103

Förutom den eleganta exteriördesignen har enheten enastående funktionella funktioner. Så, mottagarens räckvidd kännetecknas av LW 150-280 kHz, FM 88-108 MHz . Dessutom finns det en skalbelysning, vilket ökar komforten och bekvämligheten med att använda radiomottagaren. Kroppen är tillverkad av naturligt trä, som är ett miljövänligt material . Mottagaren är stillastående och väger cirka 4 kilo.

Bild
Bild

Camry CR 1151B

Denna enhet passar perfekt in i alla interiörer, blir dess accent och snygga tillägg. Designen på fodralet är ganska minimalistisk, men samtidigt i linje med vintage -traditioner . Tillverkaren har tillhandahållit möjligheten att programmera 40 radiostationer av användaren.

Dessutom kan du spela musik inspelad på flashmedia. Det finns också en klockfunktion.

Bild
Bild

Camry CR1130

Enhetens ytterhölje är tillverkat i flera färger, så varje användare kommer att kunna välja en modell för sig själv som helt uppfyller individuella smakpreferenser. Radion drivs av ett 6 x UM2 -batteri (storlek C, LR14). Modellen kan uppfatta frekvenser som LW, FM, SW, MW.

Modern radio i vintage stil kan bli en riktig dekoration av ditt hem och också locka alla gästers uppmärksamhet.

Rekommenderad: