Ljuskronor I Barnkammaren För En Tjej (38 Bilder): Takmodeller För En Tonårsflicka Och Spädbarn

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Barnkammaren För En Tjej (38 Bilder): Takmodeller För En Tonårsflicka Och Spädbarn

Video: Ljuskronor I Barnkammaren För En Tjej (38 Bilder): Takmodeller För En Tonårsflicka Och Spädbarn
Video: Beautiful girls room ideas|| stylish girls false ceiling designs|| cute babies bedroom designs 2024, Maj
Ljuskronor I Barnkammaren För En Tjej (38 Bilder): Takmodeller För En Tonårsflicka Och Spädbarn
Ljuskronor I Barnkammaren För En Tjej (38 Bilder): Takmodeller För En Tonårsflicka Och Spädbarn
Anonim

Att välja en ljuskrona till en tjejs plantskola är inte så lätt som det kan tyckas vid första anblicken. Denna fråga måste behandlas extremt allvarligt, eftersom det är i detta rum som ditt barn kommer att spendera större delen av sin tid. Och hela miljön, inklusive taklampan, bör ha en fördelaktig effekt på flickans hälsa och humör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den inhemska belysningsmarknaden erbjuder ett brett urval av ljuskronor för en flickas barnkammare.

De kan delas in i flera grupper:

  • Takarmaturer är klassificerade efter typ av infästning. De hängs på en krok, som finns i takkonstruktionen i mitten av rummet, eller skruvas på skruvar. Den andra typen är mer relevant för ett flickrum, eftersom ett sådant fäste är mer tillförlitligt, kan ljuskronan placeras i vilken del av rummet som helst och kan användas på sträcktak.
  • Barnkronor kan ha olika typer av belysningselement. Den använder halogenlampor, lysdioder eller lampor med en konventionell bas. Användningen av LED -lampor är att föredra, eftersom en sådan enhet hjälper till att spara energi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljuskronor finns i en mängd olika utföranden. Så, ljuskronor för barnrum med bilden av hjältarna i dina favorit -tecknade serier, blommor och solen är mycket populära. Men sådana ljuskronor måste ändras snart, eftersom ditt barns preferenser kommer att förändras med åldern.
  • En separat grupp vill framhäva ljuskronor med ytterligare funktioner. De kan, utöver att byta dagsljus, spela rollen som nattlampa eller projektor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns många material från vilka ljuskronor är gjorda, men inte alla är lämpliga för installation i flickans barnrum:

  • Glas . Kom ihåg att barnets säkerhet är det viktigaste, därför bör du, när du väljer en ljuskrona för en plantskola med en glasskärm, föredra stötbeständigt material så att barnet inte bryter lampan och skär sig själv. Då kommer en sådan nyans inte bara att ge en vacker glans och ömhet åt miljön, utan det kommer också att vara säkert och lätt att rengöra.
  • Kristall . Olämpligt material för ett barns rum. Detta beror främst på dess bräcklighet. Ja, och onödig chic i barnrummet behövs inte. Detta material är snarare lämpligt för inredning av ett vardagsrum eller matsal.

Även om det är i en tonårsflickas rum, om det är inrett i klassisk stil, är en kristallkrona också lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast . Detta material, trots olika nyanser för att dekorera en plantskola från det, är inte särskilt lämpligt för det här rummet. Detta beror på att det är ett ganska giftigt material. Vid höga temperaturer som glödlampan skapar inuti enheten börjar den smälta och formaldehyder börjar utvecklas till luften. När din tjej andas dem från dag till dag kan hennes hälsa försämras, en allergisk reaktion kan börja, vilket kan leda till astma.
  • Ekologiskt glas . Denna typ av plast är den mest lämpliga för en ljuskrona i ett plantskola, eftersom dess sammansättning är naturlig och miljövänlig. Dessutom är lampskärmarna av detta material stöttåliga, så var inte rädd för att ditt barn kommer att bryta dem och bli skadade. Dessutom är dessa lampskärmar lätta att rengöra och ackumulerar inte damm. Kostnaden för plexiglaskronor är ganska överkomlig, och ett stort urval av modeller hjälper dig att välja det nödvändiga tillbehöret för interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Textil . Lampskärmar i tyg ger värme och komfort i rummet, men detta material är inte lämpligt för ett barns rum. Detta beror på att tyget kan locka till sig damm och det kommer att vara extremt problematiskt att torka av en sådan nyans. Detta kan utveckla allergier hos barnet. Dessutom kommer textilier med tiden att förlora sitt utseende och sådana nyanser måste ändras.
  • Naturliga material . Nu är det väldigt modernt att använda naturmaterial i ett hem, och ljuskronor från dem är också efterfrågade. Men innan du utrustar ett tjejrum med en lampskärm av trä, rotting eller bambu, är det värt att utvärdera möjligheten till våtrengöring av en sådan enhet.

Eftersom det är mycket viktigt för plantskolan att inredningen inte samlar damm och inte orsakar reproduktion av dammkvalster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgschemat som omger tjejen i rummet är mycket viktigt. Hon måste odla smak hos värdinnan. Därför ska ljuskronan passa perfekt in i de färger som rummet redan har dekorerats i.

Färg kan påverka barnets humör, så vissa toner bör undvikas när du dekorerar en plantskola:

  • En röd ljuskrona kan orsaka aggression hos ett barn. Det är inte nödvändigt för både småbarn och tonåring. Dessutom kommer den konstanta röda färgen på ljuskronan att väcka tjejen. Det blir svårt för henne att lugna sig innan hon går och lägger sig och tittar på den lila fläcken i taket.
  • Coola nyanser som blått och lila, å andra sidan, tenderar att låta din lilla bli slö. Hon kommer att vara ovillig att röra sig, hon kan bli för passiv.
  • Svartvita färger är tillräckligt tråkiga för ett barns inre, även om en ljuskrona med den ursprungliga formen på dessa färger mycket väl kan vara det. För en tonårsflicka kommer en vit ljuskrona att vara ganska lämplig, men en svart nyans bör uteslutas, eftersom det inte bara kommer att mörka lampans ljus för mycket utan också väcka nedstämdhet hos flickan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett flickrum bör du välja glada nyanser av ljuskronor:

  • Lampskärmens gröna färg lugnar och lugnar. Dessutom är den grönaktiga nyansen av ljus som en sådan ljuskrona kommer att ge mycket glädje för ögonen och bidrar till deras avkoppling.
  • Gult och orange kommer att ge tröst och positiva känslor i rummet. Det här är glädjens färger och barnet kommer definitivt att gilla dem.
  • Pastellrosa och blå nyanser är alltid populära bland tjejer i alla åldrar. De är väldigt skonsamma och väcker samtidigt inte negativa känslor.

Ljuskronor i dessa nyanser passar lätt in i rummets flickaktiga interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en ljuskrona för ett flickrum bör flera faktorer beaktas. Den viktigaste av dessa är säkerhet. Denna aspekt bör beaktas på flera nivåer.

  • Fastsättning . Det ska vara så säkert som möjligt. Även om ett barn vidrör ljuskronan med en pinne eller en filt, ska den inte falla. Det är bättre att föredra strukturer som fästs i taket med skruvar.
  • Form . Ljuskronan ska inte hänga lågt från taket, barnet får under inga omständigheter vidröra enskilda delar av taklampan, och han ska inte ha lust att hänga på dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Materialets kvalitet . Ljuskronans design bör endast göras av säkra material. Den måste ha intyg om överensstämmelse av varorna med Ryska federationens sanitära standarder. Detta beror på det faktum att skrupelfria tillverkare nyligen har använt råvaror av låg kvalitet i sina produkter. Uppvärmningen av de olika delarna släpper ut giftiga ämnen i luften, vilket kan få ditt barn att bli allvarligt förgiftat eller allergiskt.
  • En annan viktig aspekt när du väljer är enhetens funktionalitet . Det är mycket viktigt att belysningen av barnkammaren är tillräcklig. För svagt, som mycket starkt ljus, kommer att påverka din tjejs syn negativt, så du måste välja den optimala ljuskraften, motsvarande 17 W per 1 kvm. m område.

Det kommer att vara bra om det kommer att vara möjligt att ändra ljuskronans ljuskraft, beroende på situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • skönheten spelar en viktig roll i flickans rum, så taklampan bör också ingjuta en känsla av skönhet hos tjejen.
  • Förmågan att utveckla fantasi . Det är bra om du väljer en ljuskrona som ger ditt barn lite utrymme för fantasi. När hon presenterar olika bilder på taket i hennes rum, kommer flickan att utveckla extraordinärt tänkande hos sig själv, vilket kommer att vara användbart för henne i senare liv.

När du väljer en ljuskrona till en tjejs plantskola, glöm inte att fråga om ditt barns önskningar, fråga vad hon skulle vilja.

Och när du köper, var noga med att försöka ta hänsyn till ditt barns åsikt, eftersom det är mycket viktigt för henne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta modeller

Bland det stora utbudet av taklampor för barn vill jag lyfta fram flera originaldelar.

En ljuskrona som efterliknar vårt planetsystem. En sådan ljuskrona kommer inte bara att dekorera taket i barnkammaren, utan också bli ett ämne för studier. Det kommer att vara intressant inte bara för tonåringar, utan också för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ballongkronan kommer inte att lämna din lilla likgiltig. Ett barnrum inrett med en sådan belysningsarmatur kommer alltid att fyllas med en semester.

En taklampa med skyddande insekter får ditt barn att visa sin fantasi: vem är det och vart flyger de till? Och den gröna färgen kommer att bidra till avslappning av barnet före sänggåendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett prinsessrum ska ljuskronan vara i form av en krona, och en mängd olika kristallelement hjälper en sådan ljuskrona att lysa så snart lamporna tänds.

För en blomsterälskare kommer en utmärkt ljuskrona att vara en enhet gjord av plafonds-klockor som hänger i en bukett från taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om lutras för barnrummet i följande video.

Rekommenderad: