Ljuskrona Med Fläkt (44 Bilder): Takmodell Med Kontrollpanel Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona Med Fläkt (44 Bilder): Takmodell Med Kontrollpanel Inuti

Video: Ljuskrona Med Fläkt (44 Bilder): Takmodell Med Kontrollpanel Inuti
Video: Vrida 1 Lamparm Montering 2024, Maj
Ljuskrona Med Fläkt (44 Bilder): Takmodell Med Kontrollpanel Inuti
Ljuskrona Med Fläkt (44 Bilder): Takmodell Med Kontrollpanel Inuti
Anonim

En ljuskrona med fläkt är en ganska praktisk uppfinning. Genom att kombinera funktionen för kyl- och belysningsutrustning blev sådana modeller snabbt populära och kom med säkerhet in i den moderna interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Takmodeller med fläkt har ett antal obestridliga fördelar:

  • Dom är spara utrymme lokaler och elektricitet på grund av att funktionen hos två oberoende enheter utförs av en enhet. I detta fall fungerar armaturen och fläkten oberoende av varandra och att slå på en leder inte till den andra tvångsoperationen. Fläktens elförbrukning motsvarar en glödlampa på 100 watt;
  • Att köpa en sådan ljuskrona blir billigare .än att köpa en fläkt och belysning separat. Enheten fungerar helt tyst, ändrar inte rummets mikroklimat utan fördelar luftflödena jämnt;
  • Paddeltypskylning orsakar inte förkylning , i motsats till luftkonditioneringen, och är det mest budgetalternativet. Takmodeller är godkända för användning i närvaro av personer som är allergiska mot damm. Designen kräver inte dyrt underhåll, är lätt att underhålla och installera;
  • Närvaron av en enorm lineup låter dig välja en produkt för vilken inredning som helst … För stora lokaler är det möjligt att installera flera produkter. Modellen är praktisk att använda på terrasser och i sommar lusthus, där användning av ett luftkonditioneringsapparat är opraktiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen kan tekniskt karakteriseras enligt följande: enheten består av en elmotor, en kropp och en roterande anordning med blad.

Antalet blad är vanligtvis från tre till sex stycken, men det finns modeller med ett eller till och med tio blad. Det finns en belysningsenhet under fläkten, som antingen kan vara en enda version eller bestå av flera nyanser eller lampskärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsdiagrammet utförs på ett sådant sätt att fläktens och lampans ledningar förs ut till en knapp med två knappar, där var och en av knapparna kommer att ansvara för dess funktion. Vissa modeller är utrustade med en fjärrkontroll som gör att du kan fjärrstyra enheten.

Ibland används ett rep eller en kedja som hänger från en ljuskrona för att slå på den. I sådana produkter är omkopplarreläet inbyggt i höljet och för att aktivera det räcker det med att dra i sladden tills det klickar.

Bild
Bild

Vissa produkter är utrustade med en back, med vilken du kan ändra bladens rotationsriktning och en hastighetssensor, som reglerar antalet varv beroende på de inställda parametrarna.

Modellerna är tillverkade av miljövänliga material: glas, metall, trä, plast och tyg. Vissa modeller är utrustade med luftfuktare och luftjoniserare, vilket gör det mer bekvämt att bo i rummet med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Efter typ av bilaga till taket är ljuskronor med fläkt indelade i tak och tak.

Princip hängande typ strukturen består i att produkten är upphängd på en stålkrok, som sitter säkert i taket. Vanligtvis kommer krokar med en ljuskrona och är konstruerade för en stor vikt av produkten. Trådar och fästelement döljs av ett dekorativt hölje. Hängande ljuskronor är lämpliga för både sträcktak och traditionella ytor. Endast styva strukturer används som upphängningar; användningen av flexibla element är oacceptabelt.

Takkronor de monteras med en remsa som skruvas fast i taket och på vilken hela strukturen stöds. Fästelement och trådar är placerade mellan taket och remsan och syns inte från sidan. Takkronor är idealiska för låga rum - de har inte en lång upphängning och är kompakt placerade under taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av fläktar i rotationsriktningen.

  1. Bladen roterar medsols . Det här är de mest budgetmodellerna, de ger ofta inte ytterligare funktioner. Produkter med denna typ av rotation är lämpliga för sommarbruk. Bladen är utformade på ett sådant sätt att den blåsta luften riktas nedåt och jämnt blåser rummet.
  2. I det andra fallet utförs rotationen i båda riktningarna . Sådana modeller är utrustade med en back, ändrar bladens rotationsriktning, en hastighetsregulator och en fjärrkontroll. Kostnaden för dessa produkter är högre, men den kompenseras av fläktens bredare funktionalitet. Rotation moturs riktar luftströmmarna uppåt.

Tack vare detta stiger kall luft till taket och förskjuter varm luft, som börjar försvinna och sjunka längs väggarna till golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat av detta luftbyte blir rumstemperaturen bekväm. Denna fläkts förmåga att utjämna temperaturen i rummet gör att produkten kan användas under den kalla årstiden.

Hur väljer man?

När du väljer en ljuskrona med en fläkt måste du ta hänsyn till blåsningsområdet och belysningsparametrarna.

Om ljuskronan kommer att fungera som huvudljuskälla, bör du välja modeller med en total effekt på alla lampor på minst 20 watt per kvadratmeter yta. För stora rum är modeller med flera lampor med möjlighet att installera energibesparande eller LED-lampor i dem lämpliga.

Möjligheten att använda lampor med låg värmeavledning är nödvändig när du väljer modeller med tyg- eller träskärmar för att undvika antändning. Om ljuskronan ska användas som extra belysning eller vid installation av flera identiska modeller i ett stort rum, kan den totala effekten för alla lampor vara lika med 15 watt per kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt kriterium för att välja modell är fläktbladens spännvidd . Bekväm vistelse i rummet med enheten påslagen, liksom produktens estetiska utseende beror på denna parameter.

För att korrekt bestämma diametern på knivarna är det nödvändigt att subtrahera den totala ytan som upptar stora möbler från rummets totala yta. Det återstående värdet måste divideras med 2, 5. Resultatet av beräkningarna kommer att vara en riktlinje när du väljer bladens storlek. För stora lokaler, med samma formel, kan du bestämma det antal ljuskronor som krävs.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt längden på upphängningen . Avståndet från knivarna till golvet bör inte vara mindre än 230 cm. Därför bör upphängda konstruktioner endast användas i höga rum, och takalternativ är väl lämpade för lågt i tak.

Du måste också ta hänsyn till avståndet från fläkten till möbler, gardiner och andra ljuskronor: de bör vara åtskilda från varandra på ett sådant sätt att de helt utesluter ömsesidig kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av ytterligare funktioner i produkten i form av flerfärgad belysning, back, hastighetsregulator och fjärrkontroll väljs av köparen oberoende, beroende på produktens kostnad som är bekväm för honom.

Ljuskronor utrustade med en jonisator och en luftfuktare är mycket dyrare än traditionella modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell är det nödvändigt att ta hänsyn till rummets stil . Ett brett utbud av produkter gör att du kan välja en produkt i både klassisk och modern inredning.

Patinerade produkter med förgyllning kommer harmoniskt att passa in i barock- och rokokostilarna, och design med inslag av glas och förkromad metall kommer att se bra ut i minimalism och högteknologi. För rustika och etniska stilar är modeller gjorda med träelement lämpliga, och för en plantskola är ljuskronor gjorda i form av en fantastisk helikopter idealiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Ljuskronor med fläkt är välförtjänta och har många positiva recensioner.

Konsumenter noterar följande fördelar med produkter:

  • Möjlighet till samtidig belysning och ventilation av rummet utan att sänka rumstemperaturen. Detta gör att du kan undvika hypotermi i kroppen, vilket är särskilt värdefullt i barnrum.
  • Tyst drift av fläkten gör det möjligt att installera sådana modeller i sovrum och vilorum. Snabb borttagning av lukt och intensiv luftcirkulation gör modellerna oumbärliga för köket. Möjligheten att installera på terrasser, verandor och lusthus gör att du bekvämt kan uthärda sommarvärmen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Möjligheten att fjärrstyra vissa modeller gör användningen av produkter bekväm och bekväm. Närvaron av ytterligare funktioner för befuktning och luftjonisering eliminerar behovet av att köpa separata enheter. Ett brett utbud av modeller med en mängd olika mönster och färger gör att du kan välja en produkt för vilken inredning som helst;
  • Till skillnad från golvmodeller är takfläkten placerad utanför området där husdjur och barn finns, vilket helt eliminerar risken för skada eller att främmande föremål kommer in i de roterande bladen;
  • Utgivningen av produkter i ett brett prisklass gör det möjligt att köpa produkter av både premiumklass och mycket budgetalternativ. Kostnaden för ljuskronor med en fläkt varierar i genomsnitt från 6 till 40 tusen rubel. Modellerna kräver inget dyrt underhåll och är lätta att rengöra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna det finns en stor vikt av produkter, omöjligheten att använda ljuskronor i rum med hög luftfuktighet och den höga kostnaden för vissa modeller.

Uppmärksamhet riktas också mot närvaron av ljudresonans när fläkten är på när ljuskronor används på undertak med metallstyrningar.

För att undvika nynning är det nödvändigt att lämna ett gap mellan takplåten och ljuskronans yttre fixeringselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i interiören

Bekvämlighet, funktionalitet och mångsidighet hos designen förklarar det stora intresset för denna typ av ljuskrona. Sådana produkter finns i bostads- och kontorslokaler, serveringsanläggningar och barninstitutioner. Modellerna belyser och förnyar rummet perfekt, passar harmoniskt in i interiören och fungerar som en värdig dekoration av designen.

Rekommenderad: