LED -ljuskrona Med Fjärrkontroll (68 Bilder): Kinesisk Takmodell För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: LED -ljuskrona Med Fjärrkontroll (68 Bilder): Kinesisk Takmodell För Hemmet

Video: LED -ljuskrona Med Fjärrkontroll (68 Bilder): Kinesisk Takmodell För Hemmet
Video: Hans lightings chandelier fan installation 9273 2024, April
LED -ljuskrona Med Fjärrkontroll (68 Bilder): Kinesisk Takmodell För Hemmet
LED -ljuskrona Med Fjärrkontroll (68 Bilder): Kinesisk Takmodell För Hemmet
Anonim

För närvarande introduceras automatiseringen av vårt vardagsliv överallt. Allas naturliga behov är att leva bekvämt, och vad kan vara mer bekvämt än att uppfylla små önskningar med ett knapptryck. Det är värt att börja smått och uppmärksamma en sådan innovation som en ljusemitterande ljuskrona (LED) med en kontrollpanel. Denna enhet kommer att vara ett trevligt tillskott till inredningen i vardagsrummet, på nöjesställen och till och med på kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

LED -systemet är en ljusförsörjningsenhet. De viktigaste belysningselementen i den är lysdioder eller diodlampor. En fjärrstyrd LED -enhet har ett antal fördelar. En uppenbar och viktig fördel är att det verkar möjligt att styra ljuset från ett visst avstånd. Det finns ingen anledning att gå upp och leta efter en switch.

Du kommer att kunna fullt ut uppleva fjärrkontrollens värdighet om en kall morgon, i en varm säng, plötsligt vill läsa. Eller om du blev förkyld eller det inte finns något sätt att bryta dig från jobbet, och det visade sig vara en nödvändighet att tända lampan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de trevliga alternativen för sådana belysningsenheter är det också värt att notera det alla modeller har olika belysningslägen . Detta gör att du alltid kan hålla belysningen i rummet under kontroll. När allt kommer omkring är ibland ett starkt ljus irriterande, men du vill inte sitta utan det alls. Då kan du enkelt ställa in strålningsintensiteten till önskat värde, det vill säga att bara tända en liten del av lysdioderna. Med den resulterande svaga belysningen är det också mycket lättare att lägga barnen i säng. Förutom alla fördelar kommer LED-tillbehöret att visa sig vara en säkrare och mindre energikrävande enhet för hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr har smarta ljuskronor en nackdel. Lysdioderna som ingår i enhetens design kan inte vara för evigt, och att byta ut dessa komponenter har ett betydande pris.

Själva ljuskronorna med en kontrollpanel är mycket dyrare än konventionella lampor. Men det vore konstigt om du inte behövde betala för bekvämligheterna.

Modeller

Och när du bestämmer dig för att förädla det vanliga livet med LED -utrustning med fjärrkontroll, måste du veta att det finns ett stort antal av deras olika variationer. Och var och en av dem har sin egen unika egenskap, som förmodligen kommer att göra det möjligt att återigen bli övertygad om de pengar som väl används. Enligt installationsmetoden är LED -system indelade i två typer:

  • tak;
  • upphängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

En populär modell, på grund av sin låga kostnad, har blivit en tak -LED -ljuskrona. Det används ofta för att markera interiörens stil. För detta ändamål erbjuder butiker lampor i olika former. Denna typ är också inneboende i rum med lågt i tak, eftersom fastsättning av sådana enheter utförs nära taket. Vanligtvis erbjuds rektangulära eller runda alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma den hängande typen, som kan lägga till sofistikering och nåd till alla rum. Den upphängda versionen är mer lämplig för rymliga och breda rum, eftersom den kontrollerade enheten själv är monterad med ett antal kedjor eller strängar.

I ett miniatyrrum kommer en sådan enhet att verka krånglig, men utan tvekan kommer den att locka uppmärksamhet. En bekväm funktion är möjligheten att kontrollera längden på kedjorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken typ av lampa du gillar, förenas alla LED -enheter med närvaron av dioder som kan avge starkt ljus. Ljusutsläppet från sådana element är flera gånger bättre än belysningen från de vanliga glödlamporna. Dessutom kan LED -lampor för LED -lampor användas för att skapa accentbelysning , eftersom de låter dig fokusera ljusströmmen. De kan också installeras i badrummet, eftersom dioderna inte är känsliga för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt kännetecken för lysdioder är att de kan avge annat ljus än vanligt vitt. Det vill säga att du kan ändra det tråkiga vita till informellt rött eller någon annan nyans. Dessutom kan färgförändringen ske smidigt, vilket är mycket viktigt för atmosfären i rummet. Denna funktion används i många modeller av LED -ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de klassiska formerna av LED -ljuskronor med fjärrkontroll finns det:

  • "tallrik";
  • "Kaka".
Bild
Bild
Bild
Bild

En tallrikskrona, som namnet antyder, har en viss likhet med en vanlig tallrik. Att anpassa denna form hjälper till att öka utrymmet. Tårtkronan håller också sitt namn och ser ut som en konditorivaror som hänger i taket. Många modifieringar av denna form kan fungera både med energispardioder och med glödlampor med begränsad effekt. Ljuskronor i båda formerna kan antingen hängas upp eller över taket. Oavsett form och typ av redskap finns de med en färgförändrande LED-bakgrundsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Flerfärgad belysning hjälper till att betona delar av interiören positivt eller tvärtom dölja några brister. Färgad belysning låter inte gästerna bli uttråkade under semestern. Det kommer också att visa sig vara en oersättlig del av barnkammaren, gjord i form av en tårta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det mer ovanliga och intressanta med de nya LED-tillbehören är den inbyggda musikspelaren. Ja, det händer också! På grund av sin unikahet kommer sådana modeller inte att vara ett billigt köp. Men om du förstår hela det föreslagna funktionsområdet för sådan LED -automatisering, blir dess popularitet ganska begriplig.

Det förvånar det musikvarianter med fjärrkontroll tappar absolut inte i design till andra modeller. Följaktligen är högtalare, en bluetooth -modul eller en plats för ett flash -kort inbyggd i designen för att spela musik.

Om det är möjligt att välja intensiteten för den utsända belysningen och välja trevlig musik för detta, kommer absolut hela atmosfären i rummet att justeras på distans på begäran av användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att helt förstå dessa unika belysningsarmaturer måste du överväga flera monteringsvarianter av dessa definitivt anmärkningsvärda modeller.

Bild
Bild

Takkaka ljuskrona med fjärrkontroll och MP3 -modul tillåter användning av glödlampor och energispardioder. Modellen innehåller en radio och stereohögtalare. Det är ett fantastiskt tillskott till alla sofistikerade interiörer. Flerfärgad belysning, även under grumliga dagar, kommer att befria dig från grå dystra tankar. Färgbytet utförs med en magisk, jämn lutning.

Men trots smidigheten är det inte heller svårt att arrangera en show med ljus och musik på en semester. Tillgång till alla alternativ finns från fjärrkontrollen eller på modulblocket på diodpanelen, det vill säga byta låtar och belysningslägen kommer att vara så bekvämt som möjligt. Förutom den vanliga platsen för ett flash -kort kan du använda en SD -telefonens flash -enhet. Så en vanlig ljuskrona kommer att tävla med ett musikcenter eller någon annan teknik i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takkrona platta med fjärrkontroll och LED -belysning " Stjärnbeströdd himmel ". En sådan isarmatur är utrustad med ett stort antal lysdioder. Tack vare belysningslägena och detaljerna i arrangemanget av konstruktionsdelar försökte tillverkaren återskapa effekten av en stjärnhimmel.

Det måste erkännas att det visade sig värdigt, för genom att sätta på en sådan lampa kommer du inte att kunna ta bort ögonen. Synen är så fantastisk att du dessutom vill köpa ett teleskop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör och kopplingsschema

Trots att marknaden erbjuder ett stort antal olika modifieringar av LED-system med fjärrkontroll, är de alla monterade av samma typ från elektriska block. De viktigaste och obligatoriska komponenterna är radiostyrt relä, kontrollpanel och LED-system. Beroende på modell kan satsen också innehålla en halogenlampa, en dimmer som är utformad för att justera ljussignalen och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärrkontroll LED -enheter är främst ett automatiserat system. Och ett sådant system kan inte existera utan en speciell styrenhet vars uppgift är att ta emot signaler från fjärrkontrollen. Själva styrenheten är ett elrelä som består av en strömförsörjning, mjukvara och elektrisk omkoppling.

Ofta sker all kontroll av automatiseringen från en elektrisk panel eller en väggbrytare. I vissa modeller kan det hjälpa dig att hitta en borttappad fjärrkontroll . Den elektriska panelen innehåller huvudreläets kontrollelement - en radiosändare. Beroende på modell kan signalen påverka reläet från 30 till 100 meters avstånd.

Om den är av hög kvalitet hindrar inte väggarna signalen. Ljuset kan släckas från alla intilliggande rum.

Bild
Bild

Nu är fjärrkontrollen inte längre en nödvändighet. Fjärrkontrolltekniken är trots allt inte ny. Och telefonappsutvecklare förbättrar sina mönster. Baserad IrDA, ett välkänt alternativ för smartphones , applikationer har skapats för att styra utrustning från din mobil. Så om det inte finns några knappar för ljusheadsetet till hands kan du alltid använda Android -appen som ersätter fjärrkontrollen för ljuskronan och tända lampan genom din telefon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha behandlat komponenterna skulle det vara bra att förstå principen för att ansluta ljuskronan. Det finns praktiskt taget inga grundläggande skillnader i anslutningsschemat för ett LED -system med en fjärrkontroll och en konventionell lampa. LED-armaturen är också ansluten till rumsledningarna, men det är att föredra att ledningarna är gjorda av en trekärnig kabel. Då kommer systemet att vara stabilt och inte utsättas för brand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brytaren är ansluten till den automatiska enheten via en kopplingsdosa. Vidare måste fasen som tas bort från brytaren anslutas till styrreläet. Den neutrala kabeln måste också anslutas till regulatorn via en kopplingsdosa. Vidare, i arbetsform, genom att trycka på omkopplaren eller genom att signalen från den elektriska panelens signal på antennen stängs och öppnas det elektriska reläet. Det vill säga att lampan slås på, av, medan enheten inte fixar vad lampan exakt var tänd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om du vill köpa ett LED -system med fjärrkontroll måste du veta exakt måtten på rummet där det ska fungera. Om du letar efter en modell för ett stort, ledigt vardagsrum med högt i tak, tveka inte att skaffa en hängande ljuskrona med fjärrkontroll. Om designen av ditt rum är gjord i en sofistikerad stil, kommer säkert kristallmodeller med färgmusik att passa in där.

I salongen för att ta emot gäster kommer lugn bakgrundsmusik aldrig att vara överflödig. Eftersom rummet är av en anständig storlek, rekommenderas det att välja en ljuskrona som har en lång rad fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I fallet när du vill lägga till magisk belysning till barnkammaren, vars utrymme inte tillåter sig att ge fria tyg, kommer takkronan till din hjälp. Den låga konstruktionen av undertaket och den blygsamma kvadraturen kommer att kombineras positivt med en miniatyr ljusrätt som inte sticker ut med onödiga detaljer. Resten av de avancerade armaturalternativen är upp till dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en ljuskälla för ditt kontor, är det bättre att föredra strikta, men inte sämre i skönhet, ljuskronor-plattor. I den här situationen behöver du inte betala för mycket för ytterligare funktioner. Var också uppmärksam på lysdiodernas effekt. För rymliga hallar behöver du minst 200 L. För små korridorer räcker 100.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende regler

Var LED -utrustningen ska placeras måste tas på allvar och tänk på flera nyanser som kan bli ett problem. Det är viktigt att komma ihåg att användningen av halogen- eller glödlampor utesluts om du använder sträcktak . Överhettning från sådana element har en negativ effekt på PVC -beläggningen. Takets minsta avstånd från sådana ljuskällor bör vara 40 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var försiktig när du köper en belysningsarmatur för ditt sovrum. Du kommer att ställas inför ett stort antal utmärkt utförda alternativ. Sovrummet är det som får särskild uppmärksamhet. Det verkar vara något personligt, och människor närmar sig sitt arrangemang med en vördnadsfull inställning. Försök noga överväga förslag med den så kallade belysningen av "stjärnhimlen".

Dessa LED -ljuskronor har samma funktionalitet som andra. Men möjligheten att modellera en stjärnhimmel natt kommer att ge charm till dina kamrar. Detta kontrastspel kommer att skapa ett gott humör före sängen. I en sådan atmosfär är det mycket bekvämare att koppla av. Men på morgonen kommer du troligtvis ännu mindre att vilja vakna till jobbet.

Bild
Bild

Betyg av populära tillverkare och recensioner

Naturligtvis kan du omedelbart rekommendera de mest kända märkena som har gjort sitt namn på marknaden länge. Men sådana europeiska hantverkare som Tyska Maytoni eller amerikansk Led Cree är utformade för motsvarande standarder, som har vissa skillnader från de ryska. Om du inte har något emot pengar och tid, ta en titt på Maytoni. Tekniken som produceras i Tyskland har alltid varit som bäst.

Bild
Bild

Alla vill få kvalitet till ett överkomligt pris. Därför blir kinesiska märken allt populärare. Produkterna från välkända kinesiska märken är inte sämre i kvalitet, eftersom de använder värdiga komponenter i sina sammansättningar och certifierar deras produktion. Vi är vana vid att säga”nej” direkt om vi får reda på att produktionslandet är Kina.

Tillverkare från Mellanriket har länge lärt sig att göra kvalitetsprodukter, de har också kända märken som med rätta kan anses vara värdiga konkurrenter till europeiska tillverkare. För att inte stöta på en billig ljuskrona av låg kvalitet när du köper och inte betalar för mycket för ett märke, var uppmärksam på följande tillverkare:

  • Jazzway;
  • Feron;
  • Navigatör;
  • Camelion;
  • Gauss.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ingen är frestad att ha fel. Alla vill lära sig av andras misstag, så den starkaste motivationen för att välja ett visst märke är utan tvekan feedback från andra köpare. Låt oss analysera några av dem. Ägare av system från Mayoni tror att tyska ljuskronor har utmärkt stil, utmärkt prestanda, hållbarhet och varma, helt stressfria ljusutgångar. Bland bristerna noteras den höga kostnaden för enheter från detta märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt de som köpte kinesiska ljuskronor Jazzway , betona deras obetydliga energiförbrukning, ljusstyrkan i belysningen, som inte är sämre än glödlampor, liksom frånvaron av flimmer. Men de noterar också hur bräcklig användningen är. För att tala om de varor som Feron -märket levererar till marknaden är konsumenterna nöjda med ett behagligt, starkt ljus, bekvämlighet och kompakthet. Men det fanns också ett fall när lysdioderna efter ett år slutade tändas och garantiservicen vägrade att ta emot ansökningar.

Slutligen en inhemsk representant Elvan . Bland fördelarna markerar användarna den enkla installationen, tillgängligheten av detaljerade instruktioner samt funktionell överensstämmelse med beskrivningen av enheten. När vi talade om nackdelarna med ryska lysdioder var åsikterna delade. Vissa har klagomål på flimrande ljus, andra har inga klagomål alls.

Rekommenderad: