Bastuugnar Harvia: Ved- Och Elektriska Finska Spisar, Recensioner Av Elektriska Spisar

Innehållsförteckning:

Video: Bastuugnar Harvia: Ved- Och Elektriska Finska Spisar, Recensioner Av Elektriska Spisar

Video: Bastuugnar Harvia: Ved- Och Elektriska Finska Spisar, Recensioner Av Elektriska Spisar
Video: Spisar och Ugnar Reservdelar och Tillbehör 2024, Maj
Bastuugnar Harvia: Ved- Och Elektriska Finska Spisar, Recensioner Av Elektriska Spisar
Bastuugnar Harvia: Ved- Och Elektriska Finska Spisar, Recensioner Av Elektriska Spisar
Anonim

Om du frågar en erfaren badhusvakt vilken typ av bastuugn som är den bästa kvaliteten - finsk eller inhemsk, kommer svaret i nästan 100% av fallen att vara entydigt:”definitivt finskt!”. Sanningen är att om kvalitet, styrka och säkerhet är de viktigaste egenskaperna hos ditt köp, så är det bästa alternativet en Harvia bastu och bastuugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I många år har finska tillverkare haft namnet på de ledande bastu- och bastuugnstillverkarna på världsmarknaden. För majoriteten av köparna är den avgörande faktorn det direkta förtroendet för Harvia själv, vars produkter har varit kvalitetsstandard över hela världen under ganska lång tid. Under hela marknaden för värmeutrustning har finska spisar upprepade gånger moderniserats, förbättrats och förbättrats. Tack vare denna skillnad från sina konkurrenter har Harvias produkter inte bara unik design utan också hög funktionalitet, bekvämlighet och användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av fördelarna med Harvia värmeutrustning är att den genererar en betydande mängd värme med liten bränsleförbrukning. Om du litar på köparnas recensioner kan badrummet på bara en timme värmas upp till 85 ° C. Detta beror på aktiv luftcirkulation. Denna princip säkerställer ekonomisk förbrukning av alla typer av bränsle, liksom en enhetlig fördelning av termisk energi i hela utrymmet, vilket skapar de mest bekväma förhållandena för vila och avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje spis för ett bad, oavsett metod och material för tändning, är tillverkad av tjockväggigt stål, motståndskraftigt mot höga temperaturer . Kroppen är täckt med en speciell brandbeständig färg. Vedeldade spisar är utrustade med ett metallgaller, vilket garanterar maximal värmeöverföring. Som nämnts ovan accelererar luftcirkulationen rumets uppvärmningshastighet. Elektriska modeller finns tillgängliga komplett med enheter som reglerar ugnens termiska regim. De kan styras både med fjärrkontrollen och automatiskt genom att ställa in önskat program.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För snabb uppvärmning av badrummet laddas ofta krossad diabas, talkolklorit och andra typer av material in i spisen. Stenarna värms upp, vilket ger all värme till ångrummet. För att öka andelen luftfuktighet används ett speciellt stålrör. Detta rör är en ledning av vatten till det nedre lagret av stenvallen. När du rör dig uppåt torkar ångan gradvis och värms upp till optimal prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Alla Harvia -produkter genomgår ett noggrant kontrollförfarande, samt ett kvalitetscertifikat och en garanti.

Listan över fördelar med företagets värmeutrustning är mycket lång, men huvudpunkterna kan lyftas fram:

  • lång livslängd;
  • optimalt förhållande mellan kostnad och kvalitet;
  • olika alternativ;
  • höga egenskaper hos både den tekniska sidan av enheten och den externa designen;
  • absolut ofarlighet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • snabb uppvärmningsprocess;
  • brist på skarpa temperaturhopp;
  • enkel installation;
  • tillverkarens goda rykte.
Bild
Bild
Bild
Bild

En omfattande lista över varor som presenteras i kataloger gör det möjligt att välja rätt, med hänsyn till köparens smakpreferenser och beroende av parametrarna i badområdet. Dessa kan vara små spisar för hemmagång, mer kraftfulla för offentliga bad, samt spisar i olika priskategorier - från ekonomiklass till VIP -modeller.

Glasdörrar gör det möjligt att njuta av elddansen . Stenar nedsänkta inuti kaminen kan bli ett dekorationselement i bastun, om du till exempel öppnar den övre luckan. För att dämpa värmen kan du skväta en liten mängd vatten ovanpå stenarna. Om du täcker spisen med ett lock börjar rummet värmas upp mycket snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av bristerna kan man kanske peka ut kaminens starka konvention, men detta kan enkelt åtgärdas genom att täcka kaminen med en tegelsten. Denna process kommer inte att ta mycket tid och tar inte mycket pengar. Ibland täcker ägare till bad och spisar väggen närmast kaminen med en termisk skärm för 100% skydd.

Bild
Bild

När det gäller elektriska värmare är deras främsta fördel att stenarna värms upp mycket snabbt och det är inte nödvändigt att periodiskt tillsätta bränsle. Nackdelen är i vissa fall driften av värmaren uteslutande från elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprinciper

Alla finska spisar är extremt enkla att använda och kräver inga speciella färdigheter för att hantera dem. Olika former och modeller gör det möjligt att installera dem i alla delar av rummet. Till exempel kan en märkes triangelformad spis perfekt passa in i hörnet av ett bad, dessutom finns det alternativ för vägginstallation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vedeldning

Harvia vedeldade spisar tillverkas i de finska bastuns bästa traditioner. Modeller skiljer sig åt i struktur och utseende.

Det finns ett antal grundläggande element som är karakteristiska för alla modeller av en vedspis:

  • Vedkammare. Har ett värmebeständigt hölje av stål. Kammarens väggar är upp till 10 mm tjocka, på grund av vilka det sker en snabb uppvärmning av badrummet och stenarna.
  • Kamenka. Rymmer upp till 100 kg stenar. Som regel är värmaren öppen på alla sidor. Detta hjälper till att öka mängden torr ånga.
  • Fjärrbränsledörr. Möjlighet att använda alternativet för fjärrkontroll i ett rum intill badområdet. Till exempel, om du placerar eldstaden i omklädningsrummet, utförs värmeöverföringen inte bara i ångbadet eller bastun, utan också i rummet som är utrustat framför det.
  • Rökutsugningssystem. Omdirigerar värmen från förbränningen av bränslematerialet till substratet. Rökkanalen går genom värmaren, vilket ökar värmeöverföringen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland alla Harvia -modeller är de mest populära Harvia m2, liksom en rad värmeenheter "Classic" och "Legend". Tack vare introduktionen av nya strukturelement blir användningen av ugnar ännu enklare och bekvämare. Vissa spisar är utrustade med speciella ånggeneratorer, med hjälp av vilka torrånga -förhållandet i badrummet övervakas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnens funktionsprincip är mycket enkel

Först och främst läggs materialet till eldstaden i tändkammaren. Den värmeenergi som frigörs under bränningen av veden riktas till kaminens bas med hjälp av ett rökutsugningssystem. Kamins skorsten passerar genom kaminen, på grund av vilken stenarna börjar värmas upp ännu snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Harvias elvärmeutrustning är känd för sin superergonomiska konstruktion och design. Strukturen i denna ugn består av en kropp, ett värmeisolerande lager och en rörformad elektrisk värmare. Kontrollen utförs med en fjärrkontroll, vars temperatursensor är installerad i själva badrummet. Banan är avsedd för fjärranvändning. Uppvärmningsläget ställs in av användaren själv. Alla elektriska enheter av märket har ett program för att skydda ugnen om du glömmer att stänga av den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och populära modeller

För närvarande producerar Harvia ett ganska stort antal olika modeller av kaminer som uppfyller helt olika behov och önskemål från potentiella köpare.

Företagets sortiment omfattar ved- och elektriska spisar av olika modelllinjer, såsom:

  • Delta;
  • Trendigt;
  • Senator;
  • Klassisk;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Legend;
  • Klassisk forte;
  • Profi;
  • Virta;
  • Klubb.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av ovanstående rader har sina egna egenskaper . Ibland möjliggör den unika och oändliga designen av enheter de mest vågade besluten och planerna för utformningen av badrum eller bastur.

Bild
Bild

Delta

Modellerna på denna linje kännetecknas av en triangulär design, som gör det möjligt att placera kaminen i hörnet av badet, och därigenom utnyttja ångrummet mest bekvämt. Alla enheter i serien är små i storlek och lätta i vikt (högst 10 kg). Den optimala volymen för rummet för uppvärmning med dessa värmeöverföringsanordningar är 4 m3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljud

En dynamisk djärv design är det första som fångar ögat och förenar dessa modeller. I sortimentet finns spisar med karosseri i tre färger - svart, platina och stål. Till skillnad från de tidigare versionerna är Sound ugnar medelstora och deras vikt är högst 15 kg. Beroende på effekt kan enheterna användas i bad och bastur med en volym på 3 till 15 m3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt

Båda enheterna, som representerar denna linje, är avsedda för arrangemang i små badrum och ångrum, avsedda för 2-3 personer. Ugnens vikt är 8-10 kg. Den största skillnaden mellan de två modellerna är närvaron av en fjärrkontrollpanel och en installerad automatisk termostat.

Kompakta ugnar finns i två färger - vitt och rostfritt stål. Dessa enheter är endast avsedda att installeras på en stabil yta. Setet innehåller också stenar som väger cirka 6 kg och en speciell träskärm för säkerheten.

Bild
Bild

Klassisk

En av de mest populära linjerna i företaget, som har förtjänat förtroende och god utvärdering av köpare. Ugnarna på denna serie presenteras i två modeller för väggmontering. Designad för ångrum för 5-13 personer. Enheterna är relativt små i storlek, medan deras huvudsakliga funktion är den maximala öppna designen och en stor volym av värmaren.

Bild
Bild

Recensioner

Den finska tillverkarens produktkatalog är så mångsidig att varje konsument kan hitta exakt vad han drömde om. Företaget producerar de mest pålitliga enheterna som kan värma badrum med en volym på 5 till 20 m3. Kostnaden för ugnen beror direkt på dess kapacitet.

Enligt recensioner av personer som använder produkterna från detta företag är kaminen mycket lätt att underhålla och rengöra . - askan rinner ut i gallret, varefter den hälls i pallen. Allt som krävs av dig är att ta bort oförbrända materialrester från behållaren. Alla modeller kännetecknas av ett genomtänkt konventionskema, vilket innebär att nästan allt trä kan brinna, förutom uppriktigt vått

Bild
Bild

Alla modeller, särskilt de mest moderna, är utrustade med en volymetrisk förbränningskammare där du kan lägga stora stockar. Bekvämligheten ligger i det faktum att det inte alls är nödvändigt att hugga dem - stockar av valfri storlek brinner bra i spisen! Ofta värms kaminen upp mycket snabbt, lyser rött och avger strålning. För att undvika detta är det viktigt att välja det optimala förbränningsläget och inte lägga för mycket ved. Kundupplevelse har visat att installation av en tegelsten runt kaminen har en gynnsam effekt på värmespridningen i rummet. Vissa ägare väljer att täcka kaminen med en stålplåt och lämnar små luckor för kongressen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller elektriska ugnar är det bättre att starta strömkällan via en separat ingång ., eftersom konkreta hopp i nätverket av enheter med en kapacitet på 7-14 kW är möjliga. I allmänhet är installationen av elektriska ugnar ganska enkel. Du behöver bara ta in enheten i badrummet, packa upp den, installera den på den avsedda platsen och slå på den.

Genomtänkt design av spisar, extraordinär design, högkvalitativa tillverkningsmaterial - alla dessa faktorer har lockat köparnas uppmärksamhet i många år. Effektivitet och tillförlitlighet, förmågan att ånga när som helst, utan att värma upp badet i förväg - allt detta är uppenbara fördelar med att köpa finska produkter.

Rekommenderad: