Inglasning Av Vinterträdgårdar (33 Bilder): Dubbelglasade Konstruktioner Och DIY-takkonstruktion, Fasadglas

Innehållsförteckning:

Video: Inglasning Av Vinterträdgårdar (33 Bilder): Dubbelglasade Konstruktioner Och DIY-takkonstruktion, Fasadglas

Video: Inglasning Av Vinterträdgårdar (33 Bilder): Dubbelglasade Konstruktioner Och DIY-takkonstruktion, Fasadglas
Video: Altan 33kvm sadeltak 2024, Maj
Inglasning Av Vinterträdgårdar (33 Bilder): Dubbelglasade Konstruktioner Och DIY-takkonstruktion, Fasadglas
Inglasning Av Vinterträdgårdar (33 Bilder): Dubbelglasade Konstruktioner Och DIY-takkonstruktion, Fasadglas
Anonim

Vinterträdgården är faktiskt samma växthus, bara det första alternativet är för rekreation, och det andra är för odling av grönska. Under den kalla årstiden förvandlas vinterträdgården till ett verkligt centrum i huset och blir en favorit mötesplats för familj och vänner. På grund av klimatets särart i vårt land har sådana lokaler blivit populära för inte så länge sedan. Och naturligtvis spelar glassystem en nyckelroll för att organisera denna typ av utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fasadglas har inte bara en estetisk komponent, utan också en helt funktionell. Vem vill trots allt inte koppla av i en grön "oas" på vintern, där det är ljust, varmt och utsikt över ett vackert snöigt landskap öppnar sig? I det här fallet kommer panoramaglas med stora jumboglas att se särskilt imponerande ut. Det är bättre att låta dörrarna glida, vilket gör att du kan skapa effekten av enhet med naturen på sommaren. Och du kan skydda trädgården från värme och sol med persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna vinterträdgårdar kan också utrustas med innovativa system som automatisk takvärme, inomhusklimat, självreglerande ventilationssystem och tonade tvåglasfönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill kan du välja ramlösa glasrutor, men värmen bibehålls mindre.

Material (redigera)

Tänk på de grundläggande materialen som används för att skapa inglasade vinterträdgårdar.

Aluminium

Enligt statistiken använder 80% av kunderna en aluminiumprofil för inglasning av en vinterträdgård - det är billigt och samtidigt mycket högkvalitativt och hållbart, så du behöver inte stärka väggarna och bygga en ram.

Bild
Bild

Denna profil har många fördelar:

  • enkel konstruktion;
  • överkomligt pris;
  • sparar värme;
  • ser bra ut;
  • överför ljusflödet så mycket som möjligt;
  • hållbar;
  • eldfast;
  • motstår vandalism.
Bild
Bild

Tyvärr leder aluminium värme, därför används speciella profiler med värmeisolerande insats under det ryska klimatet. Tillverkningsföretag lovar att aluminiumfönsterprofilen kommer att tjäna dig troget i cirka 70-80 år, medan monteringen utförs bokstavligen på en dag, och om det behövs kan aluminiumramarna enkelt demonteras med egna händer och flyttas till en annan plats.

Bild
Bild

Användning av PVC -profiler och träramar

Mindre populärt, men används även i vinterträdgårdsglaseringar är PVC -profiler och träramar. Fördelen med plastglas är att sådana fönster behåller värmen perfekt och är lämpliga för både enkammare och dubbelglasfönster. Men denna typ av inglasning är inte lämplig för en vinterträdgård med panoramautsikt. Dessutom kan PVC-strukturer inte spela rollen som en fullfjädrad ram, så du måste använda ett stålskelett för taket.

Bild
Bild

Det mest miljövänliga och hälsosamma alternativet är naturligtvis träramar. Men det här är inte ett billigt nöje, och dessutom behöver de särskild vård.

Bild
Bild

Glas

När det gäller dubbelglasade fönster, är enkammare med en speciell beläggning, som dessutom behåller värme inuti rummet, ganska lämpliga för en vinterträdgård.

Bild
Bild

Experter rekommenderar inte att du använder dubbelglasfönster på grund av strukturens svårighetsgrad, eftersom vinterträdgårdens glasyta är tillräckligt stor och det är bättre att inte riskera det genom att installera massivt glas.

Om säkerheten är av avgörande betydelse för dig vid inglasning kan du använda härdat yttre glas och antivandal innerglas. Detta innebär att vid en eventuell stöt kommer glaset inte att brytas in i skarpa fragment utan smulas ihop till små trubbiga partiklar. Detta gäller särskilt för panorama- och takglas.

Bild
Bild

Ett annat alternativ: plexiglas som innerglas, triplex istället för externa och polykarbonatplåtar i stället för taket. Den enda nackdelen med polykarbonat är att det sänder ljus sämre, men detta är inte alls ett hinder för att vara i vinterträdgården.

Bild
Bild

Nyligen har tillverkande företag erbjudit mycket innovativa material för inglasning av vinterträdgårdar .till exempel genom att använda tvåglasfönster, som gör att du kan justera belysningsnivån i rummet. Men det här är icke-standardiserade och dyra projekt som i regel är tillgängliga för exklusiva designerinredningar. Du kan också använda tonat glas, och om det har en spegeleffekt kommer du inte att synas utifrån.

Bild
Bild

Tak

Processen att inglasa en vinterträdgård skulle se enkel ut om det var nödvändigt att bara installera fönster längs omkretsen. Men en riktig vinterträdgård kräver också ett glastak. Därför är det värt att noggrant närma sig valet av material för inglasning, som måste tåla dåligt väder och många vinterfällningar. Dessutom måste glaselementen kunna bära vikten av det tunga taket.

Bild
Bild

Ett viktigt tips - gör takets lutningsvinkel åtminstone 60 grader, detta kommer att hjälpa nederbörd att inte dröja kvar och därför inte skapa ytterligare belastning på glaset.

Om du väljer tvåglasfönster ska det inre glaset vara trippel (liknande det som finns i bilar), då är risken för skada om glaset går sönder till noll. För takglas är ark av cellulärt polykarbonat också lämpliga, vilket är lättare än tvåglasfönster och gör att du kan klara dig utan en extra ram. Polykarbonat är hållbart och tål intensiva UV- och infraröda strålar och kan vara standardvitt eller tonat. Observera att detta material är känsligt för extrema temperaturer, så fäst det inte för hårt på skenorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilation

Vinterträdgårdens ventilation ger ett luftintag och en avgaskanal. För inflödet används fönster och ventiler längs omkretsen, och luckorna på taket utför huvens funktion. Den totala ytan av fönster och luckor är vanligtvis cirka 10% av glasytan i vinterträdgården.

Bild
Bild

Det är lämpligt att inte bara vara begränsad till sidofönster och ventiler, utan också att tillhandahålla fönster i flera nivåer, vilket gör att du kan upprätta naturligt luftutbyte i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare föreslår att man använder speciella "passiva" ventilationssystem när konvektionsblåsta ventiler installeras under taket. På samma sätt utförs luftutbyte i rummet ungefär var 15: e minut. Denna ventilation är särskilt bekväm om du inte kan ventilera vinterträdgården varje dag. Och på sommaren, särskilt på varma dagar, kan du dessutom använda en luftkonditionering, som under den kalla årstiden också kommer att fungera som en utmärkt service som en vinterträdgård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att lägga till en vinterträdgård i ditt hem kommer du säkert att komma lite närmare naturen, förbättra utrymmet för rekreation och förbättra livskvaliteten i ditt hushåll. Trots det faktum att den inglasade fasaden ser ömtålig ut, klarar den lätt inte bara vädret och alla slags nederbörd, utan även en sprängvåg eller en jordbävning av medelstorlek.

Denna styrka uppnås med speciella tätningsmedel .som förvandlar glas, metall och sten till en enda monolitisk struktur. Närma dig därför processen med att inglasa vinterträdgården så ansvarsfullt som möjligt, bjud in de bästa specialisterna och använd innovativa material när det är möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Du kan lära dig mer om alla nyanser som är förknippade med vinterträdgården i följande video.

Rekommenderad: