Arbor-swing: Trädgårdssving Gjord Av Formade Rör, Trägungstransformator I Landet

Innehållsförteckning:

Video: Arbor-swing: Trädgårdssving Gjord Av Formade Rör, Trägungstransformator I Landet

Video: Arbor-swing: Trädgårdssving Gjord Av Formade Rör, Trägungstransformator I Landet
Video: DIY Simple/Easy/Cheap Porch/Bench Swing with 2x4's 2024, Maj
Arbor-swing: Trädgårdssving Gjord Av Formade Rör, Trägungstransformator I Landet
Arbor-swing: Trädgårdssving Gjord Av Formade Rör, Trägungstransformator I Landet
Anonim

Om du har din egen dacha eller ett lanthus, har du mer än en gång funderat på hur du bekvämt kan slå dig ner med gäster eller familj i frisk luft för att dricka te eller bara ta en chatt. En enkel veranda är för tråkig och ointressant, och en vanlig gunga är barnspel. Du kan enkelt bygga en användbar byggnad för dig själv, där du kan umgås med gäster, barn eller bara sitta ensam, fördjupa dig i dina tankar. En sådan struktur är ett sommar svängande lusthus. Tänk på funktionerna i gungor i trä för ett sommarboende.

Bild
Bild

Visningar

Swing lusthus är användbara i varje trädgård. Du kan använda dem på olika sätt:

  • För barnens fritid (swing lusthus kan fungera som ett substitut för konventionell gunga).
  • För en familj eller ett vänligt företags fritidsaktiviteter (sitter i en mysig atmosfär av omvandlande lusthus kan du äta middag omgiven av nära och kära, ha ett affärssamtal).
  • Tillbringa tid ensam (alla kan tillbringa tid att sitta i lusthuset, svaja fredligt och lämna i sina tankar och erfarenheter).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För konstruktionen av de betraktade lusthusen används olika råvaror. Används oftast inom konstruktion:

  • metall;
  • trä;
  • plast;
  • formade rör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i konstruktionen av metall är i hållbarheten och praktiken hos sådana svängarbor. Tillverkningen sker enligt ett enkelt schema:

  • teckning;
  • beredning och urval av delar;
  • montering av den färdiga produkten, efter ritningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa metallträdgårdskonstruktioner monteras ihop genom svetsning av de enskilda delarna. I vissa fall fästs små delar på en gemensam ram med hjälp av speciella fästelement eller självgängande skruvar. De största nackdelarna med denna typ av gungstol är de höga materialkostnaderna och den stora vikten av den resulterande strukturen. Det kommer inte att fungera att flytta sådana lusthus runt trädgårdstomten.

Bild
Bild

Om du föredrar mer miljövänliga material, vill göra ett lusthus för mindre pengar, då skulle ett gungehus av trä vara ditt alternativ. Detta material har verkligen många fördelar. Förutom miljövänlighet och låg kostnad har trä en speciell estetik och passar in i nästan alla interiörer på din webbplats (till skillnad från plast, som måste väljas individuellt). En träbyggnad är säkrare för barn än en liknande metallbyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast lusthus har fler nackdelar än fördelar. De är mer lämpade för att göra barns gungor än för att göra riktigt högkvalitativa, universella svängande arbors. Plasten är inte tillräckligt stark och kan böja eller gå sönder under tung vikt. Plastmaterial kan vara skadligt en solig och varm dag: plast har förmågan att smälta i solen och avdunstar kemikalier som kan skada kroppen. Plusserna inkluderar den låga kostnaden för materialet, liksom ett stort urval av färger och den lilla vikten på det färdiga lusthuset, som mödosamt kan flyttas till en annan plats.

Bild
Bild

Hamnar gjorda av formade rör har flera användbara egenskaper. Dessa material är billiga, monteringen är enkel, klättrande trädgårdsväxter kan planteras på ramen på den färdiga gungstolen.

Det finns få nackdelar med sådana strukturer. De huvudsakliga nackdelarna är behovet av att ändra gungbarns utseende för att passa in i interiören, liksom avsevärd vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du gör ett val till förmån för ett lusthus från det eller det materialet måste du bestämma:

  • hur ofta lusthuset kommer att användas;
  • vilken effekt väderförhållanden kan ha på material;
  • om det är nödvändigt att flytta gungstolen under hela användningsperioden;
  • är det nödvändigt att passa in denna byggnad i interiören;
  • för hur många människor detta lusthus behövs.
Bild
Bild

Efter att ha svarat på alla frågor kommer du lätt att förstå vilket lusthus som är rätt för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur göra?

Det första steget är att tänka efter och bestämma alla funktioner i det transformerande lusthuset, som är rätt för dig. Till exempel måste du välja ett material för konstruktion, en plats att installera en struktur, välja storlek, antal bänkar som krävs, baserat på antalet och preferenser för din familj. Därefter måste du göra en detaljerad ritning med hänsyn till dimensioner och material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel är standardtypen av svingtransformatorer, tack vare vilken du bättre kan förstå byggnadens struktur. På det svängande golvet, som stöds av fyra pelare, som en vanlig trädgårdspaviljong, finns två bänkar som ligger mittemot varandra. Det finns ett bord mellan dessa platser. Taket över hela byggnaden består av två symmetriskt placerade ramper. Denna byggnad kräver ingen grund, det räcker bara för att fixera träbenen bra i marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du utför förberedande arbete är det nödvändigt att välja rätt verktyg genom vilket du kan göra arbetet bättre. Fästsystemen måste vara pålitliga, hållbara och säkerställa säkerheten för hela strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudstadiet är samlingen av en svingtransformator. Det är individuellt, eftersom det beror på byggnadens komplexitet. Därför är tekniken olika i varje fall. Den sista etappen är en mindre översyn av byggnaden, liksom installationen på en förvald plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Transformator lusthuset är verkligen unikt. För tillverkning av dessa strukturer måste du ha viss erfarenhet av konstruktion. Detta bevisas av de många recensioner som finns kvar på Internet. Dessa mönster är unika, ser snygga ut och gör webbplatsen speciell.

Rekommenderad: