MP3-spelare (39 Bilder): En översikt över Digital, Med En Högtalare, Till Hands Och Andra Modeller För Musik. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: MP3-spelare (39 Bilder): En översikt över Digital, Med En Högtalare, Till Hands Och Andra Modeller För Musik. Hur Väljer Man?

Video: MP3-spelare (39 Bilder): En översikt över Digital, Med En Högtalare, Till Hands Och Andra Modeller För Musik. Hur Väljer Man?
Video: Musiklektion distans: Rytm - trumma på kroppen 2024, Maj
MP3-spelare (39 Bilder): En översikt över Digital, Med En Högtalare, Till Hands Och Andra Modeller För Musik. Hur Väljer Man?
MP3-spelare (39 Bilder): En översikt över Digital, Med En Högtalare, Till Hands Och Andra Modeller För Musik. Hur Väljer Man?
Anonim

Många människor kan inte föreställa sig sitt liv utan kvalitetsmusik. Desperata musikälskare föredrar alltid att ha med sig sina favoritspår i sin mobiltelefon eller MP3-spelare för att få sina hörlurar när som helst och fördjupa sig i musikvärlden. Låt oss titta närmare på moderna MP3 -spelare och ta reda på hur man väljer dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

MP3 -spelaren är en bärbar enhet som har sitt eget interna minne och strömkälla (oftast ett litiumjonbatteri) . Moderna tillverkare producerar många olika modeller av sådana prylar. I butiker kan du hitta exemplar av olika storlekar, utföranden, kapacitet och utrustning. Båda budgetalternativen säljs, vars kostnad inte överstiger 2-3 tusen rubel och dyra enheter, vars prislapp börjar från 30 tusen.

Moderna MP3 -spelare kännetecknas av sin funktionalitet . Om det tidigare bara var möjligt att lyssna på din favoritmusik eller fånga dina favoritradiostationer på sådana enheter, så är dagens prylar mer praktiska och multitaskande. De mest populära modellerna i vår tid är modeller med Bluetooth och trådlösa gränssnitt. De är praktiska att använda, sådana enheter är mycket användbara på många områden, så de köps ofta inte bara för att spela musikspår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ultramoderna modeller av MP3-spelare är mycket populära, som har en inbyggd webbläsare . En sådan användbar enhet är idealisk för de användare som gillar att lyssna på musik och surfa samtidigt på Internet. Således kan du spendera tid både med avkoppling och nytta.

MP3 -spelare från dagens tillverkare är mestadels kompakta. Det är bekvämt att bära dem överallt i fickan eller i väskan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

MP3 -spelaren har sedan länge upphört att vara en gimmick. Moderna prylar kostar inte längre fantastiska summor och presenteras i det bredaste sortimentet, så konsumenterna har i alla fall möjlighet att hitta ett lämpligt alternativ för sig själva. Detta är en av anledningarna till att populariteten för sådana musikapparater inte har minskat genom åren. Men det handlar inte bara om deras tillgänglighet och förekomst. R Låt oss ta reda på vilka andra positiva egenskaper som finns i MP3-spelare.

  • Spelare i detta format är olika rik funktionalitet … Som nämnts ovan kompletteras många av dem med trådlösa gränssnitt, webbläsare, "läsare" och många andra nödvändiga komponenter.
  • Många modeller av MP3 -spelare utrustad med stora batterier … Med en sådan komponent kan musikenheten fungera offline ganska länge. Det finns också sådana alternativ som är utformade för 40 timmars drift utan laddning.
  • Moderna MP3 -spelare är främst kompakta … Det är bekvämt att bära sådan bärbar utrustning med dig överallt. Du kan alltid tilldela en ficka till den i en väska eller portfölj, lägg produkten i en byxficka. I den moderna livstakten är prylarnas rörlighet en viktig parameter.
  • De övervägda enheterna är så enkla att använda som möjligt .… De är enkla och smidiga att hantera, konfigurera och ansluta till andra enheter. Vem som helst kan ta reda på hur man använder en MP3 -spelare. Även om det finns några frågor kommer användaren alltid att kunna titta i bruksanvisningen för utrustningen, som alltid ingår i satsen.
  • Den attraktiva designen hos moderna spelare bör också noteras .… I butiker finns både relativt enkla och mycket originella kopior i ljusa färger. Snygga alternativ med en silveryta är populära. En korrekt vald enhet kan bli inte bara användbar, utan också framgångsrikt komplettera bilden av en person.
  • Idag finns det sådana modeller av MP3-spelare som utmärks av mycket bra ljud .… Naturligtvis kommer du inte att kunna känna hela djupet och nyanser av ljud, som i fallet med Hi-Fi-teknik, men ljudet kommer fortfarande att vara utmärkt. Användaren kommer att kunna njuta av sina favoritlåtar fullt ut.
  • MP3 -spelaren kan köpas i alla fall … Det finns inte bara plast, utan även metall- eller aluminiumalternativ. Sådana enheter håller inte bara längre och är så hållbara som möjligt, utan ser också attraktiva ut.
  • Kunderna är också nöjda med det rika sortimentet av aktuella tillverkare . De tillverkas av många välkända märken. På butikshyllorna kan du hitta en mängd olika modeller, olika i tekniska egenskaper, design och funktioner. Även den mest krävande användaren kan hitta den optimala tekniken för sig själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MP3 -spelare har tillräckligt med fördelar, men det finns också några nackdelar. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Trots att dessa enheter kännetecknas av god ljudkvalitet, ändå de är märkbart sämre än moderna hifi-enheter i detta . MP3 -spelare använder billiga och enkla förstärkare. Med sådana detaljer kommer musikälskaren inte att kunna känna alla musikens färger och solistens röst.
  • MP3 -spelare tillverkas av många stora märken som Sony . Liknande tillverkare har ett vanligt problem - ett stort antal förfalskningar. När du köper en spelare från ett välkänt företag måste du vara så försiktig som möjligt för att inte köpa en kopia, vars kvalitet aldrig blir densamma som originalets.
  • Vissa modeller av MP3-spelare är inte den mest praktiska enheten på grund av de ergonomiskt installerade komponenterna i dem . Till exempel har den populära Mpio FY300 en USB -kontakt, vilket tvingade enheten att bli för stor.
  • Vissa modeller av MP3 -spelare är mycket dyra … Många kända enheter, till exempel de som släpps under varumärket Apple, klassas som dyra. Deras funktionalitet är inte alltid så unik och rik. I de flesta fall påverkas den slutliga kostnaden av det märke som släppte gadgeten.
  • Du kan köpa en enhet med hög strömförbrukning … En sådan MP3 -spelare kommer att behöva laddas ofta, vilket är helt obekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

MP3 -spelare finns i många olika typer, var och en med sina egna specifika egenskaper och egenskaper. Låt oss titta närmare på de mest populära alternativen som efterfrågas bland moderna köpare.

Player-flash-enhet

Det här är de minsta skivspelaralternativen som har samma dimensioner som ditt genomsnittliga PC -flashkort. De förväxlas ofta med konventionella externa lagringsmedier. Player-flash-enheten är mycket lätt. Vissa modeller väger bara 30-40 gram. Sådana prylar körs på batterier med olika kapacitet.

Bild
Bild

Standard

Sådana anordningar har vanligtvis en standard rektangulär struktur. De är vanligtvis väldigt lätta och små. De är billiga, men de skiljer sig inte åt i specialfunktioner. I standardspelare tillhandahålls bara allt du behöver - det finns inget överflödigt i dem . Till salu kan du hitta sådana alternativ, vars dimensioner är något större än en tändsticksask.

Standardspelaren är en utmärkt lösning för vardagsbruk, gym eller promenader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multimedia

Speciellt populära idag är multimediaspelare. Dessa är multitasking och praktiska enheter som du inte bara kan lyssna på musik utan också se foton eller videofiler . Oftast har sådana enheter en informativ display, vars diagonal kan nå 5 tum, beroende på egenskaperna hos en viss modell.

Multimediaspelare är vanligtvis större och tyngre än andra modeller. Detta är inte förvånande, eftersom de ger så många funktionella komponenter, som var och en behöver sin egen plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

MP3-spelare skiljer sig också åt i funktionalitet

Med bluetooth … Några av de vanligaste alternativen. De låter dig lyssna på musik på hörlurar trådlöst. Fjärröverföring av filer är möjlig beroende på modellspecifikationer. Synkronisering av gadgeten med en bärbar dator, persondator eller smartphone är tillåten. Moderna spelare kan enkelt känna igen de flesta telefonmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med FM -sändare . Den inbyggda FM-sändaren låter musikälskaren lyssna inte bara på musikspår utan också på sina favoritradiostationer.

Det är sant att komma ihåg att denna komponent förbrukar ganska mycket energi, så du måste hålla gadgetens laddningsnivå under kontroll.

Bild
Bild

Med radio och FM -tuner . Faktum är att det är en vanlig radiomottagare inbyggd i en digital ljudspelare. Energiförbrukningen medan du lyssnar är liten, så att du säkert kan lyssna på radion utan att oroa dig för procentandelen laddning.

Bild
Bild

Med TV -tuner och DivX . Spelare med sådana alternativ är utmärkta följeslagare på en lång och tråkig resa. En kompakt gadget tar upp signalen med en antenn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med Wi-Fi . För närvarande är enheter med detta alternativ särskilt efterfrågade och relevanta. Med denna anslutning kan gadgeten anslutas till en dator och andra möjliga enheter. Det är också möjligt att ansluta till Internet om det finns en Wi-Fi-distributionspunkt i närheten.

Bild
Bild

Med en webbläsare . Enheter med detta tillägg är bland de mest användbara och funktionella. Användaren har möjlighet att samtidigt lyssna på musik och söka efter nödvändig information på Internet eller sitta på sociala nätverk. Det är ganska bekvämt.

Bild
Bild

Med röstinspelare … MP3 -spelare med röstinspelare är bra lösningar för skolbarn eller studenter. Du kan spela in föreläsningar eller lektioner på inspelaren så att du kan lyssna på dem senare hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en anteckningsbok … I grund och botten kompletteras denna funktion av spelare med Android -operativsystemet. När det gäller att skriva är detta inte det mest praktiska alternativet, men på enheter utrustade med en stor skärm kommer ett sådant tillägg att vara till nytta.

Bild
Bild

Med en DAC . Musikenheter med en D / A -omvandlare har bättre ljudåtergivning.

Bild
Bild

Detta är inte en fullständig lista över funktionella tillägg som kan finnas i MP3 -enheter. De innehåller också en timer, klocka och larm, arrangör och till och med inbyggda spel.

Modellöversikt

Låt oss titta närmare på några av de populära MP3 -spelarmodellerna och lära oss mer om deras specifikationer.

Aceline i-100

Om du vill köpa en billig och mycket liten spelare, bör du överväga detta alternativ. Trådlös teknik Aceline i-100 stöder inte och har inget eget "minne", men du kan sätta in ett microSD-kort i det. Enheten läser WMA-, MP3 -format. FM -mottagare medföljer inte … I autonomt läge utan laddning kan Aceline i-100 inte arbeta mer än 6 timmar.

Kanske känns egenskaperna hos denna musikaliska enhet för svag, men det är värt att överväga spelarens pris på 300 rubel. Detta är en bra "arbetshäst", som i sig är gjord som en klädnypa och enkelt kan fästas på väskor eller kläder. Med Aceline i-100 kan du gå till gymmet eller ta en promenad med vänner eller ditt husdjur.

Bild
Bild

Digma B3

Liten multimediaspelare. Lätt, bekväm, med en ljus kroppsfärg. Modellen kan spela upp både ljud- och videoformat (AMV). Det finns ett microUSB -gränssnitt. Gadgeten stöder också textfiler, vars format är TXT. Denna billiga ljudspelare har ett eget minne på 8 GB, men du kan också installera ett microSD -minneskort med en maximal kapacitet på 32 GB . I offline -läge kan gadgeten fungera upp till 10 timmar.

Bild
Bild

Ritmix RF-3410

Billig fickspelare med praktiska tryckknappar och ett klipp för att fästa på kläder eller en väska. Denna modell stöder inte heller trådlös teknik, men den har ett eget minne på 4 GB och möjliggör installation av minneskort. Tid för kontinuerligt arbete utan laddning är 10 timmar.

Bild
Bild

Sony NW-E393

Detta är en multimediamodell av en märkesspelare utrustad med ett microUSB -gränssnitt. Enheten har en 3,5 mm kortplats, inbyggt minne på 4 GB … Det finns inget alternativ för minneutvidgning. Det finns en skärm med en diagonal på 1,77 tum. Kontroll av gadgeten är tryckknapp. Det finns en digital equalizer. Det finns ett litiumjonbatteri som ger 35 timmars batteritid.

Bild
Bild

Sony NW-WS623G

En intressant spelare gjord i form av hörlurar. Det har utmärkt ljud utan störningar och brus. Produkten är kompakt och ser original ut. Det finns ett microUSB -gränssnitt. Enheten läser format som MP3, WMA, FLAC, AAC, PCM . Inbyggt minne - 4 GB, expansion tillhandahålls inte. Kontinuerlig arbetstid är 12 timmar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Låt oss ta reda på vad du ska leta efter när du väljer "din" MP3 -spelare

  • Först bör du bestämma för vilket ändamål du behöver en sådan pryl . Baserat på detta bör du välja en specifik modell. Till exempel, för att gå till gymmet, räcker det med ett litet och billigt alternativ som inte stör dig. Om du behöver en enhet för arbete eller studier med många alternativ, är det vettigt att ta en dyrare modell med trådlösa gränssnitt, en webbläsare, möjligheten att läsa textfiler och en röstinspelare.
  • Var uppmärksam på de tekniska egenskaperna hos den spelare du gillar . Var uppmärksam på mängden internminne (och möjligheten till expansion), batteriets kvalitet och tillåtna batteritid. Frekvensegenskaper och ljudeffekt är också viktiga. Det rekommenderas inte att lita blint på ord från säljare som berättar om enhetsparametrarna, eftersom många värden i sådana situationer avsiktligt överdrivs för att locka ditt intresse. Alla egenskaper anges alltid i den tekniska dokumentationen - här bör de beaktas.
  • Var uppmärksam på enhetens design . Välj de alternativ du gillar. Annars kommer användningen av gadgeten inte att ge tillräckligt med nöje - ett oattraktivt utseende kommer definitivt inte att förbättra ditt humör.
  • Se till att du är bekväm med att använda spelaren … Håll den i handen, försök trycka på knapparna. Om det verkade för dig att enheten inte riktigt passar dig, och det inte är särskilt bekvämt att använda det, är det bättre att vägra köpet. Leta efter ett annat, mer ergonomiskt alternativ.
  • Skynda dig inte att betala för den modell du gillar . Kontrollera dess skick, testa ljudkvaliteten. Det ska inte finnas några defekter på fodralet eller displayen, och ljudet ska vara klart - utan störningar och brus. Om du ändå märker några brister är det bättre att inte riskera det och leta efter en annan enhet.
  • Det är lämpligt att köpa en märkesspelare … Kända tillverkare uppskattar deras rykte, därför producerar de högkvalitativa, pålitliga och hållbara enheter som inte utsätts för driftstörningar. Även om du köper en kinesisk pryl, försök att ge företräde åt kända företag, varav många också producerar mycket bra spelare.
  • Handla en MP3 -spelare i en specialaffär som säljer hushållsapparater eller ljudutrustning … Här köper du en original märkesenhet med tillverkarens garanti.

Gå inte till marknaden eller till en butik som säljer allt från mat till kläder och barnleksaker för att köpa en pryl. På sådana platser kan du bara stöta på en produkt av låg kvalitet utan garantiservice.

Rekommenderad: