Designstudio 22, 21 Kvm. M. (48 Foton): Layout Av En Lägenhet Med Balkong, Köksdesign

Innehållsförteckning:

Video: Designstudio 22, 21 Kvm. M. (48 Foton): Layout Av En Lägenhet Med Balkong, Köksdesign

Video: Designstudio 22, 21 Kvm. M. (48 Foton): Layout Av En Lägenhet Med Balkong, Köksdesign
Video: Industrigatan 37 - 2:a · 72m2 - Industristaden : Via Notar mäklare Uppsala 2024, April
Designstudio 22, 21 Kvm. M. (48 Foton): Layout Av En Lägenhet Med Balkong, Köksdesign
Designstudio 22, 21 Kvm. M. (48 Foton): Layout Av En Lägenhet Med Balkong, Köksdesign
Anonim

Design av en liten studiolägenhet med en yta på 21-22 kvm. m är ingen lätt uppgift. Vi kommer att prata om hur man utrustar de nödvändiga zonerna, ordnar möbler och vilket färgschema man ska använda i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

En lägenhet där ett kök kombineras med ett enkelrum kallas studio. Endast ett badrum tilldelas i ett separat rum. Det kan också finnas ett omklädningsrum. Således visar det sig att köket-vardagsrummet kommer att delas in i funktionella områden: bo, för matlagning och äta.

Huvuddragen och fördelen med denna layout är frånvaron av dörrar som stjäl mycket utrymme att öppna. Dessutom är det lättare att skapa en ergonomisk design i ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konceptet med en studiolägenhet dök upp relativt nyligen och bostäder med en sådan layout kan bara köpas i en modern byggnad. Som regel hyr utvecklare bara fyra väggar utan ett separat badrum. Således kan invånarna planera sitt område, läge och geometri, baserat på deras behov och önskningar.

Den positiva sidan av den oberoende organisationen av ett badrum är särskilt relevant för lägenheter med en yta på 21-22 kvm. m. Utvecklingen av utformningen av en sådan lägenhet kräver ett speciellt tillvägagångssätt, eftersom det krävs för att spara bokstavligen varje centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Utvecklingen av projektet bör börja med definitionen av de nödvändiga områdena för badrum, kök och omklädningsrum. Följaktligen beror det enbart på individuella behov. Observera att i detta fall är det också nödvändigt att ta hänsyn till rummets geometriska form och förekomsten av strukturella nischer, urtag och hörn - de kan hjälpa till att använda utrymmet mer rationellt. I en nisch eller urtag kan du organisera ett omklädningsrum eller en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett så litet rum blir det svårt att organisera ett fullvärdigt kök. I de flesta fall placeras den längs badrumsväggen och består av högst tre sektioner, varav en är ett handfat. Normalt reduceras köksstorleken genom att arbetsytan reduceras. Moderna elektriska apparater kan lösa detta problem. Till exempel en multicooker, elektrisk stekpanna eller airfryer. De kan stuvas undan när de inte används, vilket frigör utrymme på skrivbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frågan om förvaring i sådana lägenheter löses genom att använda hela utrymmet på väggarna upp till taket. Mezzaninen blir också en väg ut. I en modern design blir de ett extra inslag av inredning och räddar dig från brist på plats.

Det är bäst att anpassa dina förvaringsmöbler eller använda modulära mönster. Således kan du ta upp allt ledigt utrymme på väggen som är avsatt för förvaringsområdet. Observera att strukturer som tar upp hela utrymmet från golv till tak ser mer estetiskt tilltalande ut än en garderob och inte skapar effekten av att störa utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet rymmer en utfällbar soffa eller säng. Ett sovrum kan ordnas på en extra våning ovanför badrummet och köket. Sängen kan också placeras ovanför soffan i gästområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om lägenheten har en balkong, kommer ett ytterligare område att visas, som måste ingå i designprojektet. Om husets struktur tillåter och balkongens vägg kan rivas, blir det en utmärkt plats för en soffa, bord eller säng. Om inte, kan balkongen isoleras och utrustas med ett förråd, rekreationsområde eller arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Arean är 21-22 kvm. m kräver kompetent arrangemang. Det är bäst att välja möbler i en enkel form och monokromatiska. Det är värt att notera att möbler som överför ljus gör det lättare att uppfatta rummet.

Du kan göra en glasbar eller soffbord. Racket kommer perfekt att ersätta de gångjärniga hyllorna. De brukar hängas över soffan och TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sådana små lägenheter finns det många praktiska lösningar i kategorin transformerande möbler:

  • fällbara matbord;
  • hopfällbara sängar;
  • fällbara stolar;
  • hyllor med inbyggt arbetsbord och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det rekommenderas att dekorera små rum i ljusa färger. Detta gäller även möbler. Ju mindre det sticker ut i översiktsplanen, desto friare kommer hyresgästerna att känna sig. Möbler kan vara vita, beige eller ljust trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarna och taket görs bäst med vitt och golvet med kontrasterande färger. Detta golv avgränsar rymdens gränser. När det går ihop med väggarna kan det skapa en sluten effekt. Men i det här fallet kan du göra mörka eller ljusa golvlister.

Bild
Bild

Det färgade taket sjunker visuellt under och är därför starkt avskräckt. Observera att vertikala linjer drar upp rummet, men i en liten mängd. Dessa kan vara delade färgade gardiner eller målade element i förvaringsområdet.

Bild
Bild

Du kan lägga till färger med ljusa accenter: kuddar, målningar, hyllor, gardiner eller andra dekorativa element. Observera att överdriven användning av små föremål, till exempel vaser, statyetter eller bilder, stökar upp utrymmet. Därför bör du vara mycket försiktig med denna process. Detsamma gäller personliga föremål som böcker eller lådor. Vi rekommenderar att du lägger allt i dekorativa lådor och lindar böckerna i samma omslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Låt oss börja med en intressant design i ett ganska kontrasterande intervall. Denna interiör är ett utmärkt exempel på smart användning av ljusa accenter. Den dominerande färgen är vit. Ljusa väggar, möbler och golv tillåter inte bara ljusa dekorativa element, utan även svarta möbler och riklig målning. Och för att avgränsa rymdets gränser, som vi redan har sagt, användes svarta golvlister.

Jag vill också notera det zon- och möbelarrangemang som genomförts. En liten skiljevägg mellan köksuppsättningen och soffan, tillsammans med bardisken, separerar zonerna subtilt från varandra. Det vita arbetsbordet passar perfekt in i utrymmet och fortsätter liksom omklädningsrummet, och i ensemblen med en vit stol är det helt diskret. Kombinationen av öppet och stängt lagringsutrymme är mycket bekvämt. Öppna sektioner gör det snabbt och enkelt att plocka upp vardagliga föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

I följande exempel vill jag lyfta fram användningen av loftsängen inte bara som sovplats, utan också som en extra förvaringsyta. Den grå mattan belyser det vitaktiga golvet mot de ljusa väggarna. Notera också koncentrationen av små föremål på ett ställe: i soffan och på hyllorna ovan. Böcker, fotografier och kuddar är samlade i ett hörn, inte utspridda i hela utrymmet. På grund av detta dekorerar de interiören, men skräpar det inte.

Bild
Bild

Och avslutningsvis, överväga interiören i stil med minimalism. Det skiljer sig åt vid maximal användning av olika tekniker för att öka lagringsytan och ett minimum av dekorativa element. Förutom ett stort skåp med ett stativ upp till taket finns det ytterligare fack i soffpallen och under trappan. Inuti loggian hängs också hyllor och en garderob ovanför soffan. Bord längs väggen kan flyttas. Således fungerar de i en position som en bekväm arbetsplats och i den andra - som ett område för gäster.

Rekommenderad: