Designstudio 28 Kvm. M. (54 Foton): Layout Av En Studiolägenhet På 28 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong

Innehållsförteckning:

Video: Designstudio 28 Kvm. M. (54 Foton): Layout Av En Studiolägenhet På 28 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong

Video: Designstudio 28 Kvm. M. (54 Foton): Layout Av En Studiolägenhet På 28 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong
Video: Understanding Models - Polygon, Cylinder, Walkways and Trees | Design Studio | The Solar Labs 2024, April
Designstudio 28 Kvm. M. (54 Foton): Layout Av En Studiolägenhet På 28 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong
Designstudio 28 Kvm. M. (54 Foton): Layout Av En Studiolägenhet På 28 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong
Anonim

Det är allmänt accepterat att en modern person behöver mycket kvadratmeter för ett bekvämt liv. Det är inte alltid så. Uppmärksamma designen av en studiolägenhet med en yta på 28 kvm. m., kan du få unika och funktionella bostäder, som på inget sätt kommer att vara sämre än stora lägenheter.

Bild
Bild

Särdrag

En studiolägenhet är en ganska modern typ av lägenhetslayout, vars mode kom från väst. De är avsedda att rymma en eller högst två personer. Oftast är de upptagna av studenter eller människor i kreativa yrken på grund av den låga kostnaden för sådana bostäder.

Studiolägenheten har ingen tydlig uppdelning i bostads- och bostadsområden . Endast badrummet ligger separat. Antalet väggar är alltid minimalt. Detta skiljer dem från enrumslägenheter, där alla lokaler är isolerade, och deras område är klart uppdelat i bostads- och bostadsområden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan för små lägenheter med ett rum är från 20 till 35 kvm. m. Nästan alla typiska lägenheter i det post-sovjetiska rummet kan hänföras till denna typ av bostäder. Layouten på enrumslägenheter av denna typ skilde sig inte åt i variation, den skiljer sig inte ens nu, bara proportionerna och storleken på rummen ändras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Studion är mycket mindre jämfört med enrumslägenheten. Köket brukar inte överstiga 7 kvm. m., entrén är miniatyr, badrummet är kombinerat eller separat, men mycket trångt. Rummen kan ha olika form: rektangulära, långsträckta eller på vinden.

Ibland är de resultatet av ombyggnation av enrumslägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Det första du ska bestämma när du tänker på utformningen av en 28 kvm. m. är arbetsvolymen. Ibland räcker det med att ordna om möblerna eller ändra interiörets färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland krävs en större översyn eller en förändring av layouten. I det här fallet måste du få tillstånd från de lokala myndigheterna för vissa typer av arbeten.

Detta inkluderar rivning av väggar, byte av ledningar och rör.

Bild
Bild

Då är det värt att överväga och rita en ungefärlig plan för den framtida lägenheten, och notera vilka funktionsområden det är önskvärt att markera och utrusta. Oftast består ett separat område av ett kök, och ett vardagsrum kombineras med ett sovrum. Men varje människas behov är individuella, de bör återspeglas i framtidsplanen. För vissa är det viktigt att avsätta mer utrymme för köket, medan andra föredrar en stor bekväm säng till nackdel för funktionaliteten. Alla dessa detaljer måste beaktas vid planeringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att tillhandahålla lagringsutrymme. Det är bättre att ta hand om garderober och böcker i förväg. Arrangörer eller korgar kan anpassas för små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överge stora hängande ljuskronor, eftersom de tar för mycket plats och visuellt gör rummet mindre. Detta gäller massiva klockor och andra dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten på en studiolägenhet beror direkt på hur många fönster det finns:

Ett fönster

Den största fördelen med studion är överflödet av luft och utrymme, vilket skapar frånvaro av väggar. För att understryka dessa fördelar bör lägenheten vara väl upplyst.

Om det bara finns ett fönster i studion kan ett omkretsbelyst tak vara en bra idé.

Bild
Bild

Det finns två alternativ:

Takljusbelysning … En gipsskiva är installerad på taket i mitten av rummet, inuti vilken en LED -remsa är fäst. Tejper finns i både vit vattentät och färgad. De skiljer sig åt i kraft, som färgintensiteten beror på: 30, 60 och 120 lysdioder per meter. De är billiga, håller länge och värms inte upp. Glödlampor behöver sällan bytas ut. Denna typ av belysning skapar ett mjukt sken som skapar en avslappnad och romantisk atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LED -belysning runt takets omkrets . LED -remsan är monterad i en bred skumplank längs väggarna. Denna metod är billigare än en gipsbox och lättare att installera.

Det är viktigt under installationen att ansluta bakgrundsbelysningen till en separat strömbrytare så att huvudlampan inte avbryter lysdioderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utökar perfekt spegelns utrymme. Att placera en spegel framför ett fönster gör rummet dubbelt så ljust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Två fönster

Studion med två fönster är tillräckligt ljus och luftig, behöver inte ytterligare belysning.

Fönstren i en vägg gör att de kan indelas i två rum: ett vardagsrum och ett kök. För att "dela" zonerna kan du använda en bardisk, soffa eller skiljevägg.

Golvbeläggning spelar en viktig roll i zonindelning.

Bild
Bild

Fönsteröppningar är den plats som kan och bör användas maximalt. Fönsternischer hjälper till att spara utrymme för lagring av små föremål. Och om du byter ut fönsterbrädan mot en bänkskiva, kommer den att fungera som både matbord och arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balkong

Det är en stor framgång om studiolägenheten har en balkong, eftersom varje kvadratmeter räknas. Det extra utrymmet kan användas för förvaring av saker, särskilt om du installerar en rymlig garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat möjligt alternativ är att förvandla balkongen till en lounge eller arbetsplats. Även den minsta balkongen passar en hängmatta eller ett litet bord.

För att omvandla en balkong till ett separat område måste du ta hand om dess isolering.

Bild
Bild

Balkongens utformning beror på om det är ett separat rum eller inte. I det andra fallet är det bättre att använda samma golv och en enda stillösning.

Bild
Bild

Vi ordnar möbler

För att skilja vardagsrummet från bostadsområdet (till exempel köket) kan du placera en soffa i mitten av rummet. En stor, kontrasterande matta kommer att beskriva gränserna för vardagsrummet. Om soffan är utfällbar blir vardagsrummet också ett sovrum. Detta är det mest praktiska alternativet för små bostäder. Men om så önskas, med hjälp av en skärm eller partition, kan du välja sovrummet som ett separat område.

Detta alternativ är acceptabelt i långsträckta lägenheter med ett fönster.

Bild
Bild

Om takets höjd tillåter kan du ordna sovrummet med en andra nivå. Detta är ett bra alternativ för unga, kreativa människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor eller förvaringslådor placeras bäst längs väggarna. Om du lägger böcker i låga hyllor längs väggarna kan hyllplanets övre yta användas som stativ för en TV eller dekorativa föremål.

Bild
Bild

En skjutbar garderob är ett bra sätt att spara plats i en liten lägenhet. En speglad garderob kommer visuellt att ge volym och ljus till ditt bostadsutrymme. Kläder kan också läggas på golvhängaren.

Bild
Bild

Färglösningar

För små utrymmen är det bäst att välja ljusa pastellfärger eller leka med kontrasten i vitt och någon av de ljusa färgerna. Vitt och gult, vitt och orange kommer att skapa en glad och energisk atmosfär, medan lugnare nyanser av grönt och blått kommer att ge dig ro och avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska stilen i inredningen är perfekt för en studiolägenhet. Dess främsta egenskaper är enkelhet, minimalism, naturmaterial, återhållsamma färger.

Bild
Bild

Designidéer

Idé nummer 1. Design av en studiolägenhet med ett fönster

Interiören i lägenheten är gjord i vita och grå färger. För att göra rummet ljusare har det lagts till belysning längs takets omkrets och flera ytterligare ljuskällor som ger rummet ett behagligare intryck.

Vardagsrummet spelar rollen som ett sovrum samtidigt och separeras från köket av både en skiljevägg och annat golv.

Bild
Bild

Idé nummer 2. Design av en studiolägenhet med två fönster

Mycket ljus studiolägenhet med två fönster. Den funktionella uppdelningen mellan köket och vardagsrummet görs av bardisken, som också fungerar som matbord. Ytterligare utrymme uppnås genom att kombinera balkongen och vardagsrummet.

Rummet är inrett med naturmaterial. Kuddar skapar en ljus accent.

Istället för en ljuskrona används flera platta ljuskällor - så taket ser högre ut.

Rekommenderad: