Designstudio 23 Kvm. M. (56 Foton): Renovering Av En Lägenhet På 23 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong

Innehållsförteckning:

Video: Designstudio 23 Kvm. M. (56 Foton): Renovering Av En Lägenhet På 23 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong

Video: Designstudio 23 Kvm. M. (56 Foton): Renovering Av En Lägenhet På 23 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong
Video: LÄGGER NYTT GOLV | vlogg 2024, Mars
Designstudio 23 Kvm. M. (56 Foton): Renovering Av En Lägenhet På 23 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong
Designstudio 23 Kvm. M. (56 Foton): Renovering Av En Lägenhet På 23 Meter Med Ett Fönster Och En Balkong
Anonim

Studiolägenheter vinner enorm popularitet idag på grund av deras låga kostnad - även arbetande studenter eller pensionärer har råd med bostäder . Små studior köps till största delen för unga par utan barn och djur, eller för en hyresgäst. Men i alla lägenheter försöker de ge utrymme för gäster, ett kök och en fullvärdig plats för förvaring av skrymmande saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers möter ofta problem när de arbetar i små lägenheter . Frågor uppstår: hur man gör rummet så funktionellt som möjligt, men samtidigt tar med din egen smak och stil till skapandet av inredningen i lägenheten.

Bild
Bild

Särdrag

När du ordnar interiören i en studio är det viktigt att överväga flera huvudfunktioner:

  • Lägenheten har inga skiljeväggar, de separerar bara badrummet.
  • De flesta studior har 23 kvm. m. ha en rektangulär form med ett fönster eller loggia. Med sällsynta undantag är sådana rum fyrkantiga i form, men som praktiken visar är det för en studio med 23 rutor att en kvadrat inte är en mycket bekväm form.
  • Lokaler utan loggier och balkonger är oftast uppdelade i två zoner: ett kök och ett rekreationsområde. Om du har ytterligare utrymme kan det kopplas till det huvudsakliga eller skapa ett fullvärdigt kontor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Börja utveckla alla designprojekt med placering av elnät och dräneringssystem. Som regel finns det en stigare med vatten i studiolägenheter för en toalett och ett rum, därför är handfatet i köket oftast installerat i hörnet mittemot fönstret. Detta installationsalternativ är det mest praktiska, eftersom det tar upp minst byggmaterial och själva arbetet.

Bild
Bild

Men i vissa fall kan du installera diskbänken vid fönstret. I det här alternativet kommer det att vara nödvändigt att leda rör från stigaren runt omkretsen av rummet. Sådant arbete kompliceras av att du måste köra rör inuti väggen. Under drift, i händelse av rörbrott, måste du öppna väggen och leta efter en läcka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du placera de elektriska nätverken: där det kommer att finnas gemensamma uttag, för kylskåpet, golvvärme, för köket, för ugnen, luftkonditionering, tvättmaskin och TV . Om du utför stora reparationer och dina medel tillåter det, byt ut skölden och gör flera kraftledningar för hela lägenheten: separat för badrummet, korridoren, rummet, separat för köket, separat för det varma golvet och separat för balkong.

Bild
Bild

Det är bättre att överlåta alla dessa arbeten till proffs.

Bild
Bild

När du har slutfört den tekniska delen av designprojektet, börja nästa steg - inredning och dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bestäm först vilken färgschema din lägenhet ska göras i . För att göra rummet mer luftigt, välj ljusa nyanser eller vitt.

Bild
Bild

När du skapar ett designprojekt måste du tydligt definiera var vilken zon du ska ha. Du kan skilja köket från rummet med en bardisk eller specialfackdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning kan också göras med gips, göra raka eller böjda skär på väggarna eller taket

Det billigaste alternativet är att göra zonindelning med hjälp av ett skåp eller rack. Du kan också skapa ett golv eller podium i två nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet att installera ett stort akvarium eller glasskåp anses inte vara budgetmässigt. Sådana alternativ används oftast i studior med ett fönster för att visuellt dela lägenheten, men inte "äta upp" utrymmet.

Bild
Bild

I lägenheter med balkong eller loggia kan detta extra utrymme användas som ett relaxrum eller arbetsområde . Innan den sista finishen på balkongen måste du utföra byggnadsarbeten: installera varmt glas, isolera balkongen med mineralull eller skumplattor, utföra ett varmt golv, extra uttag och belysning. Dessutom kan du göra en balkong eller loggia till en fullvärdig del av lägenheten, vilket ökar utrymmet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Arrangemanget av möbler är en av de viktiga delarna när man ordnar en studiolägenhet . Frågor uppstår: var ska garderoben, kökssetet, soffan eller sängen placeras, samt ett arbetsbord.

Bild
Bild

Det är bäst att välja multifunktionella möbler: en bäddsoffa, ett fällbart bord, ett hyllbord eller en garderobspartition.

Bild
Bild

Bordet i studion kan ersättas av en bardisk . Istället för en säng är det bättre att installera en bäddsoffa och också lägga en fåtölj i lägenheten. Om du vet att du ofta har gäster är det bäst att ha en extra barnsäng i din garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

En fullvärdig garderob är lämplig för en studiolägenhet.

Bild
Bild

I badrummet är det bäst att överge installationen av ett badkar och ersätta det med en dusch. I detta fall kommer du att spara utrymme för att installera tvättmaskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det finns flera färgscheman som är mest lämpliga för design av små lägenheter. Det är bäst att använda två eller tre färger utöver den huvudsakliga . Samtidigt anses valet av två färger vara det mest ekonomiska och strikta, och en ytterligare tredje nyans ger lägenheten en viss stilfrihet i design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundskärmen ska vara den mest i lägenheten . Om du väljer vitt bör du ha flera vita väggar i lägenheten. Att välja en andra färg ger lägenheten ett djup av färg. Möbler i dessa färger kan installeras i lägenheten, ett fönster eller en vägg kan dekoreras. Den andra färgen bör skilja sig något från grundskärmen.

Bild
Bild

Den tredje färgen är ett slående tillägg till hela lägenheten . Det är han som hjälper rummet att hitta stämningen. Tillbehör, hyllor, kuddar, soffbord och till och med rätter kan tillverkas i sådana färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

En underbar ljus kombination anses vara vit (bas) och röd.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra en helt vit lägenhet, lämna sedan taket obearbetat, det vill säga i sin ursprungliga form (om du har en ny byggnad) och komplettera interiören med ljusa färger.

Bild
Bild

Också, med en helt vit inredning, fokusera på golvet - det kan vara trä (naturligt trä eller parkett).

Bild
Bild

Loftstilen anses vara ett underbart alternativ - en kombination av vita, svarta skär, trä och tegel - en underbar interiör för en liten lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra nivån som ett sätt att öka det användbara området.

Bild
Bild

I lägenheter med högt i tak (från 3 meter) görs en andra nivå för att använda lokalerna i alla avseenden . Nivåerna är anslutna med en liten trappa. På "andra" våningen kan du utrusta en sov- eller arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

När du renoverar lokalerna, överväg placeringen av butikerna . Detta är en mycket viktig punkt, som senare kommer att hjälpa dig mycket i vardagen. Gör en separat linje för varje rum och för seriösa elektriska apparater - en maskin (och en tvätt och diskmaskin), belysning, golvvärme, etc.

Bild
Bild

Det bästa är kombinationen av två färger - bas + accenter. I det här fallet kommer lägenheten inte att överbelastas med ljusa tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Få ut det mesta av lokalerna . Om du har en balkong eller loggia, fäst den sedan till lägenheten eller isolera den för att skapa ett isolerat rum. Varje extra kvadratmeter i en liten lägenhet hjälper dig att skapa en unik design för din lägenhet.

Rekommenderad: