Design Studio Lägenhet 30 Kvm. M (142 Foton): Layout Av En Modern Inredning Med Ett Fönster Och En Balkong, Hur Man Utrustar Ett Rektangulärt Rum

Innehållsförteckning:

Video: Design Studio Lägenhet 30 Kvm. M (142 Foton): Layout Av En Modern Inredning Med Ett Fönster Och En Balkong, Hur Man Utrustar Ett Rektangulärt Rum

Video: Design Studio Lägenhet 30 Kvm. M (142 Foton): Layout Av En Modern Inredning Med Ett Fönster Och En Balkong, Hur Man Utrustar Ett Rektangulärt Rum
Video: Roslagsgatan 17a Onlinevisning 1rok 30kvm balkong kakelugn 2024, April
Design Studio Lägenhet 30 Kvm. M (142 Foton): Layout Av En Modern Inredning Med Ett Fönster Och En Balkong, Hur Man Utrustar Ett Rektangulärt Rum
Design Studio Lägenhet 30 Kvm. M (142 Foton): Layout Av En Modern Inredning Med Ett Fönster Och En Balkong, Hur Man Utrustar Ett Rektangulärt Rum
Anonim

Ägare till små studior ska inte vara upprörda över att lokalerna kommer att vara trånga och ointressanta. Kompetent design av en studiolägenhet på 30 kvm. kommer att hjälpa till att utöka utrymmet, skapa en unik bekväm interiör så att alla familjemedlemmar bara kommer att samlas i detta mysiga bo som lockar hemvärme och för alla släktingar närmare varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Planera och utarbeta ett projekt

En lägenhet med en så liten yta kan vara både mysig och rymlig på samma gång. Med hjälp av vissa tekniker är det lätt att visuellt expandera och utöka utrymmet.

Det måste komma ihåg att för eventuella förändringar i lägenheten måste du först göra en plan . Du kan anställa en specialutbildad person eller visa din kreativa kraft och fantasi, göra en unik design själv, med hänsyn till tillgängliga resurser.

Det är möjligt att klara sig helt utan pappersarbete. Detta händer när man diskuterar en plan även under byggandet av ett hus.

Om du planerar att bygga om till exempel från en liten två-rumslägenhet som du behöver göra en rymlig ett-rums-studio, måste du först bekanta dig med husets plan. Rivning av bärande väggar är inte möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om beslutet fattas till förmån för ombyggnation bör projektet baseras på följande:

  • Mätplan. Det är nödvändigt att mäta rummets yta, liksom alla bifogade komponenter i projektet.
  • Demonteringsplanen innehåller alla ändringar av lägenhetsområdena som måste rivas eller planeras om.
  • Planen för de uppförda strukturerna. Detta element är konstruerat för att korrekt och tydligt bygga upp alla plug-in-strukturer.
  • Planer för placering av elektriska apparater, lampor. En sådan ritning behövs vid byte av elektriska ledningar, byte av platser för uttag och belysningsarmaturer. Det är absolut nödvändigt att lägga en annan, omgjord ledningsväg i det nya rummet.
  • Rörledningsdiagram. Vid ombyggnad måste du som regel ändra värmesystemet, lägga till batterier samt alla nödvändiga rörsystem för badrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte fönstren när du gör en plan . Du kan skapa en unik inredning som kommer att betona rummets särart. Men om lägenheten har ett fönster är det värt att överväga nyanser med belysning: det kan vara värt att öka det och applicera ljusa färger på inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmet ska i alla fall vara så ljust som möjligt. Men om rummet har ett fönster med balkong, kan detta utrymme användas för bostadsutrymme och skapa ett arbetsområde, kontor, rekreationsområde eller ett område för att ta emot gäster ur det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemanget av möbler kommer att vara relevant för den vanliga layouten av lägenheten. Ett oumbärligt program för att visualisera en tredimensionell bild av den kommande interiören. Till exempel "Interior Design 3D". Detta program låter dig representera lägenhetens framtida utseende så exakt som möjligt från olika vinklar. Ett rektangulärt vardagsrum och ett runt bad kan ses från olika vinklar.

Innan arbetet påbörjas skulle det vara trevligt att ha några designskisser, möbelmodeller och färgpaletter. Sådan multivarians hjälper till att välja den slutliga versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av kompetent design, möbelarrangemang och färgschema kan du enkelt dölja bristerna i en liten lägenhet. När det gäller design måste du fördela flera zoner i lägenheten.

Svårigheten ligger i det faktum att alla detaljer måste kombineras till en enda ensemble, som helt förbinder lägenheten till en enda organism, med hänsyn också till fönsteröppningarna (en lägenhet med ett eller två fönster, med balkong eller loggia). Därför måste du först komma med ett koncept som täcker hela rummet med sin idé, samtidigt som ljus och färg kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en yta på 30 kvm. du måste tänka på rationell användning av rymden. När du planerar en lägenhet bör du ta hänsyn till det öppna rummet, du måste korrekt placera accenter i designen och interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenheten ska inte vara rörig med möbler och rörig med saker, du måste tänka på att använda en "dold" plats för att lagra eller serva saker. I de flesta fall kommer att undvika små detaljer spela en viktig roll. Professionella rekommenderar att "gömma" hyllor och skåp, men använder olika nischer och lediga utrymmen för förvaringsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

Designstudio på 30 kvm. inte alltid har behovet av att spara utrymme på grund av frånvaron av väggar. Många tror att en studiolägenhet är idealisk för ensamstående. Detta är dock inte bara ett modernt alternativ för bostadsutrymme, utan också det mest bekväma och mobila, eftersom det enkelt kan konverteras till ett gift par.

Bild
Bild
Bild
Bild

Måtten är markerade på planen, det finns ett arrangemang av möbler, detaljer för ombyggnation är markerade med en stroke, olika zoner är markerade. Dessutom är det nödvändigt att notera efterbehandlingsmaterialet och ytterligare konstruktionsdetaljer, dimensioner. En sådan plan kommer att vara bekväm för ombyggnad. Och om din studio bara behöver en design är följande exempel perfekt.

Bild
Bild

Ett sådant projekt kan erhållas i ett visualiseringsprogram. Det räcker med att ange parametrarna för lägenheten. Välj mellan tusentals finish, möbler, klädsel, inredningsartiklar och mer. Ett sådant program är oumbärligt för tvister i familjen om reparationer. Här kan du tydligt se det slutliga resultatet, samt göra flera alternativ att välja mellan.

Bild
Bild

Om du planerar att slutföra byggandet av den andra nivån måste du göra en plan med två våningar som anger platsen för möbler och alla storlekar. Det viktigaste att komma ihåg är att andra våningen, särskilt om det bara finns en nivå för att sova där, ska vara väl uppvärmd.

Bild
Bild

Studio lägenhet zonindelning

Det är nödvändigt att prioritera när du planerar zoner - vad är lägenhetens huvudfunktion och vilka krav den ska uppfylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan du föredra klassikerna - vardagsrum och kök. Men du kan visa mod och omedelbart göra en matsal, studie, kök, sovrum och vardagsrum ur rummet, bara fantisera med skiljeväggar. Till exempel, genom att placera kolumner eller hängande hyllor, kan du uppnå uppdelning i zoner.

En soffa kan placeras längs linjen som förbinder de olika golvelementen, vilket kommer att skilja köket från vardagsrummet. Ofta används en bardisk till gränsen. Det är nödvändigt att akta sig för den brännande lukten i sovrummet - situationen kan elimineras med hjälp av en stark huva, det är bättre att installera det i badrummet.

Tänk på antalet boende. Om det finns två, skulle det vara klokare att skilja sovrummet från vardagsrummet med hjälp av en möbelstruktur eller en snygg gardin, vilket skapar ett personligt utrymme för var och en av hyresgästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Det rekommenderas också att använda expansionen av fönsteröppningar för att lägga till naturligt ljus, vilket ger mjukhet, sofistikering och komfort till en liten lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av diffust ljus gör att du kan markera matsalen och köket om du placerar dem bredvid fönstren. Rummets gränser kommer att kunna expandera spegelkompositionerna som kan placeras på skåp, hyllor och som lampor. Du behöver bara visa din fantasi. Denna teknik är relevant för en garderob, till exempel i en smal hall. Spegeln kommer visuellt att förstora öppningen, och saker kommer inte att spridas i hela huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda olika ytbehandlingar vid zonindelning . Använd olika golv för ett elegant och praktiskt utseende. Du bör inte heller glömma mattan, mattor, olika texturer, som inte bara kommer att lägga till ramar, men också lägga till sofistikering i rummet.

För fans av perfekt ljud kan perfekt akustik uppnås även i ett rum på 30 kvm. m., placera utrustningen korrekt.

Ett bra alternativ skulle vara en podium för en säng eller soffa. Det lyfter soffan för att erbjuda lagringsutrymme. Att spela med höjd gör att rummet ser snyggt ut. Det är bättre att placera sovplatsen längre från dörrarna, på en avskild plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar man möbler?

Från föregående avsnitt blir det tydligt att området är indelat i flera zoner: tyst vila, mat och förvaring. Därför, när du väljer möbler, bör du fokusera på multifunktionella modeller som enkelt kan konverteras. Till exempel kan ett skrivbord enkelt omvandlas till ett matbord.

Bild
Bild

För ett kök-matsal är det värt att välja modulära mönster som är lätta att flytta. Hyllor och några hängande strukturer gjorda av gipsskivor kan idealiskt komplettera vardagsrummet och användas för förvaring av böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du dekorerar sovdelen räcker det med en mjuk filt och flera kuddar för att understryka dess betydelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bo i soffan, som enkelt serverar gästerna i relaxavdelningen under dagen, och på natten kan den omvandlas till en bekväm enkelsäng eller dubbelsäng. Som regel levererar tillverkaren i detta fall en sådan bäddsoffa med extra lådor och förvaringshyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

I matsalen är det bättre att använda en uppsättning som består av ett hängande skåp och förvaringslådor. Kylskåpet och andra apparater kan döljas i ytterligare nischer eller inbyggda modeller kan köpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tonvikten ligger på matsalen är det enkelt att använda ett bord med rundade kanter, 3-4 stolar placeras enkelt i det sparade utrymmet, vilket sparar utrymme. Du kan också använda ett skrivbord genom att sänka det 10 cm under köksdelningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda garderober eller omklädningsrum placeras i förvaringsutrymmet (vilket gör att du kan stänga av en sovplats), en ortopedisk soffa som enkelt kan monteras - den ersätter en dubbelsäng), öppna hyllor. I vissa modeller kan interiörartiklar placeras i soffans väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder en lägenhet bör du vara uppmärksam på monokrom stil med ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Konstgjord belysning bör komplettera naturlig belysning när den är bristfällig.

Ta hand om maximalt naturligt ljus

Om lägenheten låter dig installera franska fönster, vilket gör dem så stora som möjligt, gör det. Om fönstren vetter mot den skuggiga sidan, får rummet i inget fall göras i mörka färger. Du måste använda en ljus fönsterram, vita gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller konstgjord belysning kan du installera ytterligare LED -soptippar genom att sätta in dem i paneler i köket, badet, korridoren, möbelstrukturerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett belysningssystem på flera nivåer, som delar upp belysningen i huvud- och tillbehör, kan också fungera som en utväg. Den viktigaste innehåller en stor ljuskrona som kan täcka hela området med ljus. Och zonbelysning väljer ut och markerar flera zoner som är mest föredragna för invånare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsarmaturer måste vara i linje med det övergripande designkonceptet. Det är bättre att installera lampor på väggarna (till exempel i sovdelen) för att spara horisontellt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjord belysning installeras bäst på platser som visuellt kan utöka utrymmet. En slående lösning kan vara en LED -sladd, som effektivt skiljer en zon från en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att inte använda en typ av belysning inomhus, det hotar att göra interiören tråkig. När du väljer belysning bör du ta hänsyn till ockupationen av dem som bor i lägenheten och närvaron av barn.

Bild
Bild

Om taket är lågt kan du använda belysningsarmaturer med reflektorer, lägga till lite höjd, och om taket är för högt kan du använda armaturer med nyanser riktade mot golvet. Detta kan jämna ut obalanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenheten har en yta på 30 kvm. du bör vägra mörka gardiner, tunga gardiner, som kommer att "äta upp" utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd endast känsliga, ljusa nyanser av lätta tyger - lätt viktlös tyll, vit slöja och pastell organza är perfekta för alla inredningar och stilar.

Färger och stilar

Fixa i planen de element som du vill placera accenter på. Detta kan vara färgglada möbler, trim eller till och med färgglada fönsterkarmar. Använd kontraster.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning skulle vara att använda ett par färger: ljusa möbler och pastellfärger för dekoration och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djärva kombinationer kommer att göra interiören spektakulär och är idealisk för köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stil med "minimalism" kommer ljusa möbler med en ovanlig form att vara ett idealiskt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet kan du använda små mosaiker och många speglar som kan utöka utrymmet och göra det visuellt större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den akromatiska skalan låter djärvare om du lägger till fläckar av röda eller korallblommor (vas, böcker, blommor), vilket skapar mysighet och värme. Detta färgschema är lätt att hitta i orientaliska stilar som drar till varma ljusa nyanser.

När du använder mörka nyanser i inredningen är klassiska möbler väl lämpade. Denna kombination tar bort stelhet från stilen, vilket gör den mjukare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köket kan göras vitt och sov- och vardagsrummet kan vara ljusbrunt. Detta kommer att uppnå effekten av intimitet och mjukhet. Efter att ha lekt med färg i badrummet är det möjligt att gå in i en pärlpalett. Således kommer smidiga övergångar och visuella gränser att hittas.

Bild
Bild

I badrummet kan du göra en finish i vita och blå toner, en sådan övergång ser intressant ut på olika byggmaterial: på gips och keramiska plattor. Platserna för den största ackumuleringen av fukt bearbetas sist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja lugna och opretentiösa stilar, rokoko och barock kommer att se dåligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du håller dig till minimalism och skandinavisk brutalitet kommer lägenheten att visa sig vara så stor, ljus och snygg som möjligt. Den skandinaviska stilen är lämplig för kreativa människor, det skapar utrymme för fantasi inte så mycket i dekoration som att dekorera en lägenhet. Vit färg kommer att utöka utrymmet, och ett minimum av möbler hjälper honom i detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fetstil kan du välja loftstil. Bardisken, tegelväggar, alla efterbehandlingstekniker skriker om enkelhet och lätt vårdslöshet. Perfekt för ett ungt par.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan vända dig till etniska stilar. I synnerhet japanska och provensalska, som skapar en atmosfär av ljus och adel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den japanska stilen kännetecknas av ljusa rödaktiga nyanser, japanska inredningselement.

Bild
Bild

För Provence, lavendelfärger och söt antik inredning och matchande finish.

Bild
Bild

Arrangemang av köket

Köksstudion ska ha flera zoner: arbets-, mat- och rekreationsområden, som smidigt smälter in i varandra.

Bild
Bild

Att koppla ihop matplatsen med ett annat rum, det är mer rationellt att använda möbler med dubbel funktionalitet.

Undvik omkretsmöbler. Om köket är anslutet till vardagsrummet, installera en sittgrupp som kan flyttas om det behövs. Detsamma gäller bordet - det kan installeras mellan soffan och TV: n, och när du äter kan det flyttas till matsalen.

Du kan också ansluta köket med sovdelen . Att kombinera dessa två utrymmen är svårt på grund av röran av möbler. I det här fallet kan soffan användas både som en utdragbar säng och som ett mjukt hörn för mat - du får ett bord med dubbel funktionalitet.

Ett bra alternativ kan fungera som en bardisk, vilket avgränsar utrymmet och kan fungera som ett skrivbord under arbetet. Utrymmet nedan kan fyllas med lådor och förvaringshyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att installera en kraftfull huva i köket för att neutralisera lukt. När du väljer är det bättre att styras av tjänsten i denna köksapparat. Det är bättre att installera alla apparater, kylskåp, tvättmaskin, diskmaskin på dolda eller hemliga platser så att ljudet inte stör dig.

Bild
Bild

Oftast är det bättre att placera ett kök i ett hörn med en L-form.

Bild
Bild

Det finns modeller av köksapparater, stängda av en garderob. Detta alternativ är lämpligt för dem som sällan använder arbetsytan för matlagning. När det är stängt är detta ett vanligt förvaringsutrymme, men när du öppnar det får du ett fullvärdigt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme kan du göra en matö för två. En del är utformad som ett lagringsutrymme och en annan del är åtskild som ett intag av mat. Du kan också använda en fönsterbräda som kan fungera som en fortsättning på köksenheten, den kan till och med användas som ett skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

En låg tröskel kan fungera som en sittgrupp.

Bild
Bild

Huvudprincipen för inredning är lakonism. Det är bättre att tillgripa ljusa färger och övergångar när du dekorerar köket.

Tänk på hur många fönster som är planerade i rummet. Headsetet som passerar under fönstret kommer att vara väl upplyst på dagtid.

Bild
Bild

Du kan använda konstgjord belysning i din köksenhet för att skapa en mysig atmosfär.

Bild
Bild

Högt i tak hjälper till att spara horisontellt utrymme. Du kan leka med höjden på lådorna, lönsamt med hjälp av det lediga utrymmet, och ett glansigt sträcktak (främst i ljusa nyanser) kan skapa en atmosfär av tyngd i en lägenhet och skjuta dess gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kökssystemet kan användas ända till taket, vilket skapar mer förvaringsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant lösning är den andra nivån

Det är rimligt att göra den andra nivån om takhöjden är mer än 3 meter. Det är bättre att lämna andra våningen för en säng, och det är klokare att lämna första våningen för arbetsytor - ett kök, en matsal, ett vardagsrum och ett kontor. De modiga studioägarna på andra våningen bygger dock omklädningsrum.

Bild
Bild

Den andra nivån klättras oftast med en stege.

Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att göra ett fullvärdigt rum på övervåningen. Det räcker med att göra ett litet pallplats för sängen, vilket sparar och utvidgar det användbara området.

Bild
Bild

Vissa husägare försöker göra sovrummet på andra våningen mer romantiskt och installera ett fönster, men detta steg kräver tillstånd från berörda myndigheter.

Inredning idéer

Arean på ett sådant rum är cirka 30 kvm. Interiören är gjord i stil med minimalism i ljusa, ljusa färger. Färger smälter sömlöst från varandra, medan skimrande element ger designen smak. Den ljusa glansen är fördelaktig, och skjuter gränserna. Spegelkonstruktioner används, vilket gör att området ser större ut än det faktiskt är. Det finns ett omklädningsrum bakom den speglade garderoben.

Bild
Bild

Litet kompakt kök för 2 personer, det finns en bar, som är gränsen för mat- och sovplatserna. Vid efterbehandling användes icke-standardmaterial, vilket ger lägenheten charm. Soffan expanderar till en stor dubbelsäng. Mittemot soffan finns en TV, och nedanför finns en arbetsyta som enkelt kan omvandlas för gäster.

Bild
Bild

Stora fönster skapar en atmosfär av komfort och mjukhet. Lägenheten är också utrustad med konstgjord belysning - lampor och lampor kommer att skapa indirekt mjukt ljus på kvällen. Lägenheten passar både en flicka och ett ungt par.

Bild
Bild

Loftet är perfekt för en ungkarls lägenhet. Tegelväggar, betongtak, träklädsel - även i en liten lägenhet kommer det att finnas mycket utrymme när du använder denna typ av trim. I en sådan lägenhet är det lätt att klara sig utan galgar, det räcker med att använda en struktur av rep och på hjul, som är lätt att flytta och enkelt passar in i interiören. Hyllplanen är öppna.

Bild
Bild

För en sådan lägenhet är det inte i grunden en klar uppdelning i zoner, eftersom de kan kombineras och skäras. Matsalen kan enkelt kombineras med vardagsrummet eller sovrummet.

Bild
Bild

För möbler behöver du inte välja pretentiösa alternativ. Kall metall, glas, läder, kromdetaljer kommer perfekt att komplettera den manliga versionen. Trägolvet och färgen på tegelväggarna kan förbli varma i lägenheten. Förresten kombineras tegel och trä effektivt. En sådan lägenhet ser väldigt snygg ut, kontrast används i dess inredning. Trämöbler, dekoration, träinredningselement skapar komfort och mjukhet.

Bild
Bild

Detta alternativ konverteras från ett rum i en gemensam lägenhet. Takhöjden är 3,5 meter, och ägarna bestämde sig för att lägga till en andra våning. De placerade ett badrum och ett kök under sängen. En garderob var gömd under trappan för att inte spendera pengar på en inbyggd modell. Sådana inre element kan tillverkas för hand eller köpas för hand. Och detta är ett annat plus för loftstilen: genom att visa fantasi kan du skapa en kreativ, ljus design.

Rekommenderad: