Balkongvisir: Installation Och Demontering Av Metallalternativ Och Polykarbonat På Loggian

Innehållsförteckning:

Video: Balkongvisir: Installation Och Demontering Av Metallalternativ Och Polykarbonat På Loggian

Video: Balkongvisir: Installation Och Demontering Av Metallalternativ Och Polykarbonat På Loggian
Video: Pergola Cover - Polycarbonate Roof System - Alternative to Glass Roof 2024, April
Balkongvisir: Installation Och Demontering Av Metallalternativ Och Polykarbonat På Loggian
Balkongvisir: Installation Och Demontering Av Metallalternativ Och Polykarbonat På Loggian
Anonim

Om inglasningen av balkongen av någon anledning är omöjlig, klarar balkongvisiret perfekt skyddsfunktionerna i detta bostadsutrymme. Olika material används i sådana konstruktioner. Det är värt att uppehålla sig i detalj på fördelar och nackdelar, samt överväga nyanser av att dekorera en balkong med ett visir.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En öppen balkong kommer att vara bekvämare med skydd mot regn och sol i form av en baldakin. Även glasrutor klarar inte alltid denna funktion. Till exempel kommer ett visir definitivt att vara till nytta för en balkong på sista våningen. Det kommer också att vara ett bra tillskott för balkonger på andra våningar. Denna design, till exempel, kommer att skydda mot den negativa påverkan från grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med visiret är följande:

  • skydd av människor som vilar på balkongen från direkta ultravioletta strålar;
  • skydd mot snöansamling inne på balkongen på vintern;
  • vindskydd;
  • skydd mot skräp, smuts, damm och cigarettstumpar;
  • lite skydd från tjuvar, eftersom det blir svårare att komma till balkongen från övervåningen genom visiret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visirens klassiska design är ramen och täckmaterialet. Du bör också skilja visiret från balkontaken. Den senare täcker hela området på balkongutrymmet. Balkongtak är vanligtvis fixerade på en bärande vägg eller monterade på stöd. Visiret är fäst på utsidan av balkongen och ser ut som en förlängning av hela strukturen.

Ibland är visiret monterat på golvplattan på golvet ovanför . Det är vanligtvis mindre än storleken på balkongtaket, så installationen påverkar inte stödkonstruktionens kvalitet. Visirens mindre storlek kan tillskrivas en negativ faktor, men mindre material för tillverkning kommer att krävas, och detta är en betydande kostnadsbesparing. Utformningar är mycket olika i utseende, liksom i de typer av material som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Var och en av materialen för att täcka balkongvisiret har också positiva och negativa sidor. Ett populärt alternativ som valts för att täcka visir är wellpapp. Den är lätt, temperaturbeständig och hållbar. Moderna ark kännetecknas av en mängd olika färgalternativ, så det finns vanligtvis inga svårigheter att välja de bästa kombinationerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det traditionella materialet för att täcka visirerna är skiffer. Moderna alternativ kännetecknas av goda designkvaliteter, tekniska egenskaper. Av de negativa egenskaperna hos skiffer är det värt att notera behovet av dess obligatoriska vattentätning och bräcklighet. Dessutom, för visir, kommer skiffer att vara en tung beläggning. Ondulin kan betraktas som ett alternativ till skiffer. Utseendet på detta material är liknande, men det är lättare och mer flexibelt. Ondulins sårbarhet för nederbörd är ganska hög.

En baldakin i polykarbonat är ett vanligt alternativ . Dessutom är detta material efterfrågat både i privat konstruktion och i industriell skala. I grund och botten är karbonat en plast som kan vara transparent eller färgad. Denna plast är dock mycket hållbar. Materialets flexibilitet och flexibilitet uppskattas av specialister som har lärt sig hur man skapar visir i olika former.

Polykarbonat har goda soniska egenskaper, men om det är transparent kommer det att vara dåligt solskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kapslingarnas metallramar är täckta med speciella markismaterial. Fördelarna med markisystemet är möjligheten att fälla upp och fälla strukturen. Mekanismer kan vara elektriska eller mekaniska. Moderna markistyg är slitstarka, icke-blekande i solen, med vattenavvisande beläggningar. Markisens struktur kan vara slät eller perforerad.

Ett annat sällsynt alternativ för visirbeläggningsmaterialet är glas . Detta material har fler nackdelar än fördelar. Det är skört, vilket skapar en fara, eftersom fragment kan skada. Materialet är transparent, vilket innebär att det inte kommer att skydda bra från solen. Glasets vikt är jämförbar med skifferns vikt, det är tungt och installationen kräver stor omsorg. Glasskydd är vackra, knappt märkbara från gatan.

De används när det är nödvändigt för att skydda balkongens utrymme, men samtidigt är det omöjligt att ändra byggnadens allmänna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Balkongtak är enkla mönster, men de är väldigt olika. Till exempel är det vanligaste och billigaste alternativet ett skjulvisir. Utsiktets främsta kännetecken är dess uttalade lutning, därför kännetecknas de av enkel användning för olika balkonger. Om storleken på ett sådant visir väljs korrekt, kommer nederbörden inte att dröja utan kommer att avlägsnas omedelbart till gatan. Installationen av strukturen är enkel, tillgänglig för alla mästare som vet hur man använder verktyg på egen hand.

Följande material är lämpliga för att skapa ett skjulvisir:

  • skiffer;
  • wellpapp;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • karbonatark;
  • glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det klassiska visiret av gaveltyp ser ut som ett vanligt tak. Visiret kommer att se bra ut om dess dimensioner är små. Ett sådant visir ser väldigt attraktivt ut om det är dekorerat med dekorativa, till exempel smidda element. Ondulin, profilerade plåtar och metallplattor är bra som beläggning för en gavelkåpa. Det välvda visiralternativet är lämpligt för både stora och små balkonger. Den välvda formen säkerställer effektivt avlägsnande av smuts och sediment från beläggningen.

Det välvda visiret ser väldigt snyggt ut, särskilt om konstruktionens hållelement är smidd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visirer a la marquis har varit kända under lång tid, men de är vanligtvis installerade ovanför ingången till lokalerna. Trendiga markiser ser bra ut både som balkonger och för en loggia. De skyddar området från nederbörd. Markisen för loggian, monterad några centimeter mindre än huvudområdet, skyddar mot den ljusa solen. Uppvärmning och isolering av loggian kommer att lösas av andra system. Markisvävar kan vara vanliga, mönstrade, randiga.

Alternativet är bekvämt när du inte kan välja gardiner, till exempel för ramlösa glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan vacker och omfattande typ av visir är en kupolformad . Den används ofta på de sista våningarna i hus och är gjord av polykarbonat. Designen är komplex att tillverka, därför kräver den hänvisning till speciella montageteam. Enligt normen kan visir av alla slag installeras endast med tillstånd från den ledande organisationen. Lagligheten av konstruktionen av strukturen måste bekräftas av de relevanta bestämmelserna. Dessutom regleras innehållet i visiret i rätt form i denna position av ägaren av rummet. Om tillståndet från förvaltningsbolaget erhålls kommer följande tips för att installera strukturen att vara till nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Balkongvisir kan installeras för hand. Innan du påbörjar arbetet måste du slutföra projektet. Detta hjälper till att i förväg bestämma materialet på visirets lock, liksom ramens material. Tekniken för installationsarbetet kommer att förknippas med detta skede. Det enklaste sättet är att arbeta med polykarbonat, vilket också är prisvärt. Materialet har ett bra utseende och förstör inte fasadens utsida. Polykarbonatark kommer i en mängd olika färger. Materialet böjer sig bra, varför det tar helt andra former.

De mest utbredda är sådana former som:

  • välvd;
  • halvcirkelformig.
Bild
Bild
Bild
Bild

En metallram krävs för att installera polykarbonat. Den är säkrad med speciella brickor. Det är också värt att skilja mellan polykarbonat, som kan vara monolitiskt eller cellulärt. Det första alternativet är mer transparent. Det andra alternativet kännetecknas av större plasticitet, det är lätt att bearbeta. Om materialvalet är ett löst problem kan du fortsätta att skapa en ritning. För honom måste du göra mätningar som är användbara för att beräkna mängden material.

Experter rekommenderar att se till att visirets lutningsvinkel är lika med 20 grader eller mer . Med en sådan lutning kommer ett minimum av skräp och snö att samlas på visirets yta. Det är bättre att börja arbeta relaterat till visirets placering med svetsning av en metallram. Rör eller kanaler kan användas för det. Installation av strukturen kan utföras direkt på väggen. Tätningsmedel eller silikonlim kan användas för att stänga luckor i fogen.

Fästning på väggen är tillåten med vanliga självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med markeras profilrören och skärs i bitar enligt måtten som anges på ritningen. Skivor ska rengöras med sandpapper eller en speciell fil. Den enklaste trådramen är en rektangel vars två sidor måste vara lika. Arbetets framsteg på nivån bör övervakas. Den färdiga ramen ska rengöras, grundas och målas. Detta kommer att förbättra strukturens utseende. Om delar av metallstrukturen är omålade måste de behandlas med en skyddande förening. Det är värt att välja dem som förhindrar korrosion. Detta är särskilt viktigt om visirets sidor är helt metall.

Obehandlad metall kommer att förlora sina egenskaper med tiden, strukturens utseende kommer att försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kapellramsfästena kan installeras på golvplattan på balkongen ovanför . Installationen innebär att man borrar hål i vilka ankarbultarna ska sättas in. Hålen måste placeras mycket exakt; en laser- eller hydronivå är användbar för mätningar. I slutet av arbetet är det nödvändigt att installera polykarbonat, som är placerat i mitten av strukturen. Arken kan klippas om det behövs. Polykarbonatskydd kräver inte vattentätning eller ljudisolering. Installationen är klar. Man bör komma ihåg att om profilerade metallplåtar eller plattor används i arbetet är det bättre att ta hand om ljudisolering och vattentätning. Annars kommer balkongvisiret att skapa buller när regndroppar faller på det.

Ljudisoleringsskiktet måste läggas inifrån, under huvudytmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om visiret är tillverkat av polykarbonat, skärs vanligtvis en bit av önskad storlek helt enkelt ut och läggs ovanpå ramen. Då måste polykarbonatet fixeras. Självgängande skruvar med tätade packningar är användbara för detta. För en självgängande skruv ska hål göras i beläggningen och rammaterialet. De ska få ett något mindre hål än själva självgängande skruven. Fästelementen måste lindas tätt, men ansträng inte mycket, annars kommer materialet att spricka eller böja.

Det är värt att välja materialet på visirets lock i enlighet med den ekonomiska kapaciteten och designbeslutet . Denna punkt påverkas också av många andra specifika faktorer. Till exempel, för en balkong som bara används som förråd, kan du bygga en baldakin täckt med stålplåt eller bituminöst material. De är prisvärda och enkla att installera. Man bör komma ihåg att installationen av plåtmaterial utförs med en överlappning. Om detta görs från ände till ände kommer vatten och skräp in i luckan. Visirens smidda ram med glasbeläggning ger originalitet och stil.

Det är bättre att ringa specialister för att installera det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparera

En baldakin för en balkong är en integrerad del av en mysig och skyddad atmosfär. Så att det självständiga arbetet inte går ner i avloppet, det viktigaste är att följa tekniken exakt. En handgjord produkt kommer inte bara att skydda utan också dekorera fasaden. Men med tiden kan balkongen i sig behöva skydd. Som regel gäller kränkningar vanligtvis trycksättningen av enheten. En särskild fara uppstår när vattentätningen bryts. Att ta bort beläggningen är ett valfritt steg för att hantera defekten.

Moderna guidade material som:

  • bikrost;
  • univlex;
  • isobox.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra metoder för takförstärkning är användningen av mjukt tak som underlagsmaterial och takpulver som takfäste. Det granulära pulvret är smält med en gas- eller bensinbrännare. Ytan som ska behandlas måste skyddas från skräp och damm. Fogarna på plåstret är dessutom belagda med bitumen. Att få detta att fungera är inte svårt. Du kan fixa moderna material när som helst på året. Till exempel, för att applicera ett flytande takmaterial behöver du bara en rulle eller en borste, medan materialet kommer att spela rollen som ljudisolering, kommer att säkerställa en tät vidhäftning av taket till väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoderna för sådana reparationer av balkongtak är dock inte alltid lämpliga. Förstärkning av ramen krävs ibland. Befintliga strukturer kan vara av trä eller metall. Förstärkningen av ramen är vanligtvis gjord av samma material som själva ramen. Till exempel kan stålhörn eller små balkar behövas för arbete.

Ett annat alternativ för att reparera ett balkongvisir är isolering.

Följande material är lämpliga som isolering:

  • penoplex;
  • Frigolit;
  • mineralull.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den perfekta platsen för isoleringen är mellan spärren och ger ventilation . Processen att isolera visiret kan hoppas över om ytterligare inglasning av balkongen inte tillhandahålls. Vattentätningsmaterialet kan repareras ovanpå beläggningsmaterialet såväl som under beläggningsmaterialet. Till exempel kan ett tätningsmedel, polymermaterial användas utomhus. Beläggningen under skiffer- eller metallprofilen kan ersättas med ett modernt hermetiskt förseglat isoleringsmaterial - izol, och Jermalflex är också lämplig. Dessa är alla stora reparationer som kan komma till nytta. Det är värt att överväga strukturens driftförhållanden och kontrollera ramfästet i tid. Detta gör att du kan eliminera de nya defekter som kan vara farliga.

Rekommenderad: