Sovrum I Engelsk Stil (37 Bilder): Inredning

Innehållsförteckning:

Sovrum I Engelsk Stil (37 Bilder): Inredning
Sovrum I Engelsk Stil (37 Bilder): Inredning
Anonim

Sovrummet är ett speciellt rum i huset, eftersom det är i det som ägarna vilar med sin själ och kropp. När du arrangerar det är det viktigt att skapa en mysig atmosfär som främjar avkoppling och sömn. Glöm inte heller interiörens estetiska tilltalande - rummet måste matcha invånarnas smak och karaktär. För balanserade, lugna människor som strävar efter andlig harmoni, skulle ett sovrum i engelsk stil vara ett utmärkt alternativ. Men det bör noteras att denna design är lämplig för stora sovrum, eftersom det lilla utrymmet inte kommer att tillåta Englands traditioner att förverkligas fullt ut.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Interiören i engelsk stil förkroppsligar elegans, komfort och tillförlitlighet. Den kombinerar harmoniskt nåd och svårighetsgrad, enkelhet och lyx. När du ordnar ett sovrum är det nödvändigt att ta hänsyn till de viktigaste designegenskaperna:

  • närvaron av träelement - det kan vara både tillbehör och möbler eller efterbehandlingsmaterial;
  • en eldstad, och inte nödvändigtvis en vedeldad, en elektrisk eller dekorativ är ganska lämplig;
  • ett stort antal högkvalitativa och dyra textilier;
  • antika inredningsartiklar med en lång historia;
  • dyra, massiva möbler med snidade element och tygklädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschemat för den engelska inredningen beror till stor del på rummets storlek och läge, men husägarnas personliga preferenser bör också beaktas. Varma färger används oftast:

  • rika nyanser av rött, såsom rubin eller körsbär;
  • pastellorange - persika, karamell;
  • gul, men i små mängder, eftersom det ökar tonen, vilket kan störa avslappning;
  • olika nyanser av brunt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan uppdatera interiören och förstora sovrummet visuellt med hjälp av kalla färger. För den engelska stilen är blå nyanser och några gröna toner, inklusive turkos och havsvågor, väl lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationsmaterial

Den engelska stilen liknar på många sätt den klassiska, eftersom interiören förutsätter närvaron av ett stort antal naturmaterial. För dekoration används huvudsakligen trä eller produkter som imiterar en träbeläggning:

För golv är dyr parkett idealisk, men träplankor är också bra . I extrema fall kan du använda ett mörkfärgat laminat som matchar det naturliga materialet så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarna är färdiga med tapeter av papper eller tyg . De kan vara antingen vanliga eller med ett litet blommigtryck. Träpaneler är fästa på botten av väggarna och friser eller lister placeras ovanför dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak är vanligtvis dekorerade med träbjälkar ., men om rummets dimensioner inte tillåter detta, kan ytan målas i en traditionell vit färg.

Bild
Bild

Trots populariteten hos metall-plastfönster bör en naturlig träprodukt installeras i ett sovrum i engelsk stil. Dessutom bör stora ramar delas av plankor i flera rektanglar.

Innerdörrar bör också väljas av trä eller av ett material vars yta helt imiterar trämönstret.

Bild
Bild

möbel

Moderna sovrum är helt olämpliga för inredning i engelsk stil. Den mest värdefulla är antika möbler, som har en historia av flera generationer . Men om det inte finns några kan du köpa skräddarsydda artiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mittpunkten i sovrummet är en dubbelsäng i trä med en stor sänggavel och snidade detaljer . Det ska vara tillräckligt högt och massivt. Tidigare var en baldakin en obligatorisk detalj som betonade aristokratin hos husets ägare, men idag används den extremt sällan. För att skapa en mysig och varm atmosfär läggs många kuddar, filtar och en stor filt eller överkast på sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets design kommer att kompletteras med sängbord, en antik byrå med en stor spegel, ett par fåtöljer och en garderob med svängbara dörrar, av vilka det ska vara minst 3.

Möbler bör placeras symmetriskt, särskilt för parade föremål.

Bild
Bild

Tillbehör

Ett stort antal tillbehör och dekorationer är välkomna i den engelska interiören:

  • målningar i snidade träramar;
  • porslins- och glasfigurer;
  • golv- och bordsvaser med blommor;
  • hyllor med böcker och tidskrifter;
  • graciösa lampor och vägglampor;
  • stickade servetter;
  • massiva vägg- eller mantelur;
  • familjefoton i eleganta ramar;
  • kandelabrar och antika ljusstakar.
Bild
Bild

Mattor med blommiga eller geometriska mönster kommer att ge extra komfort till sovrummet . Du kan placera en stor produkt i mitten av rummet eller två små på bägge sidor av sängen. Snåla inte med mattor - de ska se dyra ut och vara av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lika viktigt inslag i interiören i engelsk stil är fönstren i fönster - det ska vara frodigt och dekorerat med broderi, mönster eller fransar . Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av tyger. En kombination av ett dyrt material med ett billigare material är tillåtet, till exempel sammet med chintz eller linne med damast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den engelska inredningen i sovrummet kommer att tilltala mogna människor som strävar efter ett uppmätt, bekvämt liv och vill skapa ett mysigt familjenbo.

Mestadels väljs denna design av kvinnor, men den föredras ofta av män med en återhållsam, aristokratisk karaktär.

Rekommenderad: