A3 -ramar För Foton (29 Foton): Fotoramar Av Metall Och Annat Material Som Mäter 30x40 Cm, Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: A3 -ramar För Foton (29 Foton): Fotoramar Av Metall Och Annat Material Som Mäter 30x40 Cm, Tips För Val

Video: A3 -ramar För Foton (29 Foton): Fotoramar Av Metall Och Annat Material Som Mäter 30x40 Cm, Tips För Val
Video: Matting and Framing Tutorial 2024, April
A3 -ramar För Foton (29 Foton): Fotoramar Av Metall Och Annat Material Som Mäter 30x40 Cm, Tips För Val
A3 -ramar För Foton (29 Foton): Fotoramar Av Metall Och Annat Material Som Mäter 30x40 Cm, Tips För Val
Anonim

Det är svårt att föreställa sig inredningen i ett modernt hem utan ett fotografi i en vacker ram. Hon kan ge uttryck för bilden, gör bilden till en speciell inredning i inredningen. Från materialet i den här artikeln lär du dig hur du väljer en ram för foton i A3 -format.

Bild
Bild

Särdrag

Fotoram A3 är en ram för ett fotografi som mäter 30x40 cm. Dess bredd, tjocklek, form kan vara olika. A3 -storlek anses vara en av de löpande parametrarna , även om det har sina egna egenskaper. Till exempel placeras sådana produkter sällan på bord eller hyllor, oftare hängs de på väggar.

Dessa ramar köps för porträtt och familjefoton och väljer stämning och motiv för bilderna. I det här fallet måste du ta hänsyn till varje liten sak, från ramens färg till dess design.

Precis som andra motsvarigheter är A3 -ramar inte bara estetiska utan också praktiska. De skyddar foton från yttre påverkan och blekning.

Bild
Bild

Fotoramar i detta format skiljer sig åt i ramens utformning . De väljs ut med hänsyn till den befintliga situationen. De kan bli en oberoende interiör accent eller del av ett hem fotogalleri. Sådana ramar kan dekorera väggarna på bibliotek, kontor, kontor, korridorer. I det här fallet kan produkterna vara som typisk och bakgrundsbelyst.

Förutom traditionella modeller kan du hitta produkter på rea utan påse typ. De är baserade på säkerhetsplåtglas med polerad kant, samt tunn fiberplatta. Ofta tillverkas dessa produkter på beställning och förbinder alla delar (inklusive bifogad bild) med speciella terminalklämmor. Dessa modifieringar har förstärkande trälister runt omkretsen av bakgrunden.

Bild
Bild

Material och färger

Olika råvaror används vid tillverkning av fotoramar för fotografier 30 x 40 cm i storlek:

  • trä;
  • plast;
  • glas;
  • metall;
  • plysch;
  • hud;
  • textil.

För dekoration används band, rosetter, strass, pärlor, paljetter . De som självständigt dekorerar ramar hemma använder skal, mynt, decoupageservetter och andra råvaror i sitt arbete.

Trä- och plastprodukter har stor efterfrågan från konsumenterna. Träramar i A3 -storlek ser snygga, dyra och moderna ut.

Bild
Bild

De är praktiska, hållbara, motståndskraftiga mot mekaniska skador, miljövänliga och skiljer sig åt i en mängd olika naturliga nyanser. Beroende på den stilistiska idén kan de vara lakoniska och utsmyckade, snidade, genombrutna.

Plastmotstånd väger mindre, men de är sämre än trämotstycken när det gäller motståndskraft mot mekaniska skador . På grund av plastens förmåga att imitera absolut vilken typ av textur som helst, är sådana ramar inte mindre efterfrågade bland köpare. Plast kan förmedla texturen av sten, glas, metall, trä. Samtidigt utmärks den av sitt spektakulära utseende och passar perfekt in i den moderna stilen.

Bild
Bild

Färglösningarna på fotoramar på 30 x 40 cm är inte lika olika som i motsvarande A4 -format .… Oftare på försäljning finns det modeller av neutrala, träiga och metalliska nyanser. Sortimentet av tillverkare inkluderar produkter i vitt, grått, stål, grafit, brunt, brungrått. En stor del av sortimentet består av ramar av metallyta.

Dessutom är modeller i koppar eller brons, guld eller silver populära. Produkter av denna typ passar perfekt in i klassiska och vintageinredningar, liksom några moderna inredningsstilar.

Mindre ofta tillverkas produkter i ovanliga färger (blå, röd, gul, grön).

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Inköp av en fotoram i A3 -format måste hanteras noggrant. För att köpa ett riktigt värdefullt alternativ måste du ta hänsyn till ett antal nyanser, allt från kvalitet och tillverkningsmaterial, som slutar med finesser i inredning och matchande färger.

Först bestäms de med materialet . Helst är det trä eller plast med en utmärkt imitation av de nödvändiga råvarorna. Båda materialen har sina egna fördelar. En träram är en bra lösning för att framhäva ett utrymme. Det kommer att vara en bra ram för ett porträtt eller minnesvärt foto. Högkvalitativ plast är lätt att ta hand om, den smutsar inte eller bleknar.

Bild
Bild

Bredd ramar väljs individuellt. Ju större den är, desto mer pålitlig ska fästelementen vara. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av foto. För ett strikt foto behövs inte en utsmyckad ram: den kommer att dra all uppmärksamhet till sig själv, av vilken bildens uttrycksfullhet kommer att lida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen ska inte vara dyster . Det väljs utifrån färgschemat på själva fotografiet, dess humör och bakgrunden av interiören. Det är nödvändigt att välja det så att det harmoniskt passar i färg, stil, design och är lämpligt i ett visst fall. Till exempel, för svartvita foton, är ramar i neutrala färger (grafit, vit, grå) att föredra.

Bild
Bild

Ljusa bilder ska inte tyngas med en kreativ ram i sura toner . Tvärtom, de ska vara lakoniska, gjorda i dämpade färger. I detta fall bör ramens färg vara ädel, men i inget fall gå ihop med fotot när det gäller färg. Till exempel går ett foto med en övervikt av vitt bort på väggen om det ramas in i en vit fotoram.

Bild
Bild

Om det finns många små detaljer i bilden bör ramen inte vara öppen … Detta kommer att distrahera uppmärksamheten från bilden. Dessutom bör ramens bredd inte vara för stor. Annars får du intrycket av en hopning. Samtidigt är det tillåtet att köpa en produkt med inredning när du gör ett porträtt. Men i varje fall är hans val strikt individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foton från fotografering är särskilt krävande för fotoramar . Som regel är de självförsörjande och behöver inte överdriven dekoration. Allt detta finns redan i själva bilden. Därför bör ramarna för dem vara lakoniska. Deras mål är att betona bildens intrig, att fokusera på ett specifikt ögonblick, dess känslor och humör.

Bild
Bild

Till exempel, fotoramfärg för bröllopsfotografering i vita och gröna färger kan vara silver, pistasch, ljus eller mörk träig. I detta fall är träets ton att föredra framför en kall, men inte för mörk. Belasta samtidigt inte fotot med rött, även om det är på fotot. Blicken faller inte på bilden, utan på ramen.

Bild
Bild

När du köper en produkt till ett fotogalleri måste du överväga kompatibilitet med andra ramar . För att det ska se harmoniskt ut mot den allmänna bakgrunden måste dess design matcha stilen hos andra ramar. I detta fall kan nyansen skilja sig något i färg, men inte i temperatur. Du ska inte skapa glada färger på väggarna. I allt är det nödvändigt att hålla sig till en känsla av proportioner.

Bild
Bild

När du väljer en ram för ett 30x40 foto måste du ta hänsyn till andra punkter. Du måste noggrant undersöka produkten för defekter. I det här fallet måste du titta inte bara på framsidan, utan också på baksidan . Sprickor, oegentligheter, monteringsfel är oacceptabla.

Bild
Bild

Det är viktigt att bestämma stilen … Till exempel kan alternativ för inramning av porträtt av familjemedlemmar vara identiska, gjorda av trä med förgylld trim. Ramar för fiskare, jägare, älskare kan ha temainredning. När du väljer sådana produkter är det nödvändigt att ta hänsyn till: ju mer inredning, desto enklare är väggens bakgrundslösning.

Bild
Bild

Om produkten väljs för ett specifikt collage är de förutbestämda med typen av design, bredd och plats . Fotot måste vara väl upplyst. Ramens form bör inte skymma hörnen och sidorna. Du bör inte blanda stilar: om du till exempel behöver stuckaturdekoration är det bättre att välja det. Den köpta ramlösa baguetten ser osannolikt vacker ut mot bakgrunden av ramar dekorerade med ett stuckaturmönster.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vi uppmärksammar 8 exempel på inredning med fotoramar i A3 -format

Accentuera väggen med lakoniska fotoramar i form av ett tematiskt collage

Bild
Bild

Hem fotogalleri dekoration i neutrala färger, urval av produkter med minsta bredd

Bild
Bild

Dekorerar köksväggen, väljer en lakonisk träram i blått

Bild
Bild

Hembiblioteksdekoration, val av lakoniska fotoramar i mörka färger

Bild
Bild

Dekorera väggen ovanför soffan med en fotoram med inredning i ramens hörn

Bild
Bild

Ett exempel på en harmonisk placering av en fotoram på väggen, en harmonisk kombination av typen av ramar

Bild
Bild

Vardagsrumsväggdekoration i rekreationsområdet, valet av en fotoram med en förgylld ram

Rekommenderad: