Duschapparater "Rain": Skopor För Badet "Rain" För 36 Liter Och 50 Liter, Andra Modeller Från Tillverkaren Och Val Av System

Innehållsförteckning:

Video: Duschapparater "Rain": Skopor För Badet "Rain" För 36 Liter Och 50 Liter, Andra Modeller Från Tillverkaren Och Val Av System

Video: Duschapparater
Video: AWESOME HACK!! BETTER WATER PRESSURE IN 2 MINS FOR YOUR LAWN OR GARDEN 2024, April
Duschapparater "Rain": Skopor För Badet "Rain" För 36 Liter Och 50 Liter, Andra Modeller Från Tillverkaren Och Val Av System
Duschapparater "Rain": Skopor För Badet "Rain" För 36 Liter Och 50 Liter, Andra Modeller Från Tillverkaren Och Val Av System
Anonim

Badhuset är en viktig del av den ryska kulturen. Det har sitt eget specifika ursprung och traditioner som har överlevt till denna dag. En av dem är en kall dusch direkt efter badet för att stärka kroppen och ge processen en ovanlig känsla. För sådana fall finns duschapparater i badrummet, bland vilka "regn" kan särskiljas.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Duschapparaterna "Rain" är skopor för ett bad med en specifik design och arbetssätt. Det är värt att säga det denna teknik är patenterad, därför betecknas sådana produkter inte bara med ett enda namn, utan är produkter från en tillverkare - VVD.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva strukturen representeras av en skopa av rostfritt stål 1 mm tjockt . Detta material är bra eftersom det inte är känsligt för korrosion, och är också lätt, vilket gör det lätt att flytta och transportera denna enhet.

Kontrollen utförs med hjälp av en kedja, som aktiveras efter att en person drar den mot sig själv. Den omvända åtgärden återställer skopan till sin ursprungliga position.

Bild
Bild

En viktig skillnad från liknande produkter från andra tillverkare är närvaron av en avdelare . Denna del är nödvändig för att förbättra användbarheten genom att jämnt fördela vatten. Avdelarens design är ett galler med tunna fack. De låter kallt vatten rinna från skopan längs hela dess längd. Således är människokroppen helt täckt. Utflödet beror på arbetet med tre ventiler, som styrs av en balanseringsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller vattenförsörjningssystemet tillhandahålls det genom att ansluta hällanordningen till vattenledningen . Tanken fylls genom en G 1/2 inloppsanslutning. Ett sådant system används i många hushållsvattenanslutningar, så tillverkaren tyckte att det var pålitligt och enkelt samtidigt. Dessutom gör detta enheten ganska mångsidig.

Om vi jämför dessa produkter med produkter från andra tillverkare har VVD -sortimentet ett antal fördelar, på grund av vilka det är mer att föredra att köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

Regnsenheter är uppdelade efter volym och dimensioner. Detta är hur de skiljer sig från andra typer av höljen, eftersom de kan hålla mycket vatten, vilket i slutändan gör att de kan svalna helt efter ångning. Förresten, VVD har de mest rymliga produkterna, eftersom deras volym är 36 respektive 50 liter . Klassiska enheter och modeller "Kolobok" har en kapacitet på 15-20 liter, vilket ofta inte räcker för bastuälskare. Naturligtvis är dimensioner också viktiga, eftersom själva badrummet är litet.

Bild
Bild

Ur denna synvinkel är Rainfall-enheter inte helt praktiska, eftersom 50-litersmodeller har en höjd av 50 cm, och i själva verket måste de installeras över en persons genomsnittshöjd . Det visar sig att det är nödvändigt att placera dessa skopor på en höjd av 2-2,2 meter, det vill säga att badet ska ha ganska högt i tak, minst 2,5 meter. När det gäller den mindre hinken på 36 liter är den bara 10 cm lägre, så problemet med badets möjliga dimensioner förblir relevant. Om konsumenten har ett sommarbad är installationen mycket enklare på grund av den öppna toppen av strukturen.

Bild
Bild

Om taket i ditt rum gör att du kan placera VVD -listan korrekt , då kommer det att vara det mest föredragna alternativet på grund av dess effektivitet, tillförlitlighet och volym kallt vatten. Det finns också skillnader beroende på utseende. Konsumenten presenteras med flera alternativ, bland vilka det finns ett val. Den billigaste enheten är standard med dold installation utan träram. Utåt ser den här produkten ut som en vanlig hink i rostfritt stål med en splitter. I detta fall når enhetens vikt 13 kg.

Bild
Bild

Det finns totalt tre dekorativa skoplackeringar tillgängliga. Det första alternativet är ljust trä . Det används oftast på grund av dess struktur, som tillsammans med belysning helt passar in i designen. Den andra finishen är mahogny, som ser estetiskt tilltalande ut i bastur med ett liknande mörkt utseende. En nyhet är det tredje alternativet - termo. Den har en gulaktig nyans och ser ganska naturlig ut jämfört med vanligt trä. Själva utformningen av finishen består av lameller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den dekorativa delen tillför vikt betydligt till skopan, vars indikator är 19 kg . Priset ändras också, vilket stiger från 17 till 24 tusen rubel. Det är värt att uppmärksamma fästsystemet, som uttrycks i form av speciella delar. De är vägg- / takmonterade och förhindrar att skopan välter, vilket ofta är fallet med andra företags hällanordningar. Produkten, fixerad på 6 självgängande skruvar, kommer att hålla tätt och säkert. Om ens en av personerna i badhuset vidrör skopan, kommer inget allvarligt att hända med dess design.

Bild
Bild

Tips för användning

Till en början rekommenderar tillverkaren att korrekt bestämma installationsplatsen baserat på konsumenternas preferenser, samt tillåtna höjdstandarder. Glöm inte att strukturen stöds av en konsol som är 240 mm bred och 130 mm lång . Med denna information i åtanke kan du fästa skopan. Bredden på de självgängande skruvarna måste vara minst 6 mm, annars blir strukturen vinglig och opålitlig. Anslut sedan enheten till vattenförsörjningssystemet med hjälp av en koppling.

Bild
Bild

Eftersom den är gjord av plast, dra åt den ordentligt, men utan att böjas, annars kommer denna del snabbt att misslyckas . Installera en avstängningsventil framför sprinklern. När du öppnar det börjar vatten rinna in i tanken och fyller det bara till önskat värde.

Det regleras med hjälp av en flottör, som är mycket lik systemet som installeras i toalettcisternen. Kontrollera sedan återställningsmekanismens funktion genom att dra i kedjan och föra den till sitt ursprungliga läge.

Bild
Bild

Efter att ha stängt av hela systemet ska det samla vatten och igen stagnera i det läge som flottören ställt in . Tillverkaren ger 12 månaders garanti. Samtidigt är det förbjudet att utföra oberoende fullvärdiga reparationer, eftersom VVD i detta fall inte ansvarar för varans kvalitet.

Rekommenderad: