Vinklar För Fastsättning Av Virke: Metallfäste Konstruktionsvinklar För Trä 40x40 Och 100x100, 150x150 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Vinklar För Fastsättning Av Virke: Metallfäste Konstruktionsvinklar För Trä 40x40 Och 100x100, 150x150 Och Andra Storlekar

Video: Vinklar För Fastsättning Av Virke: Metallfäste Konstruktionsvinklar För Trä 40x40 Och 100x100, 150x150 Och Andra Storlekar
Video: Kellfri skogsvagn för ATV SV20/GL42 2024, Maj
Vinklar För Fastsättning Av Virke: Metallfäste Konstruktionsvinklar För Trä 40x40 Och 100x100, 150x150 Och Andra Storlekar
Vinklar För Fastsättning Av Virke: Metallfäste Konstruktionsvinklar För Trä 40x40 Och 100x100, 150x150 Och Andra Storlekar
Anonim

För närvarande används olika trämaterial, inklusive timmer, i stor utsträckning. Alla typer av skiljeväggar, väggbeklädnader och hela strukturer är gjorda av den. För att sådana strukturer ska fungera länge bör virket fixeras med speciella starka fästelement, och fästanordningar anses vara det mest populära alternativet. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner de har och vilka typer de är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Hörnen för att fästa träet är små perforerade metallprodukter med lika sidor symmetriskt placerade.

Hörnen har en förstyvningsribba. De klarar enkelt även betydande viktbelastningar. Sådana fästelement används vid konstruktion av konstruktioner, vilket bör ge maximal styrka, tillförlitlighet och motståndskraft mot deformation.

Dessa delar gör det möjligt att producera jämn och exakt sammanfogning av träelement i en viss vinkel i ett givet plan . Förstärkningen av hörnet för stången klarar lätt tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa bitar för sammanfogning av balkarna är oftast gjorda av en stålunderlag av hög kvalitet. Hålen som är gjorda i sådant material tjänar till att fästa bultar, skruvar och andra tilläggsdelar.

Fästvinklar kan kallas mångsidiga fixeringsalternativ eftersom byggnadsanordningar och bindningsmaterial inte krävs för att säkra dem. Anslutningen kan göras med skruvar och muttrar eller självgängande skruvar. Sådana hörn används för montering av balkar och träpelare.

För närvarande, i butiker, kan kunderna hitta sådana fästelement av alla slag och storlekar. På grund av den stora variationen kan du välja lämplig modell för installationsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typöversikt

Hörnen kan variera beroende på designfunktioner. Idag är de vanligaste alternativen för byggnadsarbete följande typer av metallhörn.

  • Likvärdig … I denna sort är båda sidorna lika långa. Sådana modeller används oftast för att säkert fästa ihop trädelar i de områden där det är absolut nödvändigt att säkerställa de jämnaste hörnen. Med hjälp av hörn bildas ofta fönster- och dörröppningar, sluttningar installeras och starka karmkonstruktioner skapas.
  • Olika … Sådana fästelement för virke finns med sidor av olika längder. Värdena anges i markeringen. Ojämlika produkter används för installation av takbjälkar, liksom för konstruktion av bärande tak.

Dessutom kan järnkonstruktionsarmaturer skilja sig från varandra beroende på styrkan

  • Enkel … Sådana modeller av fästelement används vid konstruktion av konstruktioner som inte kommer att utsättas för överbelastning och tryck under drift.
  • Förstärkt … Dessa fästelement bör tas vid uppförande av strukturer, som kommer att utsättas för stort tryck i framtiden. I förstärkta prover placeras en extra ribba mellan sidorna - det här elementet låter dig inte bara stärka strukturen, utan gör den också till den mest pålitliga och hållbara. Förstärkta fästelement är vanligtvis tillverkade av hållbart rostfritt stål med en korrosionsbeständig skyddande beläggning.

För att installera sådana element rekommenderas att använda långsträckta självgängande skruvar med olika gängor - de kommer att skapa en starkare anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla och förstärkta sorter metallhörn kan variera i tjocklek. För det första används metall upp till 2 millimeter tjockt oftast, för det andra - upp till 3 millimeter.

Idag, när man utför olika installationsarbeten med en stång, används metallhörn i olika konfigurationer. Populära alternativ är ankarprover, Z-formade modeller, fästelement i en vinkel på 135 grader, asymmetriska produkter.

Ankare alternativ har oproportionerliga dimensioner, de skiljer sig åt i olika längder och bredder. Sådana fästelement kan ha höjder från 80 till 200 millimeter.

Asymmetrisk modellerna har samma design som förankringsprodukter, men samtidigt har de en större bredd. Sådana delar skapar en rät vinkel i förhållande till anslutningsplanet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Variationer av Z-formen tillhör speciella förstärkta modeller som köps för installation av byggmaterial placerade i olika plan. Ibland används de för att ansluta stänger av olika storlekar.

135 graders vinkelfästen hjälper till att skapa en lutningsanslutning. Det är det här alternativet som ska användas vid fastsättning av takspärren.

Separat kan du också markera speciella skjutbara hörn för att fästa en stång. De tillhör gruppen justerbara fästelement. Dessa element representerar ett vanligt hörn, bestående av två sidor placerade i en vinkel på 90 grader mot varandra. I detta fall är en sida av delen perforerad, och den andra har formen av ett långsträckt spår.

Den andra sidan av ett sådant hörn är utformat för att fästa ett föremål och flytta det i olika riktningar. Dessa typer av fästelement kan tillverkas i olika storlekar. De kommer att vara det bästa alternativet när man skapar strukturer som har förskjutna hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Innan du köper sådana enheter för att gå med i en bar i en specialaffär måste du definitivt uppmärksamma några viktiga aspekter av valet. Så du bör överväga fästelementets storlek och materialets storlek. Produkter för trä 100x100, 150x150, 50x50, 100x150, 40x40 anses vara standard.

I de fall stora träelement med en sektion på 100x100 används under konstruktionen väljs monteringsvinklarna beroende på materialets bredd. Om du behöver fästa timret på en yta av betong, bör du köpa speciella fästelement med förankringshål.

Ta en närmare titt på ytan på de valda byggnadsvinklarna … Under produktionsprocessen är de belagda med speciella skyddande beläggningar. De vanligaste är galvaniserade alternativ.

Sådana beläggningar förhindrar att korrosion bildas på ytan av sådana produkter. De gör provet så motståndskraftigt och hållbart som möjligt. Modeller med en skyddande zinkbeläggning gör att du kan bilda en pålitlig och hållbar anslutning av delar.

Du bör bara köpa sådana delar från pålitliga välkända tillverkare, eftersom idag säljs ett stort antal fästvinklar av låg kvalitet, som snabbt börjar rosta, vilket leder till slitage och fullständig förstöring av anslutningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att krom och galvaniserade tillbehör exklusivt tillverkas på fabriken, det är nästan omöjligt att fejka dem.

Rekommenderad: