VVS -klämmor (40 Bilder): Rörklämmor Med Gummitätning Och Andra Modeller, Storlekar Och GOST

Innehållsförteckning:

Video: VVS -klämmor (40 Bilder): Rörklämmor Med Gummitätning Och Andra Modeller, Storlekar Och GOST

Video: VVS -klämmor (40 Bilder): Rörklämmor Med Gummitätning Och Andra Modeller, Storlekar Och GOST
Video: Bessey Pipe Clamps Review ( don't buy until you watch this ) 2024, April
VVS -klämmor (40 Bilder): Rörklämmor Med Gummitätning Och Andra Modeller, Storlekar Och GOST
VVS -klämmor (40 Bilder): Rörklämmor Med Gummitätning Och Andra Modeller, Storlekar Och GOST
Anonim

Under reparationsarbetet kommer en betydande del av din tid att vara upptagen av VVS -uppgifter. Som en del av deras implementering måste du använda en mängd olika utrustningar och delar. Klämman är ett vanligt och integrerat element.

Ett brett utbud av slangklämmor finns på den moderna VVS -marknaden . I detta avseende kan det vara ganska svårt för en oerfaren användare att göra ett köp. I vårt nya material kommer vi att prata om egenskaperna hos dessa VVS -produkter och också överväga hemligheterna med att välja klämmor.

Bild
Bild

Särdrag

Först och främst bör det sägas att en VVS -klämma i huvudsak är ett fästelement, utan vilket det är omöjligt att utföra de flesta VVS -arbeten (till exempel används delen vid installationen av rör och värmesystem). För att klämman fullt ut ska uppfylla sitt funktionella syfte måste dess produktion följa alla regler och föreskrifter för GOST . Huvudsyftet med klämman är att säkerställa stabiliteten hos VVS -element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om konstruktion av delen, ska det sägas att klämman i utseende är en konsol . Traditionellt är den gjord av metall (du kan dock hitta klämmor från andra material på marknaden). Dessutom har många modeller en specialdesignad zinkbeläggning, vilket i sin tur förhindrar korrosion och ökar klämmans livslängd. Vid användning av detta fästelement placeras det på ett sådant sätt att det lindas runt en eller annan typ av VVS -utrustning (till exempel en slang eller ett rör). Således säkerställs maximal möjlig fastsättning av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generellt sett måste VVS -armaturer uppfylla ett antal krav:

  • motståndskraft mot negativ miljöpåverkan (till exempel mot ultraviolett strålning, höga temperaturer, etc.);
  • motståndskraft mot kemikalier (t.ex. alkalier);
  • elasticitet över ett brett temperaturintervall etc.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

På grund av det faktum att VVS -klämmor är fästelement som är ganska populära bland köpare, tillverkas de i en mängd olika konfigurationer. Så du kan hitta reparationsklämmor med en mutter, med en packning, med en hårnål, med en plugg, med ett ben, tillbehör för att eliminera fistlar och många andra variationer. Låt oss överväga de mest populära typerna.

Bild
Bild

Universal skruvtyp

De särdragen hos denna typ kan hänföras till det faktum att elementets design utan misslyckande inkluderar pålitliga och hållbara masklås med en stämplad kropp i ett stycke. Sådana lås har ett stabilt spelrum . Genom att använda dessa klämmor kan användaren räkna med en jämn fördelning av kompression, en betydande vridmomentgräns under åtdragningsprocessen, högt vibrationsmotstånd och lång livslängd (även om klämman används under tuffa förhållanden).

Bild
Bild

Med ett brett band

Indikatorn för bredden på klämmornas band, som tillhör denna kategori, är 1, 2 cm. I detta avseende kan man dra slutsatsen att delen är avsedd för installation i områden med högt tryck, samt där en stark och fast åtdragning krävs. Dessutom är klämman lämplig för områden som kräver stora diametrar.

Bild
Bild

Pressa

I allmänhet klassificeras crimpklämmor som skruvklämmor av masktyp, men de har också ett antal unika egenskaper. Först och främst är det nödvändigt att notera den fullständiga frånvaron av räfflor på insidan av bandet. Tack vare denna egenskap minskar spänningsnivån i slangarna avsevärt.

Bild
Bild

Följaktligen kan användaren använda klämman under en lång tidsperiod.

Med nyckel

Denna typ av klämma kan också hittas i järnaffärer och på marknaden under namnet Butterfly Clamp eller Handle Clamp. Denna typ av sanitetsartiklar används aktivt i hemmet. Sådana klämmor är särskilt relevanta om de ständigt måste tas bort och installeras . Nyckelmaterialet är plast eller metall.

Bild
Bild

Om möjligt, ge företräde åt maskvarianter.

Metalltejp

Ofta är dessa klämmor också utrustade med en gummitätning. VVS -tillbehör används aktivt för att kombinera rör, montera eller reparera rörledningar, fästa olika element. För att installera detta element så snabbt och enkelt som möjligt, rekommenderar experter att använda ett specialdesignat spännband och klämmor.

Bild
Bild

Kraft

Denna typ av klämmor är högspecialiserad, eftersom de flesta delarna är avsedda för installation på tjocka slangar och dräneringssystem.

Bild
Bild

Tråd

Klämmor av trådtyp krävs för installation av tjocka slangar som är utsatta för hög vibration. Detta VVS -tillbehör används aktivt i de fall det är nödvändigt att underlätta fixering på ytan. Förutom, man måste komma ihåg att delen används tillsammans med en specialdesignad sanitetsstift.

Bild
Bild

En bit

Dessa fästelement, som också är utrustade med en speciell gummitätning, har förmågan att visa stabila egenskaper och tål ganska tunga belastningar. Oftast används klämmor i ett stycke under installationen av huvudvattenledningar. De särdrag hos dessa delar inkluderar det faktum att de kan installeras på vilket plan som helst (både horisontellt och vertikalt) . Vid behov kan klämmor i ett stycke också monteras på golvet (detta är viktigt vid montering av dräneringssystem).

Bild
Bild

Förutom de sorter av VVS -delar som anges ovan måste det sägas att det finns en specialdesignad klassificering av sådana delar, som skapas (först och främst) för användarnas bekvämlighet.

Efter användningsområde

Beroende på i vilket område och i vilket syfte klämman används kan den tillhöra en av grupperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkt

Förstärkta klämmor är fästelement som kännetecknas av ökad tillförlitlighet och hållfasthet. Med hjälp av dessa element kan användaren till och med fixa sådana rör, som kännetecknas av höga tryck. Dessa egenskaper hos klämmor av denna typ är förknippade med det faktum att konstruktionen är baserad på en tjock profil . Förstärkta element kan användas som en del av montering av ventilations- eller VVS -vägar med hög risk.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet bör man komma ihåg att på grund av att det finns en hög belastningsnivå på delen är det absolut nödvändigt att fixera muttern medelst punktsvetsning.

Rör

Rörklämmor (i motsats till förstärkta) används vid installation av värme och vattenförsörjning. Traditionellt består detta VVS -element av flera galvaniserade plattor, som är halvcirkelformade. Bredden på dessa delar är ca 2-2,5 cm . Professionella och högkvalificerade rörmokare använder dessa delar för att göra brådskande reparationer. I vissa fall fungerar rörklämmor som tillfälliga fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter material

Det viktigaste kännetecknet för VVS -fästelement är tillverkningsmaterialet. Detta avgör hur länge delarna kommer att kunna tjäna, liksom hur väl de kommer att uppfylla sitt funktionella syfte. Idag är de vanligaste typerna rostfria, metall, stål och galvaniserade klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan vi dra slutsatsen att det idag finns ett stort antal typer av VVS -klämmor på marknaden. Tack vare detta kommer varje användare att kunna välja ett sådant alternativ som fullt ut uppfyller hans funktionella behov och behov.

Dimensioner

På grund av den breda distributionen, den stora efterfrågan och de olika tillämpningarna av fästelement på marknaden kan du hitta produkter av olika storlekar (till exempel 1/2, 3/4 tum, 110, 25, etc.). Tabellen ger detaljerad information om denna fråga.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet och köpet av VVS -fästelement måste behandlas så seriöst, noggrant och ansvarsfullt som möjligt. Det bör komma ihåg att kvaliteten på fästelement har en betydande inverkan på systemens allmänna tillstånd (uppvärmning, vattenförsörjning, etc.). Innan du köper en specifik produkt rekommenderar experter dig att noggrant analysera dina behov och krav och först sedan shoppa (till exempel kan du i vissa fall behöva ett tillbehör med gummitätning, men i andra situationer blir det överflödigt). På ett eller annat sätt bör du fokusera på flera viktiga parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Innan man köper en specifik produkt måste användaren bestämma för vilket syfte han ska använda klämman. Som nämnts ovan, på den moderna marknaden kan du hitta en mängd olika fästelement, varav varje typ används för att utföra en viss uppgift . Först efter att du tydligt har definierat syftet med varan kan du köpa den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag är ett stort antal tillverkare (både inhemska och utländska) engagerade i tillverkning av sanitetsarmaturer. I urvalsprocessen presenteras därför kunden för ett brett utbud av produkter. Experter rekommenderar att du bara köper de klämmor som har tillverkats av betrodda företag som är betrodda och respekterade av konsumenterna . (både amatörer och proffs).

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet kommer du att vara säker på att produktionsprocessen för produkter, såväl som den färdiga produkten, uppfyller alla internationella och statliga krav, standarder och föreskrifter.

Pris

Du kan hitta klämmor på marknaden till en mängd olika priser: från budgetalternativ till lyxprodukter. I detta avseende bör först och främst varje köpare fokusera på sin ekonomiska förmåga. Samtidigt rekommenderar experter att inte köpa de billigaste alternativen, eftersom de har en kort livslängd . Följaktligen måste de ändras ofta och ytterligare materiella resurser kommer att användas.

Bild
Bild

Om möjligt, ge företräde åt sådana produkter som tillhör mellanklassen.

Garantitid

Garantiperioden är den tidsperiod under vilken VVS -klämman måste utföra sina funktioner utan att misslyckas och inte förstöras. Innan du köper den eller den produkten, kontrollera med säljaren om den har en garantitid och hur lång den är.

Bild
Bild

Konsumentrecensioner

Bland annat är feedback och kommentarer från klämanvändarna viktiga. Innan du köper VVS -armaturer, var noga med att läsa användarnas åsikter om denna produkt . Tack vare detta kommer du att kunna förstå hur alla de produktegenskaper som ursprungligen deklarerades av tillverkaren motsvarar det verkliga läget.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Materialet från vilket produkten är tillverkad har en enorm inverkan på kvaliteten på VVS -armaturer. Det är viktigt att råvarorna håller hög kvalitet. Tack vare detta kommer klämman att fungera under en lång tid, kommer inte att genomgå korrosiva processer och kommer inte att förstöras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du, när du väljer och köper ett VVS -tillbehör, tar hänsyn till alla parametrar och faktorer som beskrivits ovan, kommer du att förvärva en sådan produkt som fullt ut kommer att uppfylla sitt funktionella syfte och som också kommer att hålla under en lång period av tid.

Baserat på ovanstående kan vi alltså dra slutsatsen att VVS -klämmor är produkter som en professionell rörmokare inte kan klara sig utan, eftersom dessa delar används i ett brett spektrum av arbeten . Samtidigt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av fästelement (särskilt om du är en amatör). Saken är att det finns ett stort antal typer av klämmor på marknaden, som skiljer sig åt i storlek, användningsområde, tillverkningsmaterial och andra indikatorer.

Bild
Bild

Tänk i förväg för vilka ändamål och under vilka förhållanden du kommer att använda tillbehöret.

Rekommenderad: