Gun "Zubr" För Polyuretanskum: Hur Man Demonterar Efter Användning, Alternativ "Standard" Och "Installer", "Professional" Och "Expert&q

Innehållsförteckning:

Video: Gun "Zubr" För Polyuretanskum: Hur Man Demonterar Efter Användning, Alternativ "Standard" Och "Installer", "Professional" Och "Expert&q

Video: Gun "Zubr" För Polyuretanskum: Hur Man Demonterar Efter Användning, Alternativ "Standard" Och "Installer", "Professional" Och "Expert&q
Video: ТЕХНІКА ВІЙНИ №131. Чохли для зброї. Біологічна зброя [ENG SUB] 2024, Mars
Gun "Zubr" För Polyuretanskum: Hur Man Demonterar Efter Användning, Alternativ "Standard" Och "Installer", "Professional" Och "Expert&q
Gun "Zubr" För Polyuretanskum: Hur Man Demonterar Efter Användning, Alternativ "Standard" Och "Installer", "Professional" Och "Expert&q
Anonim

Under konstruktions- och reparationsarbetet används en enorm mängd material. En av de viktigaste är polyuretanskum. Det har sina egna specifika funktioner, så valet av en pistol för applicering av skum är en aktuell fråga för konsumenten.

För närvarande är utbudet av polyuretanskumpistoler mycket brett . En av de mest populära är instrumentet från Zubr. Det har fått ett stort antal positiva kundrecensioner på grund av dess enkelhet och användarvänlighet. Med hjälp av pistoler av detta märke blir det möjligt att minska förbrukningen av kompositionen samtidigt som produktiviteten i arbetet ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Detta verktyg kan användas i olika stadier av konstruktion, renovering och efterbehandling. Det är en oersättlig assistent vid installation av fönster och dörrar, hjälper till att isolera tak, dörr och fönsteröppningar. När du installerar VVS, luftkonditioneringar och värmesystem gör det ett utmärkt jobb med att täta dem. Dessutom gör den ett utmärkt jobb med värme- och ljudisolering.

Med hjälp av Zubr -pistoler är det lättare och bekvämare att fylla sömmar och sprickor . Det blir enkelt att fixa plattor med låg vikt på ytan. Dessa skummonteringspistoler används också aktivt vid reparation av olika strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur är de ordnade?

Grunden för verktyget är pipan och handtaget. Skum kommer in när avtryckaren dras. Dessutom innehåller pistolens struktur en adapter för att installera skum, en anslutningsbeslag, samt en skruv för justering av den medföljande kompositionen. Det ser visuellt ut som ett fat med ventiler.

Skumflaskan måste installeras i adaptern före användning . När avtryckaren trycks in kommer skummet in i pipan genom beslaget. Mängden av den medföljande kompositionen regleras av spärren.

Bild
Bild

Visningar

Pistoler av detta märke kan användas både i professionella och i hushållsaktiviteter. Beroende på detta är de indelade i typer.

I professionella verk används sådana modeller av instrument som "Professional", "Expert", "Standard" och "Drummer ". Dessa typer av pistoler är helt förseglade, de är anslutna till de cylindrar genom vilka kompositionen levereras.

Modell "Professional" är tillverkad av metall, har en hel konstruktion och teflonbeläggning. Fatet är tillverkat av rostfritt stål. Med klämman kan du exakt beräkna mängden av den medföljande kompositionen.

Bild
Bild

I vardagen används sådana modeller av pistoler som "Master", "Assembler" och "Buran". De har ett plastmunstycke, men de ger inte ett materialmatningslås. Detta är inte särskilt bekvämt, eftersom det inte är möjligt att dosera materialkvittot, som är fallet med professionella motsvarigheter. Dessutom, med användning av ett plastmunstycke, sätter skummet sig mycket snabbare och förbrukas inte helt.

Baserat på ovanstående, och även med hänsyn till den obetydliga skillnaden i pristyper, rekommenderar experter att köpa professionella verktyg som har många fördelar jämfört med hushållsverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först måste du tänka på att verktyg av metall är mer tillförlitliga och hållbara än sina motsvarigheter i plast. Därför måste du först och främst bestämma hur viktiga dessa egenskaper är. Om pistolen verkligen är metall kan kontrolleras med en konventionell magnet. Teflonbeläggning kommer att bli en obestridlig fördel med produkten.

Du måste också vara uppmärksam på modellens bekvämlighet och dess garantiperiod . Pistoler kan testas och demonteras innan de köps.

Bild
Bild

De viktiga punkterna är produktens vikt, hur smidigt avtryckaren rör sig, vad nålen är gjord av och om fatets inre yta är korrekt bearbetad. Naturligtvis ska produkten inte skadas eller vara defekt.

Du måste också bestämma om du behöver en solid eller hopfällbar pistolmodell . Fällbara verktyg har sina fördelar. Det är lättare att underhålla och reparera dem om det behövs, och det blir mycket bekvämare att rengöra resterna av produkten.

Bild
Bild

Rengöring sker med en speciell rengöringsvätska.

Det är bättre om rengöraren är av samma märke som själva instrumentet. Det är oacceptabelt att tvätta pistoler med vanligt kranvatten. I särskilt svåra fall kan aceton användas.

Rengöring utförs enligt följande. Rengöringsmedlet fästs på adaptern, varefter pipan är helt fylld med kompositionen. Vätskan lämnas inuti 2-3 dagar, varefter den avlägsnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

Om det blir nödvändigt att använda kompositionen vid en låg temperatur måste den förvärmas, optimalt upp till + 5-10 grader. Det finns ett speciellt skum som kan användas i olika klimat. Pistolen ska också värmas upp till 20 grader. Temperaturen på ytan som ska bearbetas kan variera från -5 till +30 grader.

Polyuretanskum är giftigt, därför rekommenderas att utföra ventilation om det planeras att utföras inuti byggnaden . Handskar och ansiktsskydd bör användas för att undvika allergiska reaktioner.

Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas måste skumbehållaren fästas i pistoladaptern och skakas väl. När avtryckaren dras börjar kompositionen flöda. Du bör vänta på att dess konsistens återgår till det normala.

Själva skummet måste appliceras uppifrån och ner eller från vänster till höger . Materialet ska flyta jämnt. Efter det måste det torkas. När skummet hårdnar bör dess tjocklek inte överstiga 3 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg av detta märke kännetecknas av hållbarhet och motståndskraft mot mekanisk påfrestning. De kan ha ett teflonskikt och en lätt kropp och är helt förseglade. Det är möjligt att justera skumförbrukningen med ett lås.

Elementen i allmetallrörelsen är gjorda av rostfritt stål. Pistolen orsakar inga problem vid montering, underhåll och reparation, den är enkel och bekväm att använda. En otvivelaktig fördel är också det överkomliga priset på modellerna från denna tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom pistoler för polyuretanskum produceras pistoler för tätningsmedel under varumärket Zubr . Med deras hjälp utförs arbetet med silikon. Designen är en ram, handtag och trigger.

Bland andra modeller bör man uppmärksamma Zubr multifunktionella pistoler, som är utformade för att fungera med både tätningsmedel och polyuretanskum.

Rekommenderad: