Hilti Polyuretanskumpistol: Hur Man Använder Och Hur Man Demonterar Efter Användning Av Brandskum

Innehållsförteckning:

Video: Hilti Polyuretanskumpistol: Hur Man Använder Och Hur Man Demonterar Efter Användning Av Brandskum

Video: Hilti Polyuretanskumpistol: Hur Man Använder Och Hur Man Demonterar Efter Användning Av Brandskum
Video: How to Use and Care for a Professional Spray-Foam Gun 2024, April
Hilti Polyuretanskumpistol: Hur Man Använder Och Hur Man Demonterar Efter Användning Av Brandskum
Hilti Polyuretanskumpistol: Hur Man Använder Och Hur Man Demonterar Efter Användning Av Brandskum
Anonim

Polyuretanskumpistolen är en professionell byggnadsassistent och ett oumbärligt verktyg för en nybörjare. Vanligt polyuretanskum med munstycke tillåter inte fyllning av svåra utrymmen, stänk från felaktig pressning eller användning, och en lekman kan till och med förstöra ytan. Skum är både isolering, lim och tätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Pistolen kan hjälpa till i följande situationer:

  • vid pressning av den erforderliga mängden skum, vilket bidrar till applicering av en felfri del av ämnet;
  • för att spara materialförbrukning: tack vare pistolen krävs 3 gånger mindre skum än med ett konventionellt munstycke på cylindern;
  • för att justera materialtillförseln beroende på storleken på hålrummet som ska fyllas;
  • vid justering av det erforderliga skumflödet: efter att spaken släppts stannar skumtillförseln medan det inte finns något överskott;
  • vid bevarande av det återstående materialet: efter avslutat arbete fryser inte skumämnet i pistolen;
  • i manövrar vid arbete på höjd: verktyget kan användas med ena handen, vilket är mycket bekvämt om byggaren står på en pall, trappstege eller håller något i den andra handen.

Det bör noteras att verktyget kan falla under drift . Men tack vare pistolens metallbas kommer behållaren med skummet inte att gå sönder. Dessutom bör det noteras att en vanlig cylinder fryser i det fria, till skillnad från en pistol.

Bild
Bild

Enhet

Tack vare ventilen och justeringsskruven frigörs så mycket skum från cylindern som krävs.

Nedan är pistolens sammansättning:

  • ballongadapter;
  • handtag och utlösare;
  • fat, rörformig kanal;
  • montering med ventil;
  • justerskruv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten består av tre delar: ett handtag, en matare och en patronhållare.

Enligt dess ram kan pistolen vara hopfällbar och monolitisk . Å ena sidan verkar den monolitiska strukturen mer tillförlitlig, å andra sidan är den hopfällbara modellen lättare att tvätta, och vid mindre haverier är den lättare att reparera. Vilken du ska välja beror på byggaren och på enhetens relaterade egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att överväga modeller med antingen ett inbyggt ergonomiskt handtag eller med en skylt som medföljer det. Det tar lång tid att arbeta med professionella modeller, så det är viktigt här att handen inte tröttnar.

Som du vet är det lättare att rengöra metall från smuts, så metallpipen kan enkelt rengöras med en vanlig konstruktionskniv.

Tillverkarens översikt

Det internationella innehavet Hilti har funnits sedan 1941, har många filialer, liksom ett representationskontor i Ryssland. Producerar verktyg, material och tillbehör av hög kvalitet, i prisklassen över genomsnittet är produkterna främst avsedda för en professionell publik.

Företaget är främst specialiserat på bergborrar och borrar och tillverkar även avancerade monteringspistoler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pistolen för polyuretanskum måste vara tillverkad av kvalitetsmaterial. Om pistolen är gjord av metall, och landet där den tillverkas är Kina, är detta inte det bästa alternativet.

Den Liechtenstein-baserade tillverkaren Hilti tillverkar verktyg av högkvalitativ plast som kommer att vara flera gånger mer hållbara än deras metallmotstycken. Plast är mycket lättare, och en sådan pistol är ganska bekväm att hålla i ena handen. Verktyget från Hilti har också ett antisliphandtag, en ökad tryckspak, vilket gör det bekvämt att arbeta med handskar och har en säkring för att förhindra spontant flödeskum. Hilti tillhör kategorin professionella pistoler, därför är verktygets fat belagt med teflon.

Bild
Bild

Du bör inte snåla med ett sådant element som en skumpistol - det kan köpas en gång, och det kommer att hålla ganska länge.

Oftast, när det gäller Hilty -företaget, menar de både skummet och tillverkarens pistol. Hilti CF DS-1 är en ganska populär modell bland proffs. Verktygsadaptern är lämplig för alla cylindrar, även från andra tillverkare.

Professionals rekommenderar naturligtvis att arbeta med sortimentet av en tillverkare: och en pistol, och ett rengöringsmedel, och skum, men med köp av tredjepartscylindrar kommer Hilti CF DS-1 inte att försämras. Pistolens mått: 34, 3x4, 9x17, 5 cm. Verktygets vikt är 482 g. Setet innehåller en låda och ett pass för produkten med bruksanvisning och garanti för drift.

Bild
Bild

Denna modell har en smal pip som gör att du kan arbeta även på de svåraste platserna. Enheten har en justering som gör att du kan styra skumskottets kraft. Lämplig för brandsläckningsskum.

Bild
Bild

Kroppen, tillverkad av förstärkt plast av hög kvalitet, kan inte demonteras, fatet är täckt med teflon . Platsen där cylindern är installerad är också täckt med teflon. Det är bara nödvändigt att rengöra pistolens pipa med ett speciellt munstycke. Har ett ergonomiskt handtag som underlättar mästarens arbete. Den enda varningen är att pistolen har en monolitisk kropp, så den kan inte demonteras.

Enheten "Hilty" används för enkomponent polyuretanskum, används för sylt, fönster, dörröppningar och andra element. Lämplig för metall-, plast- och träytor. Hjälper till med isolering och värmeisoleringsarbete.

Bild
Bild

Man tror att "Hilty" är det bästa verktyget av alla polyuretanskumpistoler. Genomsnittspriset är 3500 rubel för CF DS-1-modellen. Garantin för ett sådant verktyg är 2 år.

Fördelar med Hilti CF DS-1:

  • ganska lätt;
  • blockering från ofrivillig pressning;
  • bekvämt och stort handtag;
  • tunn näsa;
  • förmågan att arbeta i sidled (ingen "fnysning");
  • passerar inte skum när det tappas eller deformeras;
  • långsiktig drift (upp till 7 år).
Bild
Bild

Nackdelar med Hilti CF DS-1:

  • har inte förmågan att analysera;
  • stor storlek;
  • har en hög kostnad jämfört med liknande modeller.

Recensioner

Trots den höga kostnaden talar alla användare som har arbetat med det här verktyget väl om det och rekommenderar det till kollegor och vänner. Konsumenter noterar handtagets bekvämlighet och enhetens låga vikt. Det är också lätt att rengöra på grund av frånvaron av en mutter på fatnosen och bekväm förvaring - skummet torkar inte ut, även om cylindern skruvas fast i pistolen och den används inte på länge.

Alla tillgängliga recensioner på den officiella webbplatsen talar om Hilty -pistolens överlägsenhet över sina motsvarigheter. Vissa konsumenter har använt verktyget i mer än 4 år och har inte upplevt några svårigheter när de arbetar.

Bild
Bild

Av bristerna pekar användarna ut endast frånvaron av en hopfällbar design och ett högt pris om du väljer den för hushållsbruk.

När du köper är det viktigt att kontrollera om pistolen håller tryck - för detta måste du be säljaren att köra renaren genom den. Varje butik som respekterar sig själv och som är säker på att den inte säljer en falsk kvalitet bör kontrollera enheten.

Användande

Professionella rekommenderar att du innan du påbörjar arbetet blöter ytan med en sprutpistol en halvtimme innan skummet appliceras. Detta är nödvändigt för att förbättra polymerisationen. Yt- och lufttemperatur bör vara över 7-10 grader Celsius, rumsfuktighet - mer än 70%.

Om en person använder en skumdispenser för första gången är det bättre att långsamt försöka trycka på frigöringsknappen, och först efter att han förstår hur man reglerar presskraften bör du börja applicera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att skaka skumflaskan före användning. Efter det måste du noggrant skruva in det i adaptern.

Skummet tenderar att svälla, så det bör appliceras försiktigt och upptar mindre än 50% av kavitetsvolymen. Du måste veta att Hilty -pistolen är speciellt utformad för noggrant arbete - du måste använda det tunna munstycket korrekt.

Tack vare att det är lätt att dra i avtryckaren borde det inte vara några problem med konsekvent, enhetlig fyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det av någon anledning uppstår skum "etsning" genom pipen, dra åt det bakre handtaget och problemet bör åtgärdas. Det är också möjligt att”etsa” skummet under kulan som fästs på adaptern. För att lösa detta problem, när du byter cylindern, behöver du bara "blöda" allt skum, rengöra fatet och installera en ny cylinder.

Man måste komma ihåg att svåra områden skummar först. Sedan måste du flytta uppifrån och ner eller från vänster till höger. Hilti CF DS-1 kan roteras och behöver inte hållas vertikalt för att underlätta fyllning av svåra områden och hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring

Tillverkare rekommenderar att man köper rengöringscylindrar från samma företag som själva skummet, eftersom deras kompositioner redan är förvalda för varandra. En rengöringscylinder krävs för att rengöra enhetens insida för att lösa upp den stelnade massan som kan hindra ytterligare passage av skum. Den städare som krävs för denna Hilty -modell är CFR 1 av samma märke.

Du bör vara medveten om att om du tar bort en ofullständigt använd cylinder från pistolen, kommer det återstående skummet att inte bara fläcka användaren själv utan också verktyget. Enheten för polyuretanskum CF DS-1 kan förvaras med en oanvänd cylinder i mer än 2 månader utan några konsekvenser.

Rekommenderad: