Professionellt Polyuretanskum: Egenskaper För Helårs- Och Vinterskum, Alternativ I Stora Cylindrar, Produkter Från Imperial Och TechnoNIKOL 65 Constant-märken

Innehållsförteckning:

Video: Professionellt Polyuretanskum: Egenskaper För Helårs- Och Vinterskum, Alternativ I Stora Cylindrar, Produkter Från Imperial Och TechnoNIKOL 65 Constant-märken

Video: Professionellt Polyuretanskum: Egenskaper För Helårs- Och Vinterskum, Alternativ I Stora Cylindrar, Produkter Från Imperial Och TechnoNIKOL 65 Constant-märken
Video: polyurethane foam molding 2024, April
Professionellt Polyuretanskum: Egenskaper För Helårs- Och Vinterskum, Alternativ I Stora Cylindrar, Produkter Från Imperial Och TechnoNIKOL 65 Constant-märken
Professionellt Polyuretanskum: Egenskaper För Helårs- Och Vinterskum, Alternativ I Stora Cylindrar, Produkter Från Imperial Och TechnoNIKOL 65 Constant-märken
Anonim

Polyuretanskum är ett mångsidigt byggmaterial som är utmärkt för efterbehandling av alla kategorier och komplexitet. Dess huvudsakliga syfte är att täta sömmar, isolera, fästa olika föremål samt fixera plastdörrar och fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Polyuretanskum är av två typer:

  • professionell (du behöver en speciell separat spruta för användning);
  • halvprofessionellt eller hushåll (med en speciell inbyggd spray).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också uppdelat enligt indikatorerna för motståndskraft mot negativa väderförhållanden:

  • vinter (användning är tillåten även vid minusgrader);
  • sommar (kan endast användas under den varma årstiden);
  • hela säsongen (lämplig för arbete när som helst på året, oavsett väderförhållanden).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du väljer skum för installation är det nödvändigt att ta hänsyn till materialets kvalitet. I det här fallet måste du noggrant jämföra de dyra och billiga alternativen. Vanligtvis, i dyra exemplar, är cylindern mycket tyngre än den billiga. Det ekonomiska alternativet visar också dålig prestanda när det gäller tätningsmedelsbeständighet. Efter härdning kännetecknas professionellt skum av små och enhetliga celler, medan hushållsskum har en större och klumpig cellstruktur. Professionellt polyuretanskum är värdigt dyrare på grund av bättre kvalitet, större cylindervolym och tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Hushålls polyuretanskum är en ballong med ett speciellt plaströr som följer med själva verktyget. För att börja arbeta med sådant material behöver du bara ansluta röret till den inbyggda ventilen och trycka försiktigt för att få den mängd skum som krävs. Denna metod är lämplig även för dem som aldrig har stött på ett liknande verktyg tidigare. För att fylla små luckor eller hål i väggen räcker det att köpa en burk hushållsskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller mer allvarliga uppgifter, som att fixa en fönsterbräda eller ett dörrblock, måste du köpa ett speciellt professionellt skum för installation, som perfekt klarar ovanstående uppgifter.

Den professionella skumcylindern har en speciell gänga på vilken en pistol utrustad med en dispenser är skruvad. Detta verktyg gör det möjligt att fördela tätningsmedlet så noggrant som möjligt till arbetsområdet. Vanligtvis finns det tillräckligt med skum för en stor mängd arbete. Materialet förbrukas sparsamt, vilket inte kan sägas om hushålls polyuretanskum, som tenderar att ta slut väldigt snabbt i cylindern. Dessutom kan oanvänd halvprofessionell tätningsmedel säkert kastas bort, även om mer än hälften av materialet finns kvar i flaskan, eftersom det efter flera timmar i öppen form stelnar inuti och kan inte användas vidare.

Bild
Bild

Den professionella skumbehållaren är återanvändbar . Dispenseringspistolen och cylinderventilen kan spolas med ett speciellt lösningsmedel och fortsätta arbeta med agenten vid en annan tidpunkt. Denna fördel gör att du kan fördela arbetsflödet jämnt. Det är mycket bekvämare att använda dispensern, för med hjälp av en pistol kan du få en jämn ström av skum, som inte kommer att innehålla en överskott av produkten. Till exempel, för att fixa ett plastfönster, behöver du bara använda en cylinder av professionellt skum, med hänsyn till användningen av en speciell pistol. Med hushålls polyuretanskum måste du spendera tre cylindrar samtidigt.

Bild
Bild

En högkvalitativ pistol med en dispenser betalar fullt ut sina kostnader om det är mycket arbete och en vanlig flaska hushållsskum helt enkelt inte räcker.

Bild
Bild

Förpackning

Produkterna är förpackade i cylindrar som uppfyller kraven i GOST. I genomsnitt är volymen av polyuretanskum från 300 till 850 ml, det finns också stora förpackningar om 1000 ml. Skumcylindrar är under högt tryck och måste hanteras säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

För närvarande finns det ett stort urval av skumtillverkare på marknaden. Låt oss kort överväga de mest populära moderna märkena.

Technonikol 65

Professionella medel "TechnoNIKOL 65" används för att fixera väggar, metallplåtar, isolering av dörrar och fönster. Detta material anses vara hela säsongen, eftersom det kan användas i olika temperaturområden, från –10 till + 35ºC. Denna funktion gör detta skum till ett av de mest efterfrågade byggmaterialen på marknaden. TechnoNIKOL 65 har ett ökat utbyte av produkten. Dess höga prestanda och kapacitet på upp till 70 liter är viktiga fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

TechnoNicol Imperial

TechnoNIKOL Imperial är också en professionell produkt, som är ett polyuretanmaterial i en flaska med en plasttråd. En speciell dispenserpistol är fäst på cylindern, som utför en måttlig förbrukning av medel och används för många efterbehandlingar. "Imperial" har en hög kapacitet för att fylla sprickor och hål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stayer

Stayer är ett mångsidigt polyuretanskum som används för att förankra fönster- och dörrblock, för att fylla tomrum och sömmar. Den har utmärkta tekniska egenskaper som säkerställer tätningsmedlets hållfasthet under en lång livslängd, och gör att materialet kan användas både under varma och kalla årstider. Den tål temperaturbelastningar från –10 till + 35ºC.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedlet har god värmeisolering, är giftfritt i drift och har en ökad mängd material, vilket gör det efterfrågat för de mest seriösa konstruktions- och efterbehandlingsarbeten.

Bostik

Bostik är en produkt som passar såväl för allmänt bruk som för arbete med brandsäkra konstruktioner. Det ger tillförlitlig vidhäftning av arbetsytor, tack vare vilket det används även i skeppsbyggnad. Bostik -tätningsmedel är enkelt att arbeta med och härdar lätt när det utsätts för material och luft. Temperaturområdet för skumapplicering är från +5 till + 30ºC.

Bild
Bild

Ögonblick

"Moment" är ett material som har utmärkt motståndskraft mot temperaturförändringar från –55 till + 90ºC. Sådana utmärkta prestanda gör produkten populär bland många byggföretag. Det är valt för skarvning av skarvar, rörpassager, värmeisolering av dörrar och fönsterblock.

" Momentet" fördelas snabbt över arbetsytan och har utmärkt tomrumsfyllningsförmåga. Cylindern är utrustad med en speciell ventil, som krävs för användning och fastsättning av en separat doseringspistol. När du arbetar med produkten finns det en svag lukt som försvinner av sig själv i materialets härdade form. Den skumhärdade ytan torkar på cirka 10-15 minuter. Detta skum stelnar helt i genomsnitt per dag.

Rekommenderad: