Komponenter För Däck: Hörn Och Pluggar För WPC -skivor, Aluminiumprofiler, ändlister Och Lampor, Socklar Och Beslag

Innehållsförteckning:

Video: Komponenter För Däck: Hörn Och Pluggar För WPC -skivor, Aluminiumprofiler, ändlister Och Lampor, Socklar Och Beslag

Video: Komponenter För Däck: Hörn Och Pluggar För WPC -skivor, Aluminiumprofiler, ändlister Och Lampor, Socklar Och Beslag
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Komponenter För Däck: Hörn Och Pluggar För WPC -skivor, Aluminiumprofiler, ändlister Och Lampor, Socklar Och Beslag
Komponenter För Däck: Hörn Och Pluggar För WPC -skivor, Aluminiumprofiler, ändlister Och Lampor, Socklar Och Beslag
Anonim

Vid konstruktion används ofta en speciell terrassbräda. Detta material är ett massivt plankgolv av träplankor som passar tätt ihop. För att installera sådana brädor krävs speciella tillbehör. Idag kommer vi att prata om exakt vilka element som behövs för installation och vilka fästelement som kan vara lämpliga för detta.

Bild
Bild

Beslag för installation

Bland de viktigaste komponenterna som kommer att behövas vid installationen av ett terrassbräda kan följande detaljer särskiljas.

Bild
Bild

Kepsar för WPC -produkter

Sådana anordningar är huvudsakligen gjorda av högkvalitativ plast. De används för att ge strukturen ett mer estetiskt utseende, eftersom själva brädan oftast skapas ihålig. Standard rektangulär kontakt är ett universellt alternativ . För tillförlitlig fixering av sådana delar görs speciella "mustascher" på dem. För att installera dem behöver du bara klippa en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändplattan

Detta element används också för att skapa ett mer estetiskt utseende för hörnbitarna. För närvarande finns plankor i en mängd olika färger, så att de kan matchas med alla däck . De fästs med en speciell limtätning eller bara självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Profil

Denna del är ofta tillverkad av en sammansatt bas. Den är F-formad. Profilen kan också tillverkas i olika färger. Det behövs för att stänga golvets ändar. Installationen utförs genom limning eller skruvning med självgängande skruvar.

I det här fallet är det bättre att använda fästelement av aluminium eller stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Järnväg

Detta element används också som ett dekorativt föremål när du installerar däck. Skenan av polymerkompositmaterial kommer att se intressant ut.

Bild
Bild

Golvlister

Sådana planktillbehör låter dig dölja luckorna som bildas mellan väggen och golvet. De låter dig uppnå färgkonsistens i golvets efterbehandling.

Änddelarna kan formas med hjälp av hörn.

Bild
Bild

Guiden släpar efter

Dessa tillbehör fungerar som en stödram för däck. De låter dig spara betydligt när du skapar en ram för brädor . De kan vara sammansatta eller aluminium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka fästelement behövs?

Förutom ovanstående tillbehör behöver du också en mängd olika fästelement för att installera terrassen, följande kan särskiljas

  • Clip för däck . Det används för att fixera terrassmaterialet ordentligt. Klippet passar nästan vilken suturstruktur som helst. Delen skruvas fast i huvudstocken och trycker hårt på brädet. Dessutom ger det rätt avstånd mellan flera brädor för ventilation.
  • Självgängande skruvar . Dessa populära fästelement är oftast tillverkade av hållbart rostfritt stål. De är dessutom belagda med korrosionsskyddande föreningar, vilket gör dem så pålitliga och hållbara som möjligt. De kan också användas för att fästa dekorativa delar på brädet.
  • Kleimer . Ett sådant fästelement för en bräda är en liten metall tunn platta med vinkelform. Det pressar materialet så tätt som möjligt mot guiden. Kleimer själv kan fästas på basen med små spikar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett betydande antal andra fästelement för dold installation av terrassbrädor. Bland dem finns "nyckel" fästelement. Det är en liten produkt som ser ut som en vanlig nyckel och är tillverkad av rostfritt stål . En sådan del är väl lämpad för att fästas på däck, där tjockleken inte är mer än 18 millimeter. Ormfästen används för att ansluta terrassen i en vinkel. Detta gör att du kan göra golvet så starkt och pålitligt som möjligt. Externt ser elementet ut som en tunn platta med galvaniserad beläggning och flera små hål för installation av självgängande skruvar.

DECK -spikfästet kan användas för att montera en bräda med en tjocklek på 28 millimeter . Elementet gör det möjligt att trycka hårt och jämnt på alla terrassdelar. Dessutom låter de dig skapa ett litet gap mellan träkonstruktioner för att tömma överflödigt vatten. En pålitlig anslutning säkerställs av ankardelens speciella form och den lutande placeringen i golvbeläggningens stockar.

För att göra en stark och hållbar infästning av strukturen behöver du, förutom själva fästelementen, också lämpliga verktyg för installationen. Oftast används en skruvmejsel, en borr med speciella munstycken och skruvmejslar.

Du behöver också en nivå och måttband för att säkerställa en jämn och exakt fastsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man belysning?

När du installerar strukturer som består av en terrassbräda, bör du också ta hand om installationen av lampor. Idag installeras ofta speciell ljusbelysning . I det här fallet måste du installera flera belysningsarmaturer, som tillsammans skapar en vacker och intressant belysning. När du organiserar belysning runt strukturens omkrets är det bäst att placera en speciell LED -remsa. Små vägglampor (lampor) kan användas på sidorna av entrén.

Det är tillåtet att montera små strålkastare . Ett populärt alternativ anses vara en separat belysning av steg från en terrassbräda. Du kan också använda en remsa med lysdioder för att skapa den. Om du har gjort en stor terrass och veranda till en separat sittgrupp, kan du göra automatisk belysning av denna del av strukturen.

Ett sådant system kommer att öka komfortnivån avsevärt.

Rekommenderad: