Rusean Sandbetong: Egenskaper Hos Kvaliteterna M 300 Och M 400, M 150 Och M 200, Packning Av 40 Kg, Förbrukning Per 1m2

Innehållsförteckning:

Rusean Sandbetong: Egenskaper Hos Kvaliteterna M 300 Och M 400, M 150 Och M 200, Packning Av 40 Kg, Förbrukning Per 1m2
Rusean Sandbetong: Egenskaper Hos Kvaliteterna M 300 Och M 400, M 150 Och M 200, Packning Av 40 Kg, Förbrukning Per 1m2
Anonim

Under konstruktionen är det mycket viktigt att välja lämpliga material för att öka arbetets effektivitet. Dessa inkluderar sandbetong, som blir allt populärare i vårt land. Förutom de positiva egenskaperna är det låga priset, som beror på inhemsk produktion, också mycket viktigt. Ett av dessa företag är Rusean, vars produkter kommer att diskuteras idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

När människor först hör om sandbetong undrar de omedelbart vad det är och varför det är nödvändigt. Till att börja med är det värt att notera att detta material är en byggnadsblandning för att förbereda en lösning. Det bör sägas att detta material har ett stort antal fördelar som utmärker eller gör det bättre än andra konstruktionsanaloger.

  • Styrka . På grund av sin struktur och struktur tål "Rusean" sandbetong tung belastning som kan läggas på den under drift. Den består av kvartssand, mjukgörare och Portlandcement, varför materialet är hållbart, pålitligt och krympande.
  • Kemisk resistans . Modern teknik gör det möjligt att skapa mycket bekväma och pålitliga torra blandningar, anpassade efter effekterna av fukt, vilket förhindrar uppkomst av korrosion.
  • Termisk stabilitet . Tillverkaren har tillhandahållit att sandbetong kan användas i rum med olika innertemperaturer. Därför kan denna blandning användas i både kalla och varma områden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som inte känner till detta material är det viktigt att ange tillämpningsområdet . Den är tillräckligt bred på grund av sandbetongens egenskaper. Blandningen används främst för att skapa monolitiska golv, som därefter tål allvarlig påfrestning. Används även för tätning av fogar, utjämning av ytor av cement-sandkompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ruseanska produkter är också användbara vid reparation av olika betongytor, rekonstruktion av fundament, under installationsarbetet . På grund av dess egenskaper kan materialet tjäna som grund för att lägga en planeringsgolv, liksom för fasad- och beklädnadsarbeten. Baserat på tillämpningsområdet kan vi dra slutsatsen att mångsidig sandbetong är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer för märken

Sandbetong har en klassificering och beteckning, vilket gör det möjligt att skilja mellan olika märken av torrblandning. Det är bokstaven "M" som betyder ordet "markering", som finns i varje namn, och siffran indikerar dragkraftens egenskaper.

Bild
Bild

M 150

Den billigaste sandbetongen, som huvudsakligen består av flodsand och högkvalitativt Portlandcement. Förutom, under tillverkningen används speciella tillsatser som gör detta material mest resistent mot effekterna av den yttre miljön . Lösningens brukstid är 90 minuter, under vilken sandbetongen behåller alla sina grundläggande egenskaper. Tryckhållfastheten är 15, 2 MPa, förpackning i form av påsar på 40 kg.

Tryckhållfastheten för provet är 150 kg / cu. centimeter . Små korn som ingår i kompositionen utgör en bråkdel av materialet med en storlek på 1,25 mm. För framgångsrik användning av lösningen behöver du 0,17-0,18 liter vatten per 1 kg torr blandning. En annan viktig teknisk indikator är frostbeständighet, vilket återspeglar ett materials förmåga att motstå frysning och avfrostning, följt av vattenutsläpp och dess absorption av blandningen.

Bild
Bild

För M 150 är denna parameter 35 cykler, medan skikttjockleken som rekommenderas av tillverkaren bör ligga i intervallet 10-30 mm, beroende på specifikationerna för byggprojektet. Möjligheten att fästa vid andra ytor eller vidhäftning är 0,5 MPa. Hållbarheten för torr blandning i oöppnad originalförpackning är 6 månader . Denna blandning används av konsumenter för enkla jobb som reparation av olika ytor. Användningsobjekten är golv, väggar och fundament.

Experter är överens om att i professionell konstruktion kan egenskaperna hos denna sandbetong vara obetydliga, så det är bättre att använda mer pålitliga lösningar avsedda för seriös användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

M 200

Nästa modell av sandbetong, som har förbättrats och har egenskaper som skiljer sig från den 150: e blandningen. M 200 kännetecknas av sin livskraft, och i denna variant bibehålls lösningens grundläggande egenskaper i 120 minuter. Frostmotstånd - 35 cykler, rekommenderad skikttjocklek - från 10 till 30 mm . Härdningstiden är 2-3 dagar, under denna period börjar blandningen aktivt stelna och skapar därmed en tät bas. Det är mycket viktigt att följa alla villkor för att tillsätta vatten och göra sandbetong för det mest effektiva resultatet. Efter 28 dagar kommer M 200 äntligen att ställas in och därmed nå sin maximala styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenförbrukningen är 0,12-0,14 liter per 1 kg, totalt behövs 4,8-5,6 liter per påse . Hållbarhet i originalförpackning är sex månader. När det gäller tillämpningsområdet har det utökats i jämförelse med modellen M 150. Detta är puts, murverk, väggkonstruktion, samt olika operationer för betongytor och gjutgolv. Kombinerat med ett lågt pris är denna sandbetong ganska populär och är utmärkt för att utföra arbeten med medelhög komplexitet i både inhemsk och professionell konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

M 300

Nästa typ av sandbetong, som är dyrare och mer pålitlig än tidigare analoger. Det huvudsakliga tillämpningsområdet är olika grovutjämningar av betongkonstruktioner, golvgjutning och mycket mer som behöver förstärkas med hjälp av egenskaperna hos detta material. Den maximala fraktionen är tillräckligt stor och är 5 mm, medan förbrukningen av blandningen per 1 m2 är 20-22 kg, förutsatt att skikttjockleken är 10 mm.

Bild
Bild

Massytans densitet - 1500-1550 kg / m3 m, temperaturintervallet under arbetet är från +5 till +25 grader . Det viktigaste med tekniken är skikttjockleken, som har ökats och är lika med 50-150 mm. Med denna förändring kommer du att kunna ge ännu större styrka och tillförlitlighet efter att materialet är helt härdat. Häftning till betong är 0,4 MPa, lösningens livslängd är 120 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gångförmåga - 48 timmar, medan frostbeständigheten är på F50 -nivån, så att du kan arbeta med blandningen även vid noll temperatur . M 300 utmärks också av sin höga hållfasthet, till exempel för att materialet ska börja deformeras måste ett tryck på 30 MPa appliceras på det. Förpackningsalternativet är 40 kg påsar med en hållbarhet på 6 månader. Efter korrekt beredning av blandningen, dess applicering och härdning kan sandbetong drivas i ett temperaturintervall från -35 till +45 grader.

Bild
Bild

M 300 används i små konstruktioner, där förhållandet pris-kvalitet är mycket viktigt . Optimala egenskaper, användarvänlighet och relativt låg kostnad gör denna sandbetong till en av de mest populära bland köpare.

Det är värt att säga att professionella byggare anser att denna blandning är den mest lämpliga för de flesta uppgifter som är förknippade med både konventionella reparationer och komplex efterbehandling, hällning och andra processer.

Bild
Bild
Bild
Bild

M 400

Den senaste och mest tekniskt avancerade torrblandningen från Rusean. Den innehåller högkvalitativt cement, olika fyllmedel och tillsatser som gör att materialet kan fastna och tåla miljöförhållanden. De huvudsakliga användningsobjekten är golv och grund, samt efterbehandling på fasaden. Lösningens livskraft med bibehållande av de grundläggande egenskaperna är 120 minuter, vattenförbrukningen per 1 kg torr blandning är 0,08-0,11 liter. M 400 kännetecknas av en mycket grov fyllnadsfraktion på 20 mm, medan härdningstiden är 48 timmar. Skikttjockleken som rekommenderas av tillverkaren bör ligga inom intervallet 50 till 150 mm, vidhäftning - 0,5 MPa.

Bild
Bild

Ett annat kännetecken för denna sandbetong är dess ökade motståndskraft mot fukt, vilket uttrycks i hög frostbeständighet i 100 cykler. Blandningens förbrukning per 1 m2 är 1, 8-2 kg med en skikttjocklek på 1 mm. Det är värt att säga det M 400 används ofta i professionell konstruktion, när det är nödvändigt att utrusta en höghållfast och slitstark golvbeläggning.

Det är nödvändigt att förvara denna sandbetong i ett välventilerat område för att undvika hög luftfuktighet, eftersom detta kan leda till negativa konsekvenser som kan påverka blandningens kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förbereder man blandningen?

En mycket viktig del av arbetet är korrekt beredning av blandningen. Det är från denna process, liksom från tillämpningen av materialet, som hela resultatet av arbetet beror. Blandning är ett ansvarsfullt företag som måste tas på allvar.

  • Först måste du städa upp platsen för framtida styling. För att göra detta, behandla de ytor som du kommer att applicera blandningen på. Som ett resultat bör de vara fria från smuts, damm och rester av tidigare beläggningar för att maximera greppet. Vissa byggare använder till och med avfettningsmedel för att få ut det mesta av sina jobb.
  • Då är det viktigt att grunda ytan för att bli av med leder, spår, sprickor och andra oegentligheter.
  • Därefter måste du starta processen för att göra själva blandningen. I enlighet med egenskaperna hos din sandbetong, förbered den mängd vatten som kommer att räcka för det förberedda materialet. Det bör tilläggas att vätskan ska ha medelhög temperatur.
  • Efter att ha kombinerat ingredienserna, börja blanda innehållet. Detta kan göras antingen manuellt eller med en konstruktionsblandare, beroende på arbetets omfattning. Det viktigaste är att den skapade blandningen inte har klumpar och är homogen.
  • Efter beredningen måste kompositionen stå i 7-10 minuter, blanda sedan igen och först då kan den appliceras på ytan. Det är värt att notera att för att hälla golvet måste du ha en konstruktionsspackel, med vilken du kan applicera murbruk i ett jämnt lager.
  • Efter applicering av blandningen måste den tampas så att skiktet blir så tätt som möjligt när det stelnar. För detta kan du också använda olika konstruktionsverktyg. Sandbetong stelnar på 5-6 timmar och tar hårdheten på 2-3 dagar, vilket måste beaktas vid drift av en byggnad eller andra lokaler där arbete utförs.

Innan du förbereder blandningen, studera noggrant funktionerna i det valda materialet, följ alla nödvändiga steg så att lösningen till slut hålls stadigt och säkert. Om du bryter mot tekniken kan du stå inför en låg kvalitet på sandbetongens densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

Slutligen, överväga de värdefulla rekommendationerna från byggare som har engagerat sig i sådana aktiviteter under lång tid

  • Golvreparation kräver mycket mindre blandning än full fyllning. För att lägga tegel kan du hålla dig till det faktum att för 1 m2 behöver du 2, 3-2, 6 kg material.
  • Det är också viktigt att notera att om du ska utföra arbete på ett stort område måste blandningen förstärkas med armering så att armeringsskiktet gör sandbetongen starkare på de mest utsatta platserna.
  • Arbetsluftfuktigheten bör inte vara mer än 80%.
  • Alla experter rekommenderar att uppmärksamma mängden vatten som används i blandningen. Brist på det kommer att leda till bildandet av klumpar, vilket kommer att orsaka oegentligheter, och ett överskott kommer att göra sandbetongen mindre hållbar och benägen att spricka.
  • Under beredningen av blandningen måste du ha nödvändig utrustning i form av glasögon, kläder och handskar, och också undvika att andas in sandbetong. Det är viktigt att skölja arbetsverktyget regelbundet, eftersom materialet som finns kvar på det kan torka ut.
  • Professionella rekommenderar att uppmärksamma konsumenterna på att det är mycket viktigt att köpa allt material i förväg.

Detta gäller särskilt för storskaliga projekt där du kan spara på bulkinköp av sandbetong från betrodda leverantörer.

Rekommenderad: