Luftbrickor Venta: Fördelar Och Skador. Varför Lyser Det Röda Ljuset Hela Tiden? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Luftbrickor Venta: Fördelar Och Skador. Varför Lyser Det Röda Ljuset Hela Tiden? Ägarrecensioner

Video: Luftbrickor Venta: Fördelar Och Skador. Varför Lyser Det Röda Ljuset Hela Tiden? Ägarrecensioner
Video: Träna bröst effektivare utan skador 2024, April
Luftbrickor Venta: Fördelar Och Skador. Varför Lyser Det Röda Ljuset Hela Tiden? Ägarrecensioner
Luftbrickor Venta: Fördelar Och Skador. Varför Lyser Det Röda Ljuset Hela Tiden? Ägarrecensioner
Anonim

Människors hälsotillstånd beror direkt på vad han andas. Inte bara renheten i den omgivande luften är viktig, utan också luftfuktigheten och temperaturen. Oftast gör alla klimatförändringar i luften i rummet det torrt. Långvarig vistelse i ett sådant rum orsakar obehag. Konstant luftning av rummet kan inte alltid hjälpa till att fastställa en bekväm luftfuktighet och temperatur i det. För detta har olika klimatanordningar uppfunnits som hjälper till att upprätthålla ett gynnsamt mikroklimat i huset. Dessa inkluderar luftfuktare, luftkonditioneringsapparater, olika konvektorer och värmare, samt luftbrickor, som kommer att diskuteras i detalj nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det tyska företaget Venta grundades i Weingarten 1981 av Alfred Hitzler. Idag är varumärket ett av världsledande inom försäljning av hushållsapparater och klimatkontrollutrustning . Företagets filialer öppnades i många länder i Europa och Asien. Med tiden började Venta -produkter exporteras till marknaderna i USA, Ryssland och Japan, det vill säga till länderna med de största och svåraste marknaderna. Företagets utvecklare förbättrar ständigt produkter, ökar effektiviteten i sitt arbete samtidigt som energiförbrukningen minskar och använder miljövänliga material i produktionen. Hela enhetens struktur är nu återvinningsbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort urval av luftrenare gör det möjligt att välja en modell för ett visst område av rummet . Systemet för kall avdunstning, enligt vilken enheten fungerar, hjälper till att bibehålla den optimala luftfuktigheten i rummet, medan luften rengörs från damm och allergener. Kondens samlas inte på möblerna och det konstanta underhållet av 40–50% luftfuktighet tillåter inte trämöbler eller parkett att torka ut. Produktens okomplicerade design gör det möjligt att demontera enheten för rengöring och montera tillbaka utan problem. Vid lägsta effektläge förbrukar renaren endast 3 W energi, vilket gör det möjligt att använda enheten dygnet runt.

Närvaron av ett "nattläge" och en tyst drift gör det möjligt att installera ett luftslink i sovrummet.

Bild
Bild

Principen för Venta luftbricka är att suga torr dammig luft in i en roterande trumma, där den rengörs. Vatten behåller dammmikropartiklar (storlek från 10 mikron) och samtidigt avdunstar en del av det, fuktar luften till önskad nivå och fungerar som ett filter. Venta luftrenare innebär inte användning av utbytbara filter, därför är sådana anordningar med god vård mycket hygieniska.

Bild
Bild

Fördel och skada

Luftbrickor, liksom alla andra klimatanordningar, är utformade för att göra en persons vistelse i huset så bekväm som möjligt. Det finns flera fördelar med att köpa en sådan enhet, nämligen:

  • befuktning av luften - ett rum med låg luftfuktighet skapar gynnsamma förutsättningar för multiplikation av olika typer av virus och bakterier, vilket leder till en kränkning av människors hälsa, därför skapas en viss luftfuktighet i rummet avsevärt minskar risken för sjukdom i hushållen;
  • är en effektiv luftrenare från ackumulerad smuts och damm;
  • närvaron av en regulator gör att du kan undvika överdriven fuktad luft i rummet, vilket också är skadligt;
  • all luft i rummet bearbetas av enheten;
  • vattnet i tanken värms inte upp, vilket gör enheten säker att använda;
  • leder inte till att det blommar ut på de omgivande möblerna och utrustningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de grundläggande funktionerna är många luftbrickor utrustade med en extra uppsättning alternativ - en sensor som övervakar vattennivån, en hygrostat, en aerosol med en behållare för byte av patroner, en timer, flera driftlägen, ett rengöringspåminnelsessystem och så vidare.

Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar med att köpa en luftbricka finns det ett antal nackdelar med sådan HVAC -utrustning.

Den viktigaste anses vara svår vård. För att säkerställa att det alltid finns ett gynnsamt mikroklimat i rummet där diskbänken är installerad, är det nödvändigt att rengöra enheten minst en gång var fjärde dag . I detta fall måste enheten demonteras helt och var och en av konstruktionsdelarna måste rengöras väl, och det finns många av dem. Då är det nödvändigt att försiktigt montera enheten utan att skada något element.

Bild
Bild

Dessutom finns det flera fler små nackdelar med lufttvättar, nämligen:

  • endast kontinuerlig drift av enheten gör det möjligt att bibehålla en bekväm luftfuktighet i rummet;
  • denna typ av luftfuktare tillhandahåller inte upptäckt av förorenade partiklar mindre än 10 mikron;
  • installerade fina filter bör regelbundet bytas ut mot nya;
  • oregelbunden rengöring av utrustningen kan leda till att mögel och mögel ser ut på fläktens och vattenbehållarens yttre hölje, därför är det extremt viktigt att tvätta apparaten helt och hållet;
  • enheten har en ganska stor design;
  • ganska hög varukostnad - från 10 000 till 40 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Ett brett utbud av luftrenare representeras av enheter som skiljer sig åt i storlek på trumplattor, motoreffekt och vattentankens volym. Alla modeller finns i två färger - vitt och svart. Bland det stora utbudet av Venta luftbrickor finns det flera populära modeller.

Luftrenare Venta LW15 . Det är utformat för att rena luften i ett rum med en yta på 10 kvm. m och befuktar ett rum på 20 kvm. m. Den har en kompakt design, så den är perfekt för ett litet sovrum eller barnkammare. Enheten innehåller två driftsätt, en bärbar tank, en 5 liters vattentank. Strömförbrukningen i driftläget är 3-4 watt. Tillverkaren ger 10 års garanti. Priset på produkten är 15 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftrenare Venta LW45 . Det är utformat för lokaler med en stor yta - upp till 75 kvm. m. Denna modell köps för placering på kontor, studiolägenheter, hallar. Enheten har tre driftsätt med strömförbrukning från 3,5 till 8 W. Vattentankens volym är 10 liter. Det finns en bärbar tank, inbyggd automatisk avstängningsfunktion. Tillverkarens garanti - 10 år. Priset på enheten är 31 500 rubel.

Bild
Bild

Luftfat Venta LW60T . En ny serie städare avsedda för installation i stora rum - upp till 150 kvm. m. Luftfuktarens kapacitet är 700 ml per timme med en vattentankvolym på 8 liter. Enheten har många ytterligare parametrar-autoläge, kontroll via Wi-Fi, ett rengöringsprogram, en inbyggd display som visar temperatur och luftfuktighet, samt nattläge och barnskydd. Tillverkarens garanti ges i 2 år. Kostnaden för en sådan enhet är 93 000 rubel.

Bild
Bild

Luftfat Venta LW62T . Den dyraste modellen av Venta -renare. Det är utformat för stora lokaler upp till 250 kvm. m. Utrustningen har en hög produktivitet - 1000 ml per timme och fem driftsätt. Inbyggd display visar temperatur och luftfuktighet. Enheten kan anslutas till vattenförsörjningen, det finns möjlighet till kontroll via Wi-Fi, inställning av timern och nattläge. Renaren är garanterad i 2 år. Kostnaden för en sådan modell är 223 500 rubel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en lufttvätt för ett hem måste du omedelbart bestämma i vilket rum det ska placeras, eftersom varje enhet är utformad för att rengöra luften i rum i ett specifikt område. därför Det är oerhört viktigt för effektiv luftrening att köpa en enhet med hänsyn till storleken på rummet där den ska installeras … Många misstänker att de använder enheten som en mobil luftfuktare. Enheten är utformad för att upprätthålla ett gynnsamt mikroklimat i ett rum, och genom att överföra det till ett annat är det möjligt att störa luftfuktigheten i rummet som upprätthålls av renaren. Produktens effekt måste också motsvara rummets storlek.

Det finns ingen anledning att köpa en alltför kraftfull enhet för ett litet sovrum, för ett rum på 50 kvm. meter, är ett luftfat med en effekt på 25 till 35 watt perfekt.

Bild
Bild

Nästa urvalskriterium är dess ljudlöshet. De flesta modeller köps i sovrum eller barnrum, så ljudnivån på enheten är extremt viktig. I databladet för varje luftrenare indikeras bullernivåindikatorn. När du köper en enhet bör denna indikator beaktas, särskilt om det antas att diskbänken fungerar på natten . Effektiviteten hos en renare är en hög indikator på dess prestanda. Den består av mängden vatten som förbrukas av enheten inom en timme, så vattentanken måste vara minst 5 liter.

Förekomsten av sådana ytterligare funktioner som luftaromatisering och desinfektion är nödvändig för att förstöra skadliga bakterier i omgivande luft och skapa en behaglig lukt i rummet. Huruvida sådana ytterligare alternativ behövs för en luftrenare är upp till köparen att avgöra, eftersom kostnaden för en sådan produkt kommer att vara en storleksordning högre än en konventionell enhet.

Bild
Bild

Villkor

Efter att ha köpt Venta luftrenare, läs noga igenom bruksanvisningen som medföljer produkten. Innehållet i bruksanvisningen innehåller korta säkerhetsregler för användning av enheten, en beskrivning av enheten, dess tekniska egenskaper, driftsregler, underhåll och skötsel, eliminering av eventuella funktionsstörningar i enhetens användning, och så vidare.

Bild
Bild

Innan du använder Venta luftrenare för första gången bör du bekanta dig med följande grundläggande krav för säker användning av enheten:

  • enheten måste vara ansluten till ett elektriskt nätverk som tål den spänningsnivå som anges i enhetens datablad;
  • alla Venta luftrenare kan endast anslutas via standardadaptern som ingår i satsen;
  • det är förbjudet att täcka enheten, liksom att lägga föremål på den eller stå på egen hand;
  • barns tillgång till renaren bör vara begränsad, inte tillåtet att leka med den;
  • felsökning av enheten bör endast utföras av en specialist på reparation av hushållsapparater;
  • låt inte vatten komma in i enheten;
  • när den inte fungerar måste enheten kopplas bort från elnätet.
  • luftbrickan ska placeras på en plan yta på ett avstånd av minst 50 cm från omgivande föremål.
Bild
Bild

Förutom enheten innehåller uppsättningen en bruksanvisning, en produktbroschyr, flera reklambroschyrer och två flaskor med ett hygieniskt tillsatsmedel (volymen på en flaska tvättmedel är 50 ml). Styrkortet har en "på-av" -knapp, en driftindikatorlampa, beteckningar för driftslägen, en automatisk avstängningsindikator och en knapp för val av driftläge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Vid fel på Venta luftrenare två typer av störningar är möjliga.

  • Enheten fungerar inte . En av anledningarna kan vara en lös eller inte isatt stickpropp i strömförsörjningen alls. Kontrollera och, vid behov, sätt in nätsladden i uttaget tills den klickar på plats. Det kan också hända att nätadaptern inte är ansluten till elnätet. I det här fallet måste du återansluta strömförsörjningen till uttaget och slå på renaren genom att trycka på på / av -knappen.
  • Den röda indikeringslampan för automatisk avstängning lyser kontinuerligt . Den första orsaken kan vara otillräckligt vatten i enhetens botten. För att åtgärda detta måste du stänga av enheten från strömförsörjningen, tillsätta vatten och slå på rengöraren igen. Det är viktigt att veta: destillerat vatten är en dålig ledare, därför kan du också stöta på problemet med ett brinnande rött ljus genom att hälla det i enheten. Den andra anledningen kan vara en öppen eller dåligt installerad ovansida av luftbrickan. För att eliminera detta problem är det nödvändigt att rikta in den övre delen av enheten på den nedre, stäng den ordentligt genom att trycka på kanterna. Stäng sedan av och slå på rengöraren igen.
  • Indikatorn blinkar . Orsaken kan vara ett tekniskt fel i driften av motorenheten. I det här fallet måste du ringa servicecenteret för ytterligare samråd med en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Recensionerna från personer som redan har provat Venta luftbrickor i praktiken är mycket positiva. Nästan alla noterar en betydande minskning av dammnivån i rummet, möjligheten att skapa ett bekvämt mikroklimat i rummet, bekvämligheten med att demontera strukturen under rengöring, samt enhetens höga prestanda. Av bristerna märkte några av luftfuktarens buller under drift. Dessutom var köparna nöjda med sitt köp. Men för många var det höga priset för enheterna i detta företag en besvikelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över Venta luftbricka i videon.

Rekommenderad: