Installation Av Luftkonditioneringens Utomhusenhet: Installation Av Utomhusenheten På Den Inglasade Balkongen, Husets Fasad Och Loggian. Installationsregler. På Vilken Höjd Hänger

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Luftkonditioneringens Utomhusenhet: Installation Av Utomhusenheten På Den Inglasade Balkongen, Husets Fasad Och Loggian. Installationsregler. På Vilken Höjd Hänger

Video: Installation Av Luftkonditioneringens Utomhusenhet: Installation Av Utomhusenheten På Den Inglasade Balkongen, Husets Fasad Och Loggian. Installationsregler. På Vilken Höjd Hänger
Video: Balkongerna Euro technics Sweden 2024, April
Installation Av Luftkonditioneringens Utomhusenhet: Installation Av Utomhusenheten På Den Inglasade Balkongen, Husets Fasad Och Loggian. Installationsregler. På Vilken Höjd Hänger
Installation Av Luftkonditioneringens Utomhusenhet: Installation Av Utomhusenheten På Den Inglasade Balkongen, Husets Fasad Och Loggian. Installationsregler. På Vilken Höjd Hänger
Anonim

Luftkonditioneringen består av två enheter: inomhus och utomhus. Var och en av dem har sina egna funktioner. Utomhusenheten är oftast placerad på husets fasad, balkong eller loggia och kan absorbera värme under avdunstning och släppa den under kondens. Installationsprocessen för denna enhet har sina egna finesser och nyanser. Låt oss prata mer om dem i vår artikel.

Bild
Bild

Design egenskaper

Delade system kan användas som exempel. Deras utomhusenhet innehåller flera huvudkomponenter, inklusive en kompressor, ett styrkort, en ventil, en fläkt, en radiator, ett freon -systemfilter, ett skyddshölje och anslutningar på kopplingarna.

Med hjälp av en kompressor komprimeras freon, och dess rörelse längs kylkretsen stöds också . Grunden kan vara en kolv eller en spiral. Modeller med kolv har ett lägre pris, men de är inte tillräckligt pålitliga. Detta gäller särskilt under den kalla årstiden, när temperaturen sjunker utanför. En fyrvägsventil finns i de system som fungerar både för kyla och värme.

Om värmeläget fungerar är ventilens uppgift att ändra freonens rörelseriktning. Utomhusenheten värms inte upp som vanligt, utan ger kylning.

Bild
Bild

Inverter utomhusenheter kräver ett styrkort. I andra fall är elektroniksystemet inrymt internt för att förhindra skador på grund av förändringar i temperatur och luftfuktighet.

Fläkten tjänar till att kyla kondensorn i tid . Om vi pratar om budgetmodeller kommer den att ha en rotationshastighet, i dyrare beror det på yttertemperaturen. Oftast har fläktarna 2-3 hastigheter, som regleras ganska smidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller radiatorn beror det på att kylning och kondensering av freon sker. Freonfiltret ger däremot skydd mot kopparflis och andra element som täpper till luftkonditioneringen under installation och drift. men om misstag gjordes under installationsprocessen kan en betydande mängd smuts komma in, vilket inte ens detta system kan hantera.

Skyddsskyddet döljer kopplingsplinten, och i vissa fall anslutningarna på kopplingarna, till vilka i sin tur anslutningarna till båda luftkonditioneringsenheterna är anslutna.

Bild
Bild

Grundläggande installationsregler

Det är nödvändigt att hänga kylenhetens utomhusenhet korrekt, därför måste du följa instruktionerna. Det finns enheter som kan fästas i taket, men vissa är inte tillåtna. Friluft måste flöda till kylradiatorn, därför bör enheten placeras utomhus eller till exempel på en inglasad balkong där ett fönster öppnas. I ett stängt rum kommer det helt enkelt att överhettas, vilket leder till sammanbrott.

Luftkonditioneringen måste fyllas på med köldmedium . Det är nödvändigt att installera enheten på ett sådant sätt att befälhavaren i framtiden inte har problem med åtkomst till ventilerna på sidan, oftast på vänster sida. Detsamma gäller pumpen.

Om du inte uppfyller detta villkor måste du kontakta professionella klättrare om problem uppstår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala ljudsiffran bör inte överstiga 32 dB, denna punkt måste kontrolleras. Kondens får inte rinna ner på väggarna, komma upp på visiret eller förbipasserande. Det är nödvändigt att uppmärksamma en sådan indikator som väggarnas styrka . Blocket väger ganska mycket, så det kan inte fixeras på ett isolerande lager, beklädnad eller yta baserad på luftbetong. Fästelementen måste vara ordentligt fixerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att kompressorn överhettas måste enheten hängas på ett avstånd av mer än 10 centimeter från väggen, inte mer, annars kommer direkt solljus att falla på enhetens bakre dolda vägg, vilket är mycket oönskat.

Ingenting ska störa blåsningen . Rörets längd mellan enheterna måste överensstämma med de parametrar som anges av tillverkaren. Det är önskvärt att ge skydd mot fuktgenomträngning.

Överensstämmelse med installationen av alla befintliga regler gör att enheten kan fungera under lång tid utan fel.

Du måste också tänka på en uppsättning verktyg, utan vilka installationen av en extern enhet är omöjlig. För att installationen ska kunna utföras professionellt behöver befälhavaren en speciell nyckel.

Skillnaden från andra sorter är att dess mekanism ger klämning och rotation av muttern, och magneten låter den inte falla.

Bild
Bild

Väljer plats

Konstruktionen av moderna byggnader innebär initialt installation av luftkonditioneringssystem i designstadiet. Speciella lådor placeras på fasaden, och enheten kommer redan att placeras i denna korg. Förekomsten av lådor hjälper till att minska sannolikheten för dålig fastsättning av externa enheter, och de passar också lämpligt in i byggnadens yttre utseende utan att skada den.

Om det inte finns några lådor måste vissa aspekter beaktas . Enheten är placerad på väggen i lägenheten där luftkonditioneringen finns. Det bör förtydligas med specialister om det är möjligt att utföra installation på fasaden, eftersom myndigheterna kan utfärda ett förbud av flera skäl.

Oavsett vilket golv som är tänkt, är blocket oftast placerat under fönstret, något under fönsterbrädans nivå eller på sidan av det. Detta är inte bara bekvämt, utan möjliggör också enkelt underhåll av enheten.

Om det inte är möjligt att placera blocket på fasaden kan du ta ut det till en öppen balkong, vind eller mjukt tak, och även placera det direkt på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ är att placera enheten i källaren . Detta är relevant i fallet när ruttens dimensioner ökas och det är skillnad i höjd. Om det finns uppvärmning i källaren hjälper luftkonditioneringssystemet inte bara att kyla utrymmet utan också att värma det i kylan. God luftcirkulation är avgörande för att undvika överhettning av värmeväxlaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska bifogas?

Varhelst utomhusenheten är installerad måste den åtgärdas. Vanligtvis fungerar konsoler, som är två svetsade remsor, som hållare. De är oftast gjorda av en profil med ett annat avsnitt. Belastningen på dessa element kan vara mycket större än vikten på luftkonditioneringens utomhusenhet.

Om enheten ska placeras på ett tak eller golv, rekommenderas speciella stativ . Oftast är de gjorda av pulverlackerad metall, men vissa föredrar att helt enkelt fixa blocken på träplankor. Stativet kan bära över 250 kilo, vilket innebär att det kan användas även för stora industriella luftkonditioneringsapparater.

Rekommenderad: