Pallar Med En Mjuk Sits För Köket: En översikt över Metall- Och Trämodeller, Vita Och Andra Färger, Fällbara Och Klassiska

Innehållsförteckning:

Video: Pallar Med En Mjuk Sits För Köket: En översikt över Metall- Och Trämodeller, Vita Och Andra Färger, Fällbara Och Klassiska

Video: Pallar Med En Mjuk Sits För Köket: En översikt över Metall- Och Trämodeller, Vita Och Andra Färger, Fällbara Och Klassiska
Video: 5 Best Air Mattress On Amazon - Top Air Bed To Buy On 2019 2024, Mars
Pallar Med En Mjuk Sits För Köket: En översikt över Metall- Och Trämodeller, Vita Och Andra Färger, Fällbara Och Klassiska
Pallar Med En Mjuk Sits För Köket: En översikt över Metall- Och Trämodeller, Vita Och Andra Färger, Fällbara Och Klassiska
Anonim

I små kök räknas varje kvadratmeter. För att dekorera matsalen i små rum är användningen av skrymmande stolar, fåtöljer och mjuka hörn opraktisk. Den mest optimala lösningen är pallar med en mjuk sits för köket. Dessa produkter är bekväma säten, och om de är onödiga kan de skjutas helt under bordet och därigenom "avlasta" utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Pallar är produkter som består av ett stöd och ett vadderat säte. Fyllnadsskiktet för sådana lösningar kan vara upp till 6 cm, ibland finns det fjäderblock i möblerna. Huvudskillnaden mellan en pall och en stol är frånvaron av rygg och armstöd . Sådana möbler är praktiska och funktionella - om de är onödiga kan de förvaras på balkongen eller i garderoben.

Detta är mycket bekvämt när släktingar eller gäster kommer - om det behövs tas avföring ut, på grund av vilket problemet med brist på platser vid bordet omedelbart löses.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig fördel med sådana produkter är deras omfattande urval. Möbelbutiker säljer lösningar för alla smaker och färger . Modeller skiljer sig åt i design, färgpalett, storlek, design och tillverkningsmaterial. Ett stort sortiment låter dig välja en lösning oavsett köparens ekonomiska kapacitet och hans smakpreferenser. Produkter tillverkas i olika stilar, på grund av vilka det inte finns några problem med valet av möbler för vissa interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med avföring är deras billighet . Att köpa sådana saker blir billigare än att köpa traditionella stolar och ännu fler fåtöljer. Pallar kombinerar många fördelar - kompakthet, tillförlitlighet, bra stabilitet och enkelt underhåll. Men de har också vissa nackdelar. Till exempel kan de verka obekväma för dem som är vana vid stolar eller fåtöljer.

Sittande på en pall kan du inte luta dig tillbaka, luta ryggen på ett stöd eller placera händerna bekvämt på armstöden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Klädda pallar finns i klassiska, bar eller vikbara pallar. Traditionella produkter är fyrkantiga, rektangulära, ovala eller runda . Mindre ofta till salu kan du hitta alternativ med komplexa designformer. Benen kan rundas, med ett annat antal kanter, smidda. Beroende på modell är dessa möbler utrustade med 1, 3, 4, mindre ofta 5 stöd. Benen kan vara lutande eller sammanflätade, raka eller böjda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland sorterna med pallar med ett mjukt säte sticker vikningsmodeller ut . Deras huvudsakliga funktion är möjligheten att fälla ihop, så de tar minst ett lagringsutrymme. Sådana lösningar kan tas med dig till dacha, till friluftsliv, till fiske.

Mjuka pallar kan fällas ut helt enkelt - för detta måste du höja sätet, varefter benen kommer att ta upprätt läge. För att sitta ner är det tillräckligt att sänka sätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barstolar skiljer sig från de tidigare variationerna med ett långsträckt ben . Stödet kan vara ett med eller utan höjdjustering, vissa modeller har 4 ben. Dessa typer av produkter har ett benstöd.

Möblerna väljs ofta när man arrangerar en bardisk i studiokök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av ramen används pallen naturligt trä eller laminerad spånskiva (MDF), metall.

Trä . Massiva träprodukter anses vara de dyraste. De har ett fast utseende, är hållbara, motståndskraftiga mot hög luftfuktighet (föremål för bearbetning med speciella föreningar) och kraftiga temperaturförändringar. Trämöbler är idealiska för klassiska interiörer och ekostil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Som regel är metallpallar gjorda av aluminium - den är lätt och inte utsatt för korrosion, vilket är särskilt viktigt vid arbete under hög luftfuktighet. Metallkonstruktioner tål tung belastning, de ser presentabla ut och är lämpliga för nästan alla inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva, MDF eller spånskiva . Möbler tillverkade av träbaserade paneler har en lägre kostnad jämfört med produkter av naturligt trä. På grund av den motstående ytan blir pallar av dessa material resistenta mot hög luftfuktighet och temperatur. Sådana möbler kan tillverkas i valfri färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av klädsel används för stoppade kökspallar . De mest populära är konstläder och täta tyger med teflonbehandling (eller impregnerade med andra smuts- och vattenavvisande medel). Den dyraste och mest praktiska klädseln är äkta läder. Det är känt för sin hållbarhet, utmärkta dekorativa egenskaper och praktiska egenskaper. Dessutom är läder det dyraste klädmaterialet, varför det endast används vid tillverkning av lyxiga möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av fyllmedel används vid tillverkning av avföring . Oftast är det konstgjorda material. Dessa inkluderar skumgummi, syntetisk vinterisator, spunbond, periotek. Mycket mindre vanligt är naturliga fyllmedel som kokosnötskokos eller hästhår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Pallar finns i olika färger. Det finns produkter gjorda av tryckt tyg med mönster, med en slät, slät yta eller flerfärgade variationer. Möbler i neutrala nyanser är på modet - vitt, ljusgrått, beige, gräddfärger. För att "lägga till" färger till en tråkig och "tråkig" inredning, välj möbler med ljusa färger.

Vadderade pallar kan vara:

  • orange;
  • röd;
  • vinrött;
  • lila;
  • blå;
  • blå;
  • grön;
  • ljusrosa;
  • senap;
  • brun.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paletten med pallar kan väljas så att de "går samman" i en enda design med andra möbler eller gör dem till en färg accent.

Urvalstips

Att välja mjuka kökspallar är ingen stor grej. men för att inte misstas när du väljer är det värt att ta hänsyn till flera viktiga rekommendationer.

  1. Storleken . Produktens traditionella höjd är 45 cm och stolens diameter är högst 50. När du väljer bör du ta hänsyn till rummets fria yta, matbordets höjd och storleken på hushåll. Sittande på en pall ska en person känna sig bekväm - benen ska nå golvet och stå på det med hela fotens plan.
  2. Graden av mjukhet . Experter rekommenderar inte att välja produkter som är för mjuka - deras funktion kan negativt påverka ryggradens hälsa.
  3. Material . Produkter som är gjorda av trä eller metall, med klädsel av läder eller dess ersättning bör ges företräde. Om textilier väljs som stoppmaterial måste du ta reda på om det är behandlat med teflon eller speciella smutsavvisande föreningar.
  4. Stabilitet och tillförlitlighet - innan du köper är det viktigt att sitta på en pall för att självständigt utvärdera dess prestanda.
  5. Design, färg och form . Pallar ska harmoniskt passa in i köksinredningen och "överlappa" i färg och form. Till exempel, för ett ljust runt bord, är pastellpallar med ett rundat säte idealiska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att välja möbler från kända tillverkare . Innan du köper måste du noggrant inspektera produkten för skador och kvaliteten på vidhäftning av delar. Om avföringen utstrålar en obehaglig lukt av lack eller konstläder, bör du vägra att köpa den.

Den karakteristiska lukten indikerar användningen av råvaror av låg kvalitet i produktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Matsalen i köket är ofta inredd med mjuka pallar. Tänk på användningen av dessa möbler i inredningen.

Bilden visar en kompakt matplats. Här används soffor och kompakta mjuka pallar med textilklädsel som sittplatser

Bild
Bild

Exemplet illustrerar hur kompakta mjuka pallar ser harmoniska ut i en köksinredning. Bilden visar en matgrupp med möbler i harmoni med varandra i stil och färg

Bild
Bild

Exemplet nedan visar hur snygga och originella träpallar med ett mjukt sittutseende

Bild
Bild

Pallar är en viktig möbel. En sådan lösning hjälper till att skapa en bekväm matplats och kommer att glädja dig med dess hållbarhet.

Rekommenderad: