Massivt Furubord: Antika Vita Ovala Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Massivt Furubord: Antika Vita Ovala Modeller

Video: Massivt Furubord: Antika Vita Ovala Modeller
Video: Коллекция диванов Milano Beddihg 2021 2024, Maj
Massivt Furubord: Antika Vita Ovala Modeller
Massivt Furubord: Antika Vita Ovala Modeller
Anonim

Tallar är en av de vackraste texturerna på grund av dess rika fibrösa struktur. Lätthet och plasticitet, vacker färg, miljövänligt material, överkomliga priser - alla dessa kvaliteter utmärker massiva furumöbler. Tallbord och matgrupper är populära. De köps för stadslägenheter och för hus på landet och för friluftsliv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tall har en fibrös, lös struktur. Tall har inte hårdhet av ek eller valnöt. Därför är bänkskivorna och ramen tjockare än andra träslag. Det är svårt att göra ett elegant bord med vridna ben av tall. Möbler i barrträ är mer massiva och solida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tallbordens soliditet kompenseras av materialets lätthet. Möblerna är lätta att ordna om på grund av sin låga vikt, vilket är mycket viktigt för bord. De måste ofta flyttas runt för att ta emot fler gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den heterogena strukturen hos massiv tall har ett rikt mönster som inte kräver ytterligare dekoration. Dessutom är fibrernas mjukhet och löshet inte särskilt lämpliga för invecklade träsniderier.

Naturliga trämöbler mer mottagliga för skador än plast . Matbord är särskilt utsatta för höga temperaturer och fukt. Det är nödvändigt att ta hänsyn till denna faktor och försöka undvika mekaniska skador från vassa föremål eller varma rätter. Då kommer matsalsmöblerna att behålla sin skönhet och tjäna i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Materialets karakteristiska egenskaper avgör preferensen för en viss form av bord av massiv furu. Tabellerna har en enkel bordsform:

  • rektangulär;
  • runda;
  • oval.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En lockig fasning används väldigt sällan vid efterbehandling av bänkskivornas ändsidor, som regel är detta en direkt bearbetning av bänkskivans kant.

Strukturella element och ben är raka, utan böjningar, inte bara för rektangulära bord, utan också för runda och ovala bordsskivor. De sista formerna av bänkskivor kan stödjas av ett eller två massiva lockiga stöd.

Bordsskivor är antingen fasta eller vikbara. Transformationsmekanismerna används som standard, liksom för andra träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordets form väljs beroende på rummets syfte och storlek. Ett stort bord i en liten matsal eller kök kommer att vara obekvämt, eftersom det behöver plats för stolar och gångar.

Utformningen av själva dekorationen av rummet avgör också en eller annan form av bordet. Ett runt bord är mer lämpligt i ett klassiskt vardagsrum täckt med tapeter, och ett massivt fyrkantigt bord kan omges av stentrimning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörkombinationer

Ett intressant trämönster med sin egen karaktär dikterar sina egna krav på miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med väggar och golv

Bordsskivans traditionella bärnstensfärg är ett aktivt inslag i interiören. För en harmonisk design av rummet måste du avsluta golvet från samma halmfärgade laminat eller välja ett vitt golv. Ljusa golv i akromatisk skala ser bra ut med furumöbler: en kombination av parkett tärningar i ett mönster av röda, blå, gröna, gula, blå färger.

Bild
Bild

Väggarna ska vara vita, blå, rosa, ljus olivolja och andra mjuka akvarellfärger.

Det är bättre att använda den enklaste tapeten och texturen i finishen, det är värt att överge inredningen i form av stuckatur eller tapeter med ett metalliserat mönster . Alla etniska mönster eller blommig inredning på tapeten kommer att vara lämpliga i rum med furumöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med andra möbler

Tallrikens rika färg och mönster tolererar inte närheten till ett annat träd. Massiviteten hos bordets strukturelement bör stödjas av liknande stolar eller fåtöljer. Det är bra om hela matgruppen är gjord i samma stil. Bordets grova form passar bra med styva stolar i samma design och en bänk med snygga metallben. Och några fler nyanser:

  • om du lägger mjuka kuddar i etnisk stil på stolarna kommer det att ge värme och komfort;
  • matsalen eller vardagsrummet kan vara fullt möblerat med möbler av denna träslag;
  • eftersom furumöbler är massiva och ljusa, bör rummet vara rymligt;
  • i ett litet rum kommer många furumöbler att se för tunga ut. Det är bättre att begränsa dig till nödvändiga möbler och komplettera interiören med gröna växter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tallen blir levande i grönska av inomhusblommor.

Bord av massiv furu används traditionellt i etniska interiörer, där det finns många ytbehandlingar från naturligt barrträ. I ett enhetligt färgschema ser sådana interiörer inte överbelastade ut, men tvärtom, även i små rum, ser ett stort rektangulärt rustikt bord med kraftfulla stolar med armstöd mot bakgrund av tallstock eller fodrade väggar ut organiskt.

Bild
Bild

Tall kombineras effektivt med olika material. Bordsskivan av glas ser väldigt ovanlig och modern ut på strukturen av massivt trästöd i form av ett obehandlat massivt trä i en minimalistisk miljö.

Massiva tallbord är bra i alla interiörer, du behöver bara välja lämplig miljö . Alla smakpreferenser kan tillgodoses med olika modeller, som är mycket varierande, såväl som bänkskivornas finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Massiv furu ser organiskt ut i raka konstruktiva linjer, fibrernas skönhet och knutarnas böjningar är ett underbart mönster som pryder inredningen. Lackerade eller vaxade modeller behåller träets struktur och korn.

Tallmassiv är väl lämpade för att skapa halvantik inredning. Bordsskivan är mörk med träfläckar och ojämnt eldad för att skapa effekten av träets naturliga åldrande. Ovanifrån är ytan täckt med en färglös eller tonad lack. Genom att komplettera ett bord med samma finish med stolar och sittande bröst kan du återge medeltidens brutala interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fans av den klassiska stilen finns det modeller med snidningselement. Bänkskivor på ett eller två massiva snidade centrala stöd är i konstant efterfrågan. Dessa bord passar bra in i interiörer med traditionella mjuka möbler.

Massiva tallbord kan målas i valfri färg , samt möbler gjorda av andra träslag. Det kan vara lokal målning av alla element i en färg. Och tekniken för att kombinera ytbehandlingar kan tillämpas. Kroppens och benens strukturelement är målade vita, och själva bordsskivan är polerad med lack för att bevara skönheten i det naturliga trämönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Massiva furumöbler är en av de mest efterfrågade på grund av träets skönhet och hållbarhet, miljövänlighet och relativ billighet. Tabeller väljs polerade eller målade, beroende på stilens inredning i rummet.

För rustika interiörer naturligt trä passar perfekt i matsalens massiva strukturer. Denna stil är tillämplig i rymliga rum med högt i tak. Stora matsemester i antik stil kommer att dekorera den stora matsalen. Eftersom själva möblerna är ganska skrymmande kräver det mycket utrymme. I allmänhet påminner denna stil om boyar -herrgårdarna och kung Arthurs hov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusgult knutigt trä på bänkskivan är oumbärligt i inredningen lantlig stil … Den etniska utsmyckningen av matgrupper i furu ser harmonisk ut i ett sommarhus, kompletterat med hemspunna mattor, mattor och ljusa kuddar.

Traditionellt är badrummen inredda med sådana möbler. Timmerväggar och möbler i barrved skapar en hälsostämning. Det är trevligt att dricka varmt te vid ett sådant bord efter att ha tagit badprocedurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stugans öppna veranda, inredd med en tallrik, kommer att radera gränsen mellan det naturliga landskapet och husets inre. En varm dag kan hela familjen äta utomhus.

Skandinavisk stil med sin önskan om utilitarism och naturlighet föredrar han strikta och graciösa mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultramoderna stolar popkonst effektivt kombinerat med ett antikt bord och träinredning. Naturligt trä av lakoniska bord och bänkar ser vackert ut modern minimalism.

Rekommenderad: