Rumsdesign 15 Kvm M (71 Bilder): Reparationsprojekt I Chrusjtjov Med En Yta På 5x3 Kvadratmeter, Exempel På En Modern Inredning I Ett Vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Rumsdesign 15 Kvm M (71 Bilder): Reparationsprojekt I Chrusjtjov Med En Yta På 5x3 Kvadratmeter, Exempel På En Modern Inredning I Ett Vardagsrum

Video: Rumsdesign 15 Kvm M (71 Bilder): Reparationsprojekt I Chrusjtjov Med En Yta På 5x3 Kvadratmeter, Exempel På En Modern Inredning I Ett Vardagsrum
Video: QEMU-KVM with Terraform Libvirt Provider - Aji Muhammad Arya Revaldi 2024, April
Rumsdesign 15 Kvm M (71 Bilder): Reparationsprojekt I Chrusjtjov Med En Yta På 5x3 Kvadratmeter, Exempel På En Modern Inredning I Ett Vardagsrum
Rumsdesign 15 Kvm M (71 Bilder): Reparationsprojekt I Chrusjtjov Med En Yta På 5x3 Kvadratmeter, Exempel På En Modern Inredning I Ett Vardagsrum
Anonim

15 kvm m. - en ganska vanlig bild av ett rum för hus från "Chrusjtjovs" byggnader. På värdefulla mätare kan du utrusta ett vardagsrum, ett sovrum eller en plantskola, om du har en två- eller trerumslägenhet, eller kombinera alla funktionella områden om du har en enrumslägenhet till ditt förfogande.

Det är viktigt att komma ihåg att inte alla stilar kommer att se lämpliga ut i ett litet utrymme. Men misströsta inte - den här artikeln kommer att övertyga dig om att 15 kvm. m är tillräckligt för att skapa en modern och effektiv design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektskapande

Hur som helst, oavsett om en professionell designer kommer att arbeta, eller om du kommer att arbeta med design och reparation själv, innan du påbörjar arbetet måste du skapa ett projekt.

Projektet måste ta hänsyn till:

  • rummets yta och form;
  • antal fönster, närvaro / frånvaro av balkong;
  • plats för värme och vattenförsörjning;
  • behovet av att skapa en plantskola.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektet kan ritas på papper (grafpapper är lämpligt för detta ändamål), eller det kan göras med hjälp av datorprogram. Skapandet av ett projekt hjälper till att bestämma kostnaden för efterbehandlingsmaterial, lämpliga dimensioner av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummens form kan vara fyrkantig och rektangulär, mindre ofta kan du hitta alternativ med fasade hörn.

Ett fyrkantigt rum är ett rum med rätt form, så designers älskar att arbeta med det - alla typer av zonindelningsmetoder är lämpliga för en sådan lägenhet, du kan "prova på" nästan vilken inredning som helst. Men oftare har rummen en långsträckt form, vilket skapar vissa svårigheter i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuduppgiften för att skapa interiören i ett sådant rum är att optiskt expandera rummet, för att göra det från ett "gap" till ett bekvämt utrymme. För detta ändamål kan accentväggmålning användas, användning av ränder - en horisontell rand gör visuellt utrymmet visuellt större, men samtidigt verkar taket lägre. Ju bredare ränder, desto lägre visas rummet. Den vertikala randen gör rummet visuellt mer långsträckt och taket är högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Notera:

  • Den vertikala randen är förbjuden om rummets höjd är större än dess bredd.
  • Det är också viktigt att ta hänsyn till den sida som rummets fönster vetter mot: om fönstren vetter mot solsidan är det möjligt att använda ljusgrå, turkos, blå - sådana färger kommer att ge kyla under den varma säsongen; om för en skuggig - använd varma färger: beige, persika och andra.
  • Om du utför arbete med den preliminära isoleringen av balkongen kan den också förvandlas till ett arbetsutrymme - en arbetsplats, en matplats eller ett omklädningsrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer till en studiolägenhet

Om din lägenhets boyta är 15 kvm. m., föreslår moderna designers att titta närmare på möjligheten att skapa en studiolägenhet. De första sådana lägenheterna dök upp i Europa i början av förra seklet, och nu har de vunnit popularitet i vårt land.

Deras huvudsakliga funktion är den fullständiga frånvaron av interna skiljeväggar; endast ett badrum är ett separat rum. TILL

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummet, köket och korridoren smälter samman till ett enda harmoniskt utrymme.

Med olika zoneringsmetoder tilldelas funktionella zoner i rummet.

Det kan vara att använda:

  • möbler (hyllor);
  • arkitektoniska strukturer (podier, valv);
  • olika golvbeläggningar (mattor, implementering av olika färger enligt zonen);
  • rätt ljus accenter.

Alla dessa metoder kan kombineras med varandra för att få intressanta och ljusa lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Markera de funktionella områden som du behöver. Någon arbetar hemifrån, så det är viktigt att utrusta en fullvärdig arbetsplats; för andra är ett hus en viloplats, så det är viktigt att utrusta en bekväm sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsplats

En bred fönsterbräda kan användas som arbetsplats genom att placera skåp med utdragbara lådor under den. Att ta bort kontorsmaterial och en dator, placera en madrass på fönsterbrädan och kasta kuddar på plats skapar ett mysigt läsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installera lampor eller bordslampor för bekvämt arbete.

Vardagsrum

För att markera vardagsrummet kan du använda golvelement: använd ett laminat i en annan färg än vad som lades i sovrummet och köket.

Möbler kommer också att hjälpa till att markera gästområdet - en soffgrupp med "ryggen" till bardisken eller till skrivbordet kommer tydligt att avgränsa rekreationsområdet och köket / kontorsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Ibland kan människor inte vägra en fullfjädrad kaj till förmån för omvandling av soffor, även med begränsat utrymme. Som med gästsoffan är det att föredra att placera sängen så långt från ytterdörren som möjligt.

För att skapa en känsla av integritet, dölj sovrummet från nyfikna ögon med en glasvägg, skärm eller hyllor. Använd mer dämpad belysning än gästområdet och lägg i mjuk matta.

Notera! Tänk på att ombyggnaden måste godkännas av de statliga myndigheterna när du skapar ett projekt. Rivning av bärande väggar är förbjuden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att kombinera köket och rummet, snåla inte med huven.

Idéer för en två-, tre-rumslägenhet

Som nämnts ovan måste du först och främst skapa en projektplan med hänsyn till alla funktioner i rummet och dina önskemål.

Vardagsrum

När du planerar designen är det viktigt att ta hänsyn till rummets funktionalitet - oavsett om det kommer att användas för att ta emot gäster eller för familjesammankomster av hushållsmedlemmar efter en arbetsdag. Baserat på detta görs valet av rummets huvudfärg och möblerutrustning.

Om vardagsrummet kommer att vara en samlingsplats för gäster, bör rummet vara inrett i ljusa, dynamiska färger - gult, orange, rött. Det är inte nödvändigt att använda dessa färger som de viktigaste - det räcker med att måla en vägg i kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är rektangulärt bör en av de korta väggarna vara accent.

Förutom att introducera dynamik, kommer sådan målning att hjälpa till att jämna ut oproportionaliteten i ett rektangulärt rum, göra väggen visuellt mer nära en kvadratisk.

Om vardagsrummet är en samlingsplats för hushåll, välj tystare toner . Kontrastfärgning är också lämpligt här, men valet bör göras till förmån för en nyans nära väggarnas huvudskugga.

Du kan tilldela ett område för att titta på TV, en öppen spis (med brist på utrymme och en stor önskan kan du använda en falsk eldstad).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på dess funktionalitet när du väljer möbler. Om du har frekventa gäster kan du titta på alternativet för konvertibel soffa, vilket också gör att du kan organisera ytterligare lagringsutrymme. Placera sovplatsen så långt från ingången som möjligt för att inte störa de sovande personerna.

Ett arbetsområde finns ofta i vardagsrummet. Ett bra placeringsalternativ skulle vara en plats nära fönstret, närmare naturligt ljus. Alla zoneringsmetoder kan användas för att markera detta område: separera studien med en hylla, glasvägg eller kontrastfärgning; installera ytterligare ljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ är platsen för kontoret i garderoben: när det är stängt är det en vanlig garderob, men bakom dörrarna kan det finnas både ett datorbord och en stor arbetsyta för kreativitet och handarbete.

Ofta är det nödvändigt att kombinera vardagsrummet med sovrummet, om det andra rummet fungerar som en plantskola. För att separera sovplatsen, använd samma metoder som övervägdes för studiolägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Vanligtvis i Chrusjtjov, ett rum med en yta på 15 kvm. m ges som vardagsrum, men om vila är avgörande för dig hemma kan du använda ett stort rum för ett sovrum.

Välj hörnmodeller - det här är det mest kompakta alternativet med bibehållen rymd, eller placera den bakom en spegel - det hjälper inte bara att bedöma din helbild, utan också att förstora rummet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett omklädningsrum kan placeras i sovrummet.

Det är bäst att placera arbetsområdet nära fönstret och installera ställ med alla nödvändiga tillbehör för arbete bredvid fönsteröppningen. Om arbetsplatsen inte är tänkt, kan ett toalettbord placeras nära fönstret

Glöm inte också att välja rätt belysning - i sovrummet ska ljuset vara svagt, diffust, maximalt bidragande till avkoppling, och för dem som gillar att läsa i sängen kommer det att vara viktigt att placera ytterligare ljuskällor nära sängen - dessa kan vara som bordslampor placerade på sängbord och golvlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att placera sängen med sänggavel mot väggen utan fönster och dörrar, och framför den kan du placera en liten byrå, fästa en TV på väggen.

Stil

Välj först en stil baserad på din livsstil och preferenser, för det är du som måste leva i denna inredning. Lyssna på dig själv och ditt hushåll.

Men när du väljer en stil bör du inte bara utgå från dina önskningar utan också från särdragen i den visuella bedömningen av ett litet utrymme. Till exempel innebär den klassiska designstilen användningen av massiva möbler, ett överflöd av dekorativa element och stuckaturer. Alla dessa element kommer att påverka rummets utrymme negativt, vilket gör det visuellt ännu mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oönskat att kombinera flera stilar samtidigt i ett litet utrymme - ingen av dem kommer att kunna öppna sig helt, förutsatt att området är begränsat, vilket i slutändan leder till en kaotisk hög med möbler, kanske vackra, men misslyckade att visa det; kanske ljus, men förlorad mot bakgrunden av andra objekt.

Det är värt att använda stilar, vars särdrag är enkelhet, tydlighet av linjer och frånvaro av frodig inredning:

  • minimalism;
  • högteknologisk;
  • Skandinavisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är förvirrad av återhållsamheten i dessa stilar, lägg till ljusa accenter - det kan vara målningar -affischer, ljusa kuddar, minnesvärda souvenirer. Antalet sådana föremål bör inte vara stort, du måste spara ledigt utrymme.

Naturligtvis verkar utrustning av din lägenhet enligt alla regler och kanoner som en otänkbar uppgift, särskilt om du har noll erfarenhet bakom dig. Men tro mig, resultatet är värt det. Var inte rädd för att skapa, skapa!

Jag vill avsluta med ett citat från den amerikanske arkitekten Daniel Hudson Burnham:”Tänk inte på obetydliga projekt. Det finns inte tillräckligt med magi i dem för att värma blodet, så de kommer sannolikt inte att förverkligas."

Rekommenderad: