Rumsdesign (72 Bilder): Inredning För Ett Rum Med En Yta På 12 Och 16 Kvm. M, Moderna Idéer-2021 Renovering Av Ett Kontor I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Rumsdesign (72 Bilder): Inredning För Ett Rum Med En Yta På 12 Och 16 Kvm. M, Moderna Idéer-2021 Renovering Av Ett Kontor I En Lägenhet

Video: Rumsdesign (72 Bilder): Inredning För Ett Rum Med En Yta På 12 Och 16 Kvm. M, Moderna Idéer-2021 Renovering Av Ett Kontor I En Lägenhet
Video: Såld, 5 rum · 86m2 + 72m2, Sköndal : Via Notar mäklare Farsta / Sköndal 2024, April
Rumsdesign (72 Bilder): Inredning För Ett Rum Med En Yta På 12 Och 16 Kvm. M, Moderna Idéer-2021 Renovering Av Ett Kontor I En Lägenhet
Rumsdesign (72 Bilder): Inredning För Ett Rum Med En Yta På 12 Och 16 Kvm. M, Moderna Idéer-2021 Renovering Av Ett Kontor I En Lägenhet
Anonim

Designen av ett vardagsrum är ett mycket viktigt och allvarligt skede i hela renoveringen. Vardagsrummet och sovrummet är de platser där vi tillbringar större delen av vår fritid och får styrka. Det är viktigt att skapa allt för din egen bekvämlighet och ta hänsyn till många nyanser.

Rumsdesignregler

Det rätta arrangemanget av möbler är inte mindre viktigt än själva möblerna. För att resultatet ska glädjas länge, ta hänsyn till råd från designers angående denna fråga. Tänk på alternativen för att ordna möbler i ett begränsat utrymme, eftersom du oftast måste hantera ett litet område i panelhus och Chrusjtjov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte så många möjliga alternativ, några av dem är mer att föredra, några mindre, vissa är helt otillämpliga i vissa utrymmen.

Det finns två huvudmetoder för inredning:

  • symmetrisk;
  • asymmetrisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Symmetriskt möbelarrangemang innebär att parade inredningsartiklar placeras på båda sidor av en given axel. Ett exempel är sängborden på vardera sidan av sänggaveln. Enligt denna princip kan hyllor placeras på båda sidor av soffan, skåp och liknande. En TV är traditionellt placerad på motsatt sida. Detta är en enkel och lakonisk miljö som är bekant för våra ögon. En sådan miljö ser dock organisk ut bara i kvadratiska rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den asymmetriska metoden innebär att alternerande höga objekt med låga, som ligger längs väggarna, vilket skapar den nödvändiga balansen i rummet. Denna metod används vanligtvis av ägarna till långsträckta lokaler.

Rum 17 kvm m

I sådana rum är det bäst att följa standardprinciper för möbelplacering. I enrumslägenheter av medelstorlek kan skärmar användas som zonering, vilket hjälper till att separera arbetsområdet från sovrummet. Sådana skiljeväggar viks enkelt, och med hjälp av dem ändras storleken på zonerna.

Om till exempel ägarna behöver ta emot gäster, fälls skärmen helt enkelt upp och tas bort, och på natten returneras den helt enkelt tillbaka. Glöm inte heller belysningen, för efter att ha arbetat med dess intensitet kan du funktionellt skilja en zon från en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rum mindre än 17 kvm m

Om zonering av sådana små rum som 12 och 16 kvm. m, 11 och 14 kvm. m, blir skiljeväggarna för skrymmande, du kan använda gardiner istället. Tjockt tyg kommer att skapa fullständig isolering, och ren tyll kommer att skissera gränsen något, samtidigt som rummets allmänhet bibehålls.

Om rummet har tillräckligt med dagsljus, till exempel ett rum med två fönster, kan du installera en speglad garderob mittemot dem, vilket visuellt tillför utrymme och luft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet i ett litet rum är bäst utrustat med en fällbar soffa, som, när den fälls under dagen, tar minst ett utrymme. Om en person bor i rummet, då är det vettigt att använda en stol-säng. Trassel med möbler är strängt kontraindicerat. Det begränsade området tvingar dig att bli av med onödiga saker och lämna bara det väsentliga. Speglar, blanka möbelytor, öppna hyllor skapar en luftigare inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett rum i en gemensam lägenhet måste du först och främst tänka på funktionalitet. "Smart" zonering kommer att ge den nödvändiga komforten till ditt hem. För att visuellt utöka utrymmet är det bättre att dekorera rummet i ljusa färger, plocka upp ljus tyll och speglar.

Design egenskaper

Designstilen beror till stor del på layouten. Utformningen av fyrkantiga rum är lättast att skapa, och du måste krossa huvudet över några icke-standardiserade alternativ.

Kontrollstation

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de moderna sätten att hantera ett obekvämt rum är en öppen planlösning som visuellt expanderar rummet. Det är nödvändigt att ta bort gardinväggarna och installera glaspartier

Det är en bra idé att använda symmetriprincipen. Utrymmet mellan dörrarna tas som axeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många rum visar sig vara genomgångna på grund av den aktivt använda inglasade balkongen. I det här fallet kan det konverteras till ett kontor.

Ofta är ett vardagsrum ett rum från vilket dörrar till alla rum går, vilket stör ett bekvämt arrangemang av möbler. Om du har en sådan layout, försök inte att rada alla möbler längs väggarna. Dessutom finns det inte mycket ledigt vertikalt utrymme, om du drar från dörrar och fönster. Använd möbler för zonindelning av rummet. Till exempel kan soffan vändas med ryggen mot köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det genomgående området inte alls tillåter dig att existera bekvämt, kan du överväga att flytta dörröppningen och separera en del av rummet till förmån för korridoren. Sådana storskaliga verk kräver obligatoriskt godkännande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Studios

I konventionell mening är en studiolägenhet eller ett öppet utrymme en kombination av ett kök och ett vardagsrum. Detta ökar livskomforten betydligt och utökar utrymmet.

Köket är vanligtvis åtskilt av en bardisk, vilket inte bara är mycket bekvämt, utan också snyggt. Det är mycket viktigt att installera TV: n på ett sådant sätt att den inte bara kan ses från soffan, utan också från alla punkter i lägenheten. Således kan familjemedlemmar som gör olika saker titta på samma TV -program.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att utrusta matsalen vid fönstret. Först och främst på grund av naturligt ljus, men också för att beundra utsikten från fönstret och kommunicera inte bara medan du tittar på TV.

L -formad

I ett sådant icke-standardrum är det bättre att välja en L-formad soffa med träarmstöd så att du kan lägga en kopp eller ett glas där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd en skärm för att dölja någon av zonerna.

Vinkel

Närvaron av två fönster i ett rum är lyxigt och vackert, så missa inte chansen att skapa ett mysigt och ljust utrymme. Mycket ofta spelas sådana rum ut enligt symmetriprincipen.

Stora fönster passar bra med minimalismstilen. Solsidan, och till och med den kantiga, ger ibland hyresgästerna ett besvär. Ett solbelyst rum bör mörkas med persienner, gardiner och tyll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera rummet i ljusa färger för att tillföra ännu mer luft. Om fönstren ligger på motsatta väggar är det tillåtet att skapa en annan design.

Det är bättre att placera skrivbordet bredvid fönstret för att förse sig med naturligt ljus, men möbelns placering bör inte hindra passagen till fönstret. Bredvid fönstren kan du sätta två stolar, och mellan dem ett soffbord, en golvlampa eller en krukväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har turen att ha stora fönster från golv till tak, ordna möbler mittemot för att beundra utsikten.

Enligt lokalerna

Utformningen av ett rum beror direkt inte bara på dess storlek och layout, utan också på dess syfte.

Vardagsrummet är vanligtvis det rymligaste i lägenheten, vilket ger utrymme för fantasi. Det finns vissa standarder när det gäller stil. Interiören är designad antingen i klassisk stil eller i enlighet med nya modernistiska trender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassikerna blir inte tråkiga med tiden och har inte ljusa irriterande element, som till exempel inte kan sägas om en interiör i loftstil. Oavsett hur original designen visar sig är det osannolikt att den blir lika trevlig för ägarna om 5-10 år. Rummet tillhör alla hyresgäster i lägenheten och måste vara universellt. Rummet ska vara bekvämt att ta emot gäster och tillbringa familjekvällar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en inredning för ett sovrum är det viktigt att förstå egenskaperna hos ett gift par eller den som bor i det. I synnerhet är det nödvändigt att ta hänsyn till ägarens kön och hans preferenser.

En kvinnors boudoir skiljer sig alltid fundamentalt från ett herrrum. Dekorationen av lägenheterna för den glamorösa tjejen och killen till spelaren kommer att skilja sig åt, vilket är ganska naturligt, eftersom rummets design måste motsvara hyresgästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du dekorerar ett rum för en mormor är det nödvändigt att ta hänsyn till behoven hos en äldre person, nämligen förmågan att nå första hjälpen från sängen, för att få det rätta utan att behöva böja sig lågt eller stå på en stol.

Kontoret är vanligtvis utformat i strama och mörka färger. Träklädsel används ofta i den, vilket skapar en atmosfär av dyra klassiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller köket måste du först bestämma vad det handlar om: ett vanligt kök eller ett kök kombinerat med ett vardagsrum. Vanligtvis väljs det inre av köket av den viktigaste "kulinariska specialisten" i huset. Matlagning tar mycket tid, så det är viktigt att alla "köks" manipulationer är så bekväma som möjligt.

Bild
Bild

I badrummet är det viktigaste att använda varje millimeter av området med fördel. Tänk på var det är bättre att placera tvättmaskinen, i vissa fall är det bättre att göra det i köket, var man ska hänga upp den uppvärmda handduksstången, oavsett om man behöver ett pennfodral osv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smaken hos barn och vuxna skiljer sig avsevärt åt, därför för att glädja barnet, men samtidigt behålla praktisk och funktionalitet, börja utarbeta ett projekt för ett barnrum med ditt barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korridorens utformning beror på dess storlek. Om den bokstavligen har en storlek på 2 vid 2, kommer du inte att ströva hit. Det viktigaste är att tillhandahålla krokar för ytterkläder och en plats för skor. Om korridoren är större, till exempel 4 x 4, kan du redan tänka på en plats där du kan sitta, en byrå och en spegel, söta små saker som en hushållerska.

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer för utformningen av en liten korridor är enkelhet och diskrethet:

  • nej - färgglada tapeter;
  • nej - öppna hyllor;
  • bra belysning;
  • speglar.
Bild
Bild

Om du är den glada ägaren till ett rymligt hallområde kan du ge fantasin fria tyg och tillåta dig själv en mer intressant rumsinredning och möbelarrangemang.

Det kan finnas många layoutalternativ: från vanliga och enkla till ovanliga triangulära och femkantiga rum, sovrum under taket och liknande. Med allmänna råd kan du skapa en bekväm och ovanlig miljö i alla hem.

Bild
Bild

Alla ovanstående lösningar hjälper dig att skapa en bekväm miljö runt dig och spendera tid med fördel.

Hur man skall registrera?

Om din lägenhet inte är så rymlig som du vill, var inte upprörd - det finns många ovanliga idéer för små områden. Om trånga utrymmen hatar dig, överväg sedan ett ombyggnadsprojekt. Rummet kan byggas ut genom att kombinera ett rum och ett kök eller ett rum och en balkong. För att göra detta kommer det att vara nödvändigt att riva en gemensam tegelvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmet som visas kan utrustas med ett arbetsområde eller omvänt en relaxavdelning genom att placera bokhyllor och en fåtölj där. Om det resulterande utrymmet inte är så mycket kan du utrusta en nisch för en inbyggd garderob istället för en balkong. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att komma överens om projektet hos lämpliga myndigheter. Att göra ombyggnaden med egna händer, men om du är osäker är det bättre att vända sig till proffs.

Bild
Bild

Färglösningar

Klassiker är alltid på modet, särskilt i små utrymmen.

  • Ljusa pastellfärger som elfenben, mjölkiga och beige kommer att ge värme och luft in i interiören. Alla möbler kommer att göra, det viktigaste är att inte välja för skrymmande.
  • Dekorera rummet i vita, azurblå och blågröna färger ger friskhet och kraft. Den perfekta lösningen för varma och trånga utrymmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Älskare av rustik komfort kommer att uppskatta Provence -stilen. Kom ihåg att slarv ska vara lätt, gå inte överbord med detaljer.
  • Ju mindre rummet, desto färre dekorativa element ska vara. I den meningen är minimalism ett bra alternativ. Den lakoniska svartvita serien ser alltid värdig och snygg ut.
  • Alla nyanser av brunt tillför lyx och komfort: sand, kaffe, terrakotta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det gula färgschemat är alltid relevant. Kolla in de intressanta och trendiga nyanser av majs, senap och ockra.
  • Alla nyanser av blått, från pastell till djup ultramarin, ger rummet ett magiskt djup.
  • Det verkar som om en blommig doft fyller ett rum inrett i lila, lila eller lila.
Bild
Bild

Ritningar och mönster

Alla vet att mörka färger och stora tryck döljer utrymmet, så i små rum är det fortfarande bättre att använda en ljus palett, men ingen avbröt mörka och ljusa accenter. Det rekommenderas inte heller att använda tapeter med ett stort 3d -mönster och stora mönster i trånga utrymmen.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Alla saker som omger oss påverkar vårt liv. Det är därför det är så viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt utformningen av det omgivande rummet. Ett vackert och kompetent utformat rum glädjer inte bara ögat, utan löser problemen med dålig planering, brist på plats, döljer brister och ökar funktionaliteten.

Bild
Bild
  • Ett bra alternativ i mjuka färger för en tjej. Den kompakta ottomanen fungerar också som garderob. Fönsterområdet används effektivt för skrivbordet.
  • Ej standardiserad lösning för studentrum. I mitten av barnkammaren finns ett helt komplex som kombinerar ett skrivbord, säng och garderob.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett djärvt beslut för unga människor. Takstolar och öppna hyllor.
  • Ett delikat och mysigt litet rum, där det inte finns något överflödigt, men samtidigt finns allt du behöver.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Loggia konverterade till ett barns sovrum.
  • Här är det - lösningen på problemet med ett smalt och obekvämt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En variant av den framgångsrika zonindelningen av sovområdet med textilier.
  • Sängen är framgångsrikt gömd i garderoben. Praktiskt och snyggt.

Rekommenderad: