Halldesign Med En Yta På 20 Kvm. M I Lägenheten (106 Bilder): Insidan Av Ett Vardagsrum Med En Yta På 20 Meter Med En Hörnsoffa

Innehållsförteckning:

Video: Halldesign Med En Yta På 20 Kvm. M I Lägenheten (106 Bilder): Insidan Av Ett Vardagsrum Med En Yta På 20 Meter Med En Hörnsoffa

Video: Halldesign Med En Yta På 20 Kvm. M I Lägenheten (106 Bilder): Insidan Av Ett Vardagsrum Med En Yta På 20 Meter Med En Hörnsoffa
Video: 20 kvadrat 2024, April
Halldesign Med En Yta På 20 Kvm. M I Lägenheten (106 Bilder): Insidan Av Ett Vardagsrum Med En Yta På 20 Meter Med En Hörnsoffa
Halldesign Med En Yta På 20 Kvm. M I Lägenheten (106 Bilder): Insidan Av Ett Vardagsrum Med En Yta På 20 Meter Med En Hörnsoffa
Anonim

Vardagsrummet är med rätta erkänt som ett av de mest funktionella och viktiga rummen i alla hem, vare sig det är en stadslägenhet i en byggnad med flera våningar eller en mysig stuga. Utformningen av detta utrymme måste bemötas så ansvarsfullt och balanserat som möjligt, eftersom inte bara du, utan också dina gäster ständigt kommer att överväga det. Idag kommer vi att prata om en modern inredningsstil i ett mysigt rum med en yta på 20 kvm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är ingen hemlighet att vardagsrummet är ett oersättligt rum i hemmet. Det kombinerar ofta flera funktionella områden samtidigt, vilket gör det till ett praktiskt och mångsidigt rum. Så idag har många designers små matbord med stolar i salarna eller utrustar ett kompakt arbetsområde med ett datorbord.

En yta på 20 eller 19 kvm. m tillåter ägarna att placera alla nödvändiga möbler, dekorativa föremål och tillbehör på den. Sådana utrymmen anses vara ganska rymliga, därför är det i dem som ytterligare zoner ofta hittar sin plats (matsal, lek eller rekreationsområde).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är moderna stilistiska riktningar i trend, och de väljs av många ägare. Denna popularitet beror på de progressiva och futuristiska detaljerna i sådana stilar.

Designers rekommenderar att man fyller sådana miljöer med en stor mängd naturligt ljus, som stöds av konstgjorda källor av hög kvalitet (lampor, lampor, ljuskronor, strålkastare).

Om det är mycket ljus i vardagsrummet, kan du säkert vända dig till mörka möbler eller ytor som är acceptabla i moderna stilar. Du kan också hänvisa till flera belysningsnivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försök att inte blanda stilar med varandra. Detta gäller särskilt för sådana trender som högteknologiska och engelska klassiker. Genom att kombinera dem i en ensemble riskerar du att göra hallen inharmonisk och "obegriplig", så sådana kombinationer bör undvikas eller vara så försiktiga med dem som möjligt.

Experter säger att sådana vardagsrum bör ha minst två fönsteröppningar. För det första kommer detta att ge en tillräcklig mängd naturligt ljus, och för det andra kommer det inte på något sätt att begränsa det lediga utrymmet för att installera höga snygga möbler.

En av de viktiga funktionerna i modern stil i interiören är att den ser bra ut under alla förhållanden. Det kan till exempel vara ett mysigt rum i ett privat hus eller en vanlig stadslägenhet. I båda fallen kommer ägarna att få möjlighet att skapa en verkligt fashionabel och komplett inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Som tidigare nämnts kombineras ofta olika områden i vardagsrummet. Det är vanligt att skilja dem åt så att utrymmet ser snyggt och organiserat ut och inte överbelastas.

Hallen med en yta på 20 torg gör att flera personer kan vara i den på en gång utan att känna sig begränsade. Sådana utrymmen kan möbleras inte bara med vanliga soffor och soffbord, utan också till exempel matplatser. Naturligtvis beror mycket på layouten på rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast möter en öppen spis och ett TV -visningsområde varandra i samma rum. I det andra utrymmet är en stor TV installerad (hängd på väggen eller placerad på ett speciellt skåp), en stor och mysig soffa (hörn eller rektangulär rak linje). Det är tillåtet att ersätta sådana stoppade möbler med flera stolar som är lämpliga i stil, som tar mindre ledigt utrymme.

Eldstadens design är mer gedigen och "seriös". Vanligtvis har det ett litet bord (runt eller fyrkantigt) och några snygga stolar / fåtöljer runt det. En atmosfär av lugn och fullständig lugn bör upprätthållas i denna zon. Många ägare använder den för att läsa tidningar och böcker eller chatta med vänner över en kopp te.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan det finnas en extra matplats i vardagsrummet. Mode för en sådan tandem har funnits länge, men folk kom ihåg det med utseendet på studiolägenheter i vårt land, där matsalen oftast kombineras med ett område för mottagande av gäster. För sådana alternativ bör du noggrant välja formen på bordet. Till exempel, för en kvadratisk del av rummet måste du köpa en "mjukande" rund kopia, och för en långsträckt layout - en rektangulär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte planerar att äta i hallen hela tiden, men bara kommer att ta bort det då och då för vänliga sammankomster och helgdagar, bör du köpa en hopfällbar modell, som, när den är hopfälld, inte kommer att vara svår att ta bort längre bort för att inte ta upp ledigt utrymme i rummet.

Många designers, i utvecklingen av ett harmoniskt projekt med vardagsrum på 20 kvadratmeter, organiserar i dem ett separat mysigt hörn för att läsa böcker. I sådana områden kan rymliga och inbyggda nischer placeras, vilket skapar den visuella effekten av ett friare och rymligare rum. Trots att 20 kvm. m är inte det minsta materialet, experter rekommenderar fortfarande att man vänder sig till öppna strukturer utan svängdörrar och skärmar, vilket tar extra utrymme när det är öppet.

Det är bättre att föredra öppna strukturer eller modeller med skjutbara skjutdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta finns ett arbetshörna också i vardagsrum. Som regel innehåller den ett datorbord, en stol och speciella hyllor (utrullningsbara lådor eller skåp). Bordsskivan kan vara antingen rektangulär eller kantig. Det andra alternativet anses vara mer kompakt, trots det till synes imponerande utseendet.

Vardagsrum ser ovanliga ut, där det finns en extra sovplats. Oftast finns detta arrangemang i ett femkantigt rum eller ett rum med balkong. Om du valde det andra alternativet bör du tänka på att balkongen måste isoleras och avslutas så effektivt som möjligt. Ett dåligt isolerat och vattentätt utrymme kommer att störa ett bekvämt tidsfördriv i vardagsrummet, samt skada kvaliteten på efterbehandlingsmaterial under dåligt väder och temperaturförändringar utanför fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du markera olika zoner i vardagsrummet med hjälp av ljuskällor, efterbehandlingsmaterial eller olika färger. Det är också möjligt att dela upp utrymmet med hjälp av speciella mobila skärmar, gardiner eller paneler. Men i det här fallet rekommenderas det inte att köpa för stora och skrymmande alternativ, annars kommer de att göra hallen mindre rymlig och ljus.

Rummen ser bra ut om de har golv och tak på flera nivåer, vilket också kan dela upp utrymmet i zoner. Sådana mönster kan göras helt för hand. Om du tvivlar på dina förmågor och är rädd för att ta sådant arbete, är det bättre att överlåta det till specialister för att inte förstöra rummet. Samma gör zonindelning, glöm inte platsen för rummet . Det finns sådana layouter där vardagsrummet är en genomgång och ligger mellan två andra rum och de måste möbleras så att de inte blir för trånga och obekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designstilar

För att dekorera vardagsrummet kan du vända dig till en mängd olika stilistiska riktningar. Tänk på de mest populära och attraktiva alternativen och deras särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Denna stil kommer aldrig att gå ur mode och kommer alltid att älskas och respekteras av ägarna till lägenheter och privata hus. Denna riktning kännetecknas av följande egenskaper:

  • lyxiga anteckningar, utan krusiduller;
  • en kombination av ljusa / pastellfärger och naturligt trä;
  • möbler tillverkade av naturliga material av hög kvalitet;
  • närvaron av detaljer från ädelbrons (lampor, ljuskronor, dekor);
  • gardiner av naturliga fasta tyger;
  • böjda linjer av möbelben, armstöd och rygg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtrupp

Denna stil är den fullständiga motsatsen till klassikerna. Den har alltid en icke-standardiserad och till och med chockerande inredning, detaljer om geometriska, asymmetriska och abstrakta former samt rika och rika element som lockar särskild uppmärksamhet i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eco

Namnet på denna stilistiska trend säger redan mycket. Ett vardagsrum i denna design bör fyllas med högkvalitativa möbler och textilier gjorda av miljövänliga och säkra material.

Tegel tapeter eller naturliga murverk på väggarna ser bra ut i sådana ensembler. Säker, i ekostil klarar du dig inte utan levande växter i snygga krukor och vaser. Denna riktning är perfekt för ett område på 20 kvm. m, vilket gör det fräschare och mer "levande".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Denna harmoniska och diskreta stil väljs numera av många ägare. Populariteten hos den skandinaviska stilen beror på dess karakteristiska egenskaper relaterade till dess positiva egenskaper:

  • denna stil är måttlig, praktisk och "lugn";
  • den innehåller en minimal uppsättning möbler i ljusa och pastellfärger;
  • ljusa färger i skandinavisk stil finns också, men finns oftare i dekorativa föremål;
  • närvaron av känsliga och mjuka nyanser av efterbehandlingsmaterial på väggar, golv och tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Denna moderna stil innebär användning av en minimal uppsättning möbler och inredning i vardagsrummet. I sådana ensembler hittar du inte föremål med märkbara dekorelement, snidade skär eller präglade prydnader. I minimalism ska allt vara så enkelt och tydligt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Denna "vind" eller "garage" stil kännetecknas av sitt ovanliga utseende, uttryckt i en kombination av inkongruous. Till exempel kan ett sådant vardagsrum ha väggar med tegel, grova träbjälkar under taket, ett lite slarvigt betonggolv och eleganta ljusgardiner med ett karnappfönster, kompletterat med ett vackert bibliotek med naturliga trähyllor, samt blanka skänk och soffbord.

Sådana interiörer ser moderna, industriella och eleganta ut, vilket återigen bekräftar loftets icke-standardiserade stil och dess mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Denna vansinnigt populära och progressiva stil innehåller vanligtvis följande beståndsdelar:

  • snygga möbler och inredning av enkla, kantiga, geometriska och futuristiska former;
  • vanliga objekt med enkla färger (oftast grå, vit och svart);
  • lakonisk inredning nära den minimalistiska riktningen;
  • möbler och inredning av glas, metall, stål (förkromad och målad i olika färger) och plast;
  • metallbelysningsenheter (de mest populära är spårenheter);
  • diskreta golvmattor;
  • högteknologiska apparater och möbler med fjärrkontroll och touchkontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana ensembler rekommenderas det inte att placera saker som ligger så nära klassiska eller historiska stilar som möjligt. Till exempel kommer ett högteknologiskt vardagsrum att se löjligt ut om du lägger en gammal bra garderob av naturligt åldrat trä med snidade sidlinjer och stora handtag i brons i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Designers säger att ett vardagsrum med två fönster anses vara idealiskt, och det spelar ingen roll om det är i en två-rums- eller ett-rumslägenhet. I sådana rum kommer det alltid att finnas tillräckligt med naturligt dagsljus, vilket gör det möjligt att använda inte bara ljusa och pastellfärger i hallen, utan också mörka färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Yta 20 kvm. m tillåter ägarna att applicera på nästan vilken färg som helst. De mest populära är naturligtvis ljusa färger. Deras popularitet beror på att de visuellt gör rummet ännu fräschare och rymligare. Dessutom ser både möbler och inredning mot en sådan bakgrund lite ljusare och mättade ut, särskilt om de är gjorda i kontrasterande "regnbågspaletter".

Var inte rädd för snövit finish på alla ytor i ett stort vardagsrum. De kommer att se för kalla och irriterande ut bara om du inte leker med kontrastmöbler och ljusa inredningsartiklar.

Det är värt att notera att mot en sådan bakgrund kommer även budgetmöbler att se dyra och attraktiva ut, till exempel små vävda soffor och fåtöljer i en röd eller svart nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pastellpaletter kommer också att se väldigt bra ut i ett sådant rum. Experter rekommenderar att du använder dem, eftersom de har en lugnande och lugnande effekt på hushållens psyke, balanserar känslor och hjälper till att hantera stressen som samlats under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många föremål ser organiskt ut på en mild pastellbakgrund.

Det kan till exempel vara:

  • elegant porslin porslin (målat);
  • mysiga fluffiga mattor;
  • möbler av trä och metall;
  • dekorativa kuddar i kontrastfärger med mönster och tryck;
  • ljusbelysningsenheter;
  • ljusa gardiner i olika nyanser (de mest populära är bruna dukar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trenden de senaste åren är tegelytor med röda "rostiga" nyanser. Oftast är väggarna i vardagsrummet färdiga på detta sätt. Naturliga eller faux tegelverk ser bra ut i många stilar, men finns vanligtvis i moderna loft och högteknologiska trender. Sådana interiörer kan kompletteras med både skarlet och snövit eller grå "tegel".

Alla väggar i hallen kan inte avslutas på detta sätt, men bara en av dem (accent). Det kan till exempel vara en överlappning bakom stoppade möbler eller en öppen spis. Allt beror på ägarnas preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fans av vår och rika färger kan säkert hänvisa till sina favoritpaletter, men glöm inte att du inte kan överdriva det med dem. Det finns några enkla regler att följa så att interiören i ett modernt vardagsrum inte blir irriterande och för färgstarkt:

  • om du bestämmer dig för att köpa ljusa och rika möbler, rekommenderas det att sätta dem på en neutral och lugn bakgrund. Till exempel, i moderna stilar, ser snövit väggar bra ut, och de saftiga färgerna på soffan, fåtöljerna och nattduksborden kommer att sticka ut väl i sin miljö.
  • Om ditt val föll på en brokig finish i mättade färger, bör möbler och inredning av lugna och neutrala färger placeras mot dess bakgrund. Annars kommer ensemblen att visa sig vara för påträngande och "trycka på ögonen".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna hallar är det tillåtet att använda mörka färger. Du kan dock bara hänvisa till dem om det finns mycket naturlig och konstgjord belysning i rummet.

Om rummet är tråkigt och dämpat kan mörka färger få det att se ut som en sluten garderob eller ett stort skafferi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

För närvarande är moderna stilar avundsvärda i popularitet, och många människor vänder sig till dessa områden när de utför reparationer i sitt hem. Tänk på flera genomtänkta och effektiva vardagsrumsalternativ gjorda på liknande sätt.

I ett modernt smalt vardagsrum på 20 kvm. m, alla väggar och tak kan avslutas med enkel vit gips, och taket bakom soffan kan täckas med präglade paneler av plast med vågiga mönster. Placera en soffa med beige och vinröda kuddar framför en sådan accentvägg och ett vitt soffbord med kromben. Komplettera interiören med en TV framför soffan, en fluffig grå matta på golvet, färska blommor och mjuka bruna gardiner på fönstren.

Bild
Bild

Fans av icke-standardiserade lösningar kommer att älska ensemblen, som består av slitna tegelväggar, ett vitt tak, ett trägolv, kompletterat med en stor matta med svarta vinkelmönster, samt en blå rektangulär soffa, träbord och stol. Häng spårljus i taket och tunga grönbruna gardiner på fönstren.

Bild
Bild

I ett långsträckt vardagsrum kan väggar och tak avslutas med beige gips och kompletteras med grunda nischer med mörk chokladkant runt kanterna. Placera i ett sådant rum en ljus kaffehörnsoffa, ett vitt skåp med frostade glasdörrar, en orange rundad stol och ett rektangulärt matbord med stolar i valnöt. Avrunda ensemblen med ett soffbord i glas, strålkastare i en cirkel i taket och ljusa karamellgardiner.

Bild
Bild

Ett vardagsrum med ett glansigt vitt tak, ett halvblankt svart golv med trästruktur och snövit väggar kommer att se enkelt, snyggt och smakfullt ut. I ett så modernt rum, placera en L-formad vit skinnsoffa, ett mörkt soffbord och ett konsolväggskåp i en mjölkaktig nyans under TV: n. Den centrala delen av hallen kan avslutas med ett ljust halvblankt laminat i en grå eller mjölkaktig nyans. Häng mjuka bruna gardiner på fönstren och bakom soffan placerar du en hög golvlampa med ett ben i metall och en stor rundad skärm.

Rekommenderad: