Högteknologiskt Vardagsrum (64 Bilder): Minimalism Och Högteknologisk Hallinredning, Snygga Moderna Idéer-2021 För Rumsinredning

Innehållsförteckning:

Video: Högteknologiskt Vardagsrum (64 Bilder): Minimalism Och Högteknologisk Hallinredning, Snygga Moderna Idéer-2021 För Rumsinredning

Video: Högteknologiskt Vardagsrum (64 Bilder): Minimalism Och Högteknologisk Hallinredning, Snygga Moderna Idéer-2021 För Rumsinredning
Video: Så skapar du en ny stil hemma, Regeln om tre, Inredning, Andrea Brodin 2024, April
Högteknologiskt Vardagsrum (64 Bilder): Minimalism Och Högteknologisk Hallinredning, Snygga Moderna Idéer-2021 För Rumsinredning
Högteknologiskt Vardagsrum (64 Bilder): Minimalism Och Högteknologisk Hallinredning, Snygga Moderna Idéer-2021 För Rumsinredning
Anonim

Stickade dukar och broderade servetter blir gradvis ett minne blott, och idag dikterar storstadens rytmer sina egna regler. De flesta av invånarna i megalopoliser lever i en dynamisk rytm, så när de kommer hem föredrar de att se i sitt inre, först och främst praktiska och funktionalitet. Detta är egenskaperna hos den högteknologiska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Denna stil kännetecknas av frånvaron av onödiga detaljer. Alla inredningsartiklar har sitt eget tydliga syfte. För zonering av vardagsrummet används dekorativa glaspartier. Ibland är glasdelar dekorerade med metallelement.

Den högteknologiska inredningen domineras av vanliga geometriska former. Detta är kungariket av glas och metall, vilket resulterar i att en sådan inredning verkar lite overklig, till och med kosmisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast, glas eller metall används ofta för att göra möbler. Samtidigt är själva möblerna ultramoderna, kanske till och med från modedesigners samlingar. Detsamma gäller teknik. En stor plasmapanel av den senaste modellen, en hemmabio med utmärkt akustik, liksom alla typer av prylar kan vara lämpliga här.

Det säregna med denna stil är att den är lika lämplig i ett stort radhus och i en liten studiolägenhet.

Trots sin blygsamma storlek bör en sådan lägenhet vara full av alla typer av fashionabla tekniska innovationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom köket i sådana lägenheter kombineras till ett enda utrymme med vardagsrummet, måste det vara utrustat med den senaste tekniken: ett smart självavfrostande kylskåp, induktionshäll, ugn med en självrengörande funktion etc. Det är lämpligt att ta bort alla köksredskap från dina ögon och lämna i sikte endast det lilla som verkligen är nödvändigt vid daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer rummets design

Eftersom en snygg högteknologisk inredning kännetecknas av minimalism, bör inredningen för hallen vara enkel. För att diversifiera designen lite kan du dekorera rummet med någon form av reproduktion av en modern konstnär i stil med abstrakt konst. Inga bilder av flora och fauna, bara tydliga linjer och korrekt geometri.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar och golv

Ett högteknologiskt vardagsrum kan till exempel avslutas med dekorativa paneler som imiterar natursten eller tegel. Om du föredrar tapeter för väggarna är det bättre om de är monokromatiska - grå eller vita. Du kan limma tapeten för målning och måla väggarna i två färger, inte mer. Samtidigt är det också nödvändigt att upprätthålla en monokromatisk skala - inga ritningar och utskrifter. Spegelpaneler är lämpliga som väggdekorationer.

Om tapeten verkar för komplicerad för dig kan du helt enkelt måla väggarna med färg. Glansig färg ser väldigt imponerande ut, men väggarna i detta fall måste vara jämna. De ska vara helt släta, utan oegentligheter - glansen markerar skoningslöst de minsta bristerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller golvet ger den högteknologiska stilen inga beläggningar med en lång hög. Helst om det inte finns någon matta alls. Om vardagsrummet inte har några gränser för korridoren eller är anslutet till köket kan du zonera utrymmet genom att kombinera keramiska plattor med andra material, till exempel laminat eller linoleum. Helst kommer båda typerna av golv att ha samma mönster, och det är bättre att klara sig utan det alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna industrin erbjuder ett brett utbud av golvmaterial:

  • Stengods i porslin utåt liknar keramiska plattor, men det är mer hållbart och därför mer hållbart. Denna typ av dekoration är mer lämplig för vardagsrummet i en privat herrgård än för en stadslägenhet.
  • Nyligen har modetrenden blivit Självnivellerande golv … Den obestridliga fördelen med en sådan beläggning är att den inte lämnar fogar. Ytan är helt slät och jämn. Det finns ett stort utbud av självutjämnande golvdesigner. För ett vardagsrum i minimalistisk stil är det bättre att välja enfärgade färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha en kreativ design kan du göra golvet mörkt eller svart till skillnad från ljusa väggar. Och för att mildra finishens kyla lite kan du kasta en liten kort tupplur med en mjuk geometrisk prydnad på golvet nära fåtöljen eller soffan.

Om ovanstående typer av golv verkar för dyra för dig, kan du sätta en diskret på golvet linoleum … Det är också lämpligt för den beskrivna stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Eftersom den högteknologiska stilen innebär användning av moderna "klockor och visselpipor" vore det rimligt att göra ett sträcktak i vardagsrummet. Den glansiga beläggningen på flera nivåer med inbyggd bakgrundsbelysning ser mycket imponerande ut. När det reflekteras i en blank yta blir ljuset dubbelt så stort.

Dessutom är olika gipsskivkonstruktioner väl kombinerade med ett sträcktak i högteknologi. Ett annat bra alternativ för att dekorera taket i ett minimalistiskt vardagsrum är att helt enkelt måla det i en enfärgad färg och komplettera det med metallbjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Belysning

Naturligtvis kan rätt belysning helt förändra uppfattningen om ett rums inredning. Ljuset i vardagsrummet är särskilt viktigt - det här är huvudrummet, där vi samlas med hela familjen, och i det tar vi emot gäster. Därför borde det vara en källa till stolthet för ägarna. Hennes kallelse är att överraska och förvåna.

Ljus kan vara närvarande inte bara som en ljuskrona, utan också som belysning av möbler och olika inredningsartiklar.

Ett högteknologiskt vardagsrum kännetecknas inte av närvaron av en central ljuskrona. Armaturer med en blank kromyta är lämpliga här. Det kan vara en spot eller dold bakgrundsbelysning (glödlampor inbyggda i någon yta), eller det kan vara snygga gångjärnsstrukturer med en dimmer eller med en kontrollpanel. Spotbelysning kan hittas överallt: inuti skåp, runt spegelns omkrets, i bänkskivan och till och med runt golvets omkrets.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska belysningsarmaturer kan också stå golv. Dessutom är de gjorda inte bara av metall utan också av plast. Glasprodukter är inte ovanliga bland dem. Dessutom kan de ha olika former: en boll eller en kon, en kub eller en trapets. Samtidigt finns det också en plats för skönhet, och vissa föremål kan dekoreras med strass och kristaller. Ett sådant nöje är dock inte billigt.

Om du fortfarande föredrar ett enda mittljus kan du välja ett däck- eller strängljus.

Med hjälp av belysning kan du zonera rummet. Ovanför soffområdet kan du hänga förkromade lampor på en metallbalk, som kan ges vilken riktning som helst. Och plasman kan effektivt belysas bakifrån, så att ljuset verkar komma inifrån och spridas åt alla håll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

För att ditt vardagsrum ska matcha den givna designriktningen är det nödvändigt att möblerna också matchar den övergripande inredningen. För detta är det nödvändigt att dess delar är gjorda av samma material som allt annat. I ett högteknologiskt rum kan du sätta ett soffbord på hjul med en glasskiva. Om vardagsrummet också är en matsal kan du installera en bardisk och köpa stolar på ett stativ av genombruten metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vridbara stolar i plast, modulsoffor, olika inbyggda strukturer kommer också att vara lämpliga. En hylla med plastkropp och glashyllor är lämplig för förvaring av saker. För ett litet vardagsrum är möbler från transformerande möbler särskilt lämpliga. Baren kan tas bort och konverteras till ett köksskåp, sängen kan fällas ihop och omvandlas till en soffa för trevliga sammankomster, och det är bekvämt att gömma en dammsugare i en puff på hjul.

Om vardagsrummet ska ha en garderob, så är det inte dåligt om det är en garderob med full vägg. Samtidigt är det önskvärt att det är en enda helhet med väggen och om möjligt smälta ihop med den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Eftersom hela det högteknologiska utrymmet ska hållas i mjuka färger kan du späda in interiören något genom att lägga till några ljusa accenter. Till exempel kan du lägga till en soffa eller stolar med rött klädsel till den svartvita väggdekorationen. Grå tapeter är i bra harmoni med lila och lila färger. Det är dock nödvändigt att följa samma regel - alla färger ska vara kalla nyanser och, om möjligt, enhetliga.

Eftersom den högteknologiska interiören inte innebär förekomst av naturmaterial kan du säkert använda konstläder som klädsel.

Utformningen av gardiner på takfoten kan varieras med dekorativa detaljer - släta grepp i form av ringar av vit eller gul metall. Helst kommer de att upprepa färgen och utformningen av själva gesimsen, på vilken de hålls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner ska vara enkla och kortfattade - inga veck, draperier eller volanger. Perfekt om det är rullgardiner eller persienner. Deras vård är minimal, och dammet lägger sig mycket mindre än på tyll. Ännu bättre, köp en automatisk mekanism som kan höja och sänka gardinerna på distans. Detta är ganska i technos anda, som löper som en röd tråd i den beskrivna designen.

För fönster är det bättre att välja styva tyger med olika impregneringar - med reflekterande effekt, smuts- och vattenavvisande, dammtäta. Vanligtvis har syntetiskt material sådana egenskaper. Men du kan också använda tyger med blandade fibrer, men så att de har en tät, tung konsistens som satin, linne och satin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern teknik gör det möjligt att lägga konstgjorda fibrer till naturliga fibrer, vilket ger en ny generation tyg med ökade driftsegenskaper. Sådana gardiner behåller sin form bra, tvättar väl och rynker knappt.

Bild
Bild

Vackra exempel och nyheter

Trots den till synes yttre enkelheten och frånvaron av allt som är överflödigt är den högteknologiska stilen ganska svår att inreda ett bostadsutrymme, eftersom bostäder först och främst måste vara mysiga, och i denna inredning är alla dessa söta saker tabu, som faktiskt ger rummet en atmosfär av värme och hemkomfort.

Men även här kan du experimentera med inredningen och något späda ut asketismen i den högteknologiska interiören:

Grundfärgerna i denna stil anses vara vita, gråa, svarta, bruna och beige. Det finns dock undantag från alla regler, och här kan du ge fantasin fria tyglar. Du kan till exempel zonera vardagsrumsutrymmet med taket. Dessutom kan det inte bara vara flernivå, utan också mångfärgat. Till exempel är rummets huvudsakliga utbud, och du kan göra ett oliv- eller silveravsnitt ovanför soffan

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Samma teknik fungerar också för kön. Om vardagsrummet också är ett sovrum, kan sängen själv placeras på ett podium, längs omkretsen av vilken LED -lampor kan sättas på. För att mildra designens kyla kan du dela in rummet i zoner med hjälp av en trådridå. Detta motsvarar inte riktigt den klassiska förståelsen för högteknologi, men vissa friheter kan tillåtas i ett vardagsrum.
  • Väggarnas monogami kan diversifieras med affischer i surrealismens anda eller fotografier i svartvitt. Samtidigt måste de vara inramade i metallramar eller vara utan dem alls. Väggmålningar på temat för en metropol, liksom alla bilder i stil med avantgarde är tillåtna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Djupblått är i harmoni med metallic, och det, som du vet, lugnar och lugnar. Om du lägger till mjukblå belysning i interiören, slutar vardagsrummet omedelbart att vara ansiktslöst och fylls med samma värme och komfort som alla behöver. För att komplettera sådan belysning kan du tänka på stolar med blåa säten i plast, en soffa och fåtöljer med blå klädsel eller persienner på fönstren.
  • Levande växter kan också ge extra komfort till en diskret inredning. Men när det gäller högteknologi bör de inte i något fall vara lockiga eller blommande, till exempel en ros eller violett. Här, som i inredningen, är återhållsamhet viktigt. Dekorera vardagsrummet med en golvkruka med en palm, placera en kaktus nära datorn, och en monstera eller ficus kommer att kännas bra på fönstret.
Bild
Bild
Bild
Bild

När vi sammanfattar allt ovan kan vi dra slutsatsen att vilken inredning som helst kan göras mysig om du är kreativ när du närmar dig frågan.

Rekommenderad: