Beläggningsplattor "spole" (18 Bilder): Mått Och Vikt På Beläggningsstenar, Läggningsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Beläggningsplattor "spole" (18 Bilder): Mått Och Vikt På Beläggningsstenar, Läggningsalternativ

Video: Beläggningsplattor
Video: ITER Talks (3): The ITER Magnets 2024, April
Beläggningsplattor "spole" (18 Bilder): Mått Och Vikt På Beläggningsstenar, Läggningsalternativ
Beläggningsplattor "spole" (18 Bilder): Mått Och Vikt På Beläggningsstenar, Läggningsalternativ
Anonim

För närvarande används speciella beläggningsplattor för att dekorera gångvägar och gods. Spolmodeller blir mer och mer populära. De uppfyller alla grundläggande kvalitetskrav och utmärks av en ovanlig yttre design. Idag kommer vi att överväga de viktigaste tekniska egenskaperna hos ett sådant efterbehandlingsmaterial, dess fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Spolplattor kan tillverkas med två huvudmetoder: vibrerande gjutning och pressning . I det första fallet kommer betongämnen att kännetecknas av den ljusaste färgen, i det andra fallet kommer materialet att ha en mindre ljus färg, men samtidigt blir det mycket starkare och mer hållbart.

" Spolen" kan ha olika storlekar och vikter, men den vanligaste varianten är 225x140x60 mm prover . Materialet kan tillverkas för beläggningar med en tjocklek av 40, 50, 70, 80 och 100 mm.

Bild
Bild

Det finns 40 standardstorlekar per kvadratmeter, medan deras totala vikt blir 136 kg. För närvarande produceras också en speciell gummibeläggningssten av denna typ (erhållen genom kallpressning), dess dimensioner når 225x135x40 mm.

Gummimodeller är ett ganska elastiskt efterbehandlingsmaterial, som är särskilt hållbart och motståndskraftigt mot extrema temperaturer, mot effekterna av vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Beläggningsplattor "spole" har ett antal betydande fördelar, bland annat följande:

  • dekorativt utseende;
  • ett brett utbud av färger (olika färger kan kombineras med varandra när du skapar en beläggning);
  • hög styrka;
  • varaktighet;
  • produkternas ursprungliga form (låter dig skapa intressanta och vackra beläggningar);
  • relativt låg kostnad (priset beror på materialets färg, tillverkningstekniken, plattans tjocklek);
  • enkel installationsteknik;
  • hög motståndskraft mot mekaniska skador och påfrestningar;
  • är ett miljövänligt material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan nämnts kan detta efterbehandlingsmaterial tillverkas i olika vackra färger. Men oftast har den röda, svarta, sand, grå, gröna och bruna färger. I detta fall beror valet på konsumentens personliga preferenser.

Denna kakel kan enkelt och snabbt fästa vid nästan vilken jord som helst, liksom på varandra

Detta byggmaterial gör det möjligt att skapa hela dekorativa bilder på ytan av trottoarer och trädgårdsvägar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta bildas en speciell stenig yta vid tillverkningen av denna typ av kakel. Detta kommer att öka graden av styrka och säkerhet avsevärt när du rör dig på frysta eller våta ytor.

Sådana efterbehandlingskakel har praktiskt taget inga nackdelar. Men ibland noterar konsumenterna den för höga kostnaden för en mängd olika sådana plattor gjorda av en gummibas. Dessutom kräver sådana element den mest hållbara och pålitliga basen för fixering. Kom ihåg att om du planerar att lägga prover med en komplex geometrisk form, är det bättre att överlåta installationen till proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stylingalternativ

Det finns många olika installationsalternativ för denna trottoarkakel. Låt oss överväga de vanligaste . En mängd olika färger av ett sådant efterbehandlingsmaterial gör att du kan skapa vackra och originella mönster på ytan. Sådana dekorativa trottoarer fungerar ofta som ovanliga landskapsdekorationer.

Alternativen för att lägga sådana plattor beror på färgerna på de enskilda elementen, liksom på läggningen av de övre raderna (tvärgående, längsgående eller diagonalt)

Man bör komma ihåg att fixering av "spolen" bör startas från den installerade trottoarkanten och sedan gradvis leda den. Detta kan göras horisontellt, vertikalt, ibland med hjälp av en diagonal riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det enklaste och mest ekonomiska alternativet skulle vara att installera en standard enfärgad "spole" kakel. I det här fallet kan nästan alla hantera installationen . I detta fall bör fixeringen göras vinkelrätt mot personens rörelse. Denna beläggning i färdig form kommer att se så snygg ut som möjligt och kommer att kunna tjäna så länge som möjligt.

Enkla mönster kan formas på banans yta med material i två färger . De kan användas för att göra remsor i tvärgående eller längsgående riktning. Cirkulära ritningar kommer också att se intressanta och snygga ut, men en sådan installation kommer att kräva mycket tid och de mest exakta beräkningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och också ganska ofta från element inredda i två färger, kan du skapa små bilder i form av romber, rutor och andra geometriska former . För att skapa en hel designsammansättning rekommenderas att du använder tre eller flera färger samtidigt. I det här fallet kan du inte bara skapa vackra geometriska mönster, utan också bilder som bildas av en mängd slumpmässigt spridda enskilda element (medan brickor med samma färg inte bör röra varandra).

Och även för att skapa en originaldesign kan du omedelbart använda den klassiska "spolen" med baksidan (den har en konvex yta i den centrala delen) och något sänkta kanter. När du lägger ett sådant efterbehandlingsmaterial kommer vackra dekorativa mönster att skapas på trottoaren, inte bara med hjälp av kontrasterande färger, utan också med den ovanliga formen på de lagda elementen.

Innan du köper och innan du väljer ett läggningsalternativ bör du definitivt ta hänsyn till graden av belastning som kommer att påverka beläggningen, du måste också vara särskilt uppmärksam på dimensionerna på själva plattan.

Rekommenderad: