Självgängande Skruvar För Golvbrädor: För Däck Och Parkettskivor, För Lärkgolv Och Andra Material, Hur Man Fixar

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruvar För Golvbrädor: För Däck Och Parkettskivor, För Lärkgolv Och Andra Material, Hur Man Fixar

Video: Självgängande Skruvar För Golvbrädor: För Däck Och Parkettskivor, För Lärkgolv Och Andra Material, Hur Man Fixar
Video: We Tried It: Camo Marksman Pro-X1 2024, Maj
Självgängande Skruvar För Golvbrädor: För Däck Och Parkettskivor, För Lärkgolv Och Andra Material, Hur Man Fixar
Självgängande Skruvar För Golvbrädor: För Däck Och Parkettskivor, För Lärkgolv Och Andra Material, Hur Man Fixar
Anonim

När du dekorerar det inre av rummet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt installationen av golvbeläggningen. För att göra detta, använd speciella fästelement. Oftast tas självgängande skruvar för golvbrädan. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner de har och hur man installerar dem korrekt.

Bild
Bild

Särdrag

Golvskruvar är en del som ser ut som en spik. Dessutom är dess stång gjord med en tråd med en viss tonhöjd. På elementets huvud finns en speciell liten urtagningsslot, med hjälp av vilken den skruvas fast i materialet.

Bild
Bild

För golvbrädan används speciella självgängande skruvar . De produceras med en liten skärare i slutet. Dessutom har dessa modeller inte en tråd upptill. När du skruvar in kommer skruvarna inte att dela träbasen.

När du använder sådana fästelement kommer det inte att vara nödvändigt att bilda speciella hål under dem med en borr. Alla element under tillverkningen behandlas med speciella korrosionsskyddande föreningar för skydd.

Bild
Bild

Sådana självgängande skruvar gör att du kan skapa de starkaste och mest hållbara golvbrädans skarvar. Fästet lossnar inte. Det rekommenderas inte att använda konventionella fästelement för installation av golv.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper självgängande skruvar för en golvbräda i en järnaffär bör du vara uppmärksam på flera viktiga nyanser av valet. Så se till att titta på måtten som anges på förpackningen. Följande värden anses vara standard:

  • 3,5x35 mm;
  • 3,5x40 mm;
  • 3,5x45 mm;
  • 3,5x50 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Såväl som Innan du köper, måste du överväga vilken typ av bräda du kommer att använda för att avsluta golvet . Om du planerar att ta ett speciellt däck bör du köpa modeller med en tät galvaniserad beläggning i silver eller guld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däck används för konstruktion av olika strukturer, som senare kommer att ligga utomhus . Det kommer att utsättas för olika ogynnsamma väderförhållanden, så de mest hållbara och pålitliga sorterna med skyddande beläggningar kommer att vara lämpliga för installation.

Det rekommenderas inte att använda enkla alternativ, eftersom anslutningen kommer att kollapsa snart.

Bild
Bild

Förutom, självgängande skruvar för fastsättning av en terrassbräda är tillverkade med en speciell gänga, vilket säkerställer attraktion av strukturelement, med ett försänkt dekorativt huvud utrustat med fräsribbor . Denna design ger en enkel och mest exakt inmatning av spetsen i träet. Modeller för en sådan bräda är huvudsakligen tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål.

Bild
Bild

Självgängande skruvar för parkettmaterial säljs separat . De skiljer sig i längd (det varierar från 45 till 80 millimeter), diameter (3 eller 4 millimeter). Dessa dimensioner gör det enkelt att fästa delen på tungan.

Bild
Bild

Och även självgängande skruvar för lärkparkettgolv skiljer sig åt i huvudets form. Det gör att elementet enkelt och snabbt kan inbäddas i materialet under installationsarbetet. Gänggeometrin är utformad på ett sådant sätt att det är så enkelt som möjligt att skruva in fixturen . Den speciella kedjehjulsslitsen hindrar biten från att glida och riva av kanterna.

Bild
Bild

Enkla golvskruvar är ett klassiskt alternativ som kan användas med en mängd olika golvmodeller . Sådana sorter skruvas in omedelbart genom frontytan om golvet är utan tunga. I det här fallet bör längden på den självgängande skruven vara 4 eller 5 centimeter större än tjockleken på fästdelarna.

Bild
Bild

Om brädornas yta i framtiden kommer att dekoreras kan speciella oxiderade modeller användas . Vid behandling av golv med konstruktionslack eller träbaserad olja är det bättre att använda gula fästelement med små lock.

Bild
Bild

Dessa fästelement för en tung-och-spårbas är något annorlunda, för i detta fall sker fastsättningen redan genom tungan . De är kortare och tunnare än den tidigare versionen. Sådana modeller skruvas ju genom en liten avsats på ytan. Ett för tjockt element kan helt enkelt dela det.

Bild
Bild

När du väljer är det värt att överväga andra nyanser. Det är nödvändigt att i förväg kontrollera kvalitetsnivån på spåret och gängan på de självgängande skruvarna . Den gängade delen måste vara jämnt fördelad längs stångens längd, och samtidigt måste alla varv vara av samma tjocklek och placeras i samma vinkel. En högkvalitativ plats kommer också att vara platt så att skruvmejseln lätt kan komma in i den.

Var noga med att titta på locket till den självgängande skruven . Vissa prover produceras i allmänhet utan skyddande applikationer, de skiljer sig åt till en lägre kostnad, men det här alternativet är inte tillförlitligt, det kan snabbt misslyckas, vilket kommer att leda till förstörelsen av anslutningen.

Bild
Bild

Vissa produkter produceras med en oxiderad beläggning . Sådana prover är svarta eller gråa. De har en bra styrka och hållbarhet.

Bild
Bild

De mest pålitliga sorterna anses vara galvaniserade . De har en guld- eller silverfärg. Denna typ av beläggning ger utmärkt skydd mot fukt och andra negativa påverkan. Produkter av rostfritt stål är också de mest hållbara och beständiga, men de har också en hög prislapp.

Bild
Bild

Typen av lock spelar också en viktig roll vid valet av lämpliga självgängande skruvar för golvbrädan . Prover med en bred ände gör att du kan pressa träplåtarna så tätt som möjligt, standardprodukter ger bra fixering av materialet, enheter med ett fasat huvud i en vinkel på 60 grader går bra in i vecket.

Villkor

För att den självgängande skruven ska ge en hållbar anslutning till konstruktionen måste den installeras korrekt. Som regel används sådana fästelement för att fästa brädor på stockar för installation av en kontinuerlig täckning.

Vem som helst kan fixa sådana skruvar . Dessa fästelement kan användas för golvmontering. För att göra detta måste du först skruva fast hårdvaran i tungan. I detta fall måste en vinkel på 45 grader observeras. Under installationsprocessen lossnar sådana fästelement mycket mindre än konventionella spikar.

Rekommenderad: