Phillips -skruvar: M6x10 För Phillips -skruvmejsel Och Andra Storlekar, GOST Och Vikt

Innehållsförteckning:

Video: Phillips -skruvar: M6x10 För Phillips -skruvmejsel Och Andra Storlekar, GOST Och Vikt

Video: Phillips -skruvar: M6x10 För Phillips -skruvmejsel Och Andra Storlekar, GOST Och Vikt
Video: BRAZILIAN WAX- FULL TUTORIAL IN UNDER 10 MINUTES 2024, Maj
Phillips -skruvar: M6x10 För Phillips -skruvmejsel Och Andra Storlekar, GOST Och Vikt
Phillips -skruvar: M6x10 För Phillips -skruvmejsel Och Andra Storlekar, GOST Och Vikt
Anonim

Olika installationsarbeten kräver ett stort antal olika fästelement. Alla typer av skruvar används ofta. För närvarande tillverkas speciella korsfäste fästelement. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner de har och om de områden där de kan tillämpas.

Bild
Bild

Särdrag

Phillips-skruvar är gängade längs hela metallstångens längd och med ett litet halvcirkelformat huvud i slutet, med en spår för en Phillips-skruvmejsel. Huvudet fungerar som en plats för överföring av vridmoment från verktyget. Slitsen som ligger på dess yta förenklar avsevärt processen med att skruva in fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla krav på kvalitet, storlek och andra parametrar för sådana fästelement finns i GOST 7048-2013.

Förutom, produkternas kvalitet kan bekräftas av den tyska standarden DIN 7985 . Dessa typer av skruvar ger en säker anslutning. De är universella fästelement så att de kan monteras både i förberedda gängade hål och i släta säten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa Phillips -skruvar finns i en mängd olika metaller. Men oftast kan du hitta modeller av rostfritt stål. De anses vara de mest pålitliga och resistenta mot yttre påverkan. Ofta gör de anslutningar på strukturer som kommer att placeras i det fria, eftersom en sådan metallbas inte är rädd för extrema temperaturer och fuktighet.

Vissa prover är gjorda av mässing eller vanligt stål

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa material är dessutom belagda med speciella skyddslösningar som förhindrar korrosion på ytan.

I regel är sådana modeller självcentrerande, vilket förhindrar att Phillips-skruvmejselns arbetsdel glider av under skruvprocessen, så att arbeta med sådana fästelement är ganska enkelt.

Bild
Bild

Vad är dem?

Phillipsskruvar kan vara av olika typer. De skiljer sig åt beroende på typ av huvud. Bland dem finns följande modeller.

Försänkt huvudalternativ . Dessa produkter är gömda i materialet när de skruvas in. Sådana fästelement kommer praktiskt taget inte att vara synliga, de kommer inte att förstöra utseendet på strukturen. Försänkta huvudprov används oftast när plåtmaterial av avsevärd tjocklek sammanfogas med metallramkonstruktioner. Om du använder denna typ av spårskruv måste du förforma fasade hål på materialets yta. De är gjorda så att huvudändens plan är beläget på nivån för arkets bas.

Bild
Bild

Modeller med halvcirkelformat huvud och pressbricka . Dessa typer av Phillips -skruvar används bäst för att fästa tunna plåtmaterial på metallramar. Sådana fästelement, utrustade med en extra pressbricka, skyddar plåtstrukturerna från deformation och andra skador vid fästpunkterna, och ökar också kontaktytan mellan de material som ska fästas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcylindriska huvudmodeller . Sådana fästelement kan användas för att fästa och hänga plåtkonstruktioner på andra metallrammaterial. Dessa element gör att du kan ge ett estetiskt utseende av den färdiga strukturen, de kommer inte att förstöra den övergripande designen.

Bild
Bild

Halvförsänkt huvud . Dessa prover för fästelement ser ut som vanliga försänkta produkter, men den övre delen är inte helt platt, den är något rundad. Fästelementen passar in i materialen som ska fogas, medan en liten del av armaturen kommer att vara kvar från utsidan. En speciell plastplugg sätts på den, den skyddar metallen från korrosion, dessutom döljer detta extra element resten av skruven.

Bild
Bild

Skruvarna skiljer sig från varandra genom typen av gänga:

  • Avsmalnande metriska trådar anses vara ett populärt alternativ . Sådana produkter har en triangulär profil.
  • Det finns speciella draggängor , i det här fallet ser det ut som en trapetsformad profil.
  • Den runda sorten används för skruvar som utsätts för höga dynamiska belastningar.

Dessa typer används sällan för att skapa korsformade fästelement.

Bild
Bild

Skruvarna kan också variera beroende på typ av skyddande beläggning:

Zinkbeläggning . Många modeller tillverkas med en speciell galvaniserad beläggning.

Det skyddar fästelementen perfekt mot korrosion och vittring.

Zinkbeläggningen kan vara svart eller gul. Det första alternativet är mindre korrosionsbeständigt. Det högsta motståndet visas med gul kromering.

Bild
Bild

Nickelpläterad kommer att kunna skydda stålprodukter endast från mekaniska skador. Det kommer dock inte att ge motståndskraft mot utseendet på ett frätande skikt. Ofta, vid tillverkning av sådana skruvar, används speciell fosfatering, den används endast om det inte är nödvändigt att ge fästelementen ett dekorativt utseende. Produkter behandlas noggrant med speciella kemiska föreningar, som ett resultat bildas en fosfatfilm på ytan, som skyddar metallen.

Bild
Bild

Fosfatering skapar också ett extra lager som skyddar mot fukt.

Delar som bearbetas på detta sätt kan vara mörkgrå eller svarta.

Oxidation är också ett av sätten att hantera metallfästen. Denna procedur utförs genom att applicera en oxidfilm på ytan av delarna. En sådan beläggning i dess egenskaper och egenskaper är nära fosfaterad. Oxiderade skruvar finns i mörkgrå eller högblank svart.

Bild
Bild

Sådana element har god vidhäftning och korrosionsskyddande egenskaper.

Bild
Bild

Phillips -skruvar kan variera i storlek och vikt . Standardvärdena är M6x10, M6x20, M6x12, M8x12, M8x16, M8x20, M8x30. Men i järnaffärer kommer köpare att kunna hitta modeller av andra storlekar.

Bild
Bild

Ansökningar

Phillips -skruvar kan användas för att ansluta olika material. Dessa delar används inte bara vid utförandet av olika installations-, reparationsarbeten , de hittar ofta sin tillämpning inom jordbruk, maskinteknik, industriindustri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på trådtyp kan sådana modeller tas för installation i persienner eller genomgående hål . Phillips -skruvar kommer att kunna ge en hållbar och stark anslutning mellan delarna.

Rekommenderad: