Sovrum I Mörka Färger (66 Foton): De Bästa Rumsinredningsalternativen I Mörka Färger

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Mörka Färger (66 Foton): De Bästa Rumsinredningsalternativen I Mörka Färger

Video: Sovrum I Mörka Färger (66 Foton): De Bästa Rumsinredningsalternativen I Mörka Färger
Video: VÄLJA MÖRKA VÄGGAR: Fördelar med att välja en mörk färg till väggarna (+ förslag på kulörer) 2024, April
Sovrum I Mörka Färger (66 Foton): De Bästa Rumsinredningsalternativen I Mörka Färger
Sovrum I Mörka Färger (66 Foton): De Bästa Rumsinredningsalternativen I Mörka Färger
Anonim

Den djärva designen av ett rum i mörka färger används oftast av kreativa människor som föredrar icke-standardiserade lösningar i interiören. Tro inte att ett mörkt sovrum kommer att se dystert och tråkigt ut. Om du väljer rätt möbler, efterbehandlingsmaterial och inredningsartiklar blir resultatet en mycket snygg och attraktiv ensemble.

Bild
Bild

Funktioner i rummet

Oftast väljer människor ljusa nyanser av dekoration och möbler för att dekorera ett sovrum. Detta beror på förekomsten av sådana designlösningar och deras opretentiöshet. Varje person kan skapa en harmonisk ljus inredning.

Bild
Bild

Men om du vill dekorera rummet på ett mer originellt sätt, bör du vända dig till mörka färger. Du måste vara försiktig med sådana färger så att interiören inte visar sig vara dyster och monoton . Lyckligtvis kan du idag i byggvaruhus och möbelutställningslokaler hitta ett stort sortiment av varor som du enkelt kan skapa en vacker och organisk miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka toner ser bra ut i många stilar. De kan användas i både strama klassiska och populära moderna interiörer . En mörk miljö måste kompletteras med olika attraktiva element. Det kan vara spektakulära möbler med blanka ytor, färgglada dekorativa element som fungerar som ljusa accenter eller bara kontrasterande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design kommer att se särskilt bra ut i ett litet rum . En mörk finish skapar den visuella effekten av ett rymligare rum om du väljer rätt efterbehandlingsmaterial samt placerar möbler och dekorativa komponenter korrekt.

Många väljer den mörka designen av sovrummet, eftersom det kan användas för att skapa en mystisk och intim atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och alternativ för deras användning

Om du inte vill skapa en dyster och depressiv atmosfär, bör du vara särskilt uppmärksam på färgkombinationerna i rummet. Så färska vita detaljer kan fungera som ljusa accenter.

Denna klassiska färg kommer att locka mycket uppmärksamhet, späda ut mörka väggar och golv.

Bild
Bild

Kontrasterande nyanser

Rummets design, inredd i skarpt kontrasterande färger, kommer att se original ut. Som regel finns det inga mjuka färgövergångar i sådana ensembler. Det kan vara en ljus kombination av svartvitt eller mörkröd vägg. Denna design av sovområdet är nödvändig för att visuellt bevara utrymmet i rummet och skapa en harmonisk lugn som kommer från den svarta väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att betona mjukheten och djupet i mörka färger kan du vända dig till ritningarna på gardinerna i lämplig stil, vackra sängkläder och andra harmoniska möbler . Men ett rum i stil med en gammal svartvitt film kommer att se ofärdig ut om den inte är utspädd med inslag av mer mättade färger. Till exempel kan det vara intressanta detaljer om blåbär, morot, rosa, ljusblå eller ljusgrön nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta vänder sig ägare till kontrasterande svartvitt design, eftersom det är enkelt och prisvärt. Men även i sådana elementära färger bör lämpliga mönster vara närvarande, vilket ger anteckningar om originalitet till en okomplicerad inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Accentvägg

En accentvägg kommer att se original och attraktiv ut i en mörk inredning. Särskilt ofta används sådana designtekniker vid utformningen av ett svart och mörkgrått rum. Denna del av rummet kan göras i en kontrasterande eller neutral färg.

Oftast är accentväggar belägna i vissa delar av rummet. Detta kan vara utrymmet bakom din säng, byrå eller toalettbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Bruna nyanser

Du kan skapa en mysig och attraktiv interiör med bruna nyanser i dekorationen. Till exempel, mot bakgrunden av mörkbruna väggar, kommer en ljus träbädd, kompletterad med grädde eller karamellströ, att se harmonisk ut. Trevlig varm belysning är perfekt för dessa miljöer, mjukar upp och värmer ett mörkt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkblå nyanser

En trendig och vacker interiör kan skapas i ett mörkblått rum. I sådana rum ser ett ljust golv och tak harmoniskt ut. Mot bakgrund av blå väggdekoration kan du sätta kontrasterande möbler och dekorationer i en vit nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av toner

Interiören i ett mörkt sovrum blir mer harmoniskt och attraktivt om det späds med lämpliga toner:

Så, klassiskt svart kan kombineras med mörkgrå, citron och mörka gräddfärger . Om du föredrar skarpare färgtandem kan mörka färger kombineras med kontrasterande vita, beige och ljusa krämfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkblå färg kommer att vara i harmoni med saftig korall, ljuslila och snövit nyanser i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka rum på ett naturligt sätt är mycket populära idag . För sådana miljöer rekommenderas att välja brun, marsh, pistasch, mörk beige och gråbeige finish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja möbler

Alla vet att huvudelementet i ett sovrum är en säng. Baserat på designen av denna artikel bör resten av möblerna väljas:

  • Mot bakgrund av svarta och mörkgrå väggar kommer saker med ljusa färger att se spektakulära ut.
  • Om inredningen är ljus, kommer svarta och mörka möbler under sådana förhållanden att se inte bara eleganta ut, utan också otroligt fashionabla och dyra.
  • I ett mörkbrunt sovrum kan du placera möbler i mjuka och varma färger. Det är bättre att vägra för skarpa och iögonfallande kontraster, annars riskerar rummet att bli obehagligt och obekvämt.

Möbler i en viss stil måste väljas i enlighet med huvudstilen i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Belysning spelar en viktig roll i sovrummets mörka interiör. Som ljuskällor kan du använda:

  • huvudkronan;
  • inbyggda taklampor;
  • bordslampor nära sängen;
  • golvlampor och vackra lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett mörkt sovrum kan du ordna utsökta ljus i vackra ljusstakar . Med hjälp av dessa detaljer kommer det inte att vara möjligt att belysa ett stort område, men det kommer att visa sig bilda en intim och romantisk atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designtekniker

Erfarna designers använder följande tekniker i inredningsprocessen:

Komplettera mörka sovrum med lackerade möbler . Med hjälp av dem kan du ge rummet en diskret och elegant glans.

Bild
Bild

Experter säger att ett stort antal speglar ska placeras i mörka sovrum . Sådana detaljer kommer inte bara att utföra sin huvudsakliga funktion, utan kommer också att bli spektakulära dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att komplettera sådana interiörer med tunga gardiner som försämrar naturligt ljus . Bättre att vända sig till vackra alternativ med kontrasterande mönster eller tryck.

Bild
Bild

Bästa inredningsidéer

Låt oss titta närmare på flera vackra interiörer i sovrum i mörka färger:

Mot bakgrund av svarta väggar, ett vitt tak och ett mjölkigt laminat, hittar en fashionabel säng med en rektangulär grå sänggavel och tråkiga blåa sängkläder sin plats . och en grå stol bredvid ett ljusblått toalettbord med en hög spegel. Interiören bör kompletteras med böjda sänglampor, en liten grå matta, en ljus målning ovanför sänggaveln och lila gardiner.

Bild
Bild

Snyggt mörkt brunt sovrum med svart laminat och vitt tak rymmer en mörkbrun dubbelsäng med ljusa sängkläder och ställ en tvåsitsig tygsoffa framför den. En sådan interiör bör kompletteras med höga golvlampor, en lurvig grå matta, liksom ljusa gardiner och mörka gardiner på fönstren.

Bild
Bild

I ett litet rum kan du skapa en elegant kontrasterande inredning . För att göra detta, mot bakgrund av svarta väggar, ett mörkgrått golv och ett vitt tak, bör du lägga en mysig vit dubbelsäng och placera mörka sängbord nära den. Du kan komplettera inredningen med en väggspegel, små svartvita tavlor, ljusa romerska nyanser och sängkläder med spetsinlägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mot bakgrund av gråbeige väggar, ett grått golv och ett vitt tak kommer en svart dubbelsäng med tråkiga gråa sängkläder att få sin plats , en svart byrå och en svart läder -ottoman i mitten av rummet. För att slutföra en sådan dyster ensemble finns en vacker takkrona med transparenta lockar eller böjda linjer, ljusa målningar på väggarna med svarta ramar, en gråsvart golvmatta och en rektangulär spegel ovanför byrån.

Bild
Bild

En svart dubbelsäng med kuddar och en vit sänggavel kan placeras mot en svart accentvägg . Nära sängen hittar vita sängbord med gula lampor sin plats. Ovanför sängen kommer en bild med ett saftigt stilleben att se harmoniskt ut. Ett fönster i ett sådant sovrum kan kompletteras med tunga svarta gardiner mot en bakgrund av genomskinliga gardiner.

Bild
Bild

Du kan diversifiera det vita sovrummet med en mörk säng med lila sängkläder , ett brunt toalettbord och en svart byrå och soffbord framför sängen. Komplettera ensemblen med fotografier och färska blommor i vaser på nattduksbord och bord.

Rekommenderad: