Mörka Kök (62 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning Av Trä Och Andra Material I Mörka Färger, Designalternativ I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Mörka Kök (62 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning Av Trä Och Andra Material I Mörka Färger, Designalternativ I Interiören

Video: Mörka Kök (62 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning Av Trä Och Andra Material I Mörka Färger, Designalternativ I Interiören
Video: MOS EXCEL EXPERT 2016: PROJET 5 2024, April
Mörka Kök (62 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning Av Trä Och Andra Material I Mörka Färger, Designalternativ I Interiören
Mörka Kök (62 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning Av Trä Och Andra Material I Mörka Färger, Designalternativ I Interiören
Anonim

Alla har rätt att välja vilken färg på köksuppsättningen han gillar bäst, men på senare tid har mörkare nyanser börjat bli mer och mer populär, eftersom de är mer praktiska och ser snygga ut. Det finns många fördelar med mörka kök, och de är inte utan nackdelar.

Fördelar och nackdelar

Modern kökinredning är en viktig del av heminredningen. Ett kök med mörka träskåp behöver inte vara svart. Det finns många alternativ för hur ett mörkt kök kan se ut: gråtoner, bruna, blues och gröna är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet när du inreder ett rum i mörka färger är att använda en minimalistisk kökinredning så att utrymmet inte verkar tråkigt. Det är värt att lyfta fram de främsta fördelarna med ett sådant headset.

  • Den mörkrika färgen på trä kan variera från brunt till svart. En mängd olika alternativ gör att du kan ge rummet ett personligt utseende.
  • Mörkt naturligt trä är alltid en mycket intressant och unik stil. Ett sådant kök, med rätt tillvägagångssätt, kommer att bli husets främsta mästerverk. Om huset är hem för fans av den moderna rustika stilen, är mörkt trä definitivt det bästa valet.
  • När du väljer ett headset är det önskvärt att det har en blank yta, då reflekteras ljuset och rummet verkar inte för dystert.
  • Mörka möbler utökar visuellt uppfattningen om rymden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots all charm med mörka nyanser, deras djup, måste man möta några problem när man inreder ett rum

  • Bra belysning är mycket viktigt, du måste lägga mycket arbete på att tänka igenom det ordentligt. Endast om det finns huvud- och ytterligare ljuskällor är det möjligt att prata om komforten i ett mörkt kök.
  • Glada ägare av ett stort utrymme i rummet som är avsatta för köket kan möta problemet med att välja rätt storlek på skåp.
  • När du skapar den perfekta inredningen är det viktigt att balansera proportionerna mellan möbler, golv och fönster.
  • Det är omöjligt att bara använda mörka färger i köksdesignen, det är nödvändigt att ljusa accenter finns i headsetet, annars får rummet ett sorgligt utseende. Det är absolut nödvändigt att välja några färgglada möbler.
  • Mörka kök kräver mer erfarenhet av design, om det är ett dåligt upplyst utrymme, då det med fel arrangemang kommer att verka ännu mer slutet.
  • Fingeravtryck och damm syns direkt på mörka möbler, så du måste ordna saker mycket oftare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och färger

Designers erbjuder många alternativ för hur en köksinredning kan se ut i en mörk färg. Bland de mest populära nyanserna:

  • Körsbär;
  • vin toner;
  • nöt;
  • choklad eller brun;
  • grå;
  • svart;
  • mörkgrön;
  • Marinblå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det inte alla möjliga alternativ, eftersom utbudet av erbjudna nyanser är mycket brett. Nyligen har modeller av köksapparater varit populära, där endast en mörk topp används, så det är möjligt att avgränsa utrymmet, göra det lättare för uppfattningen.

Bild
Bild

En köksuppsättning i de angivna nyanserna kan göras inte bara av massivt trä, utan också ha ett laminat, PVC på ytan . Det första alternativet anses vara ett av de dyraste, så inte alla har råd, det andra och tredje kan skryta med utmärkt hållbarhet, stor variation, överkomliga kostnader och är därför de mest efterfrågade av konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Körsbärsträ och vin nyanser är aktuella designtrender. Vinets färger i köket inkluderar rika nyanser av rött vin och lila-rosa toner, bär, vinrött, aubergine, mörkt plommon och röda toner av Bourgogne och Beaujolais.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lila rosa med vitt, ljusgrått, svart, grädde och andra trätoner erbjuder eleganta färgkombinationer för moderna köksdesigner.

Du kan lägga till moderna guld- och rosa köksaccessoarer i din design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att tänka på när du väljer ett mörkt kök hur mycket naturligt ljus utrymmet får innan du bestämmer dig för ett headset . Vitt i sig är en rik nyans, mörkgrå i kombination med det gör att du kan få en mycket original lösning. Mörkgrå bör användas på underskåp, medan vitt ovanpå ger önskad känsla av ljus och ljusstyrka. Denna kombination fungerar bra i ett headset med en arbetsyta i marmor och metallhandtag.

Gröna och blå toner anses vara mer komplexa, men de kommer också att se bra ut om väggarna och golvet görs ljusare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

Som regel, när det gäller färgen på köksuppsättningen, visar det sig ibland att fel nyans valdes för den övergripande interiören. Grått är inte bara grått, det är blågrått, gröntgrått, violettgrått, och det finns många sådana kombinationer.

Om du vill ha något otroligt, bör du vara uppmärksam på blandningen av beige och grått. Ett sådant färgschema tonar upp, det ser helt enkelt makalöst ut om det finns ett litet rum i området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neutrala bruna fungerar utmärkt mot djärva accenter eller ljusare dämpade toner av beige, taupe och grädde. Att använda flera nyanser kan hjälpa till att dela köket i flera zoner, utöka utrymmet, balansera interiören tills den perfekta kontrasten uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket bra att använda öarrangemanget av möbler med mörka köksuppsättningar. I det här fallet kan det extra området användas som matplats, då är det bättre att komplettera det med barnstolar.

En svart nyans eller mörk choklad är en bra lösning för en blank yta; med matt material ser mjölkblått, grått bäst ut.

Bild
Bild

Det är inte alltid nödvändigt att måla väggarna i varma ljusa färger, vilken pastellskugga som helst ser bra ut, du kan ta den som användes i köksuppsättningens färg.

Köket kommer att se bra och modernt ut, där rummet är uppdelat i ljusa och mörka zoner . Halvglasade skåp ger den nödvändiga ljusreflektionen och kompletterar en väldesignad design: ljusa golv, väggar och en metallarbetsyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplettera perfekt alla mörkfärgade förkromade uppsättningar . Den grå och blanka bänkskivan ger de grå köksskåpen den glans de behöver. Om designen är baserad på ett stort rum, där golvet och väggarna är breda, kan du lägga till fler ljusa nyanser i det mörka headsetet, till exempel djupblått, för att balansera de måttligt ljusa möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I möbler av mörka nyanser kan du blanda flera olika material, inklusive att göra en bordsskiva av granit, lägga till metallhandtag till dörrarna. För att rummet inte ska se väldigt mörkt ut är det bättre att inte använda en U-formad version, utan en kantig eller till och med linjär.

Närvaron av en korridor i mitten ger det nödvändiga utrymmet för möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en inredning?

Designers rekommenderar att du väljer en mörk köksuppsättning för ljusa tapeter. Färgscheman baseras på skuggan av möbler och köksapparater, eftersom dessa två faktorer visuellt dominerar ett rum med väggar som tar relativt mindre plats. Möbler och apparater ska komplettera varandra, men inte av samma färg, detta är det enda sättet att undvika den monotona effekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Helst vill varje hemmafru att hennes kök ska vara ett trevligt, mysigt utrymme där hon kan njuta av att laga mat åt sig själv och sin familj. Men om köket inte har mycket naturligt ljus kan det verka dystert.

Lyckligtvis hjälper det att uppdatera utrymmet och göra det öppet genom att välja rätt färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett färgschema för kök med mörka skåp kommer bländande vita väggar att få ett litet utrymme att se större ut och ett mörkt rum ljusare . En för vit färg kan dock verka steril, som på ett sjukhus. För en fin kontrast, prova mörk svarta bänkskivor och skåp med röda inslag på möbler och små apparater. Detta är en djärv och tilltalande färgkombination.

Bild
Bild

Med traditionella toskanska färgscheman kan du lägga till värme i ditt kök. Det är bättre att måla väggarna i ljusgul, då kommer den mörka färgen på träet i skåpen att glittra med nya färger. Ljusa färger som rött, grönt och blått används också för tillbehör.

Om du stoppar ditt val av att använda mörka skåp, bör du definitivt använda ett snövit tak, eftersom det är det som hjälper till att lägga till ljus i rummet.

Bild
Bild

Vackra exempel

Den lyxiga designen av det mörka köket kompletteras av moderna tillverkare av köksutrustning med mera. De föreslagna snygga idéerna och ytterligare dekorationer kan göra ett rum unikt, till skillnad från andra, vilket ger det individualitet.

Inbyggd belysning, installerade dolda sektioner är idealiskt anpassade till inredningen i moderna lösningar, dessutom gör de utrymmet perfekt. Mönster med svartvita färger är också mycket populära, men för att skapa din egen stil måste du ta hänsyn till varje detalj i modellen du gillar för att förstå om det verkligen passar in i interiören.

Bild
Bild

Användaren bör alltid noggrant välja måtten på de möbler som ska användas i köket. Ibland räcker det med några skåp för att ge en fungerande triangel, men med stora ytor är detta inte fallet. Det verkar som om de har mer utrymme för fantasi, men det är inte alltid så lätt att harmoniskt slutföra ett sådant kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel är det absolut nödvändigt att blanda och matcha färgen på små skåp och andra möbler som används i köksdesign. Mörka och trämöbler skapar ett speciellt koncept som erbjuder sådana möbler som huvuddekorationen i hemmet.

I kombination med resten av designen, snygga dekorationer, användningen av metalliska element, ljusa accenter hjälper till att göra några enkla dekorationer lyxiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mörka headset kan du säkert använda all den skönhet som ett naturmaterial som marmor besitter. De täcker inte bara arbetsytan och ön, utan använder den också som golvfinish. Flera hängande lampor kommer att förbättra uppfattningen avsevärt.

Bild
Bild

När du använder färgen mörk choklad skulle det vara bra att göra väggarna inte bara ljusa utan att ge dem en nyans av naturligt trä, så nära beige som möjligt. Träets struktur och mönster kan också användas som grund. I själva köksenheten är det bättre att göra några ljusare accenter, till exempel kommer arbetsytan att se ut som ljus marmor och ramen kommer att markeras med vitt på dörrarna.

Bild
Bild

Vissa är inte rädda för att experimentera och föredrar att använda djärvare nyanser, till exempel rött, men inte den vi är vana vid att se på vallmofält, utan en tegelsten. Det är han som ser bra ut i köksheadset. Den matchar perfekt med svart granit, den används för att täcka bänkskivan på ön, i arbetsområdet och avsluta golven. Ytan måste vara blank, en matt färg skapar inte önskad effekt.

Rött ser också bra ut med silver accenter, till exempel dörrhandtag.

Bild
Bild

Med ett rustikt tema är den naturliga finishen på skåpen i färgen mörk kastanje oslagbar. Kombinera detta interiöralternativ med mörk granit i arbetsområdet och öns ljusa trä. Det är också önskvärt att avsluta golven med ljus parkett eller laminat.

Bild
Bild

Oavsett vilken version av headsetet för köket i en mörk färg en person väljer, kommer ett sådant rum alltid att se särskilt elegant ut, skapa en atmosfär av lugn och komfort. Så att köket inte verkar för dystert kan du bara tänka igenom belysningen väl, kanske till och med använda bakgrundsbelysningen av inte en färg, utan flera, då kommer utrymmet att glittra på ett nytt sätt.

Rekommenderad: