Gipspatronpistol: Luftgipspistol För Applicering Av Blandning På Väggar, Gipsbehållare

Innehållsförteckning:

Video: Gipspatronpistol: Luftgipspistol För Applicering Av Blandning På Väggar, Gipsbehållare

Video: Gipspatronpistol: Luftgipspistol För Applicering Av Blandning På Väggar, Gipsbehållare
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Gipspatronpistol: Luftgipspistol För Applicering Av Blandning På Väggar, Gipsbehållare
Gipspatronpistol: Luftgipspistol För Applicering Av Blandning På Väggar, Gipsbehållare
Anonim

Patronpistolen är ett populärt konstruktionsverktyg. Det underlättar i hög grad processen med att putsa ytor och gör att du kan utföra reparationer av hög kvalitet själv.

Tekniska specifikationer

Patronpistolen är en halvautomatisk enhet, som består av följande element:

  • ett handtag utrustat med en avtryckare, med vilken enheten slås på;
  • kort fat av stål;
  • munstycke utrustat med en uppsättning munstycken med olika diameter och utloppsform;
  • tratt med en kapacitet på 3 till 5 liter,
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ett hölje utrustat med en sugslang för tillförsel av tryckluft, ansluten till kompressorn;
  • en kompressor med en kapacitet på minst fyra atmosfärer och en kapacitet på cirka 200 liter luft per minut;
  • en avblåsningsstav för att avlägsna blockeringar från pistolportar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetsprincipen för anordningen är följande: högtrycksvatten tillförs pistolens munstycke, där lösningen strömmar från behållaren samtidigt. Luftstrålen blåser kraftigt lösningen ur apparaten och fördelar den jämnt över ytan.

En viss typ av munstycke är avsedd för varje komposition .beräknat för lösningens specifika tjocklek och dess granularitet. Klockans vinkel på diffusormunstycket beror också på blandningens konsistens. Ju tjockare lösningen är, desto större ska vinkeln vara. Till exempel, för att arbeta med en tjock gipskomposition, bör en indikator på minst 30 grader väljas, och vid arbete med flytande blandningar är en vinkel på 15-20 grader tillräcklig.

Bild
Bild
Bild
Bild

De största skillnaderna mellan patronpistolen och den hemlagade behållarskopan är frånvaron av anslutningen mellan behållaren och kompressorn och lösningsvinkeln. I en behållare beror det på vinkeln vid vilken luftstrålen tillförs lösningen och i en patronanordning på munstycksvinkeln.

Funktioner och Fördelar

Den pneumatiska pistolen är i hög konsumenternas efterfrågan, vilket på grund av de många fördelarna med enheten:

  • ett brett utbud av modeller låter dig arbeta med alla typer av gips, samt använda en pistol för att måla ytor och bilda ett självutjämnande golv;
  • hög densitet hos det bildade skiktet garanterar nästan fullständig frånvaro av porer och håligheter, vilket avsevärt ökar hållfastheten och förlänger beläggningens livslängd;
Bild
Bild
  • hög arbetshastighet, upp till 60 m2 per timme, gör att du kan putsa stora ytor på kort tid;
  • ekonomisk lösningskonsumtion;
  • överkomligt pris (budgetmodeller kostar inte mer än två tusen rubel);
  • möjligheten att bilda en jämn och slät beläggning utan att ha färdigheterna i efterbehandling.
Bild
Bild

Typer av lösningar

På den moderna byggmarknaden presenteras blandningar för en patronpistol i torra och färdiga former. Torra formuleringar efterfrågas på grund av deras låga kostnad, användarvänlighet och långa hållbarhet.

Murbruk är baserade på gips eller cement och kompletteras med en mängd olika tillsatser som förbättrar materialets viskositet och plasticitet. Cementblandningar har höga fuktresistenta egenskaper och kan användas för efterbehandling av fasader på byggnader, simbassänger och badrum. Gipsbruk används bäst för gipsrum med normal eller låg luftfuktighet. Fördelen med gips är blandningens höga elasticitet och finhet, bra glidning och snabb förberedelse av murbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningens konsistens ska likna tjock gräddfil och fritt "glida" längs trattens väggar. Användning av marmor- eller glimmerflis är tillåtet, vilket gör det möjligt att bilda vackra ytor med en ovanlig struktur. För att skapa en texturerad yta med ytterligare mekanisk applicering av mönstret är det bättre att använda en mer flytande komposition. Patronpistoler kan fyllas med alla typer av murbruk, inklusive lim och syntetiska blandningar.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Det första steget i arbetet är förberedelse av ytan för puts, som består i rengöring, avdammning och grundning av arbetsbasen. I närvaro av stora höjdskillnader bör de elimineras genom att skära ut utskjutande element, följt av att fylla upp oegentligheter med en cement-sandblandning. Sedan bör du installera fyrar som fungerar som en vägledning för tjockleken på det lager som bildas. Därefter måste du börja blanda lösningen, under vilken du måste uppnå sin fullständiga homogenitet, annars kan ytan spricka efter torkning. Det rekommenderas att knåda i små portioner, med strikt beaktande av blandningens och vattenets proportioner. Detta gäller särskilt gipsformuleringar som har kort brukstid och stelnar snabbt.

Bild
Bild

Kompressorns effekt bör ställas in mycket noggrant . Med ett lågt tryck kommer blandningen att spridas i olika riktningar och rinna av från ytan, och för mycket tryck leder till att slangen dras ut och arbetet stannar. Det rekommenderas att hålla den pneumatiska pistolen på ett avstånd av 35-40 cm från väggen. I avsaknad av erfarenhet av att använda en pistol, bör du välja ett munstycke för en lösning med medium densitet, och det är bättre att göra blandningen lite mer flytande än den som används för manuell puts. Detta optimala förhållande mellan munstycksstorlek och sammansättningstäthet hjälper till att förvärva nödvändiga färdigheter och snabbt bemästra arbetet med en pistol.

Bild
Bild

Pistolen ska hållas i midjanivå så att sprayen med lösningen träffar väggen endast i rät vinkel. Du måste leda pistolen i en rak linje längs väggen och överlappa nästa rad på den föregående, rör dig i motsatt riktning. Lösningen bör appliceras i flera lager, vilket ger var och en tid att torka.

Bildandet av ett 2 cm lager i taget är oacceptabelt . Det övre förbehandlingsskiktet måste jämnas ut med en regel, och efter att det har torkat helt måste det behandlas med en konstruktionsspackel. Ett undantag kan vara gipsbruk, som ofta fungerar som start- och målskikt samtidigt. I detta fall är det tillåtet att begränsa appliceringen till ett lager av murbruk upp till 10 mm tjockt. Arbetet bör utföras i enlighet med personliga skyddsåtgärder, med handskar, glasögon eller en plastsköld.

Bild
Bild

Användbara tips

När du arbetar med en gipspistol bör det applicerade lagrets enhetlighet övervakas. Detta hjälper till att förhindra sprickbildning på grund av ojämn torkning av föreningen. Detta gäller särskilt cementslam. När man bildar ett centimeter lager är den genomsnittliga förbrukningen av blandningen 25 kg per en och en halv kvadratmeter.

Det rekommenderas inte att fylla tratten till toppen med kompositionen. Detta kommer att göra det lättare att hantera pistolen, så att den kan lyftas till önskad höjd med liten ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika pneumatiska stötar och överdriven bränning av blandningen, tryck på avtryckarspaken smidigt och kontinuerligt under hela appliceringscykeln. När du installerar dekorativt gips appliceras blandningen i flera tunna lager med sprutmetoden.

Populära tillverkare

De mest populära modellerna, både bland amatörer och proffs, är produkter av det schweiziska märket " Brigadier " värt 4200 rubel, utrustad med en aluminiumtratt, kännetecknad av en lång livslängd och hög hållfasthet. Pistoler är också populära " Matris ", som kan köpas för två och ett halvt tusen rubel. Företagets produkter är också anmärkningsvärda " Fubag ", vars produkter är av hög kvalitet och låg vikt. Kostnaden för sådana pistoler är 3400 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Patronpistolen är ett populärt efterbehandlingsverktyg och har fått många positiva recensioner. Köpare noterar enhetens användarvänlighet och höga arbetshastighet. De uppmärksammar också möjligheten till självreparation utan erfarenhet och vissa färdigheter. Av nackdelarna finns det en stor vikt på vissa modeller, vilket i kombination med en fylld behållare skapar vissa svårigheter vid applicering av lösningen. Användare pratar också om behovet av att använda hela den beredda blandningen samtidigt, vilket är absolut nödvändigt för att undvika stelning av kompositionen inuti enheten. Uppmärksamhet uppmärksammas också på den höga kostnaden för vissa modeller.

Rekommenderad: