Hydrauliska Uttag 5 T: Funktioner I Flaska Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Hydrauliska Uttag 5 T: Funktioner I Flaska Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Video: Hydrauliska Uttag 5 T: Funktioner I Flaska Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Video: Looks so beautiful Very decorative to keep in balconies 21 2024, Maj
Hydrauliska Uttag 5 T: Funktioner I Flaska Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Hydrauliska Uttag 5 T: Funktioner I Flaska Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Anonim

Det är inte alltid möjligt att lyfta lasten manuellt. Speciellt när det gäller lastade skåpbilar eller stora släpvagnar. För att lösa detta problem är det viktigt att veta allt om hydrauliska knektar med en lyftkapacitet på 5 ton.

Bild
Bild

Särdrag

En konversation om uttag med sådan bärighet bör börja med att dessa kan vara stationära eller bärbara modeller. Energin som används för lyft genereras av rörelsen hos arbetsvätskan . Vanligtvis finns det speciella märken av oljor inuti domkraften. Vätskan pressar jämnt över hela ytan, så kraften är maximal. Denna design gör att du kan öka bärkapaciteten till det maximala, samt ge enheten ett antal andra fördelar under drift.

Huvuddelarna är kolven och den verkande cylindern . Den mindre kolven är utrustad med ett trycksystem. Den upprätthåller en enhetlig tryckkraft som omedelbart appliceras på den stora kolven. Som ett resultat ökar den totala påverkan på kolven avsevärt, den börjar röra sig vertikalt.

Lösningen är ganska enkel och elegant ur teknisk synvinkel, men det viktigaste här är att den låter dig garantera en betydande arbetsinsats med minimal ansträngning för operatören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger det mest förenklade schematiska diagrammet för utformningen av en 5-ton hydraulisk domkraft kan du hitta:

  • kolvdrivning;
  • elektrisk eller mekaniskt injektionssystem;
  • oljefilter;
  • automatisk tryckregulator med avlastningsskyddsventil;
  • pump som stöder rörelsen av arbetsvätskan.

Enkel design och användarvänlighet har gjort hydrauliska uttag utbredda och populära. Inte konstigt att de lätt används på olika områden. Hydrauliska hissar finns i vanliga garage och på byggarbetsplatser för stora anläggningar.

Men många sådana enheter används i kommersiella biltjänster, i reparationstjänster för industriella verktygsmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de redan nämnda fördelarna är det värt att betona sådana värdefulla egenskaper hos hydraulik som:

  • Effektiviteten är cirka 80%;
  • jämnhet i rörelser;
  • ökad rörlighetsnoggrannhet;
  • ökad styvhet i hela strukturen.
Bild
Bild

Vyer

Den mest populära är den hydrauliska flaskjacken. I den placeras stammen vertikalt. Enheten innehåller ett obligatoriskt komplex för oljeinjektion.

Bild
Bild

Den teleskopiska konstruktionen innebär att en konventionell kolvstång ersätts med en infällbar kolv. I denna version ökar lastens lyfthöjd.

Bild
Bild

Diamantsystem är attraktiva eftersom de har 4 viktiga lyftpunkter . Detta är mycket bekvämt när du behöver höja hela fordonet över marken, och inte bara arbeta med ett av hjulen.

Bild
Bild

Men för vanligt arbete i ett privat garage kommer en rullande jack att vara mer attraktiv. Dess arbetshöjd är låg. Men det finns en vagn som gör det lättare att flytta. En sådan anordning är också användbar för reparation av annan utrustning.

Bild
Bild

Dubbelstångskontakten har ytterligare en kolv (förutom den huvudsakliga) . Bärförmågan är ganska hög. Sådana enheter är efterfrågade i professionella verkstäder. Med deras hjälp är det lättare att reparera en tung bil, och det kommer inte att vara svårt att böja någon metallkonstruktion. Men det finns många andra finesser som en potentiell hissägare måste ta hänsyn till.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Den viktigaste parametern för alla typer av hydrauliska domkraft är dess lyftkapacitet. När du väljer den kan du inte bara fokusera på bilens torrvikt . Ibland måste den lyftas i ett undangömt tillstånd, och till och med med en lastad bagagerum och / eller interiör. Det rekommenderas att lägga till ytterligare 10-15% till den beräknade fullbelastningen. Då kommer alla obehagliga händelser att uteslutas helt.

Naturligtvis pratar vi bara om kvalitetsjack . Och sådana kopior kan köpas antingen direkt från tillverkare och deras återförsäljare, eller i stora kedjebutiker där de säljer en mängd olika varor. Men ett specialiserat uttag kommer fortfarande att vara bättre än någon stormarknad.

Du bör definitivt kontrollera recensionerna för en specifik modell, och du kan bekanta dig med dem på flera oberoende webbplatser om utvärderingar av liknande produkter eller specialiserade forum. Det är lika viktigt att kräva officiella kvalitetscertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild

I praktiken är lastens höjd av stor betydelse. Dessutom vi får inte glömma ett sådant värde som pickuphöjden - om du ignorerar det kommer domkraften i många fall att vara värdelös. Hissens dimensioner och vikt är främst viktiga för dem som ska ha den med sig i bil. Behovet av att hela tiden dra en onödigt skrymmande enhet i garaget eller biltjänsten kommer inte att inspirera någon. Experter rekommenderar att inte begränsas till dessa kriterier.

Så, den hydrauliska vätskans kemiska sammansättning kan vara mycket viktig . Arbetets effektivitet i varmt eller kallt väder beror på detta. Det är också användbart att veta hur mycket ansträngning som måste göras. För att tryckavlastningshastigheten ska vara maximal måste du köpa en modell med en tvåvägsventil. Du kan ta reda på sådana egenskaper i tekniska datablad, i officiella kataloger, samt i samråd med officiella leverantörer.

Bild
Bild

Modellöversikt

Har goda utsikter flaskjack MATRIX 50756 … Den kan lyfta 5 ton last till en höjd av 41, 3 cm. Samtidigt är den lägre pickupnivån 21, 6 cm. Denna modell har en pick-up-nivå. Vikten med fodralet är 4,8 kg, den egna garantin ges i 12 månader.

Bild
Bild

Ett alternativ kan vara modifiering "Stella NM 50 " … Enheten tar upp lasten på en höjd av 2,5 cm och höjer den till 36,8 cm. Mekaniken har två huvudsakliga arbetsnivåer. Enhetens massa är 25 kg.

Stella NM 50 -modellen är användbar för:

  • installation av olika strukturer;
  • arbete på järnvägsspår;
  • anläggning av motorvägar och olika broar;
  • lyfta, sänka, klämma eller sprida föremål (men denna domkraft är inte lämplig som stöd).
Bild
Bild
Bild
Bild

Ännu en attraktiv flaska modell - "Sorokin 3.205 " … Dess lyfthöjd är 17,5 cm. Lasten kan lyftas upp till 39 cm. Det finns bara en arbetsnivå. Produktens totala vikt är 5,5 kg, dess tvåstammade design är mycket bekvämt.

Bild
Bild

Perfekt för däckmontering Rock Force RF-tC50001 … Arbetshöjden med en last är 7 cm. Lyfthöjden är 73,5 cm. Totalvikten är 44 kg. Saxenheten är ganska stel.

Bild
Bild

Alternativ - " TOR DG-5 " … Stångens slag når 12 cm och lastgreppets höjd är 19 cm. Skruvhalsens storlek är 6 cm. Enhetens dimensioner är 10x10x19 cm. Stödytan är 9,6x10 cm.

Bild
Bild

Älskare av rullande modeller bör titta närmare på alternativet Nordberg N3205 … En pedal tillhandahålls som är ansvarig för snabba lyft. Manöverhandtaget är helt ergonomiskt. Lutningen är justerbar med en spärr. Designerna har tillhandahållit automatisk centrering av den laddade enheten.

Rekommenderad: