Gödsel För Barrträd: Hur Man Matar Barrträd På Hösten Och Våren? Den Bästa Utfodringen I Flytande Och Torr Form

Innehållsförteckning:

Video: Gödsel För Barrträd: Hur Man Matar Barrträd På Hösten Och Våren? Den Bästa Utfodringen I Flytande Och Torr Form

Video: Gödsel För Barrträd: Hur Man Matar Barrträd På Hösten Och Våren? Den Bästa Utfodringen I Flytande Och Torr Form
Video: Spring Fertilizing! 🌿💪 // Garden Answer 2024, April
Gödsel För Barrträd: Hur Man Matar Barrträd På Hösten Och Våren? Den Bästa Utfodringen I Flytande Och Torr Form
Gödsel För Barrträd: Hur Man Matar Barrträd På Hösten Och Våren? Den Bästa Utfodringen I Flytande Och Torr Form
Anonim

Barrträd skiljer sig från resten med sitt utseende och lukt. Även på vintern fortsätter dessa grödor att glädja ögat med sin gröna färg. För prakt och rik utseende behöver de toppdressing inte bara på sommaren, utan också på vintern. I dagens artikel kommer vi att titta på vilka typer av gödningsmedel som är för barrträd och hur man applicerar dem.

Bild
Bild

Hur förstår man att barrträd saknar gödselmedel?

Genom utseendet på de beskrivna växterna kan du omedelbart förstå att något är fel med det. Bristen på mineraler fångar omedelbart ögonen på även en person långt ifrån trädgårdsarbete. Även brist på kväve i marken kan påverka plantans utseende . På grund av detta bromsar tillväxten, stammen utvecklas inte i bredd. Grenarna blir väldigt glesa och färgen blir inte lika ljus. Om fosforhalten i jorden är för låg, blir den övergripande bilden annorlunda. Plantan utvecklas långsamt, dess grenar är för korta, och i vissa fall kan de krypa ihop. Färgen på spetsarna varierar från gult till vinrött.

Om det inte finns tillräckligt med kalium blir färgen på den beskrivna växten blek. Gulhet kan vara närvarande. Spetsarna på grenarna blir mycket spröda och börjar dö efter ett tag.

Bild
Bild

För en bra fotosyntesprocess behöver barrträd magnesium. Om innehållet i detta kemiska element är otillräckligt blir växten gul, och efter några år blir färgen gyllene. Utseendet på en sådan kultur kan tyckas gå under.

Brist på kalcium skadar också denna typ av växt . Överskott av harts kommer att släppas ut på grenarna och stammen, mest av allt vid knopparnas bas. Efter ett tag börjar plantans övre del att dö av. Med brist på detta ämne utvecklas grenar knappast och kan vara mycket korta. Det mest destruktiva för nålar är bristen på bor. Om detta händer kommer denna växt inte att kunna överleva torka eller allvarliga frost.

Bild
Bild

Typer av förband

För barrväxter är det bäst att använda följande typer av mycket effektiva förband:

  • biohumus;
  • komplexa gödningsmedel;
  • kompost;
  • kompost.

Dessa gödningsmedel appliceras bäst på våren.

Bild
Bild

Mineral

Enligt reglerna används de för vårmatning. Det bästa alternativet för detta skulle vara införandet av ett speciellt komplext gödningsmedel. Varje formulering som innehåller kalium och magnesium kan användas. Dessa ämnen är nödvändiga för de beskrivna trädarterna för en bra fotosyntesprocess. Kaliumsulfat är tillåtet.

Favorit av många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare är urea inte lämpligt för barrträd . Medan aska alltid kommer att vara relevant för denna populärkultur. Det är rikt på mineraler som trä behöver så mycket. Om jordens surhetsgrad är för hög kan dolomitmjöl användas. Den innehåller en stor mängd kalium, som tenderar att alkalisera jorden. Det är viktigt att inte överdriva det med användning av detta ämne, eftersom substratet för barrträd bör vara något surt.

Bild
Bild

Organisk

Bland denna typ av gödselmedel anses kompost vara den bästa och mest näringsrika. Nästan varje trädgårdsmästare förbereder det, så kvaliteten på blandningen är alltid ganska hög. Du kan ersätta kompost med vermikompost, som ser ut som en organisk substans .bearbetas av maskar, mikroorganismer och regn. Det är bättre att inte använda gödsel. Det är för mycket kväve i det, med ett överskott av det kan kompositionen negativt påverka plantorna. Den kan ersättas med ett färdigt kvävegödselmedel, vars hastighet kan beräknas för varje planta.

Växtbaserade infusioner är inte heller lämpliga för barrträd . En sådan populär folkmedicin används bäst för andra typer av trädgårdsodlingar som kräver snabb tillväxt.

I barrträd behöver du inte bygga en ny krona varje år, så det behöver inte överskott av kväve.

Bild
Bild

Särskilda tillsatser

För att underlätta processen att beräkna gödselmedel för barrträd, speciella tillsatser har utvecklats:

  • "Hälsoturbo för barrträd";
  • "Khvoinka";
  • Grön nål;
  • Fertika Lux;
  • "Fertil universell".
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på funktionerna och de särpräglade egenskaperna för vart och ett av dessa populära gödningsmedel

  • " Hälsoturbo för barrträd " Är ett bra och effektivt alternativ för vårbefruktning. Den innehåller ett stort antal spårämnen, bland vilka magnesium finns. Kvävehalten är 22%. Det är oönskat att överskrida dosen av denna blandning. Det är starkt avskräckt att använda det som en höstmatningsform.
  • " Khvoinka " betraktas som ett bra komplement för vintergröna plantor. Du måste ta in på våren och sommaren. Kvävehalten i detta gödningsmedel är 13%.
  • " Grön nål " - Det här är ett bra gödningsmedel för barrträd, som måste användas på hösten. Den höga koncentrationen av magnesium och svavel målar nålarna i en ljus mättad färg som inte förändras året om. Denna överdressing hjälper till att förhindra att nålarna gulnar. Den låga kvävehalten på 3,4% gör den säker för alla typer av barrträd.
  • " Ferlika -svit " används främst av amatörer. Det bör noteras att det inte finns något magnesium i dess sammansättning, och kvävehalten är 16%. Denna blandning kan användas i utspätt tillstånd och inte mer än en gång vart 3-5 år.
  • " Fertil universal " gödningsmedel appliceras på hösten för tillväxt av nya skott. Du måste slutföra ansökan senast i augusti. Bland de traditionella ämnena är kaliummagnesium lämplig för barrträd. För att hålla din växt i ett friskt och vackert tillstånd är det oönskat att använda en stor mängd förband. Det viktigaste är att inte överdriva det med kväve. När man tar hand om de beskrivna trädarterna är det nödvändigt att fokusera på kalium och magnesium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Introduktionsvillkor

Befruktning av barrträd är inte ett mycket enkelt förfarande och kräver viss kunskap och färdigheter från trädgårdsmästaren. Det är värt att notera det faktum att om plantan odlades korrekt i 5-7 år, med nödvändiga gödningsmedel och andra finesser, försvinner behovet av ytterligare kompositioner när den når denna ålder. Ett sådant träd kommer att växa vackert och friskt. Introduktionen av olika formuleringar utförs vid olika tider på året.

På våren, efter att snön har smält på marken, måste du sprida ett granulärt ämne som kallas "Vitolizer" runt rotzonen. Detta för att förhindra gulning.

Dessutom kan du under samma tidsperiod, efter att jorden värms upp till en temperatur på +8 grader C, befrukta barrträd med "Zirkon". Lösningen bereds med en hastighet av 1 liter per hink vatten. Dessutom sprutas hela kulturen med detta ämne. För att göra detta bör lösningens sammansättning inte vara starkare än 5 ml per hink vatten. Proceduren måste upprepas efter en vecka. Om nålarna är helt gula kommer 4 sådana händelser att krävas med ett intervall på 10 dagar. Om nålarna smular, fortsätter vi det beskrivna förfarandet under hela sommaren. Under våren och hela sommaren är följande förberedelser tillåtna:

  • Pokon - ett preparat som förhindrar att kronan blir brun;
  • "Florovit" - detta ämne kommer att förhindra att nålarna blir bruna;
  • Den gröna nålen.
Bild
Bild

Vid behov kan Florovit bytas ut mot Siliplant. Dessutom kan du göra foder från kaliummagnesium i en mängd av 40 g per 1 kvm. m. Sommarsmink introduceras i slutet av maj till slutet av augusti, i de södra regionerna fram till slutet av september. Sprutning och vattning bör ske varje månad. Följ anvisningarna på förpackningen för korrekt utspädning av koncentratet. Listan över ämnen som används på sommaren är ganska omfattande:

  • "Kristalon";
  • Agricola;
  • "Aquarin";
  • "Zdraven";
  • Florovit;
  • MicroMix;
  • Fertika är en sommar för vintergröna.
Bild
Bild

Hur matar man ordentligt?

Till att börja med måste vi lossa den nära stammen jorden på ett djup av cirka 10 cm. Kom ihåg att barrträdens rötter är mycket nära ytan, så du måste agera försiktigt och noggrant. Cirkelns diameter beror på ålder och storlek på det specifika trädet . När allt är klart kan du mata växten genom att applicera gödselmedel. Om kompost används måste den spridas jämnt i ett litet lager på 5-10 cm och blandas med marken. Den genomsnittliga mängden av det beskrivna gödningsmedlet per 1 kvm. m är 3-5 kg. Mineralgödselmedel som vermikompost måste lösas upp i vatten. Spädningsinstruktioner finns på förpackningen. Efter beredning av näringsblandningen vattnade jorden runt stammen.

Ett av alternativen för att gödsla barrträdgårdsodlingar är att strö över granulat . De är utspridda över hela rotcirkelns yta och blandas med marken.

Man bör komma ihåg att denna metod är mindre arbetskrävande, men gödningsmedlet absorberas mycket längre.

Bild
Bild

När allt är gjort är det ytterligare nödvändigt att täcka jorden. Denna process är väsentlig när du planterar ett nytt träd. Sågspån, flis eller hackad bark är bra för detta. Det är önskvärt att kompostskiktet inte är mindre än 4 cm. Den täckta jorden kommer inte bara att skapa en dekorativ effekt, utan också skydda jorden från att torka ut och dränka ut ett stort antal ogräs.

Spårämnen och tillväxtstimulerande medel kan introduceras, inte bara med rot och endast i flytande form . Du kan använda en vanlig trädgårdsspruta för att göra detta. Du måste spraya växten högst 2-3 gånger med en paus på 10 dagar. Om vädret är mycket torrt kan sprutintervallet förkortas till 1 dag.

Rekommenderad: