Gödsel "Fasco": Höst, Flytande Komplex Med Mikroelement, Stimulerande Blomning, För Kaktusar Och Andra Arter. Sammansättning Och Tillämpningsmetod

Innehållsförteckning:

Video: Gödsel "Fasco": Höst, Flytande Komplex Med Mikroelement, Stimulerande Blomning, För Kaktusar Och Andra Arter. Sammansättning Och Tillämpningsmetod

Video: Gödsel
Video: Så väljer du rätt gödsel 2024, Maj
Gödsel "Fasco": Höst, Flytande Komplex Med Mikroelement, Stimulerande Blomning, För Kaktusar Och Andra Arter. Sammansättning Och Tillämpningsmetod
Gödsel "Fasco": Höst, Flytande Komplex Med Mikroelement, Stimulerande Blomning, För Kaktusar Och Andra Arter. Sammansättning Och Tillämpningsmetod
Anonim

Gödsel "Fasco " - en populär serie växtnäringsprodukter som är väl respekterad av sommarboende, amatörblomstrare och professionella agronomer. Märket producerar många produkter: höst och vår, blommande stimulerande, flytande komplex med mikroelement, för kaktusar och andra typer av näringsblandningar. För att bättre förstå deras syfte och funktioner är det värt uppmärksamma först sammansättningen och appliceringsmetoden för olika typer av Fasco -gödningsmedel.

Bild
Bild

Särdrag

Garden Retail Service -företaget, som producerar Fasco -gödselmedel, är en av de största leverantörerna av gödselmedel och andra produkter för trädgården, grönsaksodlingen och inomhusodling . Varumärket registrerades 1993, inledningsvis specialiserat på produktion av bördig jord, gödningsmedelsblandningar och mineralförband. Under åren av dess existens har företaget utökat sitt sortiment till nästan 200 produktnamn, efter att ha lyckats bli en av ledarna i sin bransch. Det finns ett antal särdrag hos Fasco -gödningsmedel.

  1. Utveckling av kompositioner baserade på forskningsinstitut. Alla proportioner och komponenter är noggrant utvalda och verifierade.
  2. Testa innan produktionsstart. Varje ny serie eller produkt kommer ut på marknaden först efter att den har testats av erfarna agronomer, plantskolor och växthusägare.
  3. Noggrann kontroll av avsaknad av farliga eller skadliga komponenter.
  4. Brett produktsortiment. I närvaro av gröngödsel, granulära, flytande, pulverformiga kompositioner.
  5. Exakt uppdelning i kategorier. Du behöver inte leta efter ett lämpligt alternativ länge - allt har redan tänkts av tillverkaren.

Gödselmedel "Fasco" tar hänsyn till behoven hos ägarna av krukväxter och agronomers önskemål.

De är bekvämt doserade, ekonomiska i förbrukning, billiga och säljs via ett återförsäljarnätverk i hela landet.

Bild
Bild

Typer och sammansättning

Alla Fasco -gödningsmedel är indelade i 3 stora kategorier: mineralisk, organisk och gröngödsel. Dessutom kan de klassificeras efter deras sammansättning.

  1. Monokomponent … Detta inkluderar endast de sorter som använder ett baselement. Det är vanligt att använda sådana verktyg för att lösa specifika problem. Detta inkluderar kaliumnitrat, urea och andra produkter med en homogen komposition.
  2. Gödselblandningar … Flerkomponentformuleringar lämpliga för användning året runt. De skapas med hänsyn till behoven hos en viss gröda, så att du kan hålla växterna i optimal form under hela växtsäsongen.
  3. Organisk … Detta inkluderar främst kycklinggödsel, bekvämt förpackat och förpackat. Den framställs enligt den accelererade torkningstekniken och desinficerar samtidigt produkten, vilket gör det möjligt att utesluta bakteriell kontaminering av mark eller grödor.
  4. Organomineralt komplex … Universalgödsel riktat till en specifik växtgrupp. Ge en komplex effekt eller lösa ett specifikt problem. Det finns kompositioner som stimulerar blomning, preparat som förbättrar fruktbildningen, deras smakegenskaper och mognadshastigheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inomhusväxter

"Fasco" producerar ett ganska brett sortiment av produkter för vård av inomhusväxter

  1. För kaktusar det föreslås att man använder en speciell flytande komposition från "Flower Happiness" -linjen med mikroelement. Den är lämplig för skogs- och ökenarter, rot- och bladmatning kan utföras från mars till september, 2-3 gånger i månaden, med jämna mellanrum.
  2. För citrus serien Flower Happiness har också en egen produkt. Flytande citrondressing är lämplig för prydnadsväxande lövgrödor, ger dem frodig blomning och aktiv tillväxt. Lämplig för bladapplikation och rotvattning. Kan användas för apelsin, mandarin, citron, grapefrukt och andra citrusgrödor.
  3. För blommor Fasco erbjuder både mångsidiga och riktade formuleringar. Till exempel kan flytande biogödsel för plantor och krukväxter baserade på hästkompost och kaliumhumat fungera som ett tillväxtstimulerande medel.

Dessutom är produkten lätt att dosera och jämnt fördelad tack vare den flytande frisättningsformen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För trädgård och grönsaksodling

Torrt eller flytande komplext gödselmedel med mikroelement är nödvändigt och grönsaker . Här erbjuder Fasco serien "Bio " baserat på naturliga ingredienser. Av intresse är en universell sammansättning på organisk basis. Bland de grödor som den är lämplig för finns potatis, kål, lök och vitlök, squash, zucchini och gurkor. Den innehåller aska, humater och hästkompost, samt en hel uppsättning andra spårämnen.

För tomater, paprika, äggplanter "Fasco" erbjuder en speciell dressing för grönsaker, används torr för grävning och som en rotkälla för näring under växtsäsongen . Med detta stöd får grönsaker ytterligare blomningstimulering, de bildar äggstockar bättre, och vid fruktning uppnås också massan mer effektivt. Dessutom kan du för dessa grödor välja det vattenlösliga mineralkomplexet "Malyshok".

För gurkor och zucchini erbjuder märket vattenlöslig mineralsammansättning "Rodnichok" utan klor i kompositionen . Kompositionen har en hög koncentration av näringsämnen.

Hjälper till att stärka och påskynda tillväxtprocesser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de klassiska källorna till fosfor, kväve och kalium i monoformat har Fasco också sina favoriter. Följande produkter är särskilt populära:

  • "Superfosfat";
  • "Fosfat +" i flytande form;
  • "Dubbel superfosfat" i maximal dos;
  • bulkgödsel och flytande nitrat;
  • "Urea";
  • "Ammoniumnitrat".
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjänar särskild uppmärksamhet och gräsmatta - mineralkorniga komplex och organominerala blandningar presenteras här. De har en gynnsam effekt på färgen på grönska, stimulerar den aktiva tillväxten av örter. Komplexen rekommenderas att användas vid plantering, och nytt gödselmedel måste appliceras tidigast om 2-3 år. Granulat har en speciell form, det finns inga klorinnehållande komponenter i kompositionen.

Av intresse och sammansättning för barrträd … Det är granulärt, på mineralbasis, bland ingredienserna finns 5 viktigaste mikro- och makroelement. I jämförelse med de flesta gödningsmedelsblandningar förverkligas tillförseln av näringsämnen till rötterna bättre här. Barrträd kan tåla vintern och öka immuniteten mot sjukdomar.

Tätning utförs vid grävning, lossning, plantering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säsong

Det är ingen slump att "vår" och "höst" -gödselmedel i Fasco -linjen har en klar säsongsindelning . De har en annan sammansättning, med hänsyn till egenskaperna hos växternas växtlighet under var och en av årets perioder. " Vår " innehåller kväve i sin sammansättning, vilket stimulerar tillväxten av grön massa. Det införs i jorden före plantering. " Höst " skapad på kalium-fosforbasis, förbättrar mognad av frukter, hjälper jorden att förbereda sig för vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Metoderna för applicering av Fasco -gödningsmedel beror på i vilken form produkten presenteras, liksom på dess syfte. Det är därför du bör noggrant studera rekommendationerna på förpackningen. Det finns allmänna regler.

  1. Flytande gödningsmedel "Fasco ". Säljs i flaskor i form av ett koncentrat, kan vara av organiskt eller mineraliskt ursprung. Före användning måste de spädas med vatten i en viss andel.
  2. Lösliga föreningar . De realiseras i form av pulverblandningar, avsedda att lösas upp i vatten. Vanligtvis räcker ett paket för att förbereda 1000 ml lösning. De används för rotapplikation och bladförband.
  3. Tabletter och ljus . De tillverkas som en fast formad produkt. Designad för att placeras i ett underlag, med en liten fördjupning i marken. Orienterad för användning inomhus eller i behållarodling av grönområden. Vid varje vattning släpper en sådan kapsel ut näringsämnen i jorden.
  4. Granulat … Denna typ av gödselmedel är avsedd för användning i trädgårdar och grönsaksodlingar, när man odlar växter i det öppna fältet. Granulerna sprids ut över markytan på våren och begravas sedan när man gräver upp platsen eller täcker med mulch i trädstammcirkeln. Och även de flesta granulära formuleringarna är lämpliga för upplösning i vatten, följt av applicering under växtens rot i flytande form.
  5. Lövfällande … Medel i flytande form avsedd för kontaktsprutning eller sprutning på plåtens yta. Används oftast inom växtodling inomhus. Ett exempel är "Flower Happiness" från "Fasco" - 1 kapsyl löses i 2 liter vatten, som används för sprutning morgon och kväll. Vid vattning under roten fördubblas koncentrationen.
Bild
Bild

Vid användning av torrgödselmedel rekommenderas att arbeta med dem gummi skyddshandskar, efter att ha tvättat händerna noggrant . Flytande lösningar framställs i Special-rätter , Förvaras separat från andra kemikalier på en mörk plats.

Rekommenderad: