Material För Gasspis: Har Emaljerade, Glaskeramiska, Keramikhällar Med Gjutjärn Och Rostfritt Stål. Vilket Material är Bättre Och Mer Praktiskt?

Innehållsförteckning:

Video: Material För Gasspis: Har Emaljerade, Glaskeramiska, Keramikhällar Med Gjutjärn Och Rostfritt Stål. Vilket Material är Bättre Och Mer Praktiskt?

Video: Material För Gasspis: Har Emaljerade, Glaskeramiska, Keramikhällar Med Gjutjärn Och Rostfritt Stål. Vilket Material är Bättre Och Mer Praktiskt?
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Mars
Material För Gasspis: Har Emaljerade, Glaskeramiska, Keramikhällar Med Gjutjärn Och Rostfritt Stål. Vilket Material är Bättre Och Mer Praktiskt?
Material För Gasspis: Har Emaljerade, Glaskeramiska, Keramikhällar Med Gjutjärn Och Rostfritt Stål. Vilket Material är Bättre Och Mer Praktiskt?
Anonim

De flesta moderna konsumenter föredrar att välja gasspisar, vars yta är tillverkad av emalj. Men idag producerar välkända tillverkare en mängd olika modeller. Vilken yta är mer praktisk? Alla svar och råd väntar redan på dig i vårt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Emaljerad beläggning

De flesta av oss har länge varit vana vid att ytan på en gasspis nödvändigtvis är emaljerad. En sådan beläggning som emalj är verkligen en av de mest efterfrågade idag. Modeller med en sådan beläggning kännetecknas av ett överkomligt pris och en mängd olika färger, vilket lockar många konsumenter.

Under årens existens har emaljbeläggningen redan bevisat sin praktiska och hållbarhet. Med rätt vård kommer den här hällen att se ut som ny i många år framöver. En sådan beläggning är mycket motståndskraftig mot korrosion och extrema temperaturer, vilket är mycket viktigt för en spis som körs på gas.

Fingeravtryck är helt osynliga på ytan av en sådan beläggning, vilket inte förstör dess estetiska utseende. Efter rengöring lämnar det inga spår av fläckar, och det är lätt att ta hand om det med hjälp av moderna rengöringsprodukter.

Bild
Bild

Idag kan du enkelt hitta modeller från välkända märken som har en beläggning av mycket resistent emalj. Och för att hällens yta inte ska tappa sitt oklanderliga utseende genom åren måste du noggrant rengöra och ta hand om den.

Kom ihåg att inte rengöra emaljen med järnsvampar eller slipande rengöringsmedel. Flytande rengöringsmedel är det bästa valet.

Om vi pratar om nackdelarna kan en sådan beläggning skadas på grund av mekanisk skada. Till exempel, om en tung stekpanna tappas på ytan, kan den bucka eller flisa. För att förhindra detta och skydda emaljbeläggningen, välj modeller med massiva gjutjärnsgaller, som på ett tillförlitligt sätt skyddar hällens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål

Rostfria belagda gasspisar är också mycket efterfrågade bland moderna konsumenter. En sådan beläggning kan mycket väl kallas ett värdigt alternativ till en emaljbeläggning. Tack vare detta material ser alla modeller av hällen snygga och moderna ut.

Detta material har ett antal betydande fördelar, som definitivt är värda att prata om. Rostfritt stål är ett hållbart material som tål extrema temperaturförändringar. Och för en gasspis är detta en mycket viktig egenskap. Materialet är stöttåligt och lättskött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om bristerna, är den största nackdelen med en sådan yta att den inte heller kan rengöras med järnsvampar och slipmedel.

Om du inte följer dessa enkla regler kommer det efter den allra första grovrengöringen att det uppstår repor på hällens yta, vilket inte längre är möjligt att bli av med.

En annan nackdel är att fingeravtryck är synliga på en sådan yta. därför du måste regelbundet torka av ytan så att modellen inte förlorar sitt estetiska utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glaskeramik

Keramikhällen är kanske en relativt ny version av gasspisen. Huvuddragen i sådana spisar är att de är tillverkade av härdat glas, vilket är hållbart och hållbart. En sådan yta är inte rädd för temperaturförändringar, så du kan säkert laga mat även över hög värme.

Gasspis glaskeramikhäll kan vara av två typer

Den första typen av sådana modeller - hällar, som tillverkas med tekniken "gas på glas " … Sådana modeller kännetecknas av särskild elegans och stil, tack vare vilka de passar perfekt in i alla moderna köksinredningar. Huvuddragen i sådana modeller är att brännarna är placerade ovanpå, det vill säga på en glaskeramisk yta. Som regel skyddas brännarna pålitligt av gjutjärnsgaller, så du kan inte vara rädd för att skada ytan. Sådana modeller tål perfekt tung belastning, vilket gör att du kan laga mat även i skrymmande rätter. Dessutom är en sådan yta lätt att underhålla. Ingenting brinner på den glaskeramiska ytan, vilket gör rengöringen enklare.

Om vi pratar om bristerna, så är detta en låg värmeledningsförmåga, till skillnad från ytor av emalj eller rostfritt stål. På grund av denna nackdel är gasförbrukningen för sådana modeller något högre.

Dessutom finns fingeravtryck kvar på ytan, vilket förstör hällens utseende. Men idag är det fullt möjligt att hitta modeller med en speciell skyddande beläggning, tack vare vilka inga utskrifter finns kvar på den glaskeramiska ytan. Det är sant att sådana modeller är många gånger dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen av sådana modeller är den så kallade "gas under glas " … I detta fall är hällen utformad på ett sådant sätt att brännarna är placerade under den glaskeramiska beläggningen. Sådana modeller har sina fördelar, till exempel är det en hög säkerhetsnivå, eftersom det inte finns någon öppen eld. Dessutom är det enkelt och enkelt att ta hand om en sådan yta - du behöver bara torka av ytan med en ren och mjuk trasa, så blir den ren igen.

Med det här alternativet behöver du inte ta bort brännarna före rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

För att hålla din valda gasspis ren och inte förstöra den perfekta finishen, är det lämpligt att följa expertråd.

  • Vilken yta du än väljer, försök att rengöra det direkt efter tillagningen , eftersom färsk förorening är mycket lättare att rengöra än gamla.
  • Torkade fläckar är mycket svåra att ta bort från emaljerade ytor och kan skadas. För att förhindra att detta händer en torkad fläck ska först mjukas och först rengöras … För ett sådant material är det fullt möjligt att använda det vanligaste flytande diskmedlet.
  • För att hålla din gasspis alltid ren, ytterligare tillbehör kan köpas för att skydda den, till exempel skyddsfolie eller återanvändbara skyddsmattor … Dessa tillbehör är perfekta för emalj och rostfritt stål.
  • Om socker, sirap eller sylt kommer på den glaskeramiska ytan, då fläckar måste tas bort omedelbart annars kan de skada ytan. Försök att använda produkterna som är speciellt utformade för glaskeramiska ytor för att rengöra hällen.
  • För ytor av rostfritt stål, välj en mjuk bomullstrasa … Det gör sitt jobb bra och lämnar inte oönskade ränder efter rengöring.

Tips för att välja en gasspis finns i nästa video.

Rekommenderad: