DeWALT Cirkelsågar: Funktioner I Sladdlösa Cirkelsågar, Störta Cirkelsågsegenskaper

Innehållsförteckning:

Video: DeWALT Cirkelsågar: Funktioner I Sladdlösa Cirkelsågar, Störta Cirkelsågsegenskaper

Video: DeWALT Cirkelsågar: Funktioner I Sladdlösa Cirkelsågar, Störta Cirkelsågsegenskaper
Video: Best Circular Saws 2021 - Top 5 Best Circular Saw Picks 2024, April
DeWALT Cirkelsågar: Funktioner I Sladdlösa Cirkelsågar, Störta Cirkelsågsegenskaper
DeWALT Cirkelsågar: Funktioner I Sladdlösa Cirkelsågar, Störta Cirkelsågsegenskaper
Anonim

En cirkelsåg är ett ganska populärt verktyg inom träbearbetning. Det finns ett stort urval av dessa enheter från olika tillverkare på marknaden. DeWALT cirkelsågar förtjänar särskild uppmärksamhet.

Vilka funktioner har dessa verktyg, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillverkaren

DeWALT är ett amerikanskt varumärke. Varumärket har varit känt i över 90 år och har under denna period vunnit ett utmärkt rykte i många länder runt om i världen. Produkter av detta märke presenteras också i Ryssland. Deras utseende i gul-svart färg är patenterad av tillverkaren och är kännetecknet för DeWALT-produkter.

Bland produkterna från detta företag hittar du sticksågar, skruvmejslar och naturligtvis cirkelsågar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

DeWALT cirkelsåg är ett kompakt, men samtidigt ganska produktivt verktyg för att skära trä. Den är avsedd för personligt bruk, inte för industriellt bruk.

Fördelen med DeWALT -sågar är deras högteknologi, kvalitet och tillförlitlighet. Men förutom dessa egenskaper, verktyget har också andra fördelar.

  • Stort val … Tillverkaren har ett brett utbud av enheter av denna typ. Du kan välja deras parametrar för dina uppgifter.
  • Garanti … Alla cirkelsågar har 3 års garanti, förutsatt att du endast använder verktyget, inte hyr eller säljer det vidare.
  • Service … Ett utvecklat nätverk av servicecentra i hela landet gör att enheten kan repareras så snart som möjligt.
  • Ergonomisk … Enheternas design är genomtänkt till minsta detalj. Sågen är bekväm att greppa. Verktyget har gummerade dynor på handtaget, det glider inte i handen.
  • På plattformen det finns en präglad skala för rotationsvinkeln som inte försvinner med tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men DeWALT cirkelsågar har en nackdel. Deras kostnad är ganska hög i jämförelse med deras ryska motsvarigheter.

Hur väljer man?

Det finns flera aspekter att tänka på när du väljer en cirkelsåg.

Se

Sågar från denna tillverkare kan delas in i två huvudtyper: med batteridrift och elnät. Cirkelsågar med nätdrift är praktiska eftersom de inte behöver laddas, drifttiden med ett sådant verktyg är obegränsad. Men du är "bunden" till ett uttag, ett sådant verktyg kan inte användas i icke-elektrifierade områden.

Batterier kan användas även om det inte finns något elnät. Det viktigaste är att batteriet laddas i förväg.

När du arbetar stör inte sladden dig, dina handlingar är mer manövrerbara. Men efter ett tag är batteriet urladdat och arbetet måste stoppas för att ladda batteriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men också DeWALT cirkelsågar har olika utföranden. Bland det presenterade sortimentet finns det, förutom de vanliga handhållna modellerna, sågsågar. Deras funktion är närvaron av en styrskena, som låter dig kontrollera djupet för att sänka skivan till materialet som bearbetas. Detta är användbart för till exempel sågning av spår i trä.

Och även tillverkaren tillverkar bordscirkelsågar, som nästan är en fullvärdig stationär modell, bara av mer kompakta dimensioner, med en praktisk parallellstyrning, ett litet bord och själva skärverktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

När du köper en cirkelsåg bör du också vara uppmärksam på enhetens tekniska egenskaper. Här är det värt att överväga inte bara kraften i verktyget, utan också skivans nedsänkningsdjup, enhetens vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

bekvämlighet

Innan du köper en cirkelsåg bör du fortfarande hålla den i dina händer. Du ska vara bekväm med att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Valet av verktyg beror på den budget som du planerar att lägga på verktyget. Priserna på DeWALT cirkelsågar varierar från 7 000 till 60 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Läs vad kunderna har att säga om den eller den modellen. Varje tillverkare har både mer framgångsrika modeller och de som inte är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Utbudet av DeWALT cirkelsågar är ganska brett. Här är några av de mer populära modellerna.

DWE560K … Handhållen cirkelsåg som fungerar från elnätet. Dess uteffekt är 850 W, trädjupet är 65 mm. Sulan på detta verktyg är gjuten, dess design möjliggör utmärkt visning av skärlinjen, plattformens lutning justeras enkelt utan användning av en nyckel. Det inbyggda fläktsystemet tar perfekt bort damm och sågspån från bearbetningsområdet. Kostnaden för modellen är cirka 10 000 rubel.

Det finns en speciell port som gör att du kan ansluta en professionell dammsugare.

DCS575T2 … Den sladdlösa modellen, som i sina egenskaper på inget sätt är sämre än motorsågen. Denna enhet har en uteffekt på 1500 W, kan skära trä till ett djup av 67 mm. Setet innehåller två kraftfulla batterier, som alla har tillräckligt med laddning för 155 tvärsnitt av en torr tallskiva 50x100 mm, en laddare och en resväska för förvaring. Verktygets vikt är 3,5 kg. En sådan enhet är ganska dyr, priset är cirka 56 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • DWS520K … Dränkbar modell. Effekten på denna enhet är 650 W och nedsänkningsdjupet är 60 mm. Denna modell har en varvtalsregulator som låter dig ställa in sågens rotationshastighet i intervallet från 1750 till 4000 varv / min. Med DWS520K -modifieringen kan du göra raka och geringssågar för torrt och blött trä, och enheten låter dig också klippa laminatet noggrant. Kostnaden för modellen är cirka 27 000 rubel.
  • DWE7491 … En stationär modifiering som har ganska mycket prestanda. Sagen kan fungera både i ett vertikalt plan och skärs i en vinkel på upp till 48 grader. Det bekväma aluminiumbordet är ganska hållbart, dess yta är skyddad mot repor. Enheten har en effekt på upp till 1700 W, medan skärdjupet når 77 mm. Modellen väger cirka 22 kg. Kostnaden är cirka 48 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av DeWALT cirkelsågar är mestadels bra. Köpare pratar om den höga kvaliteten på dessa verktyg och deras goda prestanda. Enheterna sitter bekvämt i handen, vibrationer känns praktiskt taget inte under drift.

Nackdelarna med cirkelsågar hos den här tillverkaren inkluderar den ganska höga kostnaden för batterimodeller, liksom det faktum att utan att använda en dammsugare blir sågspånhålet snabbt igensatt, och du måste sluta arbeta och rengöra det.

Rekommenderad: