Zelenka För Tomater: Sprutning Och Vattning Av Tomater. Vad är Toppdressing Till För? Vilka Sjukdomar Hjälper Det?

Innehållsförteckning:

Video: Zelenka För Tomater: Sprutning Och Vattning Av Tomater. Vad är Toppdressing Till För? Vilka Sjukdomar Hjälper Det?

Video: Zelenka För Tomater: Sprutning Och Vattning Av Tomater. Vad är Toppdressing Till För? Vilka Sjukdomar Hjälper Det?
Video: När MOGNAR tomaterna egentligen? Och vad är PISTILLRÖTA? Sammanvuxna blommor och förgiftning 2024, April
Zelenka För Tomater: Sprutning Och Vattning Av Tomater. Vad är Toppdressing Till För? Vilka Sjukdomar Hjälper Det?
Zelenka För Tomater: Sprutning Och Vattning Av Tomater. Vad är Toppdressing Till För? Vilka Sjukdomar Hjälper Det?
Anonim

Ett botemedel som lysande grönt är ett bra och naturligt antiseptiskt medel. Det kommer att vara användbart inte bara för människor, utan också för odlade växter, i synnerhet tomat. Detta är ett prisvärt läkemedel som kan köpas på vilket apotek som helst. Dess fördelaktiga egenskaper och hur man bearbetar växter med det kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild

Fördelaktiga funktioner

Zelenka är ett användbart botemedel som kan skydda dina tomater från alla slags sjukdomar. Dess sammansättning är ganska enkel, den innehåller bara 2 komponenter: lysande grön och alkohol med en mättnad på 57% . Trots enkelheten i dess sammansättning kan detta botemedel vara till stor nytta för växten. Den kan användas som en av ingredienserna för befruktnings- och sprutlösningar. Dessutom är den också lämplig för vattning av tomatbäddar.

Bild
Bild

En lösning av grönska kommer att vara effektiv för sådana problem som förorenande skador, sårskorper, bakteriecancer, senblåsa samt kopparhuvud och olivfläck . Zelenka bidrar aktivt till döden av skadliga svampar, förhindrar infektion med patogena bakterier, och ökar även immunitet och resistens hos tomat mot sjukdomar och attacker från skadedjur.

Tänk dock på att när du förbereder lösningen är det nödvändigt att strikt följa den nödvändiga koncentrationen, annars riskerar tomaterna att bli brända, vilket kommer att påverka deras hälsa negativt.

Bild
Bild

Hur förbereder man lösningen?

För att bekämpa mjöldagg, bereds lösningen enligt följande recept: det är nödvändigt att späda ut 10 milliliter gröna med 10 milliliter vatten, blanda allt med 2 liter vassle och mjölk . Många sommarboende lägger till 50 gram karbamid till denna lösning för en större effekt. Lösningen är helt klar och kan användas. Först bevattnas tomatbädden och sedan bearbetas själva växterna.

Bild
Bild

En lösning med grönska hjälper mot senblåsa. Denna sjukdom manifesteras av mörkbruna fläckar på bladen och en serös blomning på själva tomaterna.

För att bota denna sjukdom i det inledande skedet är det nödvändigt att späda 40 droppar grönska i 10 liter vatten, varefter lösningen försvaras . I slutet av beredningen kan plantorna bearbetas, detta bör göras med veckovisa mellanrum.

För behandling av grå och vit röta är en lösning utspädd med 10 liter vatten och 40 droppar grönt också lämplig . I det första fallet rekommenderas lösningen att användas efter behandling av sjukdomen som profylax med en frekvens av 2 veckor. I den andra är det nödvändigt att endast utföra 3 behandlingar med en veckas intervall.

Bild
Bild

När det gäller förebyggande åtgärder används en lösning av 5 milliliter grönska och 10 liter vatten för att förhindra olika typer av svampar. För att smörja rotens del av tomaten måste du blanda 1 tesked av den gröna produkten och 2 teskedar vatten.

Vid betydande skador är det nödvändigt att bereda en koncentrerad blandning innehållande 5-10 droppar grönska, beroende på situationens svårighetsgrad, per liter vatten. För ökad effektivitet kan urea tillsättas till lösningen.

Bild
Bild

Bearbetningsmetoder

Det är viktigt att behandlingen rekommenderas att utföras före fruktningsstadiet och slutföras en vecka före skörd. Detta kan bearbetas på olika sätt.

Lösningen kan helt enkelt sprutas på plantans löv . I detta fall är det nödvändigt att upprepa behandlingen med 2 veckors intervall.

Bild
Bild

Du kan lägga till en lösning baserad på gröna saker och under roten . I det här fallet måste du upprepa denna process med intervaller på en vecka. Detta är ett effektivt sätt som med stor sannolikhet kommer att rädda din växt från patogena sjukdomar och öka dess avkastning. Tänk dock på att innan du häller den färdiga blandningen under plantans bas måste du först spilla jorden med mycket vatten. Detta gör att näringsämnen bättre tränger in i jorden.

Det är viktigt att komma ihåg att det i båda fallen är nödvändigt att bearbeta växterna med denna blandning på kvällen, efter solnedgången. Således kan du förhindra brännskador på växten och låta den absorbera alla nödvändiga ämnen tills de avdunstar.

Ytterligare rekommendationer

Använd skyddshandskar för att undvika hudkontakt med greener. Det är osannolikt att Zelenka skadar dig på något sätt, men det kommer att vara mycket svårt att tvätta bort det.

Om du använder vatten från vattentillförseln för att förbereda en grön produkt, rekommenderas det först att försvara och sila den . Detta kan göras med gasväv, som måste vikas i 2 lager.

Bild
Bild

Glöm inte recept och lägg till mer innehåll än nödvändigt. Detta kan bränna din landning.

Innan bearbetningen är det nödvändigt att skaka den färdiga produkten, varefter den kan appliceras på växter . Dessutom rekommenderas att bearbeta inte bara själva planteringen, utan också dess trädgård. Detta kommer att öka lösningens effektivitet.

Rekommenderad: