Fläckar På Druvorna: Bruna Och Vita, Svarta Och Andra? Vad Händer Om Bladen Torkar Och Blir Röda?

Innehållsförteckning:

Video: Fläckar På Druvorna: Bruna Och Vita, Svarta Och Andra? Vad Händer Om Bladen Torkar Och Blir Röda?

Video: Fläckar På Druvorna: Bruna Och Vita, Svarta Och Andra? Vad Händer Om Bladen Torkar Och Blir Röda?
Video: SCP-093 Röda havet Object (Alla tester och återvunna material Loggar) 2024, April
Fläckar På Druvorna: Bruna Och Vita, Svarta Och Andra? Vad Händer Om Bladen Torkar Och Blir Röda?
Fläckar På Druvorna: Bruna Och Vita, Svarta Och Andra? Vad Händer Om Bladen Torkar Och Blir Röda?
Anonim

Druvor är en av de vanligaste grödorna som odlas på de flesta platser. Som regel glädjer denna växt trädgårdsmästare med en utmärkt skörd. Men ibland leder utseendet på färgade fläckar på lövverket till en minskning av buskens utbyte eller till och med deras död. För att skydda din vingård måste trädgårdsmästaren lära sig att upptäcka sjuka växter i tid och läka dem.

Utseendet på gula fläckar

Utseendet på stora gula fläckar på druvbladet indikerar en mögelinfektion av växten . Denna sjukdom är också känd bland trädgårdsmästare som mjölk. Det sprider sig väldigt snabbt. Om du inte startar behandlingen i tid kommer sjukdomen inte bara att påverka vingården, utan även andra planteringar. Lövverket av sjuka växter börjar dö av och falla av. Om druvorna redan har bär vid denna tidpunkt mörknar de och skrynklas. För att bekämpa denna sjukdom behandlas växter med läkemedel som "Arcerid" eller "Kurzat ".

Vårbehandling av platsen med Bordeaux -vätska hjälper till att förhindra infektion av druvbuskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bruna och bruna fläckar

Obehagliga mörkbruna fläckar kan visas både under lövverket och runt kanterna. Oftast indikerar deras närvaro en infektion av växten med antraknos . Om vingården påverkas av denna svampsjukdom, kommer med tiden mörka fläckar att dyka upp inte bara på lövverket, utan också på stjälkarna. Denna sjukdom sprider sig snabbast under den regniga sommaren. Dess spridning främjas av hög luftfuktighet. För att bekämpa denna sjukdom rekommenderas att spraya buskarna med Bordeaux -vätska. Efter två veckor måste behandlingen upprepas.

Det finns andra orsaker till att bruna fläckar uppträder på lövets yta

  • Dåliga väderförhållanden . Mycket ofta påverkas plantans tillstånd negativt av plötsliga temperaturförändringar. För att förhindra att detta händer bör plantor för plantering på din webbplats väljas med hänsyn till regionens klimatfunktioner.
  • Fel landningsplats . Brist på solljus kan bidra till att mörka fläckar uppträder på lövverk. För att en växt ska utvecklas normalt måste den vara under solen för det mesta.
  • Brist på näringsämnen . För att druvorna ska utvecklas normalt måste de matas regelbundet. Om mörkbruna fläckar dyker upp på bladens yta, som så småningom blir till hål, har växten inte tillräckligt med kalium. Med brist på kalcium ljusnar bladplattan först. Först då visas mörka fläckar på den. Om lövverket blir gult och stora bruna fläckar visas på det, behöver druvorna järn.

Om du matar vingården i tid kommer inte mörka fläckar att spridas aktivt. För att växten ska ha tillräckligt med näringsämnen är det bäst att klippa av bladen som drabbats av sjukdomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

vita fläckar

Utseendet på ljusa fläckar på lövverket är det första tecknet på infektion av druvor med mjöldagg .… Fläckarna kan inte bara vara vita, utan också askiga eller till och med gråaktiga. Lövverket på vilket sådana fläckar visas torkar snabbt ut och smulas. Med tiden blir frukterna, liksom bladen, också täckta med en ljus blomning. Detta leder till att grödan förloras. Som regel utvecklas denna sjukdom i förtjockade vingårdar, som mycket sällan beskärs. För att skydda dina växter mot denna sjukdom måste överskott av skott klippas av i tid.

Om det fortfarande finns vita fläckar på lövverket måste de behandlas med en lösning av kolloidalt svavel . För detta späds 90 gram av produkten i 10 liter vatten. Det rekommenderas att spraya buskarna tidigt på morgonen eller kvällen. Det är värt att göra detta flera gånger per säsong.

Bild
Bild

Andra fläckar dyker upp

Fläckar av andra färger kan mycket väl synas på lövets yta. De måste också bekämpas med alla tillgängliga medel.

Svart

Utseendet på stora svarta fläckar på lövverket indikerar en infektion i busken. alternaria … Bladet på den sjuka växten blir så småningom täckt med ett tätt lager av svampplack. Med tiden sprider den sig till vinstocken. Om växten bär frukt vid denna tidpunkt kommer bären också att påverkas. Den aktiva spridningen av sjukdomen främjas vanligtvis av höga temperaturer och hög luftfuktighet.

För att bekämpa denna sjukdom rekommenderas att spraya buskarna med Bordeaux -vätska … Alla infekterade grenar bör tas bort. Om det finns mörka fläckar på lövverket kan det också tyda på att druvorna har påverkats av svart fläck. Denna sjukdom kallas escoriasis. Inte bara löv lider av det, utan också skott. Svarta fläckar visas också på dem. Om växten påverkas för hårt börjar dess skott bryta med tiden och frukterna faller av.

Eftersom denna sjukdom oftast påverkar förtjockade planteringar, överskott av druvor rekommenderas att skäras regelbundet . Det är också viktigt att ta bort alla fallna löv från platsen i tid. Om sjukdomen ändå träffade buskarna måste de behandlas omedelbart. Det första steget är att ta bort alla drabbade skott. Därefter måste vingården behandlas med Bordeaux -vätska. Efter några dagar måste denna procedur upprepas. För att inte förlora din skörd bör växter inspekteras regelbundet på sommaren. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vingården i augusti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röd

Stora röda fläckar som visas på lövverk indikerar en infektion på platsen röda hund … Denna sjukdom påverkar vanligtvis växter som saknar kalium. Dessutom kan tecken på sjukdomen uppträda efter långvarig torka. För att skydda växter bör kaliumgödselmedel regelbundet appliceras på jorden. Dessutom bör buskarna vattnas väl vid torka.

En annan anledning till att röda fläckar uppträder på lövverk är spindel eller filtkvalsteraktivitet . I gröna druvsorter visas gula fläckar på bladen i detta fall.

För att skydda växter från skadedjur på våren och hösten bör platsen behandlas med fungicider. När du förbereder platsen för vintern måste du ta bort alla växtrester därifrån.

Bild
Bild

Rostig

Utseendet på rostiga fläckar på lövverket indikerar en infektion av växten. rost … De växer i storlek väldigt snabbt. Infekterade löv torkar snabbt och faller av buskarna. Sjukdomen sprider sig snabbt och infekterar inte bara vingården utan även andra grönområden. Därför måste du starta kampen omedelbart. När man märker det drabbade lövverket måste druvorna behandlas med fungicider . Efter 2-3 veckor måste denna procedur upprepas.

Efter att ha lärt sig att bekämpa de vanligaste sjukdomarna kan trädgårdsmästaren räkna med en bra skörd.

Rekommenderad: