Skydd Av Druvor Från Sjukdomar Utan Bekämpningsmedel: B -vitaminer, Bärnstenssyra, Salicyl- Och Borsyror

Innehållsförteckning:

Video: Skydd Av Druvor Från Sjukdomar Utan Bekämpningsmedel: B -vitaminer, Bärnstenssyra, Salicyl- Och Borsyror

Video: Skydd Av Druvor Från Sjukdomar Utan Bekämpningsmedel: B -vitaminer, Bärnstenssyra, Salicyl- Och Borsyror
Video: List of food additives | Wikipedia audio article 2024, April
Skydd Av Druvor Från Sjukdomar Utan Bekämpningsmedel: B -vitaminer, Bärnstenssyra, Salicyl- Och Borsyror
Skydd Av Druvor Från Sjukdomar Utan Bekämpningsmedel: B -vitaminer, Bärnstenssyra, Salicyl- Och Borsyror
Anonim

Druvor är inte en lätt gröda att odla. Under ogynnsamma förhållanden och inte alltför flitig vård blir hon ofta sjuk, vilket kan orsaka förlust av hela grödan. Det är därför druvor måste skyddas. Och det är bäst att göra detta utan att använda bekämpningsmedel eller andra skadliga ämnen.

Bild
Bild

Särdrag

Många sommarboende har ingen aning om hur friska druvor kan odlas utan kemiska förebyggande behandlingar. Men inte alla förstår faran som sådan kemi kan medföra:

  • användningen är mycket tidsbegränsad, till exempel under perioden med aktiv mognad av frukt är det förbjudet;
  • kemiska preparat kan vara skadliga för människors och husdjurs hälsa, de måste sprutas i specialkläder;
  • nyttiga insekter kan dödas av bekämpningsmedel.

Som du kan se finns det en hel del nackdelar med sådan behandling. Men medlen, som inte innehåller skadliga ämnen, kan användas när som helst . De kommer inte att orsaka allergier eller må dåligt. Bearbetade frukter kan ätas utan rädsla för deras hälsa. Och samtidigt har tillämpningsområdet för sådana medel studerats väldigt lite, och det är sällan en sommarboende riskerar det. Men du bör fortfarande överväga sådana kompositioner, åtminstone för att bilda din egen uppfattning om dem.

Bild
Bild

Lämpliga medel

Bland de ofarliga formuleringarna som inte innehåller kemi noterade experimenterarna särskilt 4 alternativ.

Vitaminer från grupp B

Det har länge bevisats att vitaminer har en positiv effekt på alla organismer, vare sig det är människor, djur eller växter. Dessa prisvärda produkter är allmänt tillgängliga på marknaden, och tack vare deras användning är det möjligt att uppnå fantastiska resultat i växter:

  • ökar immunitet, motståndskraft mot sjukdomar, extrema temperaturer, ogynnsamma väderförhållanden;
  • druvorna växer sig kraftfullare, dess stjälkar och rötter blir starkare, dessutom börjar kulturen ställa färre krav på jordens sammansättning;
  • växten får snabbt en frisk grön massa, bildar knoppar;
  • övervintringen är också enklare, andelen döda och frysta skott reduceras till ett minimum;
  • bär blir mer användbara, sötare, de ökar mängden vitaminer och näringsämnen.

Det rekommenderas att börja använda vitaminer från den beskrivna gruppen i början av våren … Det är värt att introducera dem med bladmetoden. Frekvensen av förebyggande behandlingar kommer att vara 14-21 dagar. Om det finns misstanke om stress eller sjukdom är det bättre att förkorta tiden till 7-14 dagar. Förvärring av alla sjukdomar kräver mycket frekventa behandlingar - minst en gång i veckan.

Bild
Bild

ravsyra

Detta läkemedel ger också stora fördelar för druvor . Det spelar en stor roll i utvecklingen av god immunitet. Växter som har behandlats med läkemedlet blir mycket mindre sjuka och återhämtar sig snabbare. De producerar snabbt klorofyll.

Tack vare sammansättningen av ravsyra lyckas trädgårdsmästare odla starka växter som ger en hälsosam och rik skörd. Dessutom kan bären mogna i god tid.

Bild
Bild

Salicylsyra

Denna typ av syra är också ansvarig för god växtimmunitet .… Om dess innehåll är på en låg nivå börjar druvorna värka oftare och tillväxtprocessen saktar ner. Ganska ofta händer det att trädgårdsmästaren odlar flera olika sorter av samma art på platsen. En av sorterna kan ha svag immunitet, inte motstå någon sjukdom. Det är i dessa sorter som det kommer att finnas en låg andel salicylsyra.

Medan andra sorter av samma art kommer att ha ett högt innehållsinnehåll. Salicylsyra behövs också av druvor på grund av det faktum att tack vare det sker en framgångsrik läggning av blomknoppar.

Bild
Bild

Borsyra

Detta ämne spelar också en viktig roll . Liksom salicylsyra hjälper borsyra till bildandet av blomknoppar. Hon ansvarar också för skörden. Med en låg andel rika avgifter kommer du inte att kunna uppnå det.

Dessutom interagerar borsyror och salicylsyror med varandra, vilket ökar deras kvalitetsegenskaper. Om växten har tillräckligt med bor, kommer salicylsyra att ha en mer effektiv effekt på tillväxten och bildandet av immunitet.

Bild
Bild

Rätt dosering

För att bara gynna vinstockarna, det är nödvändigt att noggrant dosera läkemedlen, eftersom överskottet kommer att vara destruktivt … Det enklaste sättet att beräkna dosen är för 5 liter vatten. Bärnstenssyra och salicylsyra tas i en mängd av 1 gram, bor - 10 gram. Vid bearbetning bör formuleringarna inte blandas med vitaminer, de måste appliceras separat, genom växling. Bearbetningstekniken kommer att vara densamma som för vitaminer.

Så följande schema anses vara ganska populärt:

  • behandling med ett vitaminkomplex;
  • cirka 4 timmars vila;
  • syrabehandling.

Tack vare en så enkel matning kan även en nästan död växt återupplivas.

Bild
Bild

Användbara tips

För att förhindra utvecklingen av olika sjukdomar måste trädgårdsmästaren tillämpa olika förebyggande behandlingar. De kan dock inte alltid begränsas, särskilt om det fortfarande finns lite erfarenhet. Följande riktlinjer hjälper dig att säkra dina vingårdar ytterligare.

  • Plantera rätt växter i närheten. Till exempel kommer ringblommor och persilja att ge ytterligare skydd.
  • Då och då, spraya druvorna med infusioner av maskros, nässla, vitlök, lök.
  • Tunna vinrankan, ta bort fallna löv. Svamp lever ofta i ruttet lövverk.

Kom ihåg att blomsterstjälkar som kryper längs marken riskerar att snabbt bli en fristad för mikroorganismer. Använd stöd. Kasta fågelkrossade bär och skadade löv.

Rekommenderad: