Plantera Druvor På Hösten: Hur Man Planterar Korrekt I Sibirien Och En Annan Region För Nybörjare? Druvplanteringsregler

Innehållsförteckning:

Video: Plantera Druvor På Hösten: Hur Man Planterar Korrekt I Sibirien Och En Annan Region För Nybörjare? Druvplanteringsregler

Video: Plantera Druvor På Hösten: Hur Man Planterar Korrekt I Sibirien Och En Annan Region För Nybörjare? Druvplanteringsregler
Video: Harvesting Grapes Grown in 5 Gallon Buckets | Container Vineyard Harvest Year 5 2024, April
Plantera Druvor På Hösten: Hur Man Planterar Korrekt I Sibirien Och En Annan Region För Nybörjare? Druvplanteringsregler
Plantera Druvor På Hösten: Hur Man Planterar Korrekt I Sibirien Och En Annan Region För Nybörjare? Druvplanteringsregler
Anonim

Att plantera druvor på hösten kan vara en mycket bra lösning. Men det är mycket viktigt att veta hur man korrekt planterar det i Sibirien och i en annan region för nybörjare av sommarstugor. Reglerna för att plantera druvor har utarbetats för ganska länge sedan - det viktigaste är att följa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tidpunkt

Höstlandning rekommenderas inte tidigare än början av oktober . Anledningen är mycket enkel. Det är vid denna tidpunkt som växten lugnar ner sig och börjar förbereda sig för vintern. Men ändå, efter avstigning måste ömma skott skyddas mot effekterna av kyla. Den specifika månaden för att plantera druvor på hösten bör väljas med hänsyn till regionens särdrag. Så i Sibirien är det helt bättre att överge ett sådant förfarande på hösten, för även i söder är det redan väldigt svalt i september.

Läget är bättre i Rostovregionen. Du kan plantera druvor där från början av oktober till de första tecknen på jordfrysning. Det är absolut nödvändigt att ta hand om plantorna så att de kan tillbringa vintern lugnt.

I Nizhny Novgorod -regionen och i Bashkiria rekommenderas det att följa samma tidsfrister som i Sibirien. Detta gör att du kan försäkra dig mot många oväntade väderhändelser.

Bild
Bild

Val av sittplats

Plantering av druvor i sumpiga lågland bör undvikas när det är möjligt. De norra sidorna av tomterna undviks också bäst . Oavsett orientering till kardinalpunkterna är det nödvändigt att välja platser där det inte finns någon risk för att tränga in. Det ska inte finnas höga träd i närheten, men byggnader och staket är välkomna. Ett avstånd på minst 4 m måste hållas mellan vinstockar och fruktträd.

Valet av jord för druvbuskar är också viktigt . Denna växt växer optimalt på lätt, bördig jord. Tung lerjord är kategoriskt olämplig. Rent sandjord är också dåligt, eftersom det tillåter vatten att passera igenom och fryser kraftigt på vintern. Vi måste också undvika områden med överdriven surhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av planteringsmaterial

En förutsättning när du väljer plantor är att de ympas. Bland dem utmärks mogna, som till skillnad från vegetativa bara är lämpliga för höstarbete . Du måste också vara uppmärksam på rotsystemet. När du planterar druvor i de södra regionerna bör du förbereda ett plantmaterial med ett skaft som inte är kortare än 40 cm. För norra områden, liksom vid tvångsplantering i sandiga områden, kan denna längd inte vara mindre än 50-60 cm.

Innan en druvskott skärs måste den också undersökas noggrant . Mer exakt måste du välja en högkvalitativ fotografering. Vinrankor med en längd på endast 8 till 12 mm är lämpliga för ympning. Det är bättre att laga skaften samtidigt som beskärning. Att odla druvor från frön kräver mycket mer ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka gödningsmedel behöver du?

Växtens framtida utveckling beror till stor del på införandet av sådana förband. Brist på näringsämnen förvandlas till dålig tillväxt och till och med ärtor . Från början måste svavel och kväve tillsättas jorden. De kommer att säkerställa snabb knoppbildning och stärka stjälkarna och lövverket. Fosfortillskott hjälper till att aktivera blomning och bärsättning.

Om du gödslar druvor med kalium kommer det bättre att bilda äggstockarna. Anläggningen kommer att skyddas bättre mot negativa faktorer. Ruttet organiskt material utmärks av effektivitet och säkerhet vid plantering. Det förbättrar både landets bördighet och dess struktur. Vid landningen rekommenderas att lägga:

  • superfosfat;
  • träaska;
  • spritt gödsel eller fågelspillning (färskt organiskt material av detta slag kan skada rötterna).
Bild
Bild

Landningsteknik

I öppen mark

Plantor med ett slutet rotsystem kan planteras från maj till oktober. Oftast väljs druvor från det första eller andra levnadsåret . För sådana växter måste du förbereda en grop 30-50 cm djup. Dess bredd och längd kommer inte att skilja sig åt. Dräneringsfunktionen tillhandahålls av en tegelsten eller expanderad lera med en tjocklek på 20-25 cm. Dränering kan överges om själva platsen blir av med regnvattenbrunn. Men det är bättre att observera detta i minst ett par år innan du vågar plantera druvor. Under alla omständigheter, innan själva proceduren, bör plantan vattnas noggrant. Den planterade växten strös med jord, krossar den runt. Att knyta sig till ett stöd är en förutsättning för framgång.

För att plantera druvor korrekt måste du planera hela schemat i detalj . Det är värt att överväga särdragen i en viss region. Humus placeras i ett förberett hål. Efter att ha flyttat plantorna till den valda platsen, räta ut rötterna, kontrollera att de ligger snyggt och jämnt. Utgrävningarna ska täckas med jord noggrant och långsamt. Vidare anger steg-för-steg-instruktioner för nybörjare att du måste vattna plantorna rikligt med vatten. Använd 20-30 liter vatten per planta. Du kan använda olika sätt för att lösa problemet. Vid användning av plantor förbereds ett hål som fylls i förväg med jord (humus). Ovanpå placeras en genomblöt, färdigplanterad planta, vars rötter försiktigt rätas ner.

Bild
Bild

Kalkanealrötterna är placerade så att de ligger på cirka 40 cm djup . Ovanifrån är hålet täckt med enkel bördig jord. Olika regler gäller när det beslutas att plantera en växt med sticklingar. Det rekommenderas att börja förbereda genom att skära av den övre delen från det mest utvecklade skottet, på vilket det kommer att finnas 3 formade knoppar. Först och främst förbereds en gräv med ett djup av 30 cm. Den är täckt med humus. Sticklingar placeras i steg om 20 cm och lutar dem söderut. Alla knoppar lämnas ovanför markytan, förutom det nedre paret. Omedelbart efter avstigning bevattnas diket rikligt. Sticklingarna är vanligtvis täckta med plastflaskor (men om du har lagt bågar tidigare kan du också använda folie).

Du kan också tillgripa plantering med skaft. Förklippta vinstockfragment förvaras i en omättad permanganatlösning i cirka 4 timmar . Därefter måste de tvättas och torkas. Skär från toppen och botten på 1-2 cm, blötlägg benen i 2 dagar i "Kornevin" och sedan i rent vatten. Efter att ha väntat på att stjälkarna ska bli upp till 5-7 cm planteras de i öppen mark. Du kan göra det annorlunda - nämligen: använd metoden att odla en vinstock utan rötter. Detta tillvägagångssätt är ganska gammalt, men det gör att du kan uppnå ett gott skick av busken. En stjälk 1-2 m lång planteras på senhösten, när lövfallet slutar.

Vinstocken viks till en ring eller läggs exakt på botten av gropen, beroende på hur deras storlek är relaterade. 2 eller 3 ögon är kvar ovanför markytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till växthuset

Växthusodling är mer praktisk trots ansträngningen. Och ju svårare klimatet i något område, desto mer sant är det. Utan uppvärmning skapar till och med ett enkelt växthus en förhöjd temperatur . Skillnaden på 2-4 grader för vinstocken är mycket viktigare än för människor. Med rätt teknik kan du odla grödor 14-20 dagar tidigare än i öppen mark, och bekämpa skadedjur mindre.

Det är nödvändigt att utrusta spaljéer inuti växthusen . Tråd är fäst vid dem. Plantor placeras på ett avstånd av minst 30-50 cm från rummets gränser. Avståndet mellan växter är detsamma som i öppen mark. Rör med en diameter på 10-12 cm är fästa på dräneringsskiktet, vilket är användbart för bevattning. Rören höjs över marken med minst 5 cm. Innan plantorna planteras i groparna måste de vattnas.

Om underlaget har lagt sig bör du lägga till det mer.

Rekommenderad: