Kan Druvor Vattnas Under Blomningen? Är Vattning Nödvändig Under Torka När Druvorna Blommar? Möjliga Konsekvenser

Innehållsförteckning:

Video: Kan Druvor Vattnas Under Blomningen? Är Vattning Nödvändig Under Torka När Druvorna Blommar? Möjliga Konsekvenser

Video: Kan Druvor Vattnas Under Blomningen? Är Vattning Nödvändig Under Torka När Druvorna Blommar? Möjliga Konsekvenser
Video: Snabbkurs i Tyska viner 2024, April
Kan Druvor Vattnas Under Blomningen? Är Vattning Nödvändig Under Torka När Druvorna Blommar? Möjliga Konsekvenser
Kan Druvor Vattnas Under Blomningen? Är Vattning Nödvändig Under Torka När Druvorna Blommar? Möjliga Konsekvenser
Anonim

Trädgårdsmästare blir alltmer fascinerade av ämnet druvor. Dessutom är det enkelt för en nybörjare att få en ganska anständig skörd. Du behöver bara följa reglerna för att ta hand om denna kultur. Odling av druvor har sina egna nyanser som måste beaktas. Kan till exempel druvor vattnas under blomningen, och vad är konsekvenserna.

Bild
Bild

Varför kan du inte vattna?

Vissa trädgårdsmästare är inte alltför lyhörda för blomningsförhållandena för denna gröda, och naturligtvis förblir de inte utan en gröda. Ändå är erfarna odlare, som strikt följer alla instruktioner och styrs uteslutande av sina observationer, 100% säkra: att vattna druvorna under blomningen är inte alls omöjligt, än mindre att sprinkla, mata, behandla och utföra manipulationer. Man tror att under denna period är det i allmänhet bättre att lämna plantorna ensamma, bara observera vad som händer från sidan.

Bild
Bild

Denna situation beror på att druvorna är mycket sårbara under blomningen. Bräckliga och känsliga blomställningar kan lätt skadas, de kan helt enkelt smula även av vårdslös rörelse. Det är därför det inte ens är fråga om att röra vid buskarna med händerna, skjuta dem isär, hälla vatten. Inget av detta kommer att gynna druvorna. Medan den blommar behöver den bara lugn.

Men när bären bildas kommer vattning att behövas, men också snyggt . Och du måste alltid vägledas av vädret, jordens och växternas skick.

Bild
Bild

Men det finns naturligtvis onormala situationer när det är nödvändigt att agera utifrån de uppkomna omständigheterna. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

  • Om du säkerställer ordentlig vattning före blomningen, kan denna period upplevas smärtfritt för växten . Men vid svår torka måste du fortfarande ge druvorna fukt. Sedan behöver du bara mycket försiktigt vattna buskarna med varmt vatten, gräva ut små skyttegravar runt planteringen och hälla vatten där. I det här fallet måste du försöka agera så att fukt inte kommer på blomställningarna och bladen.
  • Vid plötslig förekomst av någon farlig sjukdom eller invasion av insekter kan du inte vänta länge, du måste vidta åtgärder . Annars kan du stå utan skörd alls. Både sjukdomar och insekter sprider sig mycket snabbt, flyttar från en sjuk buske till en frisk och infekterar hela vingården. Därför måste buskarna inspekteras regelbundet för att reagera snabbt. I det här fallet måste du noggrant spruta behandlingslösningen på bladen, kringgå blomställningarna.

Bild
Bild

Naturligtvis kan naturfenomen som kan orsaka skador inte uteslutas - dessa inkluderar duschar och stark vind. Men detta är redan svårt att bekämpa. Det enda som kan mildra slaget i det här fallet är välutrustade spaljéer som vinstockarna kommer att fixeras säkert.

Möjliga konsekvenser

Om du ignorerar trädgårdsmästarnas råd om att vindruvor inte ska beröras under blomningen kan du förlora en del av den framtida skörden, och ibland finns det en risk att du lämnar den helt och hållet. Faktum är att oavsett hur försiktigt du agerar, kommer vinstocken fortfarande att skadas, några av blomställningarna kan helt enkelt smula ihop.

Bild
Bild

Fall utesluts inte när växtens reaktion är ett stopp eller avmattning i utvecklingen. Detta händer särskilt om vattnet växter med kallt vatten under blomningsperioden i värmen. I vissa fall kan blomställningarna falla av.

Rekommendationer för korrekt vattning

Så att inget dåligt händer, druvorna var saftiga och söta, gav en bra skörd, du behöver bara följa de enkla reglerna för vattning

  • På våren måste du fukta jorden mycket bra så att denna reserv räcker för blomningstiden, när druvorna inte kan beröras. Men samtidigt är det nödvändigt att kontrollera fuktnivån så att den inte stagnerar. Mulch placerad under buskarna hjälper till att bibehålla önskad fuktnivå.
  • När de första frukterna dyker upp behöver växten vatten så att bären är saftiga och söta. Men vattning bör vara måttlig.
  • Efter skörden, före vintern, måste växterna vattnas väl. Fuktad mark tål frost bättre. Om det regnar, försvinner detta behov.
  • Under varje säsong bör vatten undvikas på blad och frukt under vattning. Det är nödvändigt att hälla vatten uteslutande under busken. Det är bättre att göra skyttegravar för detta, som ska fyllas med vatten. Naturligtvis, i de fall det är nödvändigt att behandla växten, måste du spraya den medicinska lösningen på bladen. Resten av tiden kommer detta förfarande inte att ge någon fördel.

  • Oftast rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att organisera ett droppbevattningssystem för druvor. Sedan, och under blomningen, i nödfall, kommer det att vara möjligt att vattna buskarna utan att skada framtida frukter. För att göra detta kan du placera den på ytan eller fördjupa den något i marken genom att gräva skyttegravar. Alla väljer det mest praktiska alternativet.
  • En annan mycket viktig nyans är att det är bättre att vattna druvorna med varmt vatten - kallt vatten kan framkalla stress i växten, vilket leder till olika obehagliga överraskningar, till exempel uppkomsten av svampsjukdomar.

Rekommenderad: