Hur Matar Man Jordgubbar För Att Göra Dem Söta? Vilket Gödselmedel Att Hälla På Jordgubbar För Bärens Sötma?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Jordgubbar För Att Göra Dem Söta? Vilket Gödselmedel Att Hälla På Jordgubbar För Bärens Sötma?

Video: Hur Matar Man Jordgubbar För Att Göra Dem Söta? Vilket Gödselmedel Att Hälla På Jordgubbar För Bärens Sötma?
Video: Så klipper du snabbt ned jordgubbsplantor på våren - Trädgårdsskötsel för nybörjare 2024, April
Hur Matar Man Jordgubbar För Att Göra Dem Söta? Vilket Gödselmedel Att Hälla På Jordgubbar För Bärens Sötma?
Hur Matar Man Jordgubbar För Att Göra Dem Söta? Vilket Gödselmedel Att Hälla På Jordgubbar För Bärens Sötma?
Anonim

Ett av de mest älskade bären är jordgubbe. Sött, doftande, saftigt - det visas på hyllorna från mitten av våren. Men det går inte alltid att smaka på de sötaste och godaste jordgubbarna. Ofta växer bären vattnig och har en syrlig smak. Det finns många sätt att odla ett sött och aromatiskt bär. En av dem är toppdressing. Egenskaperna hos förband och deras typer kommer att diskuteras idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare noterar att även från de mest produktiva och hybridsorterna av trädgårdsjordgubbar är det inte alltid möjligt att få det förväntade resultatet. Du kan inte förvänta dig en bra skörd utan regelbunden utfodring och noggrann växtskötsel. Bären växer små, inte saftiga och har defekter. För att rätta till dessa brister är befruktning nödvändig. Det räcker inte att mata jordgubbsbuskar bara på våren och hösten; kulturen matas innan bären sätts och mognar.

Det finns ett befruktningsschema för jordgubbar

  • Den första utfodringen sker tidigt på våren, efter att snön har smält. Under denna period tillsätts urea.
  • Senare utförs växtfoder i slutet av maj och i juni. Detta är tiden för införandet av kväve-, kalium- och fosforföreningar, jodlösning.
  • Sista gången växterna befruktas efter den sista skörden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, göra ytterligare befruktning under fruktperioden . Detta kommer att producera stora, söta jordgubbar. Det är vid denna tidpunkt som växter behöver kalium och fosfor. Användningen av kalium kommer att påskynda tillväxten och utvecklingen av bär, förbättra deras smak. Förekomsten av fosfor hjälper jordgubbarna att mogna snabbare. Användningen av andra mikroelement kan öka utbytet av denna gröda.

Det ska man komma ihåg under fruktning är det nödvändigt att utesluta kompositioner med kemiska komponenter och lämna organiskt material . Mineraltillskott kan användas direkt efter blomningen när äggstocken bildas.

Var noga med att applicera kvävegödselmedel för att inte få intensiv tillväxt av buskar istället för att mogna fullvärdiga frukter. Så, många sorter börjar släppa nya skott och kraftfulla blad och glömmer bort bär.

Det är nödvändigt att mata när frukterna sönderfaller, deras deformation och dålig mognad

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om mognad av frukten påverkas direkt av gynnsamt väder, kommer befruktning att vara en ytterligare faktor för att få en bra samling söta bär.

Rotdressing

Rotfodring av jordgubbar bör utföras på våren och hösten, kombinera det med att trimma löv, morrhår och bearbeta sängarna. Gödsel kan appliceras torrt, strö dem över sängarnas yta och lossa sedan jorden och vattna den. Vattendressing med lösningar anses vara mer effektivt, som absorberas i jorden mycket snabbare och passerar direkt till kulturens rötter.

För bärens sötma rekommenderar många experter att använda rotförband med tillsats av borsyra:

  • det är nödvändigt att späda ut lite borsyra (en nypa) i en hink med vatten, tillsätt kaliumpermanganat (ett par kristaller);
  • denna lösning används för att vattna buskarna vid roten - cirka 300 ml av den beredda lösningen behövs för 1 buske;
  • bearbetning utförs innan blomstrande buskar börjar, i maj.

Genom att tillsätta 200 g träaska till lösningen som beskrivs ovan kan du få ett utmärkt gödningsmedel som kan stärka buskarna själva och bidra till utvecklingen av fullvärdiga stora och söta frukter utan defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Häll den resulterande blandningen en gång och sätt lösningen under roten.

Bladförband

För bladförband rekommenderas att använda en lösning med en koncentration som är två gånger svagare än för applicering under roten. För att göra bäret sött bör du mata jordgubben med en blandning av viktiga spårämnen. Det rekommenderas att utföra en liknande procedur under hällningsperioden för frukterna, deras mognad.

För att berika jorden använder många trädgårdsmästare som odlar jordgubbar på tomten preparatet "Gumi" eller "Biohumus". Användningen av kosttillskott kommer att stärka växterna avsevärt.

Ekologiskt gödselmedel kan ersätta butiker som köps. Så användningen av ovannämnda borsyra har visat sig bra. Applicering av läkemedlet under blomningen hjälper:

  • bildandet av ett äggstock på buskarna;
  • stärka blommor - de kommer inte att smula sönder på grund av stark vind eller sol;
  • växter blir mer resistenta mot mjöldagg, senblåsa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med sådan bearbetning är förändringen i bärets struktur. Det slutar vara vattnigt och blir sött.

Det finns flera recept med borsyra för att få saftiga och söta bär

För att förbereda en lösning måste du ta borsyra i en mängd av 10 gram och lösa den i en hink (10 liter) med något uppvärmt vatten . Sprutning med vatten med borsyra utförs under blommande buskar och häller bär. Det är lämpligt att utföra 3 behandlingar inom en månad.

Under mognaden av grödan är det bättre att bearbeta buskarna med speciella föreningar. Detta gör att frukten blir saftigare och sötare.

För att göra ett medel för att spraya buskar med mogna bär måste du ta:

  • vatten - 1 liter;
  • kaliumpermanganat - 2 g;
  • borsyra - 1 g;
  • kaliumsulfat - 2 g.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda ett annat gödningsmedel:

  • 1 liter vatten;
  • 0,3 g borsyra;
  • 1 tsk träaska
  • 2 g urea.

Rekommenderad: